Mazzelend VVV-Venlo wint in slotminuut van Jong FC Utrecht

VVV-Venlo heeft, met hangen en wurgen, opnieuw drie punten binnen weten te slepen. Net als vorige week was daar wel lang voor nodig. Opnieuw sloegen de Venlonaren pas toe in de laatste minuut van de wedstrijd, waardoor we uiteindelijk met 2-1 wisten te winnen van Jong FC Utrecht!

De wedstrijd begon vrij aarzelend. Door het eindeloze gebrei van de achterhoede en het vele balverlies van de backs, kwam VVV amper bij de goal van doelman De Keijzer. De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd werd ingeleid door de nieuwe huurling, Daan Huisman, die met een prima bal Sven Braken wegstuurde. Het leek er sterk op dat Braken in buitenspelpositie stond, maar de grensrechter hield zijn vlag naar beneden. Gelukkig maar, want daardoor kon Braken de bal feilloos in de verre hoek schieten: 1-0!
De overige 20 minuten van de eerste helft waren alles behalve enerverend. Zowel VVV als Jong FC Utrecht creëerden namelijk geen enkele kans. De Venlonaren kwamen wel nog één keer goed weg: Simon Janssen haalde in eigen zestien overduidelijk zijn directe tegenstander onderuit, maar om de een of andere reden wuifde de scheidsrechter het weg. Dat was een loepzuivere penalty voor de Utrechtenaren…

In de tweede helft wist VVV zich niet te herpakken. Jong FC Utrecht werd zelfs de bovenliggende partij. Vroeg in het tweede bedrijf mocht Yuya Ikeshita de bal vogelvrij voorzetten en was de achterhoede van VVV sympathiek genoeg om ook Christopher Mamengi ongedekt te laten. Daardoor kon de verdediger de bal eenvoudig achter Lukas Zima schuiven: 1-1. Een geheel terechte tussenstand. Sterker nog, na de gelijkmaker kreeg Jong FC Utrecht volledig de overhand. In de 70e minuut gaf Lynden Edhart de bal voor en wonder boven wonder kon spits Dion Versluis de bal van amper één meter afstand niet binnenwerken. Enkele minuten later schoot oud-VVV’er Yannick Leliendal van een meter of 30 rakelings over het doel van Zima. Daar kwam VVV een aantal keren goed weg…

In het laatste kwartier van de wedstrijd ging VVV, door de steun van het publiek, met volle wilskracht voor de overwinning – goed voetbal was het alleen nog niet. In de 93e minuut gaf de ingevallen Carl Johansson een Venlose hoekschop voor… Keeper De Keijzer kwam uit en leek de bal eenvoudig te kunnen vangen. Maar uit het niets was daar Brian Koglin! Eén van de sterkhouders vandaag won het duel van de doelman en kopte VVV naar de overwinning, 2-1! De Koel ontplofte. Ik kreeg bijna kramp in mijn benen van het springen. Ook de ontlading van alle veldspelers, wisselspelers en de staf was geweldig om te zien.

VVV had deze wedstrijd eigenlijk niet mogen winnen, een overwinning voor Jong FC Utrecht was zelfs meer op zijn plaats geweest, maar wat maakt het ook uit. Ons VVV heeft 12 punten uit 5 wedstrijden! Volgende week vrijdag staat de volgende tegenstander klaar. Dan spelen we een kraker tegen Heracles Almelo. Tot dan!

Scoreverloop:
24′ Braken, 1-0
52′ Mamengi, 1-1
90+3′ Koglin, 2-1

Gele kaarten: Verheijen, Yasar, Roemer, Braken (VVV-Venlo), Ikeshita, Eersteling en Leliendal (Jong FC Utrecht)

Opstelling VVV-Venlo: 

Zima; Janssen, Ketting, Koglin, Sedlacek (62′ Dekker); Verheijen (62′ Roemer), Klaasen (77′ Johansson), De Boer (62′ Van Rooijen), Huisman (77′ Yasar); Venema en Braken

Opstelling Jong FC Utrecht:

De Keijzer; Meissen, Mamengi (72′ Vertrouwd), Rawlins, Eersteling; Leliendal, Ikeshita, Lottin (72′ Edhart); Reijnders, Rijks (45′ Versluis) en Sanches Fernandes

25 Responses

 1. RuiverCity

  Wat een slechte wedstrijd zeg. Overal kwamen ze te laat. Dekken op twee meter afstand. Vooral Simon Janssen, De Boer, Sedlacek zaten totaal niet in de wedstrijd. Een gebrek aan techniek kwam vooral bij Simon Janssen duidelijk naar voren.
  Huisman joeg de eerste helft nog op de bal, maar had totaal geen ondersteuning.

