Moreno Rutten voor een wedstrijd geschorst

De KNVB heeft Moreno Rutten uitgesloten voor de eerstvolgende competitie-, play-off- of bekerwedstrijd.

De rechtsback ontving afgelopen vrijdag tijdens de eerste Play Off wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in 86e minuut een rode kaart na het neerhalen van oud VVV-er Randy Wolters in het strafschop gebied. De scheidsrechter oordeelde dat Rutten, Go Ahead Eagles een duidelijke scoringskans ontnam en hierdoor een rode kaart verdiende. De KNVB oordeelt hetzelfde en schorst de rechtsback voor één duel.

Moreno Rutten zal zijn straf accepteren maar was niet blij met de manier hoe oud VVV-er Randy Wolters naar de grond dook. In Dagblad de Limburger zegt Rutten; „Wolters deed net alsof hij het zwembad in dook. Dat was slim van hem. Met zo’n onervaren scheidsrechter kun je een strafschop tegen krijgen”

5 Responses

  1. De KNVB heeft tot op dit moment nog geen aankondiging gedaan om een onderzoek te doen naar de overtreding van Wolters. Het kan zijn dat de KNVB het camoufleert met het af fluiten van de scheids voor blessurebehandeling. Maar hij floot niet voor een overtreding dus in principe kan het onderzoek nog komen.

Leave a Reply