NAC laat zwakke plekken van VVV-Venlo zien en wint dik

Afgetroefd! Maurice Steijn is vanavond op tactisch vlak afgetroefd door Stijn Vreven.

VVV-Venlo leek een goede start te hebben. In de eerste 12 minuten kreeg het twee grote kansen. Na 40 seconde had Ralf Seuntjens de score moeten openen. Vrij voor de doelman schoot hij zijn volley echter naast de verkeerde kant van de paal. In de twaalfde minuut ging een bal van Sleegers via de paal en lat toch weer uit het doel. Ondertussen kreeg NAC steeds meer vat op het spel van de Venlonaren. Stijn Vreven had VVV heel goed geanalyseerd. De Venlonaren werden vroeg in de opbouw gestoord waardoor veelvuldig de lange bal werd gehanteerd. En dat was juist niet de bedoeling aangezien Steijn Torino Hunte in de spits had gezet tegen de fors gebouwde nr 4 van NAC. Bijna elke hoge bal ging hierdoor, net als de vallende bal, verloren. Hierdoor kon VVV geen enkele druk meer zetten.

Bij NAC op het middenveld heerste de kleine Manu Garcia, met rugnrummer 19. Deze spelbepaler liet Danny Post alle hoeken van het veld zien. Post moest zich verschillende keren inhouden, bang voor een volgende schorsing, en daar maakte deze behendige speler prima gebruik van.

Géén enkele andere speler nam de taak van Post over om deze spelbepaler eens een flinke dreun te verkopen. Hierdoor groeide hij samen met Mounir EL Allouchi, rugnummer 27, uit tot de uitblinkers van deze wedstrijd. Moreno Rutten wist niet waar hij het moest zoeken. El Allouchi liet zich door een paar overtredingen niet uit het veld slaan.

Niet veel later viel de 0-1. Over het hele veld kwamen de Venlonaren een seconde te laat waardoor NAC er rustig op los kon combineren. Het schot van Dessers werd door doelman Van Crooij alleen maar nagekeken. VVV probeerde steeds van achter uit op te bouwen maar het vroege storen van NAC leverde alleen maar hoge ballen op richting Torino Hunte. Net voor de rust viel ook nog de 0-2. Een afstandsschot van NAC verdween richting kruising. Via paal en lat kwam de bal weer in het veld. De grensrechter die absoluut niet op de achterlijn stond zag er een doelpunt in. Een heel vreemde beslissing van de grensrechter die de hele eerste helft al vreemde beslissingen nam.

Na de rust stond Seuntjens eindelijk in de spits. Bij NAC was N’Toko, rugnummer 4, net voor de rust geblesseerd uitgevallen. Dit leek zeer gunstig gezien de lengte van Seuntjens. Echter….Seuntjens was vanavond niet het aanspeelpunt dat we van hem gewend zijn. Elke bal sprong van zijn voet of werd daar vanaf geplukt door het centrale duo van NAC. Hierdoor kon het Venlose middenveld absoluut niet aansluiten om zodoende de druk erop te houden. NAC bleef loeren op een counter. Dat het uiteindelijk ook nog 0-3 en 0-4 werd kon niet als een verrassing worden beschouwd.

VVV-Venlo werd vanavond afgetroefd op tactisch gebied maar vooral op handelingssnelheid. De spelers van NAC oogden veel sneller en fitter. De enige speler bij VVV die hier fysiek iets tegenover stelde was Danny Post. Hij had af en toe nog iets extra’s te brengen.

In twee tegenwedstrijden 9 doelpunten tegen. Je merkt dat de verdediging langzamerhand onzeker begint te worden door het twijfelende handelen van keeper Delano van Crooij. Ter vergelijking: de keeper van NAC maakte vanavond geen enkele fout. Elke bal was een zekerheid voor hem. Een genot om deze keeper te aanschouwen.

Maurice Steijn heeft de komende week veel werk te verrichten. De kopjes van de Venlonaren gingen wel erg snel omlaag. VVV moet nog 8 punten behalen in de resterende 6 wedstrijden. Volgende week wacht Almere City in de Koel als volgende tegenstander. Geloof maar dat Almere VVV zal analyseren naar aanleiding van de wedstrijd van vanavond. Opbouwend zal het volgende week toch echt anders moeten.

