Moeizame overwinning in Den Bosch!

VVV heeft zich vrijdagavond sportief gerevancheerd voor de onnodige nederlaag afgelopen week. In Den Bosch werd gewonnen van de plaatselijke FC met 1-0. Deze overwinning kwam moeizaam tot stand, maar het belangrijkste zijn de 3 punten die mee mogen naar de Koel.

De wedstrijd werd afgetrapt en nog geen minuut later – bij de eerste aanval van VVV – wist Seuntjens de bal na een lobje, over de keeper te wippen en vervolgens in het lege doel te koppen. Een bliksemstart van de Venlonaren en meteen de voorsprong. Het leek een mooie opmaat voor meerdere doelpunten aan Venlose zijde, maar niets bleek minder waar te zijn. Op veel momenten was het een ‘saaie’ wedstrijd en de toeschouwers werden absoluut niet verwend door de 22 spelers op het veld.

Eigenlijk werd het vanaf het doelpunt in de 2e minuut, een vrije dode wedstrijd. In de eerste helft waren er kleine kansjes aan zowel de kant van VVV, als ook FC Den Bosch. Maar allebei wisten niet te overtuigen in de laatste fase. FC Den Bosch kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Deckers, maar die wist zijn doel schoon te houden. Ook VVV kwam een aantal keer goed voor het doel van de Bosschenaren, maar de afwerking was niet secuur genoeg.

De tweede helft was een absoluut voorbeeld van een dode wedstrijd, er werd namelijk weinig gecreëerd aan beide zijden. Door dat het 0-1 bleef was het af en toe nog billen knijpen voor iedereen die een geel-zwart hart heeft, maar de formatie van Steijn wist te overwinning eruit te slepen.

Opvallend aan Venlose kant was het spel van twee spelers. Resida speelde geen beste pot, hij wist een paar keer goed langs zijn tegenstander te glippen, maar in de beslissende fase was hij onnauwkeurig. Hij werd dan ook gewisseld aan het einde van wedstrijd voor Hunte. Buwalda daarentegen viel positief op, hij stond erg goed te verdedigen en heerste in de verdediging. Het was mede aan hem te danken dat FCDB in de laatste fase van hun aanvallen niet wisten door te dringen tot het doel van Deckers.

Hoe de overwinning tot stand kwam, moeten we niet te lang over in zitten. Het feit is dat we 3 punten hebben en we goede zaken doen op de ranglijst. Door de resultaten elders, zit het in de Top-5 erg dicht op elkaar en we staan op dit moment nog maar 3 punten achter op koploper Volendam. VVV heeft zich hersteld van de nederlaag en kan nu met de voortzetting van de ongeslagen uit-reeks, zich volledig gaan focussen op de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax volgende week.

Samenvatting

Statistieken
FC Den Bosch – VVV-Venlo 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 2. Seuntjens (0-1);

Gele kaarten: (FC Den Bosch); Post (VVV-Venlo);
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3504

Scheidsrechter: Kooij

Opstelling FC Den Bosch:
Heemskerk, Disveld (84. Thomassen), Hofstede, Maatsen, Van der Wind, Zeldenrust, Belterman, Esajas (66. Pozder), Boddaert, Havar (73. Smeekes) en Slivka

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt (88. Haagen); Van Crooij, Seuntjens en Resida (81. Hunte)

16 Responses

  1. Meuske

   Kom op man Ruiver city, dit moet je positief benaderen en niet gelijk zo een negatieve lading uitspreken over deze overwinning. Forza VVV ik ben blij met de punten en de overwinning.

 1. YowVVV

  Als als, VVV heeft 2 lastige uitwedstrijden tegen NAC en Den Bosch gewonnen, laten we het niet over vorige week hebben (was een off-day), complimenten voor deze overwinning. Op naar de volgende wedstrijd, Forza VVV!

 2. Ben

  Dolblij met al weer drie punten, mooi, heel mooi! Op naar de volgende wedstrijd tegen een b team van Ajax. Voordeel nu is dat zij geen eerste team spelers zullen opstellen omdat al op vrijdag wordt gespeeld. We zouden dus nu weer drie punten moeten kunnen pakken? Ik ben benieuwd. FORZA VVV!

 3. Goodie

  Prima resultaat, hoe ze gespeeld hebben doet me nu niet zoveel. Met het verlies van Volendam en Sparta komt alles nu nog dichter bij elkaar te staan. Hopelijk zet VVV het falen tegen de lager staande tegenstanders van zich af, en kunnen we een financiele meevaller pakken door middel van een periodetitel.

