Mitchell van Rooijen nieuwe middenvelder VVV-Venlo

VVV heeft de volgende versterking alweer binnen. Nadat vorige week Joeri Schroijen werd gepresenteerd, versterkt nu ook Mitchell van Rooijen de selectie van Jos Luhukay. De 22-jarige middenvelder komt over van FC Utrecht. Van Rooijen had nog een contract tot 2023 bij FC Utrecht, maar VVV heeft hem “in goed overleg kunnen overnemen”. In Venlo tekent Mitchell een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog één seizoen.

Van Rooijen doorliep de gehele jeugd bij FC Utrecht en speelde al veel wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong FC Utrecht. Hij kwam voornamelijk in het nieuws door zijn wereldgoal twee seizoenen geleden; met een heuse scorpionkick scoorde hij de gelijkmaker tegen Helmond Sport. Afgelopen seizoen werd Van Rooijen verhuurd aan Excelsior. Hierin speelde hij 26 wedstrijden, waarin hij één keer wist te scoren.

Nu strijkt Mitchell dus neer in Venlo, waar hij zelf erg blij mee is: “Ik kijk er naar uit om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan en me te laten zien. De club was doortastend in zijn handelwijze en liet meteen blijken dat ze me graag naar Venlo wilden halen. Dat streelt je, zeker omdat ik VVV als een club zie die veel in z’n mars heeft en aankomend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zeker een rol van betekenis kan gaan spelen. Dat was ook wat Stan Valckx en Jos Luhukay me vertelden, dus dat matchte meteen.”

Ook Stan Valckx is blij met de komst van Mitchell: “Hoewel hij nog jong is heeft Mitchell van Rooijen tijdens zijn nog prille carrière al bijna 100 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Daarin heeft hij laten zien dat hij het niveau aan kan en wij denken dat hij er klaar voor is om de volgende stap te zetten. Hij heeft de kwaliteiten om een bepalende en sturende speler te worden en een katalysator voor het team te zijn. Dat kan hij doen als centrale middenvelder, zowel aanvallend als defensief.”

90 Responses

 1. Clipo

  Als je ziet welke spelers we nu bij VVV binnenhalen: Braken, Koglin, Schroijen, De Boer en nu weer Van Rooijen. Dat is toch gewoon ronduit knap, in deze tijden met Corona, in een Transfermarkt waar iedereen rustig zit af te wachten , vorig jaar nog veel geïnvesteerd in de winterstop (zonder rendement met huurspelers), en dan moeten we nog afscheid gaan nemen van Giakoumakis, Post en Pachonik. Zulke salarissen drukken nog zwaar op de huidige begroting… als daar beweging komt, ziet het er naar mijn mening gewoon weer florisant uit.Jonge gasten voor de toekomst, waar nog genoeg rek in zit, veelal Nederlanders, ook enkele jongens uit de regio, mooi toch, een beetje meer trots is dan op zijn plaats!

  En ja natuurlijk, het was niet best tegen Helmond, ronduit slecht zelfs, maar ik zie nu tenminste dat er gebouwd wordt aan een nieuw geraamte voor de toekomst, met Van Rooijen en De Boer. En let op, Helmond sport gaat hoge ogen gooien komend jaar, met die begroting deze spelers binnen hengelen, daar zitten er echt nog een paar tussen die ons ook zouden versterken…..

  We moeten nu gewoon rustig blijven en gaan bouwen aan een team om 4-2-3-1 te gaan spelen. Met de huidige selectie kun je al dit team opstellen….. En daar komen er nog bij die ons alleen maar sterker zullen maken….

  Zima

  Dekker, koglin (of Van Dijk), Da graca, Leliendal

  Van Rooijen, De Boer ( Of Janssen)

  Hupperts, ……?……, Schroijen

  Braken

  1. Goed dat je die verwijzing even op deze site zet! Wordt iedereen hier wakker en kunnen we zien hoe moeilijk het is om in deze tijden in de Ned. competities een beetje een fatsoenlijke selectie bij elkaar te krijgen en hoe laag de salarissen zijn bij een modale KKD-club…

 2. RuiverCity

  Hopelijk brengt deze jonge spelers waar we op hopen. In het verleden genoeg o.a. jeugdinternationals binnen gehaald die allemaal zijn mislukt of verkeerd gebruikt.