VVV-Venlo – NAC Breda 0-4 (0-2)
Scoreverloop: 20. Dessers (0-1), 31. Haemhouts (0-2), 69. Korte (0-3), 89. Dessers (0-4)
Gele kaarten: V. Van Crooij, Rutten (VVV-Venlo) Haemhouts, Meijers, Dessers (NAC Breda)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 6.634

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Misidjan (81. Receveur), Promes, Röseler, Rutten (75. Korkmaz); Leemans, Post. Van Crooij (76. Zelalem); Hunte, Seuntjens en Sleegers

Opstelling NAC Breda
Brondeel; Sporkslede, Meijers, N’Toko (41. O’Neill), Horsfield; Garcia, Verschueren, Haemhouts (63. Vermeer), El Allouchi; Korte (76. Agyepong) en Dessers

47 Responses

 1. janssens

  Mensen, alsjeblieft!!

  VVV is vanavond afgetroefd op felheid en heeft terecht gezien de gemiste kanse verloren.

  Maar een oproep willen alle mensen die vanavond voor de eerste keer wouden glory hunte, alsjeblieft volgende x en de rest van het seizoen thuisblijven, namens de echte 4000 supporters die al het gehele seizoen er zijn en niet naar 70 minuten naar huis gaan #lafaards

  1. mats

   Jou heb ik op dit forum eigenlijk ook nog nooit gezinnen 4000 échte supporters? Waar? Wanneer?

   Toen VVV thuis tegen MVV door vechtlust toch de overwinning pakte zag je dat er een momentum kwam en mensen die al jaren VVV een warm hart toedragen weet naar dekoel wilden komen. Dat heet klantenbinding …niks mis mee noet iedereen is supporter geworden vanwege die ellendige jaren onderin de Juup.
   Jammer dat VVV geen vervolg kan geven anandie klantenbinding.

 2. De Realist

  Jammer, bij een overwinning hadden ze volgende week met een beetje geluk thuis tegen Almere promotie kunnen bewerkstelligen. NAC speelde een goede pot voetbal en heeft natuurlijk dik verdiend gewonnen. VVV lijkt zichzelf niet meer op het moment, maar het kan toch niet meer fout gaan zou je zeggen ? Jammer dat Steijn de enige echte technisch creatieve voetballer (lees Zelalem) weer 80 minuten op de bank laat verpieteren. Hopelijk herpakt VVV zich volgende week tegen Almere en wordt er weer eens overtuigend gewonnen !

 3. De Realist

  @Janssens, liever volgend seizoen elke wedstrijd een vol stadion met 4000 “glory hunters” en 4000 “echte” supporters dan het hele seizoen elke wedstrijd een halfvol stadion met alleen “echte” supporters. En nee…ik ben geen glory hunter.

 4. bear664

  Vond het inderdaad een vreemde beslissing van Steijn om zolang met wissels te wachten; en dan ook nog Vito eruit halen, had beter Ralf eruit kunnen halen, die had totaal zijn dag niet.
  En die tweede goal van NAC was echt wel over de lijn, ik sta recht achter de goal en het was duidelijk te zien.

 5. Ben

  Vorig Sparta en nog eerder nec overkwam hetzelfde. Wellicht arrogantie, die natuurlijk wordt ontkend. Onze coach zal de spelers beschermen en daarmee ook zichzelf. Als we maar promoveren, dan ben ik blij en velen met mij! FORZA VVV!

 6. RuiverCity

  Op mijn bovenstaande wedstrijdverslag wil ik onderstaande nog toevoegen:

  Beste Maurice Steijn.
  Wellicht zou het eens een idee zijn om jouw principes overboord te gooien. Geen enkele speler is belangrijker dan het belang van de club. Toch lijkt dat er bij jouw visie/beleid wel op.

  Je houdt vast aan de spelers die dit seizoen al langer in de basis staan. Je blijft deze spelers de hand boven het hoofd houden. Een lovenswaardig principe. Toch is het voor elk team wel eens verfrissend om nieuw bloed door de aderen te laten stromen. VVV-Venlo mist al weken enige vorm van creativiteit. Die creativiteit zit namelijk op de bank. Een speler die best wel eens een steekje zal laten vallen (FC Dordrecht uit) maar dit zeker aanvallend terugbetaald door ….juist zijn creativiteit in voorwaartse richting!