 4. Ben

  Prettige bijkomstigheid voor VVV is het feit dat de media VVV niet opmerken, nauwelijks aandacht geven. Ik zeg voorlopig houwen zo. We staan stiekem wel heel dicht bij de top, zeker als je bedenkt waar wij de verliespunten hebben gescoord. Ik vraag me in alle oprechtheid af wie er een betere selectie heeft als VVV? Niemand dus, FORZA VVV!

 5. festina lente

  doelstelling was nacompetie.vvv ligt prima op schema.probleem blijft smalle selectie ivm blessures en schorsingen.post en nijholt zijn aardige kaartenverzamelaars.

 6. Venloco

  1e helft was nog wel oke, 2e helft was echt heel matig. Gelukig was Den Bosch nog minder en hebben we gewonnen. Maargoed als je ook deze wedstrijden wint kun je ver komen. Lekkere overwinning en op naar Ajax thuis.

 7. Meuske

  Het is wel ongelooflijk hoe dicht alles bij elkaar staat, dat geeft maar weer aan dat in deze competitie iedereen kan winnen van elkaar en niemand onderschat moet worden. Hoop daarom niet dat ze gaan denken even over jong Ajax heen te walsen want daar zitten een paar leuke spelers bij met een goede individuele actie en drive om zich te bewijzen. Maar goed dat zal wel niet na het debacle tegen Telstar want nu moet de aansluiting bij de top niet meer uit handen worden gegeven. Heb er nu alweer zin in!!!! Forza VVV

 8. kenfen

  Het valt mij op dat VVV over periodes van wedstrijden heel aardig voetbal laat zien de combinaties soms lopen als een trein maar dan soms ook terugvallen. Dat moet wat bestendiger kunnen worden door veel er aan te werken, veel dezelfde opstelling gebruikeniets waar Steijn goed mee bezig is. Mag wat mij betreft wel wat feller gecoacht mogen worden.

 9. Meuske

  Even wat anders, West Ham gaat als een trein in PL zetten gewoon even Chelsea aan de kant. Dan ben ik toch weer trots op os VVVke en de samenwerking met West Ham dat hebben ze toch mooi gedaan. Hier kan echt wat moois uit bloeien volgens mij. Forza VVV maar weer

 10. mats

  Vond het niet veel gisteren. Wordt toch wel veel teruggespeeld en de balletjes breed zijn ook niet te tellen…. Weinig creativiteit, weinig aansluiting van het middenveld naar de aanvallers. Gelukkig was Den Bosch zeer beperkt in de aanval en afronding. Maar toch tevreden door de aanwezige strijdlust. Resida had eerder gewisseld moeten worden.
  Als VVV denkt effe van Jong Ajax te gaan winnen dan kunnen we de zoveelste zeperd in de koel vast bijschrijven.

 11. kiekoputspelke

  Goede overwinning al heeft VVV dan niet echt geweldig gespeeld….wederom als TEAM geknokt voor de punten !!

  Zeiken over de nederlaag tegen Telstar en waar we hadden gestaan als we die wedstrijd wel gewonnen hadden mág maar is zinloos. Iedereen verspeelt ergens punten….vooralsnog heeft VVV dit redelijk kunnen beperken.
  Postief is en blijft dat deze selectie fris voetbal speelt (of in elk geval probeert te spelen) en knokt voor elk punt.

  Belangijk is dat dit gecontinueerd wordt gedurende de rest van dit seizoen en dan moét de doelstelling – plaatsng voor de play offs – asoluut halbaar zijn. En dan zou het zomaa eens kunnen dat dit VVV ver kan komen ??
  Deel wel de mening van sommigen dat we met Post en Nijholt twee middenvelders hebben die geregeld een gele kaart pakken en we dus later dit seizoen moeten gaan spelen met jongens als Sevinc, Kruijsen en Gijzen…. Waarbij ik Sevinc absoluut kwaliteiten toedicht om dit te kunnen maar Gijzen en met name Kruijsen zijn verzwakkingen in deze linie. Misschien dat Jason Bourdhouxe dan een extra optie is ?? Maar goed: vooralsnog stáát het elftal en komen de andere jongens even niet aan bod !!

  FORZA VVV; we zijn in mijn ogen echt niet slecht bezig !!

Leave a Reply