Maurice Steijn

Maurice Steijn officieel gepresenteerd bij Al Wahda FC

Het hing al een tijdje in de lucht dat Maurice Steijn zou gaan vertrekken naar Al Wahda FC. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft zojuist in een officieel statement gepresenteerd dat onze trainer ons helaas definitief gaat verlaten voor dit avontuur.

Steijn wordt hiermee de opvolger van Henk Ten Cate die bij de club die derde is geworden in de competitie. Zijn eerste opdracht is om verder te komen in de AFC Champions League.

Door dit nieuws komt er een einde aan de langdurige en vruchtbare samenwerking tussen VVV en Maurice Steijn waarbij we enorme stappen hebben gemaakt. Hiervoor willen we Maurice hartelijk danken en we wensen hem al het beste bij zijn nieuwe club.

69 Responses

 1. RuiverCity

  Wellicht goed voor VVV dat er een frisse wind gaat waaien. Hierbij moet natuurlijk wel de juiste keuze worden gemaakt. Jammer dat Mitchell van der Gaag niet meer beschikbaar is. Trainers genoeg beschikbaar: Maaskant, v/h Schip, Streppel, Robbemond…..

   1. RuiverCity

    Ik noem geen voorkeuren maar alleen beschikbare trainers. Maaskant en Streppel never nooit niet. Van het Schip twijfel ik ook over of hij de kwaliteiten heeft.

 2. chretien

  Ik heb altijd de hoop blijven houden dat het fake nieuws zou blijken te zijn. Niet dus. Jay ook weg of blijft hij? Oké, het ga hem goed. Wij gaan verder, we gaan doorselecteren, dus een trainer die het beter gaat doen. Misschien juist een jonge, veelbelovend talent, die het totnogtoe goed doet bij een kkc competie, of zelfs lager? Ben benieuwd. FORZA VVV, juist nu!

 3. expat

  Mooi gezegd Lincoln. Verder is het slechts een eenjarig-contract zo te lezen (ik dacht dat het er twee waren), ik kan slechts gokken wat het netto-inkomen moet zijn wil je hiervoor kiezen. Al bekend of Jay Driessen mee gaat? Wel zo gezellig voor Maurice.

  Heel benieuwd naar de opvolger. Hierboven genoemde Johnny van ’t Schip lijkt me een goede. Gaan er tenminste ook eens wat (ex-)Zwolle-lui deze kant op.

 4. Hakkentrik

  Maurice, Proficiat! Bedankt voor dat wat je voor VVV hebt gedaan. Wat ik niet begrijp echter, is al dat commentaar dat Steijn voor de centen kiest. Als je tig keer je salaris van dit moment kunt verdienen, dan moet je wel een grote idioot zijn om dat te laten schieten. Ik wil al die mafketels die dit veroordelen wel eens zien, als hun een zak geld voor de neus gehouden wordt.

  Over de opvolging van Steijn komen hier allerlei namen voorbij. Wat me opvalt is dat de naam van Ten Cate niet genoemd wordt. Hij gaat daar toch weg vanwege familieomstandigheden? Ik neem aan dat hij terugkomt naar NL om hier zijn brood te verdienen? Lijkt me geen verkeerde gast voor VVV, al heeft Luhukay mijn absolute voorkeur. Ik vrees echter dat Streppel 1e rang zit, aangezien hij niet getekend heeft bij de Graafschap (waar Snoei trainer wordt) en dus kennelijk wat achter de hand heeft. Maar Stan kennende is de vacature trainer, achter de schermen al lang ingevuld……..

 5. lucien1978

  Hele mooie stap voor Steijn. Volkomen begrijpelijk.

  Hij gaat daar mooi champions league spelen met een prima team dus ook sportief is het nog niet zo slecht als velen schetsen.

  Nu doorschakelen.

  Luhukay topfavoriet. Maar waarschijnlijk te duur.

  Dogan Corneille wordt genoemd. Ex vvv er en doet het prima bij de amateurs.

  Persoonlijk zou ik voor Faber of v Nistelrooy gaan. V Nistelrooy moet de opvolger van v Bommel worden en zou prima springplank zijn. Tevens zouden spelers eerder naar VVV willen komen omdat v Nistelrooy en Nilis namen zijn.