  Wat had ik gisteren graag de clash gezien tussen Manu Garcia (nr 19 van NAC) en onze creatieve speler. Beide zijn spelbepalers met een prachtige steekpass en een geweldig overzicht. Met een grotere handelingssnelheid dan de overige 20 spelers op het veld.

  Natuurlijk moet je de balans in het elftal in evenwicht zien te behouden. Maar dat lijkt me met jouw visie niet zo moeilijk Maurice.
  Wat is er aanvallend maar vooral verdedigend mis met een middenveld en aanval bestaande uit:

  Hunte- Seuntjens – van Crooij
  Leemans- Zelalem – Post

  Verdedigend wordt Zelalem gecompenseerd door de twee andere middenvelders. Tevens hebben we door het naar de buitenkant verplaatsen van Vito van Crooij veel meer snelheid op de flanken. Ralf Seuntjens wordt zodoende optimaal bediend en heeft (meer) steun om zich heen.

  Maurice, waarom onthou je het Venlose publiek een groot speler waar o.a. Borussie Mönchengladbach en Borussia Dortmund hun vizier op hebben gericht? Alleen maar om bepaalde spelers jouw hand boven het hoofd te blijven houden? Ten koste van wat en tegen welke prijs?

  Tegen NAC was VVV in de laatste 10 minuten vele malen creatiever dan de 80 minuten ervoor. Daar was slechts één speler verantwoordelijk voor!

  Wat is er na gisteravond te verliezen?

  Alles heej is VVV……

 7. Luis Erique

  Ik ben het er volledig mee eens dat vvv creativiteit mist, dat is overigens het hele seizoen al. Wat me wel erg verbaast, is dat iedereen zo verschrikkelijk lovend is over Zelalem. Toegegeven, hij heeft nog niet heel veel kansen gehad, maar de tijd die hij heeft gespeeld heeft hij vooral aangetoond een speeltuinvoetballer te zijn die op belangrijke momenten dom balverlies heeft. Ik hou wel van dit type speler, maar heb t idee dat Zelalem niet de verlosser is waar iedereen zo op hoopt.

  1. SL

   Ben er ook mee eens, maar invalbeurten van 15 min, is ook niet veel om te laten zien dat je veel in huis heb. Maar nogmaals, waarom wisselt Steijn toch zo laat, dat snap ik echt niet! Geef deze speler een kans en laat hem desnoods eens starten, dan zullen we eens zien. Waarom speelde Roel Janssen niet?

   1. RuiverCity

    Leek een tactische zet van Steijn. Hij dacht met Misdijan opkomend aan de linkerkant meer druk te kunnen zetten. Maar het was precies andersom. Misdijan werd overlopen door de rechtsbuiten van NAC.

   2. SL

    Oke, maar die Misdijan, waarom niet Roel Janssen, als je met 0-2 achterstaat, dan grijp je toch in?
    Niets verkeerd tegen Steijn, want het is een goede trainer dat past bij VVV, met beperkte middelen toch het hoogst haalbare halen! Totale off day voor heel VVV inclusief de trainer.

   3. sultana

    Misdijan werd tegen Dordrecht ook al overlopen, waarom hem dan weer in de basis laten beginnen? Janssen opstellen als hij fit is altijd! Ook ik vind het onbegrijpelijk dat Hunte een contract verlenging aangeboden krijgt, vind hem zwaar tegenvallen wat ziet de ts in hem wat ik niet zie??
    Het zal volgende week echt anders moeten anders vrees ik dat het kampioenschap heel ver weg is

 8. Donderspeech

  Ik vind zelalem vooral ongeïnteresseerd over komen. Je zou iets anders verwachten van iemand die zich moet bewijzen (zal hij zelf wel niet zo zien ). Als hij op de training dezelfde attitude heeft snap ik heel goed dat hij niet in de basis staat. Misidjan maakte vanavond ook een aantal keren een blunder door steeds aan de buitenkant te dekken. Van crooij is en blijft erg onzeker bij hoge ballen. Volgend jaar zal er een keeper, rechtsback en twee vleugelspelers bij moeten. Uithuilen en op naar volgende week.