  Als Utrecht het een beetje slimmer had uitgespeeld was het een dikke nederlaag geworden. Vooral centraal achterin liepen ze er af en toe doorheen of dat ze aan het trainen waren.

  Gelukkig viel de 2-1 nog, maar als het geluk ons ook maar even in de steek laat, worden de zwakke plekken heel snel duidelijk. Wat werden er ook ontzettend domme kaarten gepakt…pfft.

  Edit

  1. idderzienmeining

   Slechte wedstrijd van VVV zijde
   De wil om te winnen was er wel, maar voetballand was het erg matig.

   Simon Janssen speelde echt dramatisch en aan die zijde was het wachten op ellende.

   De O tribune was de MAN OF THE MATCH en deze jongens en meiden verdienden de ontlading bij de 2-1 in blessuretijd.

   Lichtpunten: Koglin en Ketting als centraal duo en onze supporters

   Zwakke schakels onze backs

   Maar goed: slechte wedstrijden verlies je vaak en dus smaakt deze zege SUPER lekker

   1. Leonardus

    Nou, voor mij was Venema de zwakste schakel. Hij was schuld aan de 1-1. Daarnaast veel te slap in de duels. Hij mist de agressie en moet uitkijken niet straks op de bank te belanden.

    Positief dan. Dekker is weer terug en dat merkte je wel op rechtsback. Van Rooijen en Johansson vielen goed in en dat is prima voor de concurrentie.

    Maar de uitblinkers van de avond is de O tribune. Onder aanvoering van YBF. Wat een stemming en wat een sfeer. Die zijn verantwoordelijk voor de 3 punten.

  2. SneltreinMusa

   Eventjes over Klaasen, deze man is zonder enorm veel op te vallen toch echt n hele fijne versterking, gaat de duels fel in, heeft flink wat ervaring, tot nu toe zeker tevreden over hem

 2. VeniVidiVici

  Matige wedstrijd gezien, weinig gecreeerd en de bezetting voor de goal was niet goed als we al eens een voorzet voor het doel gaven. Erg blij dat Tristan er weer bij was, voor mij de man van de wedstrijd. Rechtsback was toch echt wel de zwakst bezette positie tot zover. Kan dus alleen maar beter worden vanaf nu. Ruivercity, sterkte met het verwerken van het drama gisteren, het moet een klap voor je zijn geweest zo te lezen.

 3. supportertje

  Kan allemaal wel zijn wart er geschreven word, echter was VVV uiteindelijk de betere. Dat kon je lezen op her scorebord 2-1. Hoe dat tot stand kwam is niet interessant, het spel ook niet, de punten zijn binnen. Moraal, karakter, vechtlust en inzet gaven de doorslag. Op naar de volgende.

 4. Goodie

  Strontgeluk gehad. Last minute winners zijn altijd het lekkerst. Kruys toonde ballen door aanvallend te wisselen en ik moet zeggen dat eigenlijk elke wissel goed uitpakte.

  Niet ten nadelen van Huisman, maar is dit nu echt de positie die versterkt moest worden? Johansson is de meeste creatieve speler die we hebben. Ook van Rooijen mag van mij volgende week beginnen i.p.v. de Boer. Die laatste was goed voor veel balverlies. Hopelijk kan Dekker gewoon een heel seizoen fit blijven, die werd echt gemist.

  Hopelijk wordt er deze week ook meer duidelijk over die aanvaller. Op Yasar na hebben we weinig andere opties om te brengen.