 3. DeOtjes

  Feyenoord heeft een bod van vier miljoen euro uitgebracht op Andraz Sporar. De 27-jarige spits moet de nieuwe aanvalsleider worden in De Kuip. De voetballer van Sporting Portugal zou van zijn club al toestemming hebben gekregen om naar Nederland af te reizen.

 4. RuiverCity

  Het is werkelijk ongelooflijk dat VVV in de diverse media weer een elftalfoto presenteert waar ‘oude’ tenues worden gedragen. Slechte reclame en slecht voor de merchandising.
  Wat is dat Masita toch een c-merk……

 5. OooLGooO

  Voetbalprimeur: “Daarvoor zagen de Limburgers Vito van Crooij transfervrij vertrekken naar respectievelijk Sparta”.

  Ziet er naar uit dat VVV geen transferinkomsten heeft gegenereerd voor v Crooij…..

   1. Grad

    Klopt het is een site die voetbalnieuws en ook geruchten volgt en verzameld van kranten, voetbalbladen, voetbalsites, clubsites en supporterssites/forum zoals ook Venlonaren

  1. chretien

   vvv wil hem natuurlijk verkopen, maar ik denk niet tegen elke prijs. Vergeet niet dat we met hem erbij in één klap de favoriet voor promotie worden. Ik denk dat vooral geduld goed is. Niet perse willen verkopen… FORZA VVV!

   1. DeOtjes

    Dat is wel heel optimistisch. Voetbal is toch allereerst een teamsport. Ik denk niet dat er 1 speler is die VVV gegarandeerd favoriet maakt. Eerst zal er toch gebouwd moeten worden aan het elftal en een juiste balans gevonden moeten worden. Dit wordt weer een periode (door)selecteren. Ik denk dat je meer hebt aan 2 of 3 (redelijk) goede spelers dan aan 1 superspeler.

    Verkoop is het beste. Giakomakis wil in beeld blijven voor het nationale elftal. Dus heeft een goed podium nodig. VVV kan het geld goed gebruiken.

 6. Louis van Gaal

  Denken jullie nou echt dat we met Giakoumakis ineens mee gaan doen favoriet zijn voor promotie…..? Daarvoor is de rest van de selectie die we nu hebben toch echt niet sterk genoeg

 7. SneltreinMusa

  Offtopic

  Vind het tenue wel wat hebben voor komend seizoen, redelijk gevuld stadion, nog 1.5 week, wat ben ik blij dat we eindelijk weer mogen

  Nu besef je eigenlijk pas hoe erg je sommige simpele dingen mist

  1. Leuk shirt, maar ik vind het commercieel gezien echt niet slim. Mensen die een shirt uit 2018-2019 hebben hoeven deze nieuwe niet te kopen. Want dat shirt is op een ander kraagje en randje bij de mouwen na precies hetzelfde.

   Hopen op een mooie kleurencombinatie voor het uitshirt dan maar om de verkoop te stimuleren.

  1. Tot juli 2023. Maar ik verwacht eigenlijk dat dat volgend jaar gewoon tussentijds verlengd wordt tot 2025. Uitshirt zal normaal gesproken hetzelfde zijn als het thuisshirt, maar dan in een andere kleur.

   Gezien het feit dat vorig seizoen het blauw-rode (hoewel je het rood met een vergrootglas moet zoeken) ‘Venlose’ uitshirt met veel bombarie werd aangekondigd, verwacht ik een blauw shirt met rode V of een rood shirt met blauwe V als uitshirt. Als het maar geen kopie is van het donkerblauwe jubileumshirt met gouden V uit 2018..

  2. Koelie

   Inderdaad hopelijk gaan ze over naar een echt merk. Dit nieuwe shirt is een kopie van het lelijke shirt van vorig jaar met de V van 2018/2019. Zullen ze toch weer maanden over nagedacht hebben. Had dan op zijn minst dat lelijke non kraagje aangepast.

   1. Grad

    Ik ben ook geen Masita fan, maar smaken verschillen met betrekking tot styling van shirts, maar ook wat betreft sportmerken.

   2. DeOtjes

    Geen idee of Masita ook de shirts ontwerpt maar ik denk toch dat VVV zijn fiat moet geven op een design. Je kunt het Masita niet kwalijk nemen dat ze de shirts maken die de opdracht voorschrijft.

 8. Depor

  Met dat geel is niks moois te doen. Ik vind het ook jammer dat we in geel-zwart spelen.
  Gewoon overstappen op andere clubkleuren. Het blauw-rood van de stad. Straalt veel meer uit.