 9. jason

  Ik lees hier helemaal niks over Hunte. maar deze speler begint steeds meer op mijn lachspieren te werken. Zijn benen zijn net van elastiek waardoor hij niet echt stevig staat en alleen maar op de grond licht. Hij zou in mijn ogen nooit in de spits of op linksbuiten mogen staan. in de spits daar is hij veel te onrustig voor en met zijn linkervoet kan hij niet zoveel. De cijfers bewijzen dit ook. Tot nog toe in de competitie bij een team dat ver bovenaan staat: 4 goals en twee, ik herhaal twee, assists. Maar wel contractverlenging. Met resida en zelalem zit bij vvv de creativiteit op de bank. En deze trainer weigert gewoon om in te grijpen bij een 0-2 achterstand. Mss teveel onnozele cursussen gehad in zeist waardoor deze mensen niet meer in staat zijn gewoon logische dingen te doen.

  Lang leve De Koel, dat dan weer wel

  1. mats

   Ik roep al het halve jaar dat ik Hunte, Resida én Seuntjes dit jaar heel zwak vind. Maar meestal roept iemand dan dat ik geen verstand geb van voetbal ofzo hahahah. Ach ja 🙂

   1. jason

    Ach ja mats wat is verstand van voetbal ? Een cursus in zeist gevolgt hebben die gegeven wordt door wie ??

    Trouwens Resida speelt nooit dus hoe kun je die dan slecht vinden ?

    Lang leve De Koel

   2. Donderspeech

    Als je seuntjes het hele jaar zwak vindt spelen heb je inderdaad geen verstand van voetbal. Gisteren was hij zeer matig. De rest van het seizoen een aanspeelpunt dat we zelden gezien hebben in de koel. Voetbal is niet alleen zelf scoren maar ook anderen beter laten functioneren.

 10. Goodie

  Nac heeft de speelwijze van VVV gehanteerd leek het wel. 3,5 kans krijgen en 4 keer scoren maar zelf niks tegen krijgen. Zo krijg je in 29 wedstrijden 14 goals tegen en nu 9 in 2 wedstrijden. Hopelijk is Opoku volgende week weer fit want het begint er steeds meer op te lijken dat daar alles om draait. In het slechtste geval staat we zondag nog “maar” 11 punten los. Nog altijd geen man overboord, maar het zal nu toch wel anders moeten.

  Wat ik nog niet benoemd heb zien worden hier is de sfeer ondanks de 0-4 achterstand. Aan de sfeer heeft het niet gelegen.

 11. hendrik

  Als iedereen de oefenwedstrijd tegen Oss had gezien had zou niemand zich nog afvragen waarom Zelalem niet wordt opgesteld. Maar zich dan wel afvragen waarom Hunte wel contractverlenging heeft gekregen.

 12. Als je de score bekijkt moeten we concluderen dat we gewoon een kut pot voetbal hebben gespeeld. We hebben eigenlijk tot aan de 0-1 best redelijk gevoetbald daarna lieten de mannen echt het kopje hangen. Maar net als tegen Dordt had dit een hele andere wedstrijd kunnen worden. Als je bekijkt dat VVV in de eerste minuut een mega kans head voor de 1-0 door Seuntjens, de bal onderkant lat van Vito van Crooij die net voor de lijn stuitert een dot van een kans voor Hunte die de bal royaal over peert. Als er eentje valt kijgt de ploeg vertrouwen en kan je wedstrijd makkelijker uitspelen. Dat gebeurd niet in plaats daarvan valt de 0-1 door Dessers.

  Echt een royale fout van onze verdediging en middenveld. NAC tikt de bal eigenlijk vrij rond zonder dat er echt wordt aangevallen door VVV. Röseler laat Dessers op het middenveld alleen door door te dekken op de middenvelder die de steekpass geven. Post en Roseler kunnen de bal niet onderscheppen waardoor Dessers eigenlijk vrij door kan en mag lopen. Van Crooij moet hem oppakken maarja is te laat omdat hij van ver moet komen en het kwaad is geschiet. De 0-2 tsjaaa dat is gewoon een werelddoelpunt, die schiet hij er nooit meer zo in maar goed ook daar gewoon een dekkingsfout op het middenveld. Niemand pakt hem eigenlijk op. Daarna heb je ook gewoon weer kansen op de 1-2 met Seuntjens en Hunte. De tweede helft probeer je het nog en heb je nog een dikke kopkans van Seuntjens maar je merkt aan alles dat de fut eruit is. Net alsof ze de wedstrijd al als verloren opgeven. Dat zie je ook aan bijvoorbeeld de kans van Misidjan die goed en hard is maar niemand loopt er echt op in. En ja dan komt de genade klap de 0-3. Dan is het helemaal over en uit. Beetje sneu dat dan weer een penalty (overdreven maar je kan hem geven) tegen wordt gegeven maar goed zo is het als alles tegen zit.

