Derbyzege VVV in Maastricht

VVV-Venlo heeft vrijdag de derby van provinciegenoot MVV gewonnen. In de Limburgse hoofdstad werd het 1-3 in het voordeel van de Venlonaren. Niet alleen nam VVV de punten mee naar Venlo, maar deed het ook goede zaken op de ranglijst door de resultaten elders. Door dit resultaat zijn we ook zeker van de playoffs, een goede prestatie van de selectie en de technische staf.

Zo als het derby’s betaamt, was deze ook geen gemakkelijke overwinning van de Venlonaren. De eerste 10 minuten keken beide ploegen de spreekwoordelijke kat uit de boom en waren ze voorzichtig in het doorzetten van de aanvallen. Het deed soms vermoeden dat het op een schaakspel leek, maar vanaf die 10e minuut begon de wedstrijd op te leven. Hunte pakte goed door, maar werd hevig gehinderd door de verdediger en kon niet afwerken. Vito van Crooij was het absoluut niet eens met de scheidsrechter om geen strafschop toe te kennen en kreeg daarom de gele kaart toegewezen.

5 minuten later was er weer een grote kans voor Hunte, maar de vlugge speler wist niet doeltreffend af te ronden en daardoor bleef het 0-0.

Daarna was het momentum voor MVV en werden ze gevaarlijk voor het doel van Deckers, maar die wist enkele malen goed op te letten en samen met de verdediging kwam VVV zonder kleerscheuren deze fase van de wedstrijd door. Er volgen nog kansen voor Seuntjens, Paulissen en Sevinc, maar dat waren niet meer dan speldenprikjes.

Het werd steeds wat onvriendelijker met veel overtredingen aan beide kanten. Dat kwam het voetbal meestal niet ten goede en het was dan ook voortuit ploeteren, want voetballend wilde het niet lukken.

We gingen met 0-0 de rust in en het was duidelijk dat de tweede helft efficiënter en effectiever gevoetbald moest worden tegen de nummer 10 van de Jupiler League. Ik geloof dat Maurice Steijn dit op een goede wijze vertolkt had, want nog geen 3 minuten in de tweede helft kwamen de Venlonaren op voorsprong. Wie anders dan Opoku legde de bal panklaar neer voor Seuntjens, die wist hem simpel binnen te tikken. Zijn 25e goal van het seizoen en de 0-1 voor de Venlonaren!

Nauwelijks uitgejuicht van de voorsprong, mochten we alweer aanleggen voor een dosis euforie. MVV stapt verkeerd op de buitenspelval en Seuntjens kan zomaar op Coppens aflopen. Met een goede geplaatste bal maakte de topschutter zijn 2e van de avond: 0-2!

Wat een vliegende start in de tweede helft! De Venlonaren kwamen met mooie aanvallen, maar wisten de genadeklap voorlopig niet te geven. Maar waar je zou denken dat MVV nu de kopjes zouden gaan laten, was het tegendeel waar. De gastheren losten aanval na aanval af op de verdediging van VVV en MVV was tot de 80e minuut meester over het veld. De Venlonaren beperkten zich in deze fase tot puur verdedigen.

Het werd nog spannend toen de 1-2 viel in de 67e minuut en MVV ging geloven in een gelijkspel. Het ging niet even gemakkelijk, maar VVV hield de poort verder dicht.

In de 84e minuut etaleerde VVV-Venlo haar klasse door een messcherpe counteraanval in te zetten, die uit eindelijk via via bij Van Crooij terecht komt. Die rende 60% van het veld alleen over en wist ook nog doeltreffend met links af te ronden: 1-3!

In de laatste paar minuten leken de Venlonaren gas terug te nemen. MVV wist nog een keer te scoren, maar deed dat in buitenspelval. Die goal werd dus afgekeurd en daardoor wisten de geelzwarten de overwinning binnen te slepen.