 5. Koelie

  Tijdens de winterstop maar 5, 10 en Leliëndal (terug)halen van jong Utrecht. Trouwens al die jonkies tikten de bal lekker rond i.t.t. het toevalsvoetbal van onze club. Het liep voor geen meter (Keesie balverlies).
  Des te lekkerder is het dan om in extremis te winnen. Extra mooi dat de hier alom verguisde Koglin hem maakt. En als al je slechte wedstrijden ook wint dan …

 6. Geelzwart

  We kunnen wel afgeven op VVV, maar je kan ook een compliment maken aan Utrecht. Utrecht stond in de eerste helft goed, waardoor VVV niet op het middenveld kon door voetballen en werd het traag. Gaandeweg de tweede helft werd het veld langer en toen kon het alle kanten op. Dat VVV wint is strontmazzel, maaar wel lekker. Vorig seizoen hadden we deze verloren…..

 7. lucien1978

  Blij met de overwinning. Het spel is niet altijd even goed maar dat interesseert me niet.

  Gewoon teletekst aan en naar de ranglijst kijken. Het resultaat telt en niets anders dan dat.

  Heel blij dat Tristan Dekker terug is. Dekker is gewoon een eredivisiewaardige back.

 8. zuid1

  2x in de laatste minuut scoren heeft ook gewoon te maken met doorzettingsvermogen en de wil om te willen. Johansson die op karakter het duel wint, waardoor de corner volgt met het winnende doelpunt. Vorige week ook door goed doorgaan van Van Rooyen. Dit team gaat wel gewoon door tot de laatste minuut dat is meer dan alleen geluk in mijn ogen. 5 wedstrijden 12 punten ik ben trots op het team. Nu met een goed gevoel naar Almelo daar zijn we ook niet kansloos, punt moet zeker haalbaar zijn.

 9. RuiverCity

  Ondanks de goede start wil ik toch wat kritiek uiten op Rick Kruijs.
  Tegen Zwolle maakte hij een paar grote inschattingsfouten wat VVV een punt of zelfs drie punten heeft gekost.

  Maar dat hij Johansson geen basisplaats geeft, vind ik echt onbegrijpelijk. Dit is de enige (Huisman wellicht ook) speler die enige creativiteit in huis heeft.
  Gisteravond in de laatste minuut verovert hij op eigen helft op karakter en inzet de bal. Hierop legt hij de bal uit de hoekschop op de juiste plek.

  Tevens begrijp ik niet dat Kees de Boer zoveel krediet heeft bij Rick Kruijs. Hij dekt steeds een meter van zijn tegenstander. Komt vaak te laat en laat zijn man vaak in de rug weglopen. Mijn inziens is Mitchell van Rooijen sterker op die plek.

  Middenveld met Johannson, Van Rooijen, Huisman en Klaassen is wat mij betreft beter in balans qua creativiteit, werklust, inzicht en fysiek. Verheijen en Smans af en toe laten invallen.

  1. Goodie

   Eens Ruiver. Al zou ik Verheijen liever zien spelen. Eigen jeugd die het echt prima doet, waarom zou je die op de bank zetten? Ik zou vooralsnog liever Johansson voor Huisman zien, maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.

  2. Ievel Knievel

   “Middenveld met Johannson, Van Rooijen, Huisman en Klaassen is wat mij betreft beter in balans qua creativiteit, werklust, inzicht en fysiek”

   Terechte conclusie denk ik.

   Ergens gewoon vreemd dat Johansson met zijn kwaliteiten slechts als wisselspeler wordt ingezet. Daar mag Kruys en de staf nog eens goed over nadenken, al lijkt Kruys overtuigd te zijn van de spelers die hij nu steeds opstelt.

   Met Verheijen heb je wel het probleem dat hij het als jonge jongen erg goed doet en dat wil je ergens ook belonen (en die ontwikkeling stimuleren).

   Gisteren zag je soms ook waarom Janssen eigenlijk geen back is. Enige nadeel nu is dat je hem niet ook op het middenveld kwijt kan, terwijl het wel een leuke speler is. Je ziet wel waarom er een linksback bij moet.

   Verder denk ik dat VVV niet per sé heel veel beter is dan verleden seizoen. Er is wel een betere sfeer en meer werklust en we hebben toch ook meer geluk. Al dwingt VVV dat geluk wel af.