  Persoonlijk vind ik het overdreven om te zeggen dat de ploeg creativiteit mist. Het zit even niet mee maar een feit is dar onze ploeg moeilijker tot scoren komt. Ik vind Hunte een prima speler voor in de breedte, als hij invalt is hij dreigend en sterk maar als hij vanaf minuut 1 start is deze scherpte weg en wat mist hij toch veel kansen 1 op 1 met de keeper. Daarnaast valt me op dat Rutten na zijn blessure ondermaats speelt. Ik was vorig seizoen echt fan van zijn rushes en spel maar nu is hij onopvallend, zijn zijn voorzetten slecht en wordt hij er veel uitgelopen. Het is dus hopen dat Opoku, Janssen en Dekker snel weer fit zijn en we met de sterkste opstelling kunnen gaan spelen tegen Almere. Ik denk dat we ons niet veel zorgen hoeven te maken.

  Beste man op het veld was Arno Verschueren(NAC) die echt overal terug te vinden was. Slim voetbalde en goede steekpasses gaf. Daarnaast alle spelers van VVV van het scoren afhield.

  1. SL

   Ik ben er volledig mee een met de lezing van Lincoln, als…….ach ja zo is voetbal nu eenmaal, we snakken met z’n allen naar het einde………. en we komen er wel!!! we hebben ff een dipje……..of zoals men altijd zegt….alles kump good!!

   1. Voetbal is een en als wat, als dit, als dat. Helaas het is niet anders, NAC was gewoon goed en wij waren gewoon minder.

 13. pavisto67

  1 ding was nog slechter dan de prestatie van de heren op het veld. Dat is de catering op vak O. Een drankje halen kost je minstens 10 minuten, ongelofelijk hoe traag die tap en dat personeel werkt… Ik weet niet hoe dat bij de andere verkooppunten in het stadion is, maar dit kun je je gasten echt niet voorschotelen.

  1. venlo81

   Nou ik kan je vertellen dat de catering op vw4 ook waardeloos is. Ze staan er met 4 man die dat werk gewoon niet kunnen. Moeite met tellen en moeite met tappen.

 14. Machiavelli

  Ik lees hier altijd zoveel lovende reacties over Zelalem, dat mensen het vreemd vinden dat Steijn hem niet in de basis zet of hem niet eerder inbrengt. Ik snap niet helemaal waar deze verbazing van af komt? Ik kan niet ontkennen dat het een technisch zeer vaardige speler is en hij waarschijnlijk in een goed voetballend elftal met slimme spelers om hem heen een stuk beter uit te verf zal komen. Maar wij zijn VVV, een club in de Jupiler League waar, met alle respect, niet 10 wereldvoetballers naast je staan in het veld. Er wordt minimaal een portie werklust, strijd en bereidheid om voor je teamgenoten te vechten gevraagd. Dat is de basis om leuk te kunnen voetballen.

  Laat ik nou net die drie dingen niet zien bij Zelalem. Het is, zoals Luis Erique hier boven al zei, een type speeltuinvoetballer die (waarschijnlijk) te goed is voor zijn teamgenoten. Logisch, hij heeft de opleiding van Arsenal genoten, maar hier in Venlo en in de Jupiler League worden ook andere dingen van je gevraagd. Hij speelt ongeconcentreerd en veroorzaakt heel vaak onnodig balverlies. Op de training is het waarschijnlijk niet anders. Anders zou Steijn hem echt wel vaker brengen. Ik denk dat hij een AZ/Utrecht een stuk beter zou passen.

 15. RuiverCity

  Zelalem heeft vertrouwen nodig van Steijn en dat krijgt hij niet!!! Dat sommigen hier niet zien dat het een geweldige voetballer is met een handelingssnelheid waar de overige spelers van kunnen dromen zegt genoeg.
  Laat deze jongen eens twee hele wedstrijden spelen met Leemans en Post als controleurs erachter. Dat betaalt hij gegarandeerd terug……..