  En dan ook maar meteen de clubnaam aanpassen in Venlosche VV. VVV-Venlo is lachwekkend en gewoon niet (dubbel Venlo in de naam).

 9. FC VVV03

  Met welke 11 zal Luhukay gaan spelen denken jullie? Ik zet mijn geld op de volgende 11.

  Zima
  Pachonik, Koglin, da Graca, Leliendal
  De Boer, van Rooijen, Essanoussi
  Roemer, Braken, Schroijen

  1. rongo26

   Leek me ook een logische opstelling. Al is het middenveld dan wel erg licht.

   Uit de huidige opstelling kan ik niks afleiden (Dit is toch laatste oefenduel?). We gaan toch niet met deze spelers de competitie in?
   Als Post, Pachonik en Giakomakis volgende week geen nieuwe club hebben, dan gaan ze maar spelen. Ze krijgen immers nog steeds betaald, neem ik aan

 10. Rossie

  Dat zou best eens kunnen kloppen…alleen geen Simon Janssen dus? Mmm, ben benieuwd. Kan zelf niet gaan vandaag, baal ik van! Veel succes en veel plezier allemaal! Hoop dat VVV ons nu eens een beetje positief kan verrassen!

   1. Omdat Steijn weg is, en Edwin de Graaf hem op een plek laat spelen waar hij niet graag speelt misschien.. gezien dit interview uit BN de Stem van twee weken geleden. Guus Hupperts is ook niet echt op zijn plek daar, dus hopen dat Moreno komt.

    Moreno Rutten spreekt zich uit: geen linksback, geen voorstopper maar gewoon rechtsback

    Hij scoort, gaat door zijn enkel, wordt uit voorzorg gewisseld en spreekt na afloop van de 2-1-oefenzege op FC Den Bosch uit dat hij geen linksback en geen centrale verdediger is. Ook wacht Moreno Rutten met smart op versterkingen.

   2. Grad

    Is geen serieuze info. Voor Post is geen interesse meer en overweegt serieus zijn besluit te herzien en schijnt nu niet meer te willen vertrekken en zijn contract gewoon uit te dienen. Is na de wedstrijd van vandaag gewoon met een aantal van het team de stad ingegaan.
    Giakoumakis is ook nog niets van bekend, markt zit op moment deels vast en men wacht af.
    Wat betreft Moreno Rutten is misschien een optie die Leonardus zelf in gedachte heeft.

  1. mats

   Hoe kom je aan deze informatie?

   Vind het een raar verhaal van Post, maar als hij niet meer voor VVV wilt spelen vooral laten gaan.
   Heeft zoveel betekent voor VVV maar ben echt een beetje klaar met dit soort geneuzel van spelers. Hoe gaaf zou het zijn nog eens kampioen te worden met VVV en dán te gaan! Maar ja als je liever naar Telstar gaat, vooral doen!

   Rutten terug? Vond het altijd een sterkhouder? Maar moeten we dit doen? Geen idee.

 11. mats

  Ben trouwens nog niet echt kapot van Zima. Vind hem traag en houterig overkomen.

  Vandaag eerste doelpunt staat hij stil. Tweede doelpunt vooruit maar ook daar komt hij niet eens in de buurt met zijn lengte. En bij de penalties ook niet (al werden die ook wel goed ingeschoten), ….maar toch….nog niet gezien waarom hij gehaald is.

  1. Grad

   Bij de penalties koos hij wel van de vijf bij vier de goede hoek, maar zoals je zelf al refereerde werden ze goed ingeschoten. Ik denk dat we pas na enkele competitiewedstrijden kunnen oordelen wat zijn echte niveau is, maar volgens Roox, en die traint hem, zou hij niet onderdoen voor Kirschbaum.

   1. mats

    Sowieso, …..komende weken maar eens kijken of hij idd de nieuwe Kirschbaum is.

   2. Venlooow

    Vandaag een redelijk spelend VVV gezien en niet zo dramatisch zoals sommige hier de afgelopen weken roepen.
    Met Zima staat er echt wel een betere keeper in de goal dan met Van Crooy. Geef hem even de tijd.
    Kirschbaum was in het begin ook nog niet zo goed.
    Ik denk ook mits iedereen op de juiste plek staat de play offs zeker haalbaar moet zijn.
    Laat de competitie volgende week maar beginnen.
    Forza VVV!!!

   3. Kirschbaum was zo ongeveer de meest wisselvallige keeper die ik ooit bij VVV gezien heb. Wisselde twee goede wedstrijden altijd af met twee wedstrijden waarin letterlijk elke bal op goal er in vloog.

