VVV-Venlo

Maurice Steijn wordt genoemd als trainer van NAC

We kunnen weer een club aan het lijstje toevoegen waar onze trainer Maurice Steijn aan wordt gelinkt. Het is ons allemaal wel bekend dat Maurice openstaat voor een nieuw avontuur en een stap hogerop. Nu bekend is dat bij NAC, trainer Stijn Vreven gaat vertrekken is de geruchtenstroom vanuit Breda weer op gang gekomen.

Omroep Brabant meldt dat door het vertrek van Vreven, drie trainers in beeld zijn op de vacante positie in Breda in te vullen. Mitchell van der Gaag van Excelsior, Ernest Faber van FC Groningen en onze eigen Maurice Steijn zouden hoog op de verlanglijst staan van de Brabantse club. Dit wordt er gezegd op de website: “Maurice Steijn van VVV-Venlo is ook een optie. Hij was ook al in beeld voordat Vreven werd aangesteld en hij heeft altijd gezegd dat hij open staat voor een dienstverband bij NAC. Hij kent de club en de cultuur en heeft er ook zelf gespeeld. Maar hij heeft nog geen contact gehad met NAC.”

Maurice Steijn speelde in zijn voetbalperiode drie seizoenen voor NAC, hij kent de club en de cultuur en volgens insiders zou hij de ideale opvolger zijn van Stijn Vreven. Voor de aanstelling van Vreven was Steijn ook al in beeld maar koos hij om bij VVV te blijven om kampioen te worden met onze club. Dit seizoen heeft Steijn zich met VVV weten te handhaven in de Eredivisie en dat is een prestatie van formaat.

Er is nog geen officieel contact geweest vanuit NAC en technisch directeur Hans Smulders wil niet ingaan op namen. Maurice Steijn gaf afgelopen weekend ook aan dat er momenteel niets speelt en volop bezig is met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Dit kan natuurlijk nog veranderen. In het voetbal is namelijk niets zeker, zoals wij allemaal weten. Wordt uiteraard vervolgd.

 

15 Responses

 1. De Realist

  Nou vooruit….NAC krijgt Steijn en wij krijgen Vreven 🙂 Het is beter dat Steijn vertrekt en niet nog een jaar blijft. Hij heeft het hier prima gedaan natuurlijk, maar er moet nieuw bloed in het team komen in de vorm van een nieuwe trainer. Ik ben benieuwd hoe Steijn het gaat doen bij zijn nieuwe club. Hij heeft er een hecht team van gemaakt bij VVV , maar zijn tactiek kon ik niet altijd volgen. Hij wisselde altijd te laat en sommige spelers moesten volgens mij eerst een paar eigen doelpunten maken in een wedstrijd voordat ze gewisseld werden. Ik moet zeggen dat hij altijd heel correct voor de camera was, maar op het veld vond ik hem veel te timide. Steijn zal Van Crooij ook wel meenemen naar zijn nieuwe club. Ik vind persoonlijk Vito erg overschat. Hij werkt hard, maar weinig rendement en vind dat hij een beetje stil is blijven staan. Benieuwd wat er nog aan spelers weggaan en komen de komende tijd. Ik denk dat er in de verdediging niet heel veel hoeft te gebeuren, ervan uitgaande dat ze allemaal blijven. De 2e srizoenshelft leek de verdediging er minder uit te zien, maar dit had veel te maken met het middenveld dat de bal niet goed vast hield, mede doordat Post wat wedstrijden gemist heeft en voorin werd de bal ook niet vastgehouden. Ik zou graag een creatieve aanvallende middenvelder willen zien en een nieuwe spits. Met alle respect voor Thy, maar hij heeft helaas toch zijn statistieken waargemaakt van weinig scorende spits. Benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren boven op de berg en ik hoop maar dat Valckx in ieder geval nog blijft. Iedereen heeft nu een beetje een kater vd laatste thuiswedstrijden , maar als het seizoen weer begint en er staat op papier weer een leuke selectie en ze zijn het stadion aan het opknappen dan heeft iedereen er toch wel weer zin in. Come on Venlo !

