Met aanwinst Kristófer Kristinsson is Kruys’ team compleet

De selectie voor dit seizoen is rond. De 23-jarige Kristófer Kristinsson is daarmee de laatste aanwinst voor het team van trainer Rick Kruys. De centrumspits komt transfervrij over van SönderjyskE en tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog één seizoen.
Kristófer speelde al eerder in Nederland. Eerst speelde de 1.90m lange speler voor Willem II, waar hij 11 wedstrijden Eredivisie speelde (1 goal), en later kwam Kristófer ook uit voor Jong PSV. Daar speelde hij 32 in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij achtmaal wist te scoren.

Kristófer is blij met de overstap. “Ik ken VVV al uit mijn vorige periode in Nederland en ik denk dat dit voor mij de juiste plek is om me verder te ontwikkelen. Het plan van de club en mijn rol daarin spreken me erg aan. Daarnaast heeft VVV geweldige supporters en dat vind ik ook belangrijk. Hopelijk kan ik de fans trakteren op veel doelpunten en assists, want dat is waarvoor ik hier ben”, liet de aanwinst weten op de website van VVV-Venlo.

Ook technisch directeur Willem Janssen is tevreden. “Kristófer is een multifunctionele aanvaller die zowel in de spits als op nummer tien goed uit de voeten kan. Hij kent de competitie en heeft al bewezen dat hij hier kan scoren. Met Kristófer hebben we voorin dus extra concurrentie en dat is precies wat we nodig hebben. Bovendien spreekt hij al Nederlands, dus we zijn erg blij dat hij de selectie versterkt”

Welkom, Kristófer!


Omslagfoto: vvv-venlo.nl

39 Responses

 1. chretien

  Die zag ik niet aankomen. Zeker, omdat ik verrast ben door het feit dat het een aanvaller is geworden. Ik dacht zeker te weten dat we een linksback zouden krijgen. Die trouwens ook hard nodig is.

  Blij dat VVV het durfde om er een aanvallende speler bij te halen.

  Nu wordt het linker rijtje een mogelijkheid.

  FORZA VVV!

  1. Prima aanwinst lijkt het, op meerdere plekken inzetbaar, toch knap waar ze zo’n speler weer vandaan halen…
   Wat mij betreft is de nacompetitie alleen haalbaar als in de winterstop een linksback wordt gehaald.
   Janssen speelde echt slecht tegen jong FC Utrecht. Zo gauw hij een technische, snelle en behendige speler tegenover zich krijgt is het huilen met de pet op, laat staan als zijn tegenstander ook nog een passeerbeweging in huis heeft…
   De jong-teams hebben vaak technische begaafde spelers die Janssen alle hoeken van het veld laten zien, en ook potentiële kampioenskandidaten maken gehakt van Janssen als linksback…

   1. supportertje

    Simon doet het niet slecht. Echter heeft hij er soms dagen bijzitten waar hij niet scherp genoeg is. Ook is het vaak zo dat hij zelf niet in de rug gedekt word. Maar om nu te zeggen dat hij constant voorbij gelopen word, kan ik niet zeggen. Volg VVV iedere wedstrijd uit en thuis in de stadions. En naar mijn mening verricht hij veel goed werk, waarbij ik wel zie dat hij inderdaad soms te kort komt. Echter moet dit ook opgevangen kunnen worden binnen het team.

   2. @supportertje
    Jij ziet meer wedstrijden in het stadion dan ik, maar toch denk ik te zien dat het niet een kwestie van scherpte is, maar echt van kwaliteit.
    Mocht het scherpte zijn dan kan zowel Simon als de trainer daar iets aan doen. Bij kwalitatieve tekortkomingen kun je dingen verbloemen, maar uiteindelijk val je door de mand. De toekomst zal het uitwijzen…

 2. lucien1978

  Prima versterking. Dan zou ik het toch zo gaan neerzetten.