  Het enige dat VVV al weken doet is de bal naar voren schieten en kijken wat er van komt. Creativiteit is echt heel,. heel ver te zoeken! Steijn moet eens ingrijpen. Nu kan hij laten zien hoe goed hij is als trainer……

  1. LJ

   Als die Zelalem echt zo goed is zou hij wel degelijk in de basis staan. Maar van dat verwende snotblaagje spat de onvrede af. Al vanaf het moment dat hij binnen kwam lopen. Op het vliegtuig en terug naar Londen zou ik zeggen.

   1. RuiverCity

    Waarom willen veel topclubs hem inlijven dan? Omdat ie niks kan zeker. Gevalletje Kagawa lijkt dit te worden…….

   2. Prima techniek en prima speler alleen nog jong en je merkt dat hij weinig gespeeld heeft de laatste tijd. Maakt soms verkeerde keuzes en dus dom balverlies. Hij is hierheen gestuurd omdat hij achter loopt op zijn fysieke ontwikkeling. Hij kan voetballen dat is een ding wat zeker is maar heeft nog niet iedereen weten te overtuigen. Of hij werkelijk zo goed is dat moet de toekomst uitwijzen. Dit welles, nietes verhaal heeft weinig nut.

 16. Goodie

  Jong AZ zojuist kampioen geworden en dus ook gepromoveerd naar de Jupiler League. Hopelijk is dit een extra motivatie om zo snel mogelijk 3 wedstrijden te winnen.

 17. supportertje

  Bij iedereen druipt de frustratie er af. En bij mij is dit niet anders, wat een kut wedstrijd. NAC was echt op alle fronten beter en VVV hobbelde er achteraan. Het was als kandidaat voor het kampioenschap onwaardig. Hopelijk gaat nu bij iedereen, van speler tot TD en noem maar op de alarmbellen af. Hopelijk is er het besef bij VVV dat er voor de andere ploegen nog zaken op het spel staan er zij er alles aan doen om te winnen. Zoveel ontzag is er niet voor VVV, dat laten Dordrecht en NAC wel zien door te winnen. Reken maar dat de rest bloed ruikt en als zodanig zal reageren. VVV mag dit niet uit handen geven, en moeten er vol voor gaan en duidelijk maken dat er vanaf nu niets meer te halen is. Als ze dit nog uit handen geven, en ze daardoor alsnog niet promoveren, zou wel eens een doodsteek kunnen zijn voor VVV en het voortbestaan van de club. Klinkt negatief, maar de belangen zijn groot, en hopelijk laat de trainer zich van de meest creatieve kant zien met zijn spelers. De supporters zijn achter de spelers blijven staan. Hopelijk laten de spelers zich aankomende vrijdag weer in een goede vorm zien, en met het mes tussen de tanden. Duidelijk zeggend TOT HIER EN NIET VERDER, wij zijn de baas en wij winnen.

 18. Ben

  AZ Jong komt volgend jaar de Jupiler “versterken” . Als VVV niet zou promoveren, mag je inderdaad afvragen of VVV nog bestaansrecht heeft? De Jupiler is de risee van het betaalde voetbal. Volgend geen 3 maar 4 ” jeugdteams”, die de totale competitie vervalsen. Welke idioot heeft dit verzonnen? Welk doel? Niemand staat hier op te wachten. FORZA VVV!

 19. kenfen

  Er was zeker het een en ander op het spel aan te merken daar is hier genoeg over gezegd maar niemand heeft hier nog benoemd de rol van de supporters ze bleven de hele wedstrijd luid aanmoedigen that’s thema spirit kompliment vooral aan O.

 20. spits

  Wat betreft Zelalem goeie voetballer maar moet nog veel leren. Ik denk dat Venlo een prima leerschool is en dat was toch ook de bedoeling ? Op dit moment is deze jongen nog niet zover dat hij in de basis kan.
  Herinner je svp nog eens Steven Berghuis. Zelfde verhaal. Clou is dat je hem ook volgend jaar moet zien te houden anders is dit een overbodige zaak geweest om hem naar Venlo te halen

Leave a Reply