Musa leverde VVV-Venlo 1,5 miljoen euro op

Vlak voor kerst vindt traditiegetrouw het Voorzittersdiner plaats. Daarin interviewt L1 Radio de voorzitters van alle Limburgse voetbalclubs. Bij dit diner spreken de voorzitters over hun jaar en over de ideeën/plannen voor de komende jaren en komt er veel nieuws naar buiten toe.

Voorzitter Hai Berden verteld in het interview dat de transfer van voormalig VVV-er Ahmed Musa deze zomer 1,5 miljoen euro opleverde. “En dat wordt misschien nog meer als zijn club goed presteert dit seizoen” zegt de voorzitter van de Venlonaren.

Dit verklaard ook waarom VVV voorlopig uit de financiële problemen is. En daarbij moet vooral gekeken worden naar voorlopig. Hai Berden geeft ook direct aan dat VVV nog altijd jaarlijks 500.000 euro tekort komt om de begroting sluitend te krijgen. “In de huidige situatie moeten we dat aanvullen met inkomsten uit dit soort transferopbrengsten” aldus Berden bij het Voorzittersdiner van L1.

Bron: L1

7 Responses

 1. pavisto67

  Volgens mij heeft Berden gezegd dat er ongeveer 15% van de transfer van CSKA naar Leicester naar VVV zou gaan. Dat is dan ongeveer 15% van 20 miljoen is 2,5 miljoen euro. Kan ik dan een voorzichtige conclusie trekken dat er 1 miljoen aan de strijkstok van de financierders ( wie dat ook mogen zijn buiten Berden) is blijven plakken?

  1. Gerardus

   Nou hij zei dat het een percentage tussen de 10 en 15% was. Meestal gaan deze doorverkooppercentage over de winst van de transfer. Dus simpel gezegd de opbrengst van de transfer minus de transfersom die ze ervoor betaald hebben. Daarnaast weten we niet zeker voor hoeveel Musa is verkocht door VVV en door CSKA, dus dat blijft gissen(net als Honda overigens). Het is officieel nooit naar buiten gebracht en er werd altijd een schatting gemaakt van tussen de 4 tot 8 miljoen. Het is ondanks dat toch mooi meegenomen.

   1. Het gaat inderdaad over de “winst” van de transfersom dus mocht er 5 mil toendertijd zijn betaald gaat het nu over de resterende 15 miljoen. Daarnaast moet men ook niet vergeten dat we gewoon belasting moeten betalen als club. Daar gaat natuurlijk ook een deel van het geld heen. We weten allemaal hoe hoger het bedrag hoe meer belasting.

 2. kenfen

  Wat ben jij toch een onverbeterlijke optimist zonder financiering hadden we nooit geen Musa of Honda gezien in de Koel bedankt Haij en fijne Kersdaag ook voor paovisto natuurlijk

  1. Goodie

   Als een speler naar een club in een ander land gaat hebben de clubs waar hij tot zijn 23e (dacht ik) gevoetbald heeft recht op een opleidingsvergoeding. Ik weet niet precies of Musa hier 1,5 of 2 jaar gevoetbald heeft, maar het percentage wat VVV zou krijgen is dan 0,75 of 1%. Een kleine 2 ton is dan toch weer mooi meegenomen.

Leave a Reply