Steijn

Maurice Steijn verlengt contract tot medio 2021

Maurice Steijn en VVV-Venlo gaan samen langer door. De hoofdtrainer heeft zijn contract verlengd tot medio 2021 en gaat aan zijn vijfde seizoen bij de club beginnen. Eerder was er veel onduidelijkheid over de toekomst van Steijn, maar hij heeft deze verbonden aan VVV-Venlo.

De oefenmeester uit Den Haag was als speler actief voor ADO Den Haag en NAC Breda, daarna was hij ook trainer van ADO, voordat hij in 2014 neerstreek in Venlo. De afgelopen drie seizoenen waren succesvol met achtereenvolgens een tweede plek, het kampioenschap en de handhaving in de Eredivisie. Hij zat inmiddels al 160 wedstrijden op de bank bij de Venlonaren.

Marco Bogers zegt het volgende over de contractverlenging: “Het contract met Maurice Steijn liep na dit seizoen af en wij vonden het juist nu belangrijk om duidelijkheid te scheppen, zowel intern als extern. Het is zaak de focus op het voetbal en de prestaties te houden en gesprekken over een contractverlenging tijdens een seizoen leiden alleen maar af en kunnen voor onrust zorgen. Nu is er tijdig duidelijkheid. We zijn erg blij dat we met Maurice nieuwe afspraken hebben kunnen maken en hij tot en met juni 2021 aan onze club verbonden blijft.”

Maurice Steijn maakte ook de stap om met zijn gezin te verhuizen naar Venlo. Bogers zegt daarover: “Een mooie maar zeker niet te onderschatten stap. Het is logisch dat hij dit niet voor één jaar doet. Samen met Maurice hebben we  de afgelopen jaren successen behaald en goede ontwikkelingen ingezet. Het werk is nog lang niet af en we zien nog veel mogelijkheden tot verbetering en verdere professionalisering. Samen met Stan Valckx en de technische en medische staf is Maurice hier met veel energie en vertrouwen dagelijks mee bezig.”

Maurice Steijn zelf vindt het ook een fijne ontwikkeling: “Hier spreekt veel vertrouwen uit. Samen met de geweldige mensen waar ik dagelijks mee samenwerk, hoop ik ook de komende jaren succesvol te zijn bij deze prachtige club.”

Op naar een succesvol seizoen!

15 Responses

 1. robbaan

  Geweldig nieuws, proficiat Maurice en VVV.
  Gezien de rust die dit oplevert, in combinatie met de verder uitbouw van de organisatie en het team een prima basis om constant in de eredivisie te kunnen blijven.
  Voeg daarbij de verdere ontwikkeling met vernieuwbouw van het stadion en er ontstaat een “model” voorbeeld waar veel clubs in Nederland zich een puntje aan kunnen zuigen.

 2. jurgen

  Goed nieuws, maar toch even een kanttekening, de verkoop van seizoenkaarten valt nu tegen, dit zal toch zeker wel een reden hebben, behalve de wat duurdere prijs die VVV vraagt. Het vertoonde spel in thuiswedstrijden liet regelmatig te wensen over, het behoudende, het defensieve om maar de puntjes bij elkaar te krijgen om het 1e jaar eredivisie te overleven, had de overhand, dit kwam het spel niet ten goede. Met de beperkte middelen heeft Maurice het goed gedaan, VVV is erin gebleven, fantastisch. Maar diep in mijn hart had ik misschien wel ……. Maar als ik een aantal weken geleden zag wie er WK winnaar werd en met welk type spel, kun je er toch ver mee komen, maar leuk is het niet. Verbaas je dan niet dat de verkoop van seizoenkaarten niet lekker loopt, je speelt in het rechter rijtje van de eredivisie (elk puntje telt) je stadion is niet van deze tijd en Steijn is je trainer.

  1. nel_vankubke

   Die punten zijn veel en veel belangrijker dan goed spel.

   VVV is met name interessant voor de business club leden en sponsors als de club in de Eredivisie zit. Bovendien komt daar ook n smak TV geld bij kijken. Uiteindelijk groeit de club dus door keiharde knaken, ipv n leuke actie hier en daar zonder resultaat.