  Zima
  Dekker – Koglin – Ketting – Janssen
  Klaasen
  V Rooijen Verheijen
  Huisman
  Braken Kristinsson

 3. FC VVV03

  Venema-Braken is juist een prima koppel gebleken wat alleen nog maar beter kan worden. Waarom dit uit elkaar halen voor iemand die nog niemand heeft zien spelen?

  1. Helemaal mee eens..
   Venema presteert wisselvallig, maar kan altijd uit het niets een doelpunt maken.
   Voorlopig dus gewoon laten staan en lekker met Braken voorin opstellen, zodat ze elkaar op een gegeven moment blind kunnen vinden…

 4. RuiverCity

  Heeft in het verleden nog weinig gescoord. Tevens was hij tot augustus geblesseerd. Zal dus nog tijd nodig hebben voor wedstrijdritme. Afwachten wat hij kan brengen….

 5. pierre

  Wat laten we toch snel spelers vallen!
  Venema is een speler die vertrouwen van de technische staf nodig heeft.
  Ik hoop dat Kruys hem nu niet gaat passeren, want dan verliest hij al zijn zelfvertrouwen.
  Hij gaat vanzelf weer scoren.
  Kristinsson is ook geen speler die makkelijk scoort, anders was zijn driejarig contract bij de Deense ploeg niet ontbonden.
  Ik zeg niet dat dat hij een slechte speler is, maar om meteen Venema uit de ploeg te halen
  ten faveure van Kristinsson gaat mij te ver.

 6. Ievel Knievel

  In de eerste plaats kan ik nu geen oordeel over deze speler vellen, beetje loos om daar nu iets over te zeggen of van te vinden, want ik heb geen idee. Ken deze speler niet.

  2) Ik weet niet of ik nu echt meteen blij ben. Ik had echt veel liever een linsback gezien, want daar staat geen echte linksback nu en je hebt ook geen echte back up op die positie. Top prio als je een heel seizoen lang wil presteren.

  3) Je gaat nu wel extra concurrentie voorin creëren en het is topsport, daar moeten topsporters ergens tegenkunnen, maar dat betekent dat er iemand teleurgesteld gaat raken en de vraag is welke invloed dat op het team of de selectie of de 2 spelers in kwestie heeft. Kan de sfeer nog wel eens drukken en je hebt meer aan goed team dan aan inidviduele spelers. Een team stijgt over zichzelf uit.

  4) Ik vind het ook stom dat er nu weer eigen spelers meteen maar geslachtofferd worden in de commentaren hier. Nu weer Venema. Venema is gewoon een meer dan prima spits die 1 op 2 of 1 op 3 scoort in goede doen. Een spits scoort ook wel eens een tijdje niet of maakt ook wel eens fouten. Als Venema subtop was had hij nu wel in de eredivisie gebald. Het is echt een speler die gewoon op het niveau van VVV kan excelleren. Ook met Schroijen was weinig mis. Voor VVV een leuke frisse speler. Dat het er bij VVV niet uitkwam kan ook VVV zichzelf wel eens aanrekenen. Een spiegel. Waarom gebeurd dit vaak bij spelers die elders fris en fruitig waren, maar bij VVV niet helemaal uit de verf komen. Ik heb het iets te vaak meegemaakt de afgelopen 30 jaar.

  1. @Ievel Knievel
   3)concurrentie is altijd goed, ook de KKD is topsport. Maar waar jij het helemaal niet over hebt: blessures!
   Voorin is de spoeling erg dun, dus een (hopelijk😁) kwalitatieve impuls kan absoluut geen kwaad. Bij blessures hadden we anders een gigantisch probleem voorin…
   4) over Venema: helemaal eens!
   Maar Schroijen, sorry hoor…
   Bij Willem II zullen ze ook wel denken, wat hebben we nou aangetrokken?
   Daar speelt hij t.n.t. ook niet en valt ook niet in, in ieder geval de laatste wedstrijden niet…
   Dus die spiegel voorhouden bij Schroijen is wat mij betreft n.v.t.
   In het verleden was dat misschien bij sommige spelers zeker wel op zijn plaats, maar daar wil ik nu verder niet over uitweiden…

 7. Koelie

  Fijn in elk geval een backup voor Braken. Geen idee ook of hij kan hippen.