  Andere goede trainers zijn Molenaar of Streppel. Vh Schip zou ook nog kunnen.

  Aub geen Jans of vd Looi. Dat past niet bij VVV.

 6. kenfen

  Corneille lijkt mij prima uit goed hout gesneden past bij vvv Luhukai niet zo maar haalbaar maar we laten het maar aan Stan en Marco over die zullen wel een goede keuze maken

 7. Hakkentrik

  Zomaar wat namen van clubloze trainers : Philip Cocu, Eric Gerets , Mario Verlijsdonck, Jean Paul de Jong, Mario Been, Dennis van Wijk, Chris Burhenne, Hans Kraay Jr., Gerald Vanenburg, Sjaak Polak, Heiko Herrlich, Michael Frontzeck, Sven Demandt, en nog een hele rits Duitsers.

  Zou me niks verbazen als Stan met Gerets op de proppen komt (heeft-ie toch mee gespeeld?), zolang het van der Looi en Maaskant maar niet worden, vind ik alles goed.

  Polak zou mooi zijn, al is het maar om te lachen 😉

  1. Koelie

   Eric Gerets die na 5 jaar uit pensioen terugkomt en dan VVV gaat trainen. Het is en blijft voetbal maar kansloos verhaal.

   Luhukay is de droomkandidaat maar vrees onhaalbaar. Of wellicht dat een Duitse sponsor bereid is te betalen?
   Van der Gaag was ook een goeie geweest echter niet beschikbaar.

   Streppel is de enige uit het rijtje beschikbare trainers die ik een kans geef. Harde werker, echter tactisch geen vooruitgang. Maar dat zijn alle beschikbare trainers. Je moet iemand halen die net als Steijn zijn hele ziel en zaligheid in de club wil stoppen en discipline brengt, maar ook een team kan smeden.
   Wordt ook al genoemd op het Roda prikbord.

   Corneille als assistent zou ook niet gek zijn.

 8. rongo26

  Corneille zou mooi zijn. Maar dat vindt Valckx waarschijnlijk te grote gok.

  Je moet toch iemand hebben die fysiek voetbal wil spelen, nu we voornamelijk een selectie hebben gebaseerd op fysiek en inzet ( minder techniek). Van ’t schip is leuk, maar past deze Duitse selectie erbij?

  Mario Been lijkt me wel wat. Heb trouwens niet echt iets tegen streppel bij W2 altijd prima gepresteerd met vergelijkbaar niveau spelers.

  1. lucien1978

   Streppel vind ik ook niet de droomkandidaat maar heb er niets tegen.

   Heeft getraind bij helmond, willem 2 en heerenveen en overal beter gedaan dan degene die na hem kwamen

 9. Gerardus

  Ik snap eigenlijk niet waarom namen als van het Schip en Hyballa worden genoemd. Die hebben beiden eigenlijk niets laten zien en zijn niet voor niets ontslagen. Plus het zijn trainers die eigenlijk wouden voetballen en dat zie ik nu zo net niet terug in deze selectie.

  Streppel zou ik inderdaad eerder een kans geven dan deze namen, maar deze lijkt mij ook een totaal ander type voetbal te spelen. Ron Jans zou dan denk ik nog het beste passen van deze namen. Maar het liefste Luhukay. Al valt er hier eigenljik niks zinnigs over te vertellen omdat het wel iemand zal worden waaraan niemand denkt.

 10. robbaan

  Wellicht een duitser, de samenwerking en gastvrijheid jegens die Mannschaft opent deuren. Bovendien is de halve basis straks gevuld met oosterburen.
  Peter Neururer? Nobert Meijer, Michael Frontzeck? Maurice bedankt en succes verder!

 11. 0475

  Jammer, maar t zat eraan te komen.
  Dit zal wel de reden zijndat de aangekondigde spelers nog niet getekend hebben. Ik hoop dat er vrij snel een vervanger komt zodat nieuwe spelers meer zekerheid hebben en eerder zullen tekenen

 12. LJ

  Het is jullie volledig gegund Maurice en Jay. Nee jullie zijn geen geldwolven maar verstandige mensen die denken aan hun toekomst.

