Meritan Shabani gehuurd tot medio 2021 van Wolverhampton Wanderers

VVV-Venlo huurt de Duitse middenvelder Meritan Shabani van het Engelse Wolverhampton Wanderers. De 21-jarige Shabani, die ook Kosovaarse roots heeft, zal tot het einde van het seizoen op huurbasis voor de Venlose club uitkomen. VVV heeft een optie bedongen om de Duitser na het huidige seizoen langer te huren van de Engelse Premier League club.

Shabani, die in maart 1999 werd geboren in München, doorliep de jeugdopleiding van de Duitse grootmacht. In het seizoen 2017-2018 maakte Shabani zijn debuut in de Regionalliga Bayern voor Bayern München II. Aan het einde van dat seizoen maakte Shabani ook zijn debuut in de Bundesliga. In de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt verving hij Thiago.

In mei 2018 tekende Shabani zijn eerste profcontract bij Bayern voor de duur van twee jaar. Een seizoen later promoveerde hij met de Beierse beloften naar de 3. Liga. Shabani had een belangrijk aandeel in de promotie met zes goals en zes assists in 26 competitieduels. Voorafgaand aan het seizoen 2019-2020 verruilde hij Bayern München voor Wolverhampton Wanderers. Daar speelde hij in het huidige seizoen voor de U23 in de Premier League 2.

Meritan Shabani over zijn stap naar VVV-Venlo: “Toen VVV-Venlo aanklopte bij mij en aangaf me graag te willen hebben voelde ik me vereerd. Bij VVV zie ik de mogelijkheid om op het hoogste niveau te spelen en ik wil graag laten zien wat ik in huis heb.”

Stan Valckx, Technisch Manager over Shabani: “Met Meritan halen we een creatieve, dynamische en technisch vaardige middenvelder in huis. Hij is een middenvelder die tevens beschikt over inzicht en oog heeft voor de steekpass. Bij Bayern München heeft hij de beste Duitse leerschool gehad. Met die ervaring is deze nog jonge middenvelder een waardevolle aanvulling voor onze selectie.

25 Responses

 1. festina lente

  Ik vind het wel klasse van vvv bestuur. Ik dacht dat ze geen geld hadden. Misschien de transfersom van
  linthorst wat ruimte gegeven. Ik wens de koning en driessen veel sterkte toe voor de elftalopstelling..
  Je zult toch een aantal spelers moeten teleurstellen.

 2. jurgen

  Ben er een beetje van overtuigd dat de exposure van VVV, mede dankzij onze Griekse vriend, het spelers toch over de streep trekt om voor VVV te kiezen. Je kunt nu als VVV zijnde in een iets andere vijver vissen. Mooi hoor.

 3. Mooi dit…
  Als je als VVV-supporter een maand onder een steen hebt geleefd en je kijkt komende zondag naar de opstelling dan weet je niet wat je overkomt!
  Nu is het de taak van de technische staf om hier zo snel mogelijk een vast team van te smeden. Het lijkt er op dat er veel meer voetbal in het team zit, maar veel verschillende nationaliteiten en evt. taalproblemen moeten worden overwonnen…
  Bovendien moet de teamprestatie centraal staan.
  Giakoumakis is een echte teamspeler die ook waardeert dat andere spelers hem in staat stellen om te scoren, van de nieuwe spelers weten wat dat nog niet..
  Maar het mooie is, goede voetballers weten elkaar snel te vinden en de echte voetbaltaal is universeel!
  Voor Machach heeft het ook even geduurd, maar nu vindt hij Giakoumakis blindelings, en nu met deze nieuwe spelers hebben we veel meer mogelijkheden!
  Ik ben benieuwd wat dit allemaal gaat brengen…
  En inderdaad, met een Griekse topscorer in huis trekt je veel gemakkelijker andere spelers over de streep om voor ons te gaan spelen!

 4. VVV-O1

  Vvv heeft een bod van 4 miljoen afgewezen op Giakoumakis. Bod kwam van Birmingham City. Nu is Birmingham City niet meteen de mooiste club, maar 4 miljoen afwijzen is prima… weten we meteen dat VVV ook echt veel meer wilt. Ze hebben dus niet eens getwijfeld, ook omdat hij zelf niet wilde

  1. Ievel Knievel

   Iedereen vergeet ook wel eens dat Valkx zelf op het allerhoogste niveau heeft gespeeld en ook TD bij een topclub is geweest, dus als hij talent spot echt wel weet dat het een echt talent is (en absolute top is) en ook echt wel verstand van marktwaarde heeft, zeker via zijn netwerk. Die hoeft zich echt niet te laten piepelen. Ook fijn dat Gio zelf zijn eigen keuzes maakt. Misschien wil hij ook nog wel tot de winterstop 2021 blijven, haha, maar dat zal wel ijdele hoop zijn, haha.