  Desondanks een teleurstellende transferperiode in de breedte. Qua basis is er denk ik wel goed ingekocht. Maar we gaan dus zonder backs of vleugelspelers door tot in elk geval de winterstop.
  Zeker je hoeft niet met vleugelspelers te spelen, maar dan is wel handig als je wingbacks hebt voor de aanvallende variatie. Dat zagen we terug in de laatste wedstrijd. Pas na inbreng van Van Rooijen en Johansson kwamen er ook vanaf de flanken voorzetten.

  Hopelijk blijven we de rest van het seizoen gespeend van veel schorsingen en blessures.

  1. Ievel Knievel

   Yasa’rs komst begrijp ik sowieso niet helemaal, behalve dat Kruys misschien prettig met hem werkt> goed voor de sfeer en selectievulling (extra back up) dus, maar lijkt me dat hij niet veel minuten gaat maken. Voor VVV dus een extra kostenpost (hij is geen amateur toch?) en zo dik in de slappe was zit VVV niet. Er zullen dus altijd keuzes gemaakt moeten worden. Een linksback was mooi geweest i.p.v. iemand anders met een salaris. In de aanval hebben we nu 4 opties.

 8. Of topic: Heracles zal komende vrijdag gebrand zijn op revanche na de dikke nederlaag tegen jong Ajax…🙄
  Hopelijk was Rick Kruys aanwezig bij de wedstrijd en heeft hij de tekortkomingen bij Heracles kunnen constateren, daar lering uit kunnen trekken zodat we komende vrijdag kans maken…

  1. Ievel Knievel

   Nog meer off-topic; Overigens behoorlijke competitievervalsing wanneer jong-Ajax met Ajax 1-transfers gaat ballen (dat is nog erger dan wanneer ze af en toe selectiespelers laten invallen, want je koopt een speler van 10 miljoen voor de basis namelijk). Behoorlijk kut voor Heracles ook, want dit is toch wel een klapje.

  2. Ievel Knievel

   Overigens behoorlijke competitieverv*lsing wanneer jong-Ajax met Ajax 1-transfers gaat ballen (dat is nog erger dan wanneer ze af en toe selectiespelers laten invallen, want je koopt een speler van 10 miljoen voor de basis namelijk). Behoorlijk ruk voor Heracles ook, want dit is toch wel een klapje.

   1. chretien

    De knvb stelt het wel en wee van de grote clubs boven die van de overige clubs in de kkd. De gehele kkd competitie is gebrouwen rond de wensen en eisen van de grote clubs.
    De competitie vervalsing? Interesseert de knvb niet, helemaal niet.

 9. chretien

  – Voorhoede selectie, nu met 3 spelers is toch prima. Niemand, bijna niemand speelt alle wedstrijden.
  – Ik blijf het vreemd vinden dat we geen linksback hebben kunnen aantrekken. Dat is echt een gemis. Janssen is geen linksback en zal dat ook nooit worden.
  – Het grote probleem dir seizoen wordt de selectie breedte. Anderzijds, je moet geen geld uitgeven dat je niet hebt.
  – Heracles ut wordt zeker een kluif. Zij willen revanche voor de wedstrijd bij Ajax. We zijn gewaarschuwd. Ik teken vooraf voor één puntje.
  – FORZA VVV!

  1. Geelzwart

   Die linksbackpositie is al sinds mensenheugenis blijkbaar een pijnpunt binnen de selectie van VVV, dat was al toen Fleuren er speelde. Wie hebben we niet als vervanger gehad en toch kwam steeds Niels bovendrijven. Ik vraag me af wel af, welk team speelt nog met een echte back. In de meeste gevallen zijn het omgeturnde halfspelers of aanvallers die op de backpositie uitkomen. Dus laat Janssen voorlopig daar staan.