  Dan de nieuwe lichting:

  Speler/trainer Keisuke Honda met als assistent een jonge trainer die de cultuur van de club kent. Dogan Corneille of Edwin Linssen.

  1. RuiverCity

   Hahaha verstandige keuze??? Onder welke steen leef jij?

   Sinds de Arabische Lente de laatste drie jaar een einde maakte aan de regimes van veel autoritaire heersers in de Arabische wereld, hebben de Verenigde Arabische Emiraten in alle stilte de onderdrukking van dissidenten opgevoerd. Er is een grote toename van het aantal arrestaties, detenties, gedwongen verdwijningen, marteling en mishandeling van gevangenen. Ook zijn er steeds meer oneerlijke rechtszaken en opleggingen van lange gevangenisstraffen aan critici van de overheid.  
   In de Verenigde Arabische Emiraten wordt de vrijheid van meningsuiting zwaar onderdrukt en kunnen mensen voor slechts een tweet in de gevangenis belanden. Vooral advocaten, universitaire docenten, studenten en activisten zijn het slachtoffer (bron: Amnesty International).

   Je moet het maar willen om in zo’n land geld te willen verdienen!!!

   1. lucien1978

    Wat kun jij dom lullen.

    Gewoon een club waar goed wordt betaald en waar sportief gezien genoeg te behalen valt. Ze spelen ieder jaar champions league bijv.

    Het is niet alleen financieel maar ook sportief gewoon een vooruitgang.

    Ik zie het al voor me. Je werkt bij een baas en je kunt bij een andere baas 10 x zoveel verdienen of zelfs je toekomst financieel regelen in 2 jaar tijd, en dan ga jij NEE zeggen.

    Yeah right. Dan leef je toch echt onder een steen of hebt er een vol op je hoofd gekregen.

    In alle opzichten is dit een stap vooruit voor beide en het is hun van harte gegund.

   2. RuiverCity

    Zelden zo’n zwak en dom tegenargument gelezen. Dus voor geld mag je je hoofd in het zand stoppen en alle mensonterende zaken voor lief nemen???
    VAE is net zo erg als Yemen, Saoedi-Arabië en tal van andere landen. In die landen heerst een dictatuur waar 90% van de bevolking in angst leeft. Waar homo’s verboden zijn, waar docenten, wetenschappers beter hun mond kunnen houden, etc., etc.
    Ik gun iedereen alles maar voor mij bestaan er normen en waarden. Die heb jij blijkbaar dus niet als het om geld gaat.

   3. lucien1978

    Pure afgunst heb je, meer niet.

    Dus verstappen mag ook niet meer naar Abu Dhabi om te gaan racen.

    Toeristen mogen er niet meer op vakantie.

    Alle teams zouden het WK moeten boycotten.

    Nou gefeliciteerd de naoler heeft aardig wat te naolen de komende tijd.

    Nog nooit ook maar 1 positief iets gelezen van jou hier op de site

   4. RuiverCity

    Afgunst? Hahaha, begrijpend lezen is voor jou ook moeilijk hè. Steek jij je kop maar lekker in het zand, enige realiteitszin heb jij niet!!

 13. pierre

  Er worden in het geruchtencircuit nog namen genoemd die ik op dit forum nog niet de revue heb zien passeren.
  Belangrijkste kandidaat Mario Been en ook de naam van Ruud Brood wordt genoemd.

  1. Ievel Knievel

   En waar vindt dat geruchtencircuit plaats dan?

   Been zou ik niet snel doen, effect is vaak na 1 seizoen uitgewerkt.

   Brood is al helemaal een drama. Allebei enorme praatjesmakers die binnen notime een organisatie tegen zich hebben.

   Veel namen die genoemd worden passen absoluut niet bij VVV. Jans nog het beste van de alternatieven die genoemd worden.

   Dan krijg je een Leo van Veen scenario uit de jaren tachtig. Heeft toen onze club best wel de diepte in gestort (wiens schuld et ook was).