  2. Helemaal goed…
   Als het zo doorgaat moet er ook meer dan 4 miljoen mogelijk zijn…
   Wat ik grappig vindt dat niemand durft in te schatten in welke competitie hij het beste tot zijn recht zou kunnen komen…
   Ook bij Studio Voetbal werd die vraag gisteravond gesteld, niemand gaf antwoord… Wat wel mooi was, Pierre van Hooijdonk was lyrisch over onze spits, en zijn mening doet er wel toe vind ik, gezien zijn eigen verleden, maar ook hij kwam met geen suggestie. Hij riep nog iets van Rusland geloof ik op het eind omdat zij een dikke portemonnee hebben en dat dat mooi voor onze club zou zijn…

 5. supportertje

  We kunnen rustig stellen dat ze op den berg er alles aan doen om in de ED te blijven. De wijze waarop Stan dit invult is bewonderenswaardig te noemen. We mogen zo langzamerhand hem zeer dankbaar zijn wat de man allemaal voor elkaar krijgt. Ook de sponsoren dragen hier aan bij, en maken zo een hoop mogelijk voor VVV. Wat een trouw hebben ze op dit moment aan VVV in deze toch wel zeer slechte tijden voor iedereen. Maar langzamerhand staat er wel een van de betere teams sinds tijden. Met een beetje geluk halen we de finale van de KNVB beker. En dan kunnen we nog een beetje dromen dat ze hem gaan winnen. Mooi dat ook de broers zijn verenigd, en zo als ik al eerder gezegd heb, met zijn drieën kunnen ze de Sirtaki dansen op het veld.

  1. ponnie veag oet de pan

   Finale knvb beker.. mss een beetje overmoedig dat te denken, maar stel je voor.. wss weer met publiek erbij? Half venlo mee naar de kuip! Dat zou vet zijn!

 6. Wat Shabani betreft; we hebben een legioen aan spelers voorbij zien komen de laatste 5 jaar en dat waren geregeld geen versterkingen en na enkele wedstrijden hielden ze voornamelijk de bank warm dus het is afwachten wat deze speler in z’n mars heeft en of het een versterking zal zijn uiteindelijk.

  1. supportertje

   Daar heb je gedeeltelijk gelijk in, echter denk ik niet dat ze die fout in deze fase van de competitie willen maken. Dit zijn in mijn ogen toch spelers van een ander kaliber t.o.v. de vorige jaren. Zie het wat dat betreft positief in, en denk dat deze versterkingen ook meer gaan spelen.

   1. Laten we het hopen! Je hebt nu wel een behoorlijk handje ontevreden wisselspelers straks die totaal niet meer aan bod zullen komen en dat kan nog wel eens nadelig uitpakken in een groep dus hoop dat ze links en rechts nog wat spelers kunnen slijten via een verhuur of zo.

   2. supportertje

    Grote kans op, maar ook goed voor de onderlinge concurrentie. Dwingt iedereen om het uiterste van zichzelf te vragen en te eisen. En zoals je zegt zullen er ook nog wel een paar verdwijnen, of verhuurt worden.

 7. Dfence

  De wedstrijd tegen Fortuna maakte wel duidelijk dat we wat creativiteit nodig hebben om giaco heen.
  Machach werdt aan banden gelegd en het was klaar.
  Nu met evt donis en shabani erbij.. zal een tegenstander moegen gaan kiezen.

  Ps ik denk niet dat vvv een bod van 4 mil zomaar af kan zeggen. Als er 4 mil geboden is zal dit zeker overlegd zijn met giaco. 4 miljoen is echt een berg geld voor vvv in deze tijd.

 8. Rossie

  Shabani is zéker een groot talent maar is wel lang geblesseerd geweest (kniebanden) en heeft daardoor lang niet gespeeld. De vraag is dus hoe wedstrijdfit hij nu is? Is hij wel per direct een vervanger van Linthorst? Vrees het niet…maar we gaan het zien!

  1. Grad

   Rossie hij heeft sinds september 14 wedstrijden gespeeld bij the Wolves U 23 in de Premier League II en EFL Cup. Heeft 3 x gescoord en 3 assists gegeven en op diverse posities gespeeld. Ga er dan maar vanuit, dat hij wedstrijdfit is en een directe vervanger is van Linthorst

   1. Rossie

    Dat is goed om te horen! Weet niet wat het niveau van de Premier League II is tov de Eredivisie, maar dan heeft hij wel wedstrijdritme, super!

   2. Grad

    Heeft 4 bij wedstrijden bij de selectie van de hoofdmacht gezeten, waarvan recent in januari nog tegen Everton en Brighton. Dus ik heb er wel vertrouwen in.

 9. De Realist

  Gezien de weersverwachting komend weekend vraag ik me af of de wedstrijd zondag tegen Sparta wel doorgaat. Zeker nu we geen kunstgras meer hebben. We zullen het zien….

  1. supportertje

   Ben bang dat deze snel bijgesteld gaan worden, volgens de laatste berichten gaat het zaterdagavond/nacht sneeuwen en gaat dit zeer lange tijd door. Zou wel eens een heel dik pak kunnen worden. Zonde, krijgen we weer uitstel.

Leave a Reply