Medy Elito nieuwe aanwinst voor VVV-Venlo

Op 15 juli 2014 voegt VVV-Venlo een nieuwe speler aan de selectie toe: Medy Elito.

De 24-jarige aanvaller is geboren in het toenmalige Zaïre (het huidige Congo) en verhuisde al op zeer jonge leeftijd naar Engeland. Hij heeft naast de Congolese ook de Engelse nationaliteit. De speler tekent een contract dat hem voor 2 jaar (met nog een optie) aan onze club verbindt.

Medy Elito speelde eerder voor Colchester United, Cheltenham Town en staat sinds 2011 onder contract bij Dagenham & Redbridge. Deze club komt uit in de Engelse League Two. De aanvaller was Engels jeugdinternational en maakte ook deel uit van Engeland U17, U18 en U19.

De topfitte Elito is een snelle, fysiek, grote flankaanvaller. Hij wil veel goals en assists maken. En wou eens ‘Challenge abbroad’ aangaan.

Adviseur voetbalzaken Stan Valckx: “Na het vertrek van Reimerink waren wij op zoek naar een nieuwe buitenspeler. Medy is een tweebenige snelle ‘winger’ die datgene kan brengen waar wij naar op zoek zijn: doelpunten voorbereiden en zelf scoren. Hopelijk kan hij woensdag al meedoen in de wedstrijd tegen FC Porto”.

De speler zelf kijkt uit naar zijn eerste stappen op het Europese vasteland: “Ik ben blij dat ik in de Jupiler League kan spelen en ik ga proberen om mijn bijdrage te leveren aan de ambities van deze club. Aanvallend en attractief voetballen past bij mij, ik zal er alles aan doen om de harten van het Venlose publiek te winnen.”

Bron: VVV-Venlo

27 Responses

 1. Goodie

  Er is dus concurrentie voor op de flanken. Wolters, Khalouta, Elito en zelfs Yuki zou er nog kunnen staan.

  VVV moet keuzes gaan maken nu. Een spits achter Nwofor zoeken, een nieuwe CV (D’Alberto ?), en Leemans..?

 2. RuiverCity

  Het is toch heel vreemd dat ze zeggen dat er voor Leemans geen geld is. Terwijl ze voor deze speler uit Engeland van alles moeten regelen/betalen. Denk maar eens aan huisvestingskosten etc etc.
  Wat te denken van de kosten die trainer Maurice Steijn in zijn hotel/motel maakt?

  1. Lincoln

   Prioriteiten liggen op dit moment op andere posities. Ik denk dat ze op zoek zijn naar een CV en even afwachten hoe dat gaat lopen. Maar VVV kennende komt het wel goed met Leemans. Met Marcel Seip was precies hetzelfde verhaal. Geen budget en in een keer kreeg hij toch een contract.

  2. plekvis

   Even goed lezen, van de Daggers website:

   “I was absolutely gutted, we offered him a new deal but it was more for personal reasons. He has a child now and he is living away from his child and partner who lives in Dusseldorf.”

 3. Goodie

  In oost Londen zijn ze op het moment niet zo blij. Even een aantal quotes die ik tegen kwam van Dagenham fans:
  – This us not the kind of news I wanted to be waking to.
  – Medy Elito sold to VVV Venlo. Bloody hell, Holland, I rooted for you in the World Cup and now you’ve gone and done this.
  -Medy was good enough for league one even Championship big free required.

  Elito moet vetrokken zijn voor persoonlijke reden.. Als ik die reacties zo zie zal VVV wel een transfersom zijn betaald.

  1. Lincoln

   Ja had ook al berichtje vanuit Dagenham gekregen! Ze zijn niet blij was gewoon een basisspeler die door Championship clubs werd gevolgd. 2 benig, snel en fysiek sterk daarnaast verdedigd hij ook mee. Ik denk dat deze jongen ons nog eens goed kan verrassen.

   1. Ben

    Als clubs van het niveau VVV zich melden dan moet zo’n Engels dorpsclubje zijn plaats weten en deze jongen zijn top transfer gunnen. FORZA VVV!

 4. Goodie

  Volgens de site kan Khalouta ook als spits worden gebruikt? Dan zullen de aanvallende positities (spits, flanken en 10) wel breed genoeg bezet zijn. Nu zal een CV de voorkeur krijgen, en Leemans eventueel en daarna spelers die nog vertrekken vervangen.

 5. Goodie

  Op het moment hebben we een selectie dat top 5 zou moeten eindigen.

  ————–Maenpaa (?)—————
  Joppen–Balkenstein–(?)/Promes–Fleuren
  ———-Sevinc—Gijzen/Leemans—-
  —————Yuki/Khalouta————
  Wolters————Nwofor——–Elito

  Ik heb zin in 8 augustus in ieder geval! Waar staat de seizoenkaart teller inmiddels op?

  1. Goodie

   Post hoort in ieder geval niet op 10 op in de verdediging, daar zijn we het over eens neem ik aan? Dan zijn er nog 2 plekken op het middenveld. Sevinc moet je sowieso laten spelen. Dan heb je nog 1 plek met Gijzen, Leemans, Post en Kruijsen. Gijzen laat af en toe zien talent te hebben, maar ik denk dat Post of Leemans beter zijn komend seizoen. Deze 2 zijn vooral de ‘stofzuigers’ uit dit team. Alleen vind ik Leemans meer een kuitenbijter, en dat missen we toch al enkele jaren. De keuze van Gijzen boven Post is misschien niet terecht, maar ik zie Leemans liever dan Post.

  1. Goodie

   Dat Roda interesse heeft in Leemans geloof ik niet, zie het ook nergens staan.

   Maar hoe zit het met die seizoenskaarten? Bij vele clubs is het bekend hoeveel er verkocht zijn, hier weten we alleen nog maar van die 1900 verlengden. Volgens Fortuna zijn er daar nog geen 1000 verkocht, en als we Roda mogen geloven zitten ze daar op de 4500.

Leave a Reply