    Maar goed, als Zima zo blijft keepen als hij nu doet voorzie ik een tweede Maarten de Fockert. De eerste 10 wedstrijden in de basis, en daarna voorbij gestreefd worden door Delano van Crooij als eerste keeper.

 12. supportertje

  Ik werd overigens vandaag verrast door het spel van VVV. De jonkies deden het over het algemeen goed. En ik bespeurde zelfs dat er een begin van een team stond dat wilde voetballen en fouten van elkaar op wilde vangen. Ook de omschakeling was er vlot als die zich aandiende, en met aanvallend spel als dit mogelijk was. Eigenlijk meer voetbal gezien van deze ploeg als de maanden er voor. En nee, hierbij kijk ik niet door een roze bril. Denk dat onze Jos er wat van gaat bakken. En nee, we worden geen kampioen, maar als we bij de eerste 7 zitten ben ik tevreden. Ik heb er wel vertrouwen. Ook de supporters bar is een aanwinst voor de club en de supporters vereniging. Als je ziet wat de vele vrijwilligers hebben neergezet, dan niets anders als complimenten voor het geleverde werk. En tel dan daar ook nog bij op dat het gerund word door vrijwilligers, dan mogen we dankbaar zijn voor deze supporters ruimte. Waarbij de supportersvereniging van VVV het voortouw heeft, en nog grootse plannen heeft voor de toekomst. Een reden te meer om hiervan lid te worden. Al met al een positieve middag beleeft.

  1. mats

   Ik vond Smans wel leuk. De rest matig.
   Maar eerlijk is eerlijk, VVV was beter toen VanRooijen, Schroijen en Janssen er in kwamen. Dus je kunt je afvragen waarom die er een week voor de start van de competitie niet meteen instaan? Die moeten toch ook ‘oefenen’ en ingespeeld raken op elkaar?

 13. mats

  Over VanRooijen gesproken. Ik vond het een feestje. Inzet, passie, strijd…..wateen kanjer! In de 70e minuut ofzo er pas in mogenen dan een goal scoren, een gele kaart pakken én daarna nog een penalty missen waardoor je die cup niet zelf pakt. Er gebeurde weet wat in het veld. Daar gaan we nog een hoop lol mee beleven dit seizoen

 14. robvvv

  Tot mijn grote schrik werd ik en met mij vele andere supporters vandaag pijnlijk verrast door de aanwezigheid van nieuwe dugouts die het zicht op het veld vanuit VN 1 en VN2 , en ik vermoedt ook vanuit 3 en 4 nadrukkelijk belemmeren.
  Hoe slecht kun je het maken voor supporters die daar hun seizoenskaart hebben gekocht.
  Ik heb in de afgelopen 60 jaar veel meegemaakt bij VVV op de Kraal en in de Koel maar dit vind ik toch echt ongelofelijk. Degenen die op de rijen 1,2 en 3 zitten zien niets meer.

  Haal die dugouts weg , verplaats de lijnen/ het veld naar noord en zet de dugouts zoals vroeger gewoon onder de Z tribune.

  OF, verplaats te N tribunes naar boven en maak een allee langs de dugouts. . Ik roep de fans van VN op om massaal te protesteren. !!

  Zoals het nu is , is ONACCEPTABEL.

   1. robvvv

    Nee, ze zitten er niet, maar er zijn er genoeg die daar hun seizoenskaart/plaats hebben, maar nu noodgedwongen boven bij rij6 moeten gaan staan…….

  1. jason

   Klopt. De dugouts zijn weer verlengt. Ook geen plaats meer voor spandoeken daar. Maar ik heb eens geteld hoeveel personen er in totaal tijdens de wedstrijd inclusief staf zitten:21
   Ik herhaal 21. En dat om een wedstrijd voetbal te spelen met 11 man.

   Ps leuke wedstrijd gezien maar gaan we nu elke wedstrijd die kinderachtige “antisjengen” liedjes horen ?? Pfff

   Lang leve De Koel

 15. Rossie

  Zojuist gelezen:

  Giorgos Giakoumakis: “I didn’t play against #Panathinaikos because I have agreed with #Venlo to leave in the next days. My transfer is imminent”.