 14. Hup VVV!

  Vele namen worden genoemd als mogelijke opvolger van Steijn.
  De afgunst tegenover Streppel begrijp ik niet zo goed, bij Willem 2 stond hij er altijd heel goed op en liepen de supporters met hem weg!
  Hiermee zeg ik niet dat hij mijn voorkeur heeft, maar ik zou de keuze wel kunnen begrijpen.

  Laten we hopen dat er snel een keuze gemaakt kan worden met het oog op het nieuwe seizoen. ik zag dat de selectie over 1,5 week alweer begint met de voorbereiding. Wel zo handig om dit te doen mét een trainer.

 15. 077

  Ik hoop dat VVV spoedig met een statement en opvolger komt voor Steijn. Luhukay zou mooi zijn, de afgunst tegen Streppel heb ik persoonlijk niet.

  Hoop vooral dat VVV snel kan doorgaan met goede spelers aantrekken, het is alweer even stil terwijl ik begreep dat er vorige week nog nieuwe spelers werden verwacht maar dit is denk ik allemaal even stil komen te liggen.

  1. Ievel Knievel

   Streppel is volgens mij gewoon niet zo’n hele goede trainer, maar meer een gemiddelde.

   Dat hij het goed deed bij Willem II, ligt meer aan de kracht van de selectie en het inkoopbeleid aldaar, omdat meerdere gemiddelde trainers op het rij het daar wel redelijk aardig doen of deden.

   VVV heeft een (bovengemiddeld;goede) trainer nodig die de selectie ver boven zich uit laat stijgen (en dus voor het verhaal en de potentie komt ipv het geld). Alleen zo kan je met weinig budget boven plek 15 eindigen. Aangezien we dit jaar voor plek 9/ 10 t/m 12 willen gaan.

   1. Koelie

    Eens, echter de trainers van dat kaliber zijn niet beschikbaar of betaalbaar. Jans met zijn noordelijke nuchterheid vind ik niet passen bij VVV. We hebben hier iemand nodig die complementair is aan het Limburgse. Netjes, lef en durf.
    Been, Brood en Pastoor ben ik geen voorstander van.

 16. lucien1978

  Steijn gaat 1 miljoen per seizoen verdienen bij Al Wahda.

  Als er dan toch nog mensen zijn die beweren het niet te doen ivm mensenrechten etc dan hebben ze een plaat voor hun hoofd.

  2 jaar contract is 2 miljoen. En dan nog wat er onder de tafel wordt geschoven. Waarschijnlijk belastingvrij.

  Vorig jaar was er trouwens ook bijna sprake van dat Steijn weg zou gaan. Wie zat er toen op de tribune ?

  Juist , Ernest Faber.

  Alleen toen was hij werkloos en nu hoofd jeugdopleidingen. Ik denk dat dat een niet al te groot probleem hoeft te zijn

  1. Ievel Knievel

   Hoezo hebben mensen die WEL morele waardes en principes hebben een plaat voor hun hoofd? Ik ken genoeg mensen die meer zouden kunnen verdienen als ze ergens anders zouden werken of iets anders zouden gaan doen (wat ze ook prima kunnen), maar vanwege een veelvoud aan redenen blijven zitten waar ze zitten. Zomaar wat redenen: plezier hebben in wat je doet, fijne mensen on je heen, nuttig zijn voor andere mensen en misschien zelfs wel de wereld, voldoening daar uit halen.

   Er zouden juist meer van dat soort mensen in de wereld moeten zijn.

   Sterker nog, VVV moet juist ook dat soort voetballers en trainers aantrekken, aangezien we bij VVV hebben besloten dat we het anders gaan doen dan de rest van de voetballerij (en sowieso niet voor het geld) , ook omdat je juist zo op je eigen niveau succes kan hebben. Sinds de club dat besloten heeft gaat het ook meer dan prima. Eigen doelstellingen zijn sowieso fijner dan wat anderen aan je opleggen.

