VVV-Venlo

“Maurice Steijn op shortlist SC Heerenveen”

Maurice Steijn staat in de belangstelling van SC Heerenveen. Dat werd al enkele weken gesuggereerd en nu wordt dat ook bevestigd door Voetbal International. De trainer van VVV-Venlo zou naar Friesland kunnen.

Op de website van VI wordt er het volgende geschreven: “Na de oriënterende gesprekken heeft Heerenveen de lijst met kandidaten flink ingekort. Van de overgebleven aspirant-trainers wordt onder meer de werkwijze nader bestudeerd, waarbij specifiek gekeken wordt naar zijn ervaring met het ontwikkelen van jonge spelers, de levensader van de Friese club. Aan de hand daarvan wordt de uiteindelijke keuze gemaakt. De eerder dit seizoen bij Ajax ontslagen Marcel Keizer en VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn behoren in elk geval tot de overgebleven kandidaten. Keizer is ook in beeld bij Excelsior, waar Steijn tevens belangstelling geniet van Willem II.”

De Friezen zijn op zoek naar een nieuwe trainer nadat het duidelijk werd dat de wegen van Jurgen Streppel en SC Heerenveen gaan scheiden. Er is een heuse trainerscarrousel bezig in de Eredivisie en het is dan ook niet verwonderlijk dat de naam van onze trainer de ronde doet. Tot dusver was er nog weinig concreets te melden, maar als bronnen zoals Voetbal International het gaan brengen, dan kon het nog wel eens snel concreet worden.

Maurice Steijn doet het goed bij VVV-Venlo. In zijn derde seizoen werd hij kampioen van de Jupiler League en dit jaar lijkt het erop dat VVV zich zonder al teveel moeite gaat handhaven in de Eredivisie. Het is dan ook logisch dat hij de interesse heeft gewekt van verschillende clubs in de Eredivisie. We hopen natuurlijk dat Steijn deze zomer blijft en hij heeft nog een contract tot medio 2019, maar in de voetballerij weet je het maar nooit. In ieder geval is het zaak om dit seizoen hoe dan ook goed af te sluiten.

Bron: Voetbal International

20 Responses

 1. lucien1978

  Meer dan verdiend. Steijn en Valckx hebben echt iets neergezet samen.

  Steijn gaat een stap hogerop en kan dit ook aan. Heeft een geweldige prestatie geleverd en een hecht team gesmeed van dit VVV

  Door spelers het vertrouwen te geven was het geheim van dit succes.

  Helaas is dit niet leuk voor de bankzitters en degene die zijn weggegaan maar so be it. ( het is gebleken dat die niet goed genoeg waren )

 2. chretien

  Ik denk dat onze trainer bij tig clubs op de shortlist staat. Er is echter een maar. Er moet een afkoopsom worden betaald. Misschien dat een Championsclub interesse heeft. Daar zou een afkoopsom geen probleem hoeven te zijn. Ben benieuwd naar vervolg. Van mij mag hij ook nog jaren blijven…

 3. robvvv

  Het is uiteraard te verwachten dat Maurice Steijn vroeg of laat gaat vertrekken . Als hij nu gaat , en Heerenveen is weldegelijk een stap hogeroop, dan kan VVV misschien wel met de afkoopsom pogingen gaan ondernemen om Jos Luhukay los te weken …Anderszin , dit kan te hoog gegrepen zijn , maar de vraag is dan wie gaat hem opvolgen . Het zal net als Steijn een peoples manager moeten zijn. In het verre verleden hebben teveel nieuwkomers de boel kapot gemaakt en viel de sfeer bij VVV in duigen. (Croon en van Veen).

  1. lucien1978

   Mocht Steijn gaan dan denk ik dat Luhukay te hoog gegrepen is.

   Voor mij is er een torenhoge favoriet. Peter Hyballa.

