Mogelijk andere aanvangstijden Jupiler League

Clubs in de Jupiler League krijgen mogelijk te maken met andere aanvangstijden op de vrijdagavond. De Coöperatie Eerste Divisie (CED) is in gesprek met Fox Sports om de wedstrijden te laten beginnen om 18.45 uur en 20. 45 uur in plaats van het ‘klassieke’ tijdstip van 20. 00 uur. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Met deze aanvangstijden kunnen er twee duels live worden uitgezonden. De CED wil zo meer aandacht genereren voor de eerste divisie. “Wij willen daar best in investeren, op vrijdagavond hebben wij ruimte”, zegt een woordvoerder van Fox. “Ik wil wel benadrukken dat dit plan van de CED komt, niet vanuit Fox Sports.”

“We hebben gemerkt dat niet alle clubs er voorstander van zijn om het tijdstip van 20.00 uur structureel af te schaffen”, zegt CED-directeur Marc Boele. “Dat is de CED in principe ook niet, je moet ook naar je seizoenkaarthouders kijken. Maar we zijn nog wel in gesprek.”

Het voorstel is nu in beraad bij de Jupiler League-clubs. Als de plannen doorgaan, gaan de nieuwe aanvangstijden waarschijnlijk pas volgend seizoen in.

Bron: ANP

Helmond Sport en FOX Sports
De supportersvereniging van Helmond Sport is boos op TV-zender FOX Sports. FOX Sports wil het aanvangstijdstip van de wedstrijden in de Jupiler League op vrijdag veranderen. Nu beginnen de wedstrijden op vrijdagavond om 20.00 uur. FOX Sports wil dat verschuiven naar 18.45 en 20.45. Daardoor zou er een extra wedstrijd live kunnen worden uitgevonden. Maar volgens de Helmondse supporters is 20.00 een perfecte tijd, 18.45 is veel te vroeg en 20.45 te laat, waardoor veel fans thuis zouden blijven. “Het lijkt wel alsof Fox een beetje last heeft van hondsdolheid”, aldus voorzitter Van Kilsdonk van de Helmondse supportersvereniging.

2 Responses

  1. sultana

    Opsouten met die belachelijke tijden, de meeste mensen die werken is 18.45 veel te vroeg en alleen omdat Fox twee wedstrijden per avond uit wil zenden! Komt er helemaal niemand meer naar het stadion, zeker niet als het in de winter koud is.

  2. marcel

    eerder voetballen… lachwekkend. zoals sultana al zegt, met werkende mensen die niet elke vrijdag gehaast naar huis moeten, douchen eten en direkt door, wordt geen rekening gehouden. daarnaast wordt het bezoeken van een uitwedstrijd nog moeilijker, dat gaat al zo makkelijk op vrijdag. trouwens ze hebben 5 kanalen, zenden ze maar 2 wedstrijden gelijktijdig uit, of denken ze dat die jupilerleague wedstrijden zoveel kijkers trekken buiten diegene die voor hun eigen cluppie kijken?
    totaal geen inzicht in de materie, lachwekkend.

Leave a Reply