   1. Ievel Knievel

    O ja, En Ernest’s Faber heeft nog nooit een langere tijd bewezen een constant niveau als trainer te hebben en heeft in mijn ogen de verkeerde uitstraling voor VVV, ook al is hij waarschijnlijk een goed contact van Stan en Nilis. Misschien heb ik het wel mis zelfs, maar op mij komt hij over als niet passend bij VVV.

    Er zijn vast beter bij VVV passende trainers te halen uit het Valkx en VVV en PSV netwerk.

    Art Langeler? Lijkt me misschien wel een prima kandidaat, als hij zelf wil.

   2. lucien1978

    Ja maar niet als ze 10 keer zoveel kunnen verdienen.

    Jij praat over 1000 euro per maand meer op je rekening.

    Dan was hij wel naar Zwolle gegaan.

    Art Langerer. ?? Hoe kom je erop.

   3. Ievel Knievel

    Simpel, bewezen kwaliteiten; jaren op rij zichzelf bewezen. Hoefde niet weg bij Zwolle; ging daar weg door bedreigingen harde kern en doordat hij de aandacht op straat in Zwolle beu was. Komt vanuit PSV (connectie/ netwerk Stan); heeft zich daar bewezen in de opleiding en bij Oranje in de organisatie. Da kan je wel iets. Heeft altijd bewezen met bescheiden middelen maximaal resultaat te behalen. Doordat hij in de luwte werkt is zijn marktwaarde niet enorm op dit moment.

   4. Ievel Knievel

    Dus jij gaat voor in miljoen weg als Adolfg Hitler je zelf een contract aanbiedt? Even een vraag om het even te checken.

   5. lucien1978

    Precies de wet van Godwin.

    Zelde z’on domme als nutteloze reactie gelezen.

    Wat een vergelijking ook

  1. lucien1978

   Dat zou ook nog kunnen. Met Corneille als assistent.

   Dat is misschien ook wel de reden dat er nog geen statement is van VVV. Steijn gaat maar Jay willen ze niet laten gaan.

   1. expat

    Ja, erg raar dat er geen statement is nog van VVV. Of problemen rondom Jay, of problemen met de afkoopsom die nog niet betaald is/gesteggel over is. Heel benieuwd.

   2. Ievel Knievel

    Misschien had de Limburger het wel mis rondom Jay?

    Ze kwamen ook al met het nieuws van Maurice voordat er besprekingen waren geweest tussen de clubs, of er akkoorden waren bereikt (en financiële vergoedingen waren afgesproken).

    Het enige dat kennelijk gebeurd was, was dat Maurice zich gemeld had bij Bogers om te zeggen dat hij zelf zijn lopende contract wilde afkopen.

    Het was dus ook gelul dat de Limburger dit nieuws had van een bron bij de Arabische club.

    Dit nieuws is duidelijk gelekt door iemand binnen VVV. Door Bogers of Maurice zelf of door iemand die het in de wandelgangen heeft gehoord.Dat lek moet trouwens snel en hard opgespoord worden, want de Limburger heeft het niet op VVV. Ik zou ook daar maar eens het gesprek aangaan als club zijnde. Ze moeten nieuws brengen, niet nieuws maken.

    Daarnaast, misschien wil Jay wel mee, maar heeft VVV plannen met hem en dat kunnen natuurlijk hele mooie plannen zijn.

  1. expat

   Wat moet je daar ook? Kijk, als je nou naar de VS-competitie gaat, of voor mijn part zelfs naar Australië of China, maar zo’n competitie als deze, terwijl je in de opbouwjaren van je carrière zit en iedereen je bewondert als goede trainer… Ik weet het niet hoor. Mocht het hierboven genoemde bedrag van een miljoen euro (netto) kloppen, dan vind ik het nog treurig weinig ook. Kijk deze samenvatting voor de Aziatische champion’s league dan: https://youtu.be/1hSvZz1mQbM?t=133 . Hoe druk is het dan bij een nationale wedstrijd? Hoe gemotiveerd ben je écht als je daar staat?

   Maar goed, hij zal er goed over nagedacht hebben en het dit waard vinden. Het zij hem gegund, maar ik gunde hem een leukere en betere club in een betere competitie.

   Blijft Sem? Al zie ik op Transfermarkt dat Sem gehuurd was van Ado onder 19?

