Musa in belangstelling van Leicester City

Oud VVV-er Ahmed Musa staat onder serieuze belangstelling van Premier League club Leicester City. Dat meldt de BBC op haar website. Volgens de BBC heeft de koploper van de Premier League een bod van 21,6 miljoen euro neergelegd bij CSKA Moskou, maar deze is door de Russische club afgewezen. Volgens de Russen zou de 23 jarige Musa, een bedrag van 27 miljoen euro waard zijn.

Voor VVV-Venlo is dit zeer interessant, bij een eventueel verkoop van Musa kan dit een financiële meevaller betekenen. De Venlonaren hebben namelijk nog altijd recht op een doorverkooppercentage van de meerverkoopwaarde. Musa speelt nog altijd bij CSKA Moskou en staat in de belangstelling van een aantal clubs in Europa, zoals bovengenoemde Premier League club.

Volgens de BBC staat Musa open voor een transfer en bereidt Leicester City een hoger bod voor.

Foto: Historie VVV-Venlo

13 Responses

 1. Goodie

  Een percentage van de meerverkoopwaarde. Er van uitgaande dat hij ook daadwerkelijk voor 10 miljoen aan CSKA verkocht is destijds. Hopelijk dat dit door gaat…

 2. Meuske

  25 miljoen zouden ze ook mee akkoord gaan word gezegd en ze zijn bezig een nieuw bod uit te brengen maar wat blijft er voor ons over? Ben bang dat de club er zelf weer niet zoveel aan over houd en hoe het precies zit komen we nooit meer achter. Desalniettemin worden we er niet slechter van en ik gun het Musa wel.

 3. Ben

  10% van 15 miljoen (verschil tussen eerdere koop en actuele verkoop) is toch nog anderhalf miljoen. Dan zal iedereen onze voorzitter roemen om zijn inzichten op de lange termijn, etc. In ieder geval goed nieuws voor VVV. Nu nieuw stadion bouwen. FORZA VVV!

 4. pavisto67

  Ik ben geen expert op dit gebied, maar is het niet zo dat VVV tenminste de opleidingsvergoeding krijgt net zo als bij Amrabat?
  Amrabat speelde 1 seizoen bij VVV, dat was goed voor 0,5% van de transfersom. Musa speelde als ik me niet vergis 1,5 seizoen bij VVV, dus dat zou0.75% betekenen van de eventuele transfersom. Dat zou 187500 betekenen mocht er een transfer van 25 miljoen plaatsvinden. Kun je direct de gemeente weer terugbetalen.

 5. kurcinac

  Volgens mij heeft vvv een percentage van de meerwaarde op de verkoop afgesproken. Als ik me goed herinner heeft vvv Musa verkocht voor 8 of 9 miljoen euro. Ik kan me erg vergissen maar volgens mij heeft Berden bij omroepvenlo nog niet zo lang geleden hier uitspraken over gedaan. Zou zomaar 10 of 20% kunnen zijn. Laten we het hopen!

Leave a Reply