Update: Medy Elito vertrekt naar Newport County AFC

Medy Elito heeft inmiddels VVV-Venlo verlaten. De speler en de club hadden in onderling overleg besloten om het lopende contract vroegtijdig te ontbinden.

Vier dagen later heeft Medy alweer een nieuwe club gevonden. De Engelsman gaat aan de slag bij League Two club Newport County AFC. De 25-jarige aanvaller kon met zijn jonge gezin niet aarden in Venlo en wilde graag terug naar Engeland.

Wij bedanken Medy en wensen hem veel succes bij Newport County AFC.

12 Responses

 1. Ben

  Ik heb hem “niet gezien”, maar volgens mij heeft hij van Stein ook geen echte kans gekregen. Wellicht zag Stein het goed. Dat zijn gezin hier niet heeft kunnen aarden lag waarschijnlijk ook aan zijn succes. Ik wens hem succes, wij gaan verder, FORZA VVV!

 2. YowVVV

  Erg jammer! Elito was volgens mij zo’n verkeerde nog niet. Echte kans niet gehad of gepakt (ongelukkig?). Ik neem aan dat voor hem ook een vervanger komt, Wolters ook al weg. Minimaal 1 vleugelspeler dus, al is de spoeling dan wel echt klein. Als een speler altijd speelt blijft ie ook niet scherp.

 3. Meuske

  Helemaal geen kans gehad vind ik en ook in deze valt de club wel wat te verwijten want ik denk met de juiste begeleiding kan iedereen ergens aarden maar zoals vaker gebleken krijgen deze jongens geen juiste begeleiding. Jammer voor hem dat dit avontuur niet geworden is waar hij op gehoopt had en jammer voor ons dat we niet hebben kunnen zien waar hij in Engeland zo goed in was. Weer een speler minder en geen geld voor dit allemaal op te vangen volgens mij. Ik vraag me echt af hoe de elftal foto 2015/2016 eruit gaat zien want wat is er nog een werk aan de winkel zonder Mijnheer Valcks die woensdag het glas gaat heffen in de bloeiende Cypriotische competitie pffffffffffffffff………………..

  1. Mijnheer Valckx doet sowieso alle transfers van deze zomer nog. Hij zal woensdag naar Cyprus vliegen en is donderdag weer in Venlo. Deze week zullen er nog een aantal spelers gepresenteerd worden als alles goed is.

 4. Meuske

  Beste Lincoln, snap dat je het contact met de club hoog moet houden maar Mijnheer Valcks? Kom op man om te kotsen die Valcks, strik erom en weg ermee en dat is mijn mening!!!

  1. Ohnee heeft daar niks mee te maken maar vind gewoon eigenlijk het in de voetballerij best normaal dat mensen zo nu en dan vertrekken naar andere clubs. Hij heeft de club niks misdaan maar dat is mijn mening. Ik vind het hartstikke jammer dat hij weggaat en natuurlijk is de timing gewoon klote. Maar vind het netjes dat hij deze transferperiode sowieso afmaakt. Dat hoeft hij niet te doen. Ik heb gelukkig een eigen mening en laat me niet vertellen wat ik wel en niet moet zeggen hoor 🙂 Ben maar niet bang.

   Denk dat wij afgelopen seizoen genoeg hebben bewezen dat wij kritisch kunnen zijn. En dat moet ook naar mijn mening.

 5. YowVVV

  Mooi versterkingen deze week, maar volgens mij heeft dit handelen vooral te maken met het snelle vertrek van hem en niets met de eerste training. Waren zijn jongens vorig jaar zo’n schot in de roos? Daarnaast nog een ding, wie is er sterker geworden vorig seizoen onder steyn behalve promes? Hoop op een positieve verassing, maar hij moet eens echt meer uitgaan van zelf het spel maken. Aanvallendere speelwijze

  1. 5 for life

   Ja echt he Steijn heeft niemand beter gemaakt en dat aanvallend voetbal waren er ook paar, een wedstrijdje of 4. Het was alleen maar inzakken en terugspelen. Ben bang dat dit komend seizoen niet anders wordt. Denk niet dat Steijn beter kan.

 6. kiekoputspelke

  Maurice Steijn heeft het denk ik vanaf dag 1 niet zien zitten in deze speler ?? Want ook in de periode dat Khalouta verbannen was, schoven andere mensen hem voorbij in de pikorde….
  Als dit scenario opnieuw ging gebeuren plús de speler aardde niet helemaal, dan is dit een prima oplossing. Het ontbinden van het contract kost dan wel geld, maar ik verwacht dat speler en club water bij de wijn hebben gedaan ?
  Onder aan de streep is het voor VVV denk ik een financieel interessant verhaal: het salaris wat betaald had moeten worden was denk ik meer dan de afkoopsom en dus kan VVV voor het verschil Robin Buwalda weer een seizoen huren van ADO Den Haag !!

 7. Ben

  Of de jongen nu wel of niet kan voetballen, deze aankoop is/was een heel grote, kwalijk te nemen, blunder.
  Ook op menselijk vlak zeer kwalijk.
  Waarom is deze jongen gekocht?
  Ooit begrepen waarom iemand heimwee krijgt?
  Iemand die vanaf Engeland naar Nederland gaat, met een gezin, doet dat omdat hij bij VVV een toekomst heeft gezien.
  Die was er dus niet, geen kans gehad om zich te bewijzen.
  Jammer, heel jammer,
  FORZA VVV!

Leave a Reply