Moreno Rutten nieuwe rechtsback VVV-Venlo

Onze laatste nieuwe aanwinst heet Moreno Rutten. De 22-jarige rechtsback heeft een contract voor 2 seizoenen getekend bij de Venlonaren. De Bosschenaar wordt de opvolger van Guus Joppen.

De rechtsback stapt transfervrij over van FC Den Bosch naar VVV-Venlo. Hij is zelf erg blij met de stap omhoog. Rutten zegt zelf het volgende op de persconferentie over zijn overstap:““Er was ook interesse van andere clubs, maar na de gesprekken met de trainer en andere mensen bij deze club was ik ervan overtuigd dat VVV-Venlo goed bij mij past. Ik hoop dat we als team mee gaan doen om de prijzen, daar ben ik voor gekomen en wil ik mijn bijdrage aan leveren.”

De in Den Bosch geboren rechtsback begon op zijn 10de in de jeugdopleiding van Willem II. Na 5 jaar Tilburg trok naar Rutten naar Feyenoord om daar door te groeien. Tot een debuut in de hoofdmacht van Feyenoorders kwam het niet. Bij Feyenoord speelde hij vooral als centrale verdediger. Op 19 jarige leeftijd tekende Moreno zijn eerste profcontract in zijn geboorteplaats Den Bosch. In 3 seizoenen FC Den Bosch speelde de voormalig jeugdinternational bijna elke wedstrijd in de basis en was een vaste waarde voor de ploeg.

webjetrainingmoreno

9 Responses

 1. kiekoputspelke

  Welkom bij onze club en veel succes !! Hopelijk zijn we snel overtuigd dat je een goede aankoop bent !!

  Wat me wèl opvalt is dat we wederom een speler vastleggen voor slechts 2 seizoenen…. VVV slaagt er de laatste jaren zelden in om dan met spelers tussentijds te verlengen waardoor iedere speler kiest voor een transfervrije status en gratis vertrekt. Zo zit je in een vicieuze cirkel; je verdient geen transfersommen meer en moet het zelf dus óók zoeken in de vijver van de transfervrije spelers….en daar vist momenteel IEDEREEN in.

  1. Ben

   Welkom bij one VVV en we hopen dat je slaagt!
   Ik kan me niet voorstellen dat je contract niet een optie van een vervolg jaar inhoudt, die fout wordt niet meer gemaakt?
   FORZA VVV!

   1. Godfried

    Welke fout? Ik denk dat deze jongen bepaalt onder welke voorwaarden hij komt voetballen, niet VVV. Hij had meerdere clubs die hem wilde hebben, dus wanneer hij zegt max. een contract voor twee jaar te willen, dan krijgt hij een contract voor max. 2 jaar.

    VVV-Venlo is niet het hoogst haalbare, logisch dat hij na twee jaar verder wil kijken en niet vast wil zitten aan een of ander contract met afkoopsom, waardoor hij niet weg kan als hij dat wil.

    Succes in Venlo!

 2. Meuske

  Natuurlijk een fijne versterking en Moreno welkom bij os VVVke, nu hebben we nog doelpunten makers nodig dus ik wacht in spanning af. Als er iemand nog goede spitsen weet gooi het op de site want volgens mij word er op de Berg altijd mee gelezen met ons. Forza VVV

  1. Dat er meegelezen wordt is een feit :). Maar er zijn weinig spitsen die transfervrij zijn voor JL niveau. Seuntjens is een altijd nog een optie maar volgens mij is verschil tussen vraag en aanbod erg groot.

Leave a Reply