Column Nachtmerrie

Vorige week had ik mijn “stukje” al af, en iets langer dan dit verhaal. Iets zei tegen me dat ik nog maar even moest wachten met het opsturen. In gedachte werd het `stukje` in de loop van de dagen nog mooier, na de winst op RKC. Dat kon toch niet misgaan. Dacht ik, en met mij velen. Om in deze tijd te spreken over “door het ijs gezakt” past dan wel. Want wat was het een zielige puinhoop, dat elftal van gisteren. Voor mij voelt het alsof ik van de wolk gelazerd ben. Met dus de nodige inwendige kneuzingen, zelden zo de pest in gehad.

Na een nachtje slapen vanmorgen weer dat rare gevoel, waarom ben ik VVV-supporter. De vraag stellen is niet moeilijk en het antwoord geven nog minder. Dat clubje zit in mijn hart gebakken en dat hart ligt nu aan gruzelementen. Dan komen ook de onvermijdelijke vragen: hoe kan het gebeuren, zó spelen tegen Feyenoord en zó spelen tegen RKC. Wie het weet mag het zeggen, ik snap er geen jota, geen barst, geen reet van. Ik kan me niet voorstellen dat de spelers bewust het veld opstappen met het idee van: Kom vandaag maken we er een potje van. Of om in Ton Lokhof’s termen te blijven, we gaan vandaag niet voetballen maar doen iets wat er in de verte een beetje op lijkt.

Is Aafke van der Wouw te vroeg vertrokken misschien, of is de Venlose gemeentegrens behekst door Voodoo meesters uit Brabant en van nog verder weg? Wat is er aan de hand roepen we en we weten het niet. Dat frustreert niet een beetje, dat frustreert van top tot teen. Ik begrijp het namelijk niet (dat zei ik al maar als het frustreert kan je het niet vaak genoeg zeggen). En als een van jullie, lezers, het wel begrijpt help me aan het antwoord en stuur het ook naar boven, op de berg dan. Want ik ben bang dat Lei buiten Venlo ook minder invloed heeft. Als Lei boven zit dan heeft ie zeker al een eerste frustratie in de hemel te pakken

Tegen alle frustratie in weiger ik te denken dat VVV dit jaar degradeert. Want de kwaliteit is er. Mentaliteit dacht ik ook. Als de spelers een greintje zelfrespect hebben dan laten ze zaterdag zien dat ze anders kunnen, dat ze wel een goede mentaliteit hebben. Dat Feyenoord geen eendagsvliegje is geweest. En ik vraag Lei of hij Ton Lokhof het antwoord geeft op de vraag hoe te zorgen dat zo’n wedstrijd als gisteren niet meer voorkomt. Geen Glen de Boeck gevoel voor Lokhof astebleef. Dat was mijn nachtmerrie van gisteravond en vannacht. Ik wens mezelf toe dat ik zaterdag mooi kan dromen.
Geschreven door Sem

4 Responses

Leave a Reply