Het ging niet over een leien dakje en het werd af en toe wat gemener op het veld. Maar dat hoort ook bij een derby en het belangrijkste is dat we de 3 punten hebben. Niet alleen breiden we onze goede derbyreeks uit, maar onze concurrenten lieten ook punten liggen. Eindhoven speelde gelijk tegen Go Ahead Eagles em NAC speelde thuis gelijk tegen laagvlieger RKC. We staan nu dus 3 punten voor op FC Eindhoven en 6 op NAC Breda.

Vanavond maakte Evren Korkmaz zijn debuut in de basis en speelde de hele wedstrijd mee. Er waren helaas gele kaarten voor Van Crooij en Nijholt, wat inhoudt dat die twee de volgende wedstrijd – de derby tegen Fortuna Sittard – geschorst zullen zijn. Voor Nijholt is dat al zijn 10e gele kaart van het seizoen (!). Ook Kristiaan Haagen is nog geschorst en het zal dus puzzelen worden voor Steijn.

De 3 punten zijn binnen, we hebben in de laatste 10 wedstrijd maar eenmaal verloren én we zijn de meest scorende ploeg van de Jupiler league. Maandag is een vrije speelronde voor ons;
Belangrijk is het om het vertrouwen blijven houden en nu op naar de volgende derby, vrijdag in Stadion de Koel tegen Fortuna Sittard!

Statistieken
MVV Maastricht – VVV-Venlo 1-3 (0-0)

Scoreverloop: 48. Seuntjens (0-1); Seuntjens (0-2); 67. Croux (1-2); 84. Van Crooij (1-3);
Gele kaarten: Ippel (MVV Maastricht); Van Crooij, Nijholt (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 4.123

Scheidsrechter: Van de Graaf

Opstelling MVV Maastricht:
Coppens, Moustafa, Knops, Ippel, Palacios (58. Güvenç), Verheydt, Peeters, Croux, Nys, Martina (65. Polizzi) en Werker

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Korkmaz, Sevinç, Buwalda en Fleuren; Nijholt, Opoku en Paulissen (75. Kruijsen); Van Crooij (90+. Gijzen), Seuntjens en Hunte (61. Resida)

11 Responses

 1. RuiverCity

  Hele belangrijke overwinning. Door de smalle selectie komt VVV nu in grote problemen. Nijholt wordt bij elke volgende kaart weer geschorst. Het blijft zonde dat VVV geen enkele periode heeft weten te pakken en dat als nr. 2 zijnde. Scheelt je toch 80.000 euro prijzengeld..
  Gisteravond werd ook weer duidelijk dat Hunte meer in zijn mars heeft dan Resida. Hopelijk sluiten Post, Promes en Rutten snel weer aan.

 2. Meuske

  Niet zo negatief Ruiver want ze flikken het toch iedere keer maar weer, we staan 2e dus het is toch een mooi seizoen? We moeten niet vergeten waar we andere jaren na hebben zitten kijken, angsthazen voetbal!! Het kan nog een heel mooi seizoen worden dus een beetje positief en zoals je zegt hopen dat iedereen op tijd fit is. Met zijn allen achter de club want in de nacompetitie hebben we alle Venlonaren nodig die VVV een warm hart toedragen. In de play offs gelden weer andere regels en dat hebben we met eigen ogen kunnen zien afgelopen jaren toen wij voor onze laatste kans in de Eredivisie speelden. Forza VVV os clubke

 3. RuiverCity

  Negatief? Helemaal niet. Ik ben het volledig met je eens. Dit team is (meestal) een verademing met betrekking tot voorgaande jaren.
  Alleen mist VVV een lefgozertje die de boel op scherp zet. En dan bedoel ik vooral het bespelen van een scheids zoals je o.a. vorige week kon zien. VVV is te ‘lief’ op dat gebied.

 4. Luis Erique

  Als vvv enigszins fit aan de playoffs begint, ben ik ervan overtuigd dat ze promoveren. De selectie is vooral achterin smal, maar korkmaz en sevinc hebben het gisteren prima gedaan.

