In memoriam Ruben Kogeldans

Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat in Suriname een toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) neerstortte. Bij de vliegramp kwamen 176 inzittenden om het leven waaronder Venlonaar en oud VVV-speler Ruben Kogeldans.

Ruben Kogeldans was een talentvolle onverbiddelijke verdediger die de jeugdopleiding van VVV volgde. Kogeldans begon met voetballen bij Quick Boys ’31, een amateurclub uit Venlo. Al gauw werd het talent in de speler ontdekt door VVV-Venlo, dat Kogeldans als middenvelder toevoegde aan de jeugdopleiding. Tot zijn twintigste zou Kogeldans voetballen voor VVV, om daarna zijn loopbaan te vervolgen bij Willem II. Kogeldans kwam op 7 juni 1989 op tragische wijze om het leven bij de vliegramp op luchthaven Zanderij in Suriname.

In de Koningskerk in Amsterdam-Oost houdt Stichting Kleurrijk zaterdagmiddag een interreligieuze herdenkingsbijeenkomst met nabestaanden en overlevenden. Het thema van de 2 uur durende herdenking is ‘Heb lief en ga door met het leven’. Zaterdagavond worden kransen neergelegd bij het monument aan het ‘s-Gravesandeplein.

Wij van Venlonaren wensen de familie, vrienden en kennissen sterkte vandaag.

1 Response

  1. marcel

    Heb Ruben zelf nog gekend. Geweldige gast die alleen maar positieve herinneringen oproept. Menig uurtje samen doorgebracht op het trapveldje achter de velden van quick-boys. Natuurlijk veel te jong overleden.
    Sterkte gewenst aan familie, vrienden en kennissen op deze moeilijke dag.

Leave a Reply