NEC houdt terugkeer Buwalda naar VVV tegen

VVV-Venlo heeft interesse getoond in Robin Buwalda van NEC. Dat meldt De Gelderlander op haar website. Maar de degradant uit Nijmegen wil niet meewerken aan een transfer van Buwalda naar Venlo, omdat zij in de verdediger in sleutelfiguur zien in het aankomende seizoen in de Jupiler League.

Buwalda kwam van 2014 t/m 2016 op huurbasis uit voor de Venlonaren, hij werd gehuurd van ADO Den Haag. In de kleuren van VVV speelde Buwalda 61 competitieduels waarin hij driemaal trefzeker was. De Venlose club toonde wederom interesse, maar NEC wees de transferintenties resoluut af.

Bron: De Gelderlander

15 Responses

 1. RuiverCity

  Aan Buwalda had ik ook al gedacht. Heel vreemd want bij NEC is hij amper aan de bak gekomen. Heeft echt stil gestaan in zijn ontwikkeling. Ze hebben nog niet eens een trainer daar…..

 2. venlow077

  Het is dus niet iets van één dezer dagen geweest. Dus (wellicht) zijn ze al langer doorgeschakeld naar andere kandidaten.

  VVV-Venlo toonde enkele weken geleden belangstelling voor de 22-jarige verdediger, maar de Nijmeegse club wimpelde de interesse van de Limburgse eredivisionist in haar oud-speler resoluut af.

 3. Goodie

  Je moet toch wat als je van je eigen amateurs verliest. Jammer, had prima de strijd met Röseler kunnen aangaan en misschien zelfs in de basis als linksback kunnen komen.

  VVV meldt dat er 1000 SCC meer zijn verkocht dat vorig seizoen op dit moment. Fijn, nu graag de cijfers hoeveel er daadwerkelijk verkocht zijn…

 4. RuiverCity

  Is alleen jammer dat VVV weer naast een speler grijpt. Opvallend genoeg hoor je niemand over West Ham. Die hebben na de promotie 2/3 namen laten vallen (info via VVV) maar tot op heden gebeurt daar ook niks.

  1. Goodie

   Ik begrijp niet waarom het VVV niet lukt om spelers te halen. Spelers als Leemans, Opuku en Rutten verkozen vorig jaar en 2 jaar geleden VVV boven Nac of zelfs de eredivisie.

  2. Ievel Knievel

   West Ham is volgens mij nog niet in training. De manager daar wil natuurlijk eerst even de tijd nemen om de definitieve selectie te bepalen. Lijkt me logisch. Het lijstje van 3 banen zal wel al bekend zijn, maat West Ham bepaald uiteindelijk in de eerste plaats en daarna beslist de speler of hij wel wil en misschien blijven ze liever in Engeland of vinden ze VVV te klein. Dat Onze Arsenal vriend weinig gespeeld heeft is geen plus voor VVV.

   Misschien wacht VVV verder nog gewoon met bekend maken van namen om wat voor reden dan ook. Geduld is een schone zaak. Dat ze met veel managers, spelers en clubs spreken is wel duidelijk iig. Meer dan ooit zelfs.

   1. RuiverCity

    Wel vreemd dat West Ham vandaag een speler (Reece Oxford) verhuurd aan Borussia MG. Het kan dus wel…..

   2. Ievel Knievel

    Borrusia MG is wel van een iets ander kaliber, sorry hoor. Waarschijnlijk wil zo’n speler zelf dolgraag Bundesliga spelen. Misschien wel de grootste competitie in Europa. Kijk naar de prestatie van Duitse clubs in Europa, kijk naar de toeschouwersaantallen.

   3. RuiverCity

    Natuurlijk is BMG iets anders dan VVV. Maar het ging mij om principe. Jij zegt bij WHU zijn ze nog niet aan het trainen dus de manager weet nog niet welke spelers afvallen etc.
    Als ze echt willen kan het dus wel…

 5. chretien

  Ja, ja, ja, VVV is druk bezig, maar ik veronderstel dat dit niet de enige tevergeefse poging is geweest om een speler te halen deze week? Ik geloof graag dst het moeilijk zaken doen is met een lege portemonnee. Maar waar blijven de aanstormende talenten uit de eigen omgeving? Er moeten toch in de regio enkele jongens rondlopen, die voor ons VVV interessant genoeg zijn om te contracteren? Misschien niet meteen toppers voor het eerste, maar voor de toekomst wellicht geschikt?

  1. Ievel Knievel

   Volgens mij zijn er weet ik niet hoeveel jeugdspelers aan de selectie toegevoegd momenteel en er is al een uiterst talentvolle Duitse keeper vastgelegd. Bovendien hebben de sterkhouders van de selectie verlengd en die zijn dus niet op aanbiedingen van andere clubs in gegaan. Die hadden ook hoger op gekund, dat zegt wel iets. Geef VVV daar eens complimenten voor. Kijk maar eens hoe groot een leegloop normaal is na een kampioenschap bij een club.

 6. Luis Erique

  Ik zou nu toch een belltje naar ajax wagen om proberen kaj sierhuis te huren. Talentvolle spits, die misschien wel tijdelijk weg mag nu ajax huntelaar, dolberg, cassiera en danilo heeft

 7. kiekoputspelke

  Het zit voorlopig nog niet erg mee op transfergebied.
  Een aantal opties voor VVV heeft inmiddels voor andere clubs gekozen. Helaas, maar dat is nu eenmaal het lot van kleine clubs met een nagenoeg lege portemonnee….
  Zaak dat ze bij VVV nu niet in paniek raken en ondanks alles rustig en gericht blijven speuren naar de spelers die nodig zijn en vooral passen binnen de huidige selectie. Deze selectie heeft gepresteerd door individuele kwaliteiten te koppelen aan een geweldige TEAM effort en dat zal komend seizoen in de Eredivisie niet anders zijn. Sterker nog; alleen zó kunnen we ons handhaven !

  Jammer dat NEC meteen een duidelijke NEE afgegeven heeft maar dat was te verwachten. De begroting daar gaat omlaag en de twee CV-ers die afgelopen seizoen speelden zijn duur en kunnen verkocht worden. Dan schuift Buwalda logischerwijs op in de pikorde en laten we wel wezen….zeker voor de Jupiler League is hij zeer bruikbaar,

  Doorschakelen nu naar andere alternatieven en er zullen hoe dan ook spelers bij gaan komen. We weten dat er een balletje opgegeooid is naar sc Heerenveen voor Cavlan en zo zullen er vast meer lijntjes lopen ? Ik denk aan spelers als Antonia, Faik…..

  Jammer dat ik net lees dat Sam Lammers permanent aansluit bij de A-selectie van PSV want ik had gehoopt dat we die konden huren. Misschien koopt PSV op korte termijn nog wel een nieuwe spits ?

Leave a Reply