 5. Depor

  Een lefgozer die de boel op scherp zet. Die hebben we volgens mij voldoende.
  Zeer tevreden met het voetbal dat we te zien krijgen dit seizoen. Hopelijk krijgt het nog een mooi vervolg.
  Als iedereen fit is heb ik alle vertrouwen op promotie!

 6. sultana

  Complimenten voor Korkmaz, Sevinc en Hunte eigenlijk voor het hele team, wat een overwinning heerlijk avondje heb ik gehad. Dit kan inderdaad nog een leuk slot worden in de play offs. Hopen dat Eindhoven maandag punten gaat verspelen in Emmen zou het mooi vinden als we de tweede plaats kunnen houden. Vrijdag drie punten tegen Fortuna, forza VVV

 7. socrates

  Dit kan nog heel leuk worden. Mocht de KNVB haar intentie doorzetten en FC Twente terugzetten naar de amateurs, dan heb je wellicht dit jaar twee promovendi om de eredivisie op 18 teams te houden. Dus tweede worden of deelnemer in de play offs finale zou dan wellicht al genoeg kunnen zijn voor promotie. Interessant einde in ieder geval van wat een geweldig seizoen kan worden.

  1. marcel

   je hoort er weinig meer van, behalve zo’n wassen-neus straf van 3 punten in mindering. dat kost ze een paar centen en that’s it.

   ook al doet de club nu afstand van diegenen die de beslissingen nemen, vind ik persoonlijk dat deze mensen de club hebben bestuurd, (er zitten controlerende personen en organen overheen), de club zijn/vertegenwoordigen. een grotere groep personen die hier in allerlei functies zaten hebben hier weet van gehad. om nu (heel lullig gezegd) ‘de uitvoerders’ af te zonderen en er zo mee weg te komen…
   er 3 zwaarwegende zaken die bewust uitgevoerd zijn, en waardoor aantoonbaar sportieve en financiele schade aan andere clubs zijn toegebracht.
   – de illegale doyen constructie, en het achterhouden van delen van deze documenten.
   – illegale betalingsconstructies (facturen voor niet uitgevoerd werk) om transferbedragen te verduisteren.
   – foutieve jaarverslagen, om bovenstaande zaken te verduisteren

   door sportieve resultaten door deze zaken, zijn andere clubs zwaarwegend geschaad (kampioenschap, plaatsen europees voetbal, tv gelden op basis van prestaties/standen.

   persoonlijk (hoe lullig voor de club), zijn hier zwaarwegende straffen voor nodig, en is het (belachelijke) aftrekken van punten een straf die in geen enkele verhouding staat met de mate van overtredingen.

 8. marcel

  Leuke pot, met verrassend weinig tegenstand van MVV. vond het een van de makkelijkste wedstrijden na de winterstop (behalve die 15 minuten na de 1-1). Zeker als je bedenkt dat MVV toch aan een goede periode bezig was, waarin het vooral verdedigend zeer sterk voor de dag is gekomen. Voor rust enkele kansjes en kansen, werden jammer genoeg niet afgemaakt, maar goed het is ook leuker scoren in de buurt van het uitvak. Na de gelijkmaker toch nogal wat onrust in de ploeg, dan merk je dat je wat ervaring mist. In die periode ook weinig uitbraken terwijl er voldoende ruimte lag, en dan is het toch een beetje een bevrijdende treffer die Vito maakt. zeer goed doorgezet. compliment, want met 5 eigen jeugdspelers in het veld mag je van een prima prestatie spreken, niet alleen qua resultaat.

 9. Ben

  Fantastische overwinning van onze jongens. Ik heb niks gezien, dus oordeel kan ik niet geven, doch ben blij verrast. MVV heeft toch enkele jongens rondlopen die behoorlijk tegen een balletje kunnen aantrappen. Wil zeker niet nalaten blij verrast te zijn door de positieve commentaren op de “jongeren” die de open gevallen plaatsen innamen. Op naar de wedstrijd tegen Fortuna, we kunnen nu echt tweede gaan worden, iets dat niemand aan het begin van de competitie heeft verwacht. FORZA VVV!

Leave a Reply