   Hij kent de Duitse keuken en ik denk dat hij ideaal bij VVV zou passen

 4. Gerardus

  Ik zou kiezen voor Stam, Keizer, Hake, Luckkien of zelfs Faber, zolang van de Looi maar niet komt.
  Denk dat deze trainers wel passen in het profiel van VVV. Trainers die gepresteerd hebben met een minder team maar ook gefaald hebben waardoor ik wel een kans zie dat ze zouden kunnen komen. Al moet je maar afwachten wat voor salaris ze eisen, bijvoorbeeld Stam en Keizer.

  De andere trainers lijken mij wel haalbaar, zoals Hake en Faber. Want zij hebben natuurlijk een “smetje” op hun carrière zitten omdat Hake ontslagen is bij Twente en Faber niet het maximale heeft gepresteerd in de Euroborg. Maar qua spel passen ze op dit moment wel bij VVV.

  Luckien heeft het tot nu toe wel aardig gedaan bij Emmen dus die zou VVV ook wel aangrijpen als een kans om hogerop te komen.

  Aan de andere kant, VVV verraste natuurlijk al met Unnerstall en de interesse in Grün, dus voor hetzelfde geldt hebben we hier een buitenlandse trainer of een trainer die niemand kent maar wel de kans krijgt om hier te bouwen. We gaan het toch wel zien. In ieder geval nog niets gehoord over wat VVV zelf nu echt een opvolger vindt, al is dat niet zo netjes zolang Steijn hier nog is.

 5. RuiverCity

  Steijn verdient een stapje hogerop. Hij heeft in vier jaar tijd wat moois neergezet. Toch heeft hij ook zijn tekortkomingen. Zijn wisselbeleid is nit echt sterk.

  Peter Hyballa lijkt me echt een prima nieuwe trainer. Een type als Frans Körver. Spreekt het Noord-Limburgse publiek wel aan! En wellicht kan hij een paar Duitsers meebrengen met dezelfde mentaliteit als Thy, Röseler, Unnerstall, Brandts, Ringels, Hilkes etc.
  Maar Hyballa maar een éénjarig contract aanbieden met een optie.

  1. lucien1978

   Kijk , nu zijn we het toch eindelijk eens echt eens.

   Hyballa is echt mijn topfavoriet. De man is geliefd en heeft een echte winnaarsmentaliteit. Daarbij past zijn karakter perfect bij VVV

   Het speelt natuurlijk ook mee dat hij precies weet wat er allemaal rondloopt in Duitsland

 6. Grad

  Moch Steijn naar Heerenveen vertrekken, dan zal hij zeer zeker Unnerstall mee willen nemen Huidige keeper Hanssen is gehuurd tot einde seizoen, Werner Hahn is erg blessuregevoelig en van der Steen mag vertrekken/contract wordt niet verlengd.

  1. lucien1978

   Unnerstall gaat zeer zeker niet naar Heerenveen . Hij wil naar een club op rij afstand van zijn woonplaats.

   Zoet gaat weg en Unnerstall wordt daar al flink in de forums genoemd. Hij wordt PSV-er

 7. pavisto67

  Alle lof voor Almhof, ehh Steijn voor hetgeen hij hier gepresteerd heeft. Maar ik denk dat nog een jaar Steijn niet goed is voor zowel Steijn als VVV. Mijn mening is dat Steijn vervangbaar is dus ik hoop dat hij een mooie club vindt met een bescheiden afkoopsom voor VVV.

  1. chretien

   Je moet reeel zijn. Voor elke coach is er een houdbaarheidsdatum. Drie jaar is een lange periode, zeker bij een club als VVV. Stein heeft het fantastisch gedaan. Als hij nu aangeeft toe te zijn “aan een nieuwe uitdaging”, zo werd het meestal geformuleerd, dan moet je de goede man laten gaan. Zeker als VVV een goede afkoopsom aangeboden krijgt. En, vergis je niet, houdbaarheidsdatum is geen utopie.

Leave a Reply