   1. Grotendeels eens met RuiverCity en Ievel Knievel.
    Kees de Boer toch maar eens naar de bank verwijzen en het middenlveld opstellen wat RuiverCity voor ogen heeft, zeker tegen Heracles. Verheijen wel atijd ergens in de 2e helft laten invallen en vertrouwen geven, want die jongen doet het hartstikke goed…
    Ook mooi dat Koglin het zo goed heeft opgepakt, speelt zich zo op deze manier weer terug in de basis.
    En die onderlinge sfeer binnen de spelersgroep speelt natuurlijk een belangrijke rol in het succes t.n.t.
    Ze gaan er voor tot de laatste seconde in blessuretijd en dat levert punten op.
    Credits wat dat betreft voor Rick Kruys die daar volgens mij een belangrijke rol in speelt…

   2. Venlooow

    Zoals velen hier al aangeven was het idd geen geweldige wedstrijd van onze kant maar ben natuurlijk wel blij met de 3 punten .
    Ook ik vind dat Van Rooijen ipv De Boer en Johansson ipv Verheijen.
    Maar ik vind de team spirit wel geweldig. Ook dat je ziet dat de bank na het doelpunt van Koglin als.een gek naar de rest sprint prachtig om te zien.
    Credits daarvoor aan Kruys.
    Tot slot vond ik Braken ook echt goed spelen met natuurlijk zijn doelpunt en goede voorzetten waar echt een idee achterzitje.
    Ook de rest van de voorzetten komen tegenwoordig aan dus dat is mooi om te zien.

 10. twiggy11

  Opzicht staat er best wel een aardig elftal
  Alleen voor janssen moet er een andere back komen bv pachonic of type Moreno Rutten dan staat er een degelijk elftal.
  Heeft pachonic al een nieuwe club of is hij werkeloos ? Zoja dan is hij meschien wel een optie om hem terug te halen .

 11. spits

  Ja we hebben 4 overwinningen , soms met wat geluk. Maar oke dat gebeurde ook zo in de goede jaren met Maurice.
  In de wedstrijd tegen PEC zat het trouwe ns echt tegen en je zag wat er gebeurde, een kansloze nederlaag.
  Zo gaat dat in de KKD.
  Ik vind overigens de doelpunten die we maken erg goed. Je ziet dat er bijna altijd naar een vrijstaande speler in de 16 wordt gespeeld .

  1. chretien

   Die zag ik niet aankomen. Zeker, omdat ik verrast ben door het feit dat het een aanvaller is geworden. Ik dacht zeker te weten dat we een linksback zouden krijgen. Die trouwens ook hard nodig is.

   Blij dat VVV het durfde om er een aanvallende speler bij te halen.

   Nu wordt het linker rijtje een mogelijkheid.

   FORZA VVV!

 12. Gerardus

  Uiteindelijk vond ik het een terechte overwinning. Net als afgelopen utwedstrijd tegen Oss. Ondanks dat het niet bepaald goed te noemen was nu. Veel van die halve kansen of net niet kansen zijn er gecreëerd, of beter gezegd niet gecreëerd.

  Complimenten voor Kruys, hij heeft vrij snel zijn stempel gedrukt. In hem zag ik het niet zo zitten, maar hij komt goed over op mij. Helemaal anders dan ik had gedacht. Blij dat Willem dat wel goed zag. Typererend vind ik hoe Braken speelt nu. Als een echte aanvoerder met veel inzet en winst in persoonlijke duels waarin hij ballen vasthoudt of duels wint waardoor de tegenstander er niet direct verder uit kan komen. Dat was vorig jaar toch wel anders. Toen speelde hij echt als een zak hooi zonder inzet en was ik blij geweest als hij wegging. Gelukkig is hij gebleven en speelt hij nu zeer verdienstelijk. Complimenten daarvoor.

  Overigens hoop ik niet zoals sommige hier dat Verheijen uit de basis verdwijnt, vind hem niet een van de mindere. Hopelijk blijft hij staan. Johansson mag er van mij wel inkomen voor Huisman of de Boer. Aan de andere kant kan het bij Johansson misschien aan zijn inzet op de training liggen of iets soortgelijks, tijdens het warmlopen zag hij er niet al te gemotiveerd uit. Al moet ik zeggen dat dat in de wedstrijd dan weer precies omgedraaid was. Maar goed, dat is pure speculatie.

Leave a Reply