Meningen

VenlonarenDe voorbereiding zit erop, dus de voorbereiding op het eerste bal waar het om de punten gaat is in volle gang. En ik ga met vakantie. ’t Is niet anders en gelukkig kun je tegenwoordig dank zij de moderne media in Italië ook je cluppie volgen. Dat is de zeer nabije toekomst, Heracles uit. Met zo’n startwedstrijd zou je cynisch kunnen zeggen dat elke uitslag onder een 7-0 nederlaag al een verbetering is.

Nu heb ik wel de indruk dat er een aantal VVV-getrouwen zijn bij wie de mening heeft post gevat dat een dergelijke uitslag tot de mogelijkheden behoort. Maya er niet bij, verdedigers JL niveau, voorhoede niks want Wildschut uit vorm of misschien al weg naar Heerenveen (dat zou dan volgens mij voor deze lieden toch niet uitmaken, uit vorm of weg, beide slecht) en Nwofor alleen maar goed tegen amateurs. Alleen het middenveld kan ermee door, Maguire weliswaar een enkelblessure en Altheer ook nog geblesseerd, maar wat er over blijft is goed genoeg, beter zelfs.

Ik heb inmiddels begrepen dat iedereen met een mening die mag uiten op de site. Dat is op zich wel aardig, je leest op die manier dat de gevoelens voor VVV diep zitten, dat de Calimero-gevoelens wijd en zijd in sommige supporters zitten en dat er ontzettend veel “als …” gedachtes zijn. Het blijft boeiend, bezoek elke willekeurige voetbalsite op internet en de reacties van de diverse bezoekers ervan geven je een prachtige caleidoscoop aan gevoelens, gedachtes, meningen en vooral clubliefde.

En zijn we het niet met elkaar eens, het is wel een mening en dat dient gerespecteerd te worden. Toch maar eens kijken dan wat de kleine Van Dale over een mening schrijft: “manier waarop men over een bep. zaak denkt”. Dus niet wat over iemand gedacht wordt, maar hoe over een zaak. Er staat bij Van Dale niet bij hoe objectief of subjectief die mening wel niet kan zijn. Woordenboek nietwaar. Er staat ook niet bij dat je een mening kunt veranderen, doordat er bijvoorbeeld argumenten worden gebruikt waar je zelf niet aan gedacht had. Kortom, eigenlijk zegt het nog niks. Terug naar de meningen op onze site. Die kunnen we grofweg in 2 categorieën onderverdelen: de pessimistische en de optimistische meningen.

Pakken we de ontwikkelingen van deze week, Heerenveen meldt zich bij VVV voor Wildschut. Bij de meeste reacties wordt er al van uitgegaan dat Yanic naar Heerenveen gaat en de daarbij horende som wordt er ook alvast opgeplakt. Toch minimaal een miljoen of wat. Er wordt gevreesd met grote vreze over de voorhoede, want dat is dan helemaal niks, terwijl een enkele dag daarvoor nog wordt geklaagd dat hij uit vorm is. En dan durft Soentjens nog doodleuk te beweren dat het nog lang geen bekeken zaak is, de vraagprijs is hoog, hij hoeft niet weg en voor sponsors en supporters houden we hem graag bij VVV. Ben benieuwd hoe de stand van zaken is op 31 augustus.

De Mening, het blijft een fenomeen. In de VI seizoengids staat door kenners al een voorspelling (is ook een mening) van de eindstand van het komend seizoen. VVV bivakkeert op plaats 14, 15, 16, 17 en 18 (Hans Kraay jr. heeft al vaker aangetoond dat hij geen goede voorspeller is, gelukkig). We zullen wel zien wat het wordt. Ik ga vooral genieten van mijn cluppie, en soms wellicht ook niet. De meningen van onze supporters, in de hoop dat er door sommige met meer respect voor elkaars mening wordt omgegaan, zal ik waarschijnlijk vaak met een glimlach lezen en mijn mening? Als die er al toe doet, en al vaak genoeg gelezen en gehoord: het wordt niet makkelijk, en toch meen ik dat het minstens plaats 15 wordt. Fijn seizoen allemaal.

Geschreven door Sem

Leave a Reply