 16. FC VVV03

  Laten we hopen dat het wat is. VVV lijkt vast te blijven houden aan totaal onbekende buitenlanders. Waar we er al zooveel van hebben zien mislukken. Let’s pray

  1. Grad

   Hoezo vasthouden aan totaal onbekende buitenlanders, wel even realistisch blijven.
   Tot nu toe zijn er 2 nieuwe ‘onbekende buitenlanders’ bijgekomen, terwijl er 9 zijn vertrokken!
   De huidige selectie bevat tot nu toe met Da Graca, totaal dus 3 wat jij noemt ‘onbekende buitenlanders’. Hierbij tel ik Giakoumakis en Pachonik niet mee. Dit vind ik niet veel voor een stad die grenst aan het buitenland.
   Overigens ken jij dan bekende buitenlanders, die voor VVV willen voetballen en betaalbaar zijn?

 17. FC VVV03

  Mijn punt is juist om zo min mogelijk niet nederlands sprekende spelers binnen te halen als vvv zijnde haha. Iets waar Valckx en Jos trouwens duidelijk over waren na vorig seizoen. Maar nogmaals laten we hopen dat het een versterking voor VVV is.

 18. kuebke

  V.V.V kennende zullen ze wel weer niets zeggen wat Gio opbrengt als hij verkocht is..
  Dat word meestal binnen kamers gehouden en zeker niet met de supporters gecommuniceerd.

 19. Nr. 077

  Op basis van wat ik afgelopen zaterdag heb gezien, ben ik zeker niet ontevreden. Het voetbal zag er bij vlagen redelijk uit. Wel jammer dat Jos er niet voor heeft gekozen om met de beoogde basis te starten in de laatste oefenwedstrijd.

  Hopelijk krijgt onze keeper met de week wat meer vertrouwen, want bij de eerste goal moet hij natuurlijk gewoon uitkomen. Verder was de reactie van Van Rooijen op zijn goal natuurlijk prachtig om te zien. Ik nog nooit iemand zó blij gezien na een goal in een oefenwedstrijd. Mooi!

  Wat betreft eventuele versterkingen, hoop ik dat Giako deze week verkocht wordt. Dan kan VVV zelf namelijk ook eindelijk de gewenste versterkingen gaan contracteren.

  Overigens heb ik Moreno Rutten afgelopen zaterdag inderdaad het stadion binnen zien gaan. Het lijkt mij dat ‘ie niet zomaar voor een oefenpotje vanuit Den Bosch naar Venlo komt gereden, toch?!

 20. VenloVVV

  Het blijft wel verdacht stil rondom Giakoumakis. Hoop toch dat dit snel rond komt. Dat maakt een verschil of er nog veel of weinig mogelijk is op de transfermarkt.

  Verder komt de Zweed Johansson dus over, waarschijnlijk deze week al. Een aanvallende middenvelder voor 40.000 euro. Hij is pas 23, maar kan niet veel over hem vinden. We laten ons verrassen.

  De geruchten over een eventuele terugkeer van Moreno Rutten klinken mij als muziek in de oren. Hij was voor mij vaak een van de sterkhouders bij VVV. Ik vond het erg jammer dat hij vertrok. Ik denk dat hij een welkome versterking zou zijn. Zeker voor de 1e divisie. Kan ook op meerdere posities uit de voeten. Zijn bezoek aan de Koel afgelopen weekend maakt de kans wel wat groter.

  Het gerucht van Korkmaz wat een tijdje geleden voorbij kwam lijkt toeval te zijn geweest, hier ga ik dus ook niet meer vanuit. Zou ook niet weten wat we daar nu aan hebben.

  Tenslotte vraag ik me af wat er met Hunte gebeurd. Hij heeft geen club en had vorig jaar volgens mij een amateur contract. In de 1ste divisie lijkt het me een prima speler voor erbij te hebben. De selectie is nog erg mager en hij kan op meerdere posities spelen. Al is het maar voor invalbeurten. De selectie is nog erg smal.

  Wat betreft Post & Pachonik is het afwachten maar volgens mij is er geen concrete interesse. Met deze 2 spelers heb je wel meteen een sterker team. Al is de kans vrij klein dat ze beide blijven.

  Laten we hopen op witte rook van de berg en een mooie transfer voor Giako.

  Op naar zondag, zin in!!

  1. mats

   Als er geen interesse is voor Post en Pacho dan vind ik dat ze moeten spelen. Contract is contract.

   Maar Giako? Ben je gek? Dadelijk schopt een of andere malloot van NAC of TOP hem het ziekenhuis in…..weet je zeker dat je naar de miljoenen van een transfer kan fluiten.

Leave a Reply