Natuurgras keert terug in de Koel

Het hoge woord is eruit: VVV-Venlo speelt met ingang van het nieuwe seizoen weer op natuurgras. Na zeven seizoenen kunstgras in Covebo Stadion – De Koel – gaat de schop woensdag 13 mei de grond in voor de aanleg van een fonkelnieuwe natuurgrasmat.

De ondergrond en de toplaag van de kunstgrasmat worden de aankomende dagen ‘opgepakt’ en verhuisd naar eersteklasser Venlosche Boys. Partner CSC Sport heeft hierover afspraken gemaakt met de Gemeente Venlo.

Om alle voorwaarden voor een perfecte natuurgrasmat te creëren worden aankomende periode de noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd. De club houdt de achterban wekelijks op de hoogte van de vorderingen van dit grootschalige project in het stadion.

Algemeen Directeur Marco Bogers: “Wij zijn verheugd dat we kunnen melden weer over te gaan op natuurgras in De Koel. Dat doen we in nauwe samenwerking met CSC Sport. Betaald voetbal wordt van oudsher op natuurgras gespeeld. En zeg nou zelf, spelen op écht gras… Er is niets prachtiger dan dat. In een dergelijk stadion als De Koel, met een grote nostalgische waarde, hoort natuurgras er ook gewoon bij. Daarbij is het dé ideale periode om deze overstap te maken omdat we zeker weten dat de competitie later gaat starten.

Uiteraard hebben wij destijds weloverwogen keuzes gemaakt bij de aanleg van kunstgras. Daar lagen toen onder andere financiële redenen aan ten grondslag, evenals een keuze in belastbaarheid. Nu is de situatie echter zo, dat het exploitatietechnisch gezien zeer interessant is voor ons om over te gaan op natuurgras. Wij hebben de afgelopen tijd een businesscase gemaakt die het voor de club financieel interessant maakt. De mogelijkheid tot ontvangst van gelden die voortkomen uit inkomsten van clubs die uitkomen in Europese clubcompetities is hierin meegenomen. Daarnaast wordt er op de achtergrond gewerkt aan een uniek concept waarbij de club haar supporters de mogelijkheid biedt om eigenaar te worden van een stuk gras van het hoofdveld.   

Ik wil tenslotte benadrukken dat dit fantastische project voor de club op diverse fronten meerwaarde biedt. Financieel, voetbal- én imagotechnisch. Weer een belangrijke stap in ons meerjarenproject ‘De trap omhoog’.”

Bron: persbericht VVV-Venlo

4 Responses

  1. jurgen

    Mooi dat het nu definitief is, mss trekt het sommige spelers over de streep om voor VVV te kiezen. Mocht er vanaf 1 september gevoetbald gaan worden, zullen we zeker een heel gek seizoen krijgen. Zie oa Groningen en Twente en zo gaan er nog meer volgen. Feyenoord kan financieel Linssen niet aantrekken, alles wordt een beetje genormaliseerd, voor zolang het duurt.
    Komend seizoen eindigen we gewoon tussen plek 9 en 12 helemaal als de vaste kern bij VVV blijft. Het gaat een apart en memorabel seizoen worden.

Leave a Reply