   Ook al zag het er afgelopen seizoen niet uit, we waren wel al lekker vroeg in het seizoen veilig! Hoe lekker is dat dan? Dat is niet alleen goed voor de hartslag van supporters, maar ook heel erg gunstig voor de club om te bouwen aan de toekomst!

  2. Ievel Knievel

   Wat is dat toch voor een hardnekkige mythe die maar stand blijft houden dat de verkoop van seizoenskaarten tegenvalt?

   Het gaat zoals het altijd gaat bij VVV. Volgens mij valt de verkoop helemaal niet tegen in dat opzicht.

   VVV in de ere heeft een vaste kern van 6500 bezoekers waarvan zo tussen de 3500 en 4500 een seizoenskaart hebben. De rest zijn losse verkoopkaartjes.

   Zoals hieronder door Koelie aangehaald zijn de seizoenskaarten ook helemaal niet duur.

   VVV mag echt waar meer respect krijgen voor afgelopen seizoen hoor. Het spel viel mij persoonlijk helemaal niet tegen. Ik kon genieten van het tactisch spel.

   Bedenk ook dat clubs als NEC, Go Ahead Eagle, de Graafschap en zelfs Sparta (en NAC),, grotere clubs dan VVV, grootst mogelijke moeite hebben om in de ere te blijven na promotie.

 3. wuilus

  Super goed nieuws, weer knap gedaan bij VVV.
  Verder hoop ik dat de seizoenskaarten toch echt wel wat omhoog gaan. Het zou niet moeten uitmaken hoe het stadion eruit ziet. Je speelt eredivisie met VVV. Dat is iets waar we gewoon trots op moeten zijn. En als niemand een seizoenskaart koop, hoe kun je verlangen dat VVV zich verder kan ontwikkelen. Persoonlijk koop ik ook een seizoenskaart om ook VVV te helpen. Ik kan zeker niet elke wedstrijd kijken ivm werk, maar VVV kan elke cent gebruiken. Als echte supporter moet je gewoon een kaart hebben vind ik!

  1. Koelie

   Jij snapt het Wuilus. Het ergste is dat de die hard fans ook gaan investeren in de stadionverbouwing en dan zul je zien dat de naolers wel gebruik gaan maken van de nieuwe faciliteiten. Hopelijk komen er maatregelen tegen “freeloaders” (korting voor de investeerders o.i.d.) . Nog steeds voorstander van om de losse kaartjes tegen de top drie zo duur te maken als de goedkoopste seizoenskaart.

 4. RuiverCity

  Goed nieuws voor de continuïteit. Verder hoop ik dat Steijn gebruik gaat maken van de kwaliteiten van de nieuwe spelers waar hij de afgelopen jaren niet gelukkig mee was en dat VVV bijna de kop kostte aan het einde van het seizoen.

 5. Animal

  Prima zaak dat Maurice blijft , hoop wel dat VVV iets avontuurlijker gaat spelen.

  VVV is nieys kleiner dan Graafschap GAE Heerenveen NEC Excelsior NACetc. Als de Koel is opgeknapt en VVV vindt een manier om niet alleen Venlo maar ook veel meer de regio aan te spreken kunnen we de zelfde slag maken als verschillende clubs al hebben gedaan. Vitesse was in de jaren 80 de meest trieste club van Nederland…

 6. chretien

  Tot 2021 is een heel lange tijd, zeker als je bedenkt dat de beste man al 4 jaar coach is. Toen zijn zoon hierheen kwam en de verhuisplannen van de familie Steijn werden gemeld, was het eigenlijk al zeker dat Steijn nog een tijd zou blijven. Ik veronderstel dat hij alsnog weg mag, tegen vergoeding uiteraard, als de droombaan voorbij komt. In ieder geval blijft hij, voorlopig. Toch mooi dat je zo lang met elkaar door een deur kunt, zeker als je bedenkt dat we voor de periode Steijn heel wat coaches voortijdig zijn vertrokken. Blijft Jay ook?

  1. robbaan

   Ik ben er geweest in de kookpan.
   Duidelijk te zien dat VVV aan creativiteit gewonnen heeft, aangenaam verrast door Susic en Samuelsen.
   Ook van Ooijen een positieve versterking.
   Wat mij verder opviel was de onzekerheid achterin….
   Tweede helft viel tegen.

Leave a Reply