  1. DeOtjes

   Ik zou niet weten waarom Maurice weg zou moeten. Kampioen Jupiler league en vervolgens handhaving is gewoon een prima resultaat met een krappe selectie. Goede teamprestatie op en naast het veld.

   Sommigen mogen het dan niet eens zijn met zijn keuzes / wisselbeleid / taktiek maar dat is de consequentie van keuzes maken. Namelijk dat er altijd mensen iets tegen de keuzes hebben.
   Dezelfde mensen die ook geen verantwoordelijkheid hebben en veelal achteraf zeggen ‘zie je wel’. Dus dat praat ook helemaal makkelijk.

   Van mij mag Steijn blijven. Het is geen garantie tot succes maar dat heb je met geen enkele coach. Wat je wel hebt is van te voren iemand die het reilen en zeilen kent binnen de club en (tot nog toe) de doelstellingen weet te halen.

 2. RuiverCity

  Dat is een realistisch verhaal. Maar laat die Belg maar daar!
  Zou wat zijn Steijn voor Stijn in Breda.
  Qua niveau gaat Maurice er niet veel op vooruit maar qua stadion en sfeer in ieder geval wel.

  Wellicht komt VVV wel met een verrassende naam als een Jaap Stam. Maar een trainer is natuurlijk net zo goed als zijn spelersmateriaal. Werk aan de winkel voor Valckx. Zijn netwerk is groot dus ik verwacht een paar goede versterkingen. Hopelijk kan VVV ook nog een paar grote sponsoren aan zich binden want daar is nog wel het een en ander te halen.

 3. chretien

  Ja, zo gaat dat, ook qua trainers moeten we uiteraard doorselecteren. Ben benieuwd, misschien een onbekende trainer met een gouden toekomst die bij ons VVV begint? Het belangrijkste voor het niveau van VVV is dat we een trainer krijgen die mensen kan verbinden. Die een hecht team van de spelers vormt. Liever geen speler, die aan het eind van zijn carriere langs komt om wat geld op te halen.

 4. rimpelkop

  Van mij mag Steijn blijven, Heeft het gewoon goed gedaan.

  Nieuwe trainer ? Mitchell vd Gaag. Rustige vent, die zich zeker bewezen heeft bij Excelsior.

  Past volgens mij goed bij een club als VVV.

  gt

 5. Animal

  Helemaal met je eens. Steijn mag blijven wat mij betreft . Als ie toch weggaat geen Vreven of Streppel…Van der Gaat, Faber zou prima zijn. Jaap Stam of Luhukay top maar dat zal waarschijnlijk geen optie zijn…

 6. robbaan

  Logisch dat NAC genoemd wordt om Steijn in te lijven.
  En wat onze club betreft.De afgelopen jaren is in alle rust gebouwd aan het succesvolle verhaal wat nu is afgerond met behoud van een plek in de Eredivisie.
  Een opvolger zal het dan ook niet gemakkelijk krijgen, ook al is dat mede afhankelijk van de rest van de technische staf, wie vertrekt er nog meer? De genoemde trainers buiten Faber lijken mij niet geschikt of niet beschikbaar.
  Ik zou graag een ” echte” Duitse trainer willen zien. Mogelijk dat Huub Stevens daarin kan helpen. Namen? Peter Neururer,Ulf Kirsten bijvoorbeeld. Wie weet….

  1. Grad

   Volgens VI staat Ernest Faber klaar om bij NAC aan de slag te gaan. Hij is een oude bekende van huidig TD bij NAC Hans Smulders (ook v/h FC Eindhoven). Ook NAC-assistent Jefta Bresser is ook een goede bekende van Faber. Van der Gaag en Steijn lijken om uiteenlopende zaken geen haalbare opties.

Leave a Reply