   1. Gerardus

    Nouja zijn salaris wordt denk ik wel verachtvoudigd bruto. Plus een flinke bonus uiteraard als hij ver komt in de CL daar. Dus zo weinig vind ik het niet voor een trainer van het kaliber VVV. Niet bepaald de top. De omstandigheden zijn daar uiteraard zeer treurig maar je komt daar uiteraard niet voor de lool maar voor het geld.

    Ik neem aan dat Sem terugkeert naar ADO aangezien hij daar toch gehuurd van wordt en een contract heeft.

 17. YowVVV

  Jammer! Maar lang alles gegeven voor ons vvv. Financieel top, maar laten we niet vergeten qua spelersmateriaal veel beter dan vvv, al is die. competitie niet alles. Maar goed, rkc, sparta, fortuna en emmen, vvv morg nooit 17e kunnen worden, door de aandacht van ajax lijkt het hier mooier dan het is

 18. lucien1978

  Streppel is topkandidaat om bij Roda trainer te worden. Met als alternatief van het schip.

  Die Streppel wordt overal genoemd. Blijkbaar toch niet zo slecht. Een aantal roda supporters geven ook aan hem graag te willen

  1. Ievel Knievel

   Als Roda fans Streppel willen hebben, weet je al zeker dat wij hem niet willen hebben. Roda supporters laten al jaren blijken over geen voetbalvisie te beschikken. Die snappen bijvoorbeeld nog steeds niet dat de crux is: voor het geld dat je hebt het zo goed mogelijk doen.

   Daarnaast word ik een beetje moe van al die zogenaamde lijntjes met Roda altijd. Roda is een club die qua image echt compleet het tegenovergestelde is van VVV. Daar moeten we helemaal niks mee te maken willen hebben, ook niet de kunst vanaf kijken en daar moeten wij ook niet onze spelers en trainers halen (ook al hebben we dat in het verleden wel gedaan). Als zij Streppel willen hebben, dan halen ze hem maar fijn.

   Dat Streppel in verband wordt gebracht heeft te maken met zijn management. Die lurken met namen. Je ziet meteen welke clubs er standaard in het standaard management rijtje zitten en daar dus al hun aankopen vandaan hebben. Overigens zijn het de managements zelf die de geruchten de wereld in helpen, ook ivm salarisonderhandelingen.

  1. LJ

   Investeren in spelers door externe partijen is sinds een aantal jaren verboden door de FIFA. VVV zal de kosten voor Mlapa betalen uit het eigen vermogen. Daar staat tegenover dat de maximale winst dan ook voor de club is.

 19. chretien

  Het is nu dus definitief. VVV meldt het vertrek van Steijn. Toch jammer, maar begrijpelijk. Ik was voor 10-20% verhoging al vertrokken. Hij is dus een van de beste trainers ooit bij VVV. Zijn opvolger krijgt het niet gemakkelijk. Stan kennende is het (bijna) rond. Ik ben benieuwd.

 20. roermond

  Vvv bevestigt ook dat er omtrent het meegaan van Sem en Jay, later nieuws komt…ben benieuwd. In ieder geval bedankt Maurice voor 5 mooie jaren en wellicht tot ziens…Heel veel succes in de VAE…???

 21. De Koel

  Voor Steijn een kans die hij niet mag laten liggen. Sportief gezien misschien niet de meest interessante competitie, maar als je na een of twee seizoenen in de zandbak financieel onafhankelijk bent, hoef je er niet lang over na te denken. Ik had net als anderen op deze site wel eens kritiek op zijn wisselbeleid of op het steeds maar vasthouden aan bepaalde spelers, maar al met al heeft VVV onder zijn leiding zich ieder jaar weten te verbeteren. En een trainer die vijf seizoenen blijft, dat is tegenwoordig een zeldzaamheid. Zegt overigens ook wat over de rust bij VVV achter de schermen. Niemand raakt in paniek als het even wat minder gaat. Ik ben benieuwd wie hem gaat opvolgen. Zal niet eenvoudig worden voor Stan om een trainer te vinden die de club weer een stapje hoger kan brengen.

Leave a Reply