   1. Ievel Knievel

    Afgelopen wedstrijd heb je kunnen zien waarom er (of achter Janssen of in de plaats van Janssen) iemand bij moet op achter. Zekert als je daadwerkelijk de ambitie hebt om play off te gaan spelen. Anders eindig je op plek 10 t/m 14, zonder periodetitel. Je gaat niet een seizoen lang het geluk krijgen wat wij tot nu toe al gehad hebben. Je wil niet afhankelijk zijn van, maar in controle zijn over.

   2. Louis van Gaal

    Helemaal mee eens.. geef hem de tijd zich op die positie te ontwikkelen

 10. FC VVV03

  Waarom zou je bang zijn voor Heracles op het moment? Pakte al op de valreep een puntje thuis tegen MVV en verliezen nu met dikke cijfers bij Ajax. Overigens staan wij nu gewoon 2 punten boven Heracles he. Ik denk dat ze in Almelo helemaal niet zo blij zijn met VVV thuis op dit moment. Kop op, borst vooruit en met volle vertrouwen die kant op!

  1. supportertje

   Ja inderdaad, nu nog een hoop supporters mee. Echter lijkt het er op dat we net 100 man gaan halen. Juist nu hebben ze de steun nodig van hun supporters. Dus ik hoop dat er alsnog mensen beslissen om een kaart te halen. Auto of bus, maakt niet uit, als men maar gaat

   1. RuiverCity

    @supportertje. Jij begrijpt nog steeds niet dat er mensen moeten werken en deze tijdstippen niet kunnen halen.

   2. Goodie

    Ja en nee. Vrijdagavond in Almelo is zeker lastig en niet voor iedereen haalbaar. Maar pak ‘m beet Oss was prima haalbaar vanuit Venlo e.o. Als je half 7 thuis weg reed, was je ruim optijd voor de wedstrijd daar.

   3. Gerardus

    Heracles uit vind ik eigenlijk ook wel erg ver weg op een vrijdagavond. Maar zoals Goodie zegt, Oss uit is bijvoorbeeld makkelijk te halen. Wij waren om kwart voor 7 weggereden en hebben nog 3 rondjes rond het stadion gereden omdat we de parkeerplaats niet konden vinden. Zelfs toen waren we nog 5 minuten voor het begin daar.

   4. Top Oss uit prima haalbaar? Dat ligt er maar net aan tot hoe laat je moet werken. Ik ken genoeg mensen die zich op vrijdagavond zelfs bij een thuiswedstrijd moeten jagen om op tijd in De Koel te zijn.

   5. Leonardus

    Wat een gezeik over het bezoeken van een uitwedstrijd. Je kunt en wil gaan, dan ga je. Kun je niet terwijl je wel wil, dan ga je niet. Of je regelt wat met het werk als het kan.

    Iedereen heeft een vrije keuze. Zelfs een keuze over de werkgever. Ben je supporter in hart en nieren en wil je per se uitwedstrijden bezoeken, maar lukt dat niet vanwege je baas, zoek dan een andere job. Werk zat.

   6. Tuurlijk joh, je gaat je werkgever waar je al 26 jaar werkt verruilen voor een jaarcontractje ergens anders, omdat VVV nu op vrijdagavond speelt. Heerlijk wat een naïviteit.

   7. supportertje

    Snap zeker wel dat mensen moeten werken. Maar zoals gewoonlijk zien velen dit weer als sneer naar. Ik spreek alleen maar de wens uit dat als er mogelijkheden zijn, je ondanks de afstand en tijdstip, je de club wil steunen daar. Als je kunt is dat heel fijn, kunje dit niet, ook goed. Ik ben ook mijn hele leven op pad geweest, en heb daardoor ook veel van VVV gemist. Maar als ik een gaatje zag, probeerde ik er wel bij te zijn. Dus voel je niet aangevallen, als het niet lukt. Snap ik ook wel.

Leave a Reply