VVV-Venlo verliest met 2-1 van NEC Nijmegen

Afgelopen middag nam VVV-Venlo het in Nijmegen op tegen koploper NEC Nijmegen. Voorafgaand de wedstrijd hadden de VVV fans weinig hoop en verwachtte ze een monsterzege voor NEC. Als wisten de Nijmegenaren te winnen erg gemakkelijk maakte VVV het niet voor ze.

De Venlonaren begonnen zonder Niki Mäenpää en Quin Kruijsen in de basis. Voor deze twee stonden Wintjens en Elito vanaf het eerste fluitsignaal in het Venlose team.

Het eerste kwartier was een open wedstrijd waar beide ploegen de aanval zochten. Zonder dat er echte grote kansen werden gecreëerd was het een leuk schouwspel om te zien. Echter na een kwartier begon NEC aan te zetten en namen ze het heft in handen. Na ongeveer 20 minuten kwam er dan ook een grote kans voor NEC. Bij een voorzet van NEC gleed Jerold Promes uit en kreeg NEC de kans om de score te openen. Echter de NEC middenvelder Foor gleed ook uit en hierdoor kon Danny Wintjens de bal gemakkelijk oppakken. NEC werd in deze fase van de wedstrijd sterker en sterker en hierdoor kwam VVV er eigenlijk niet meer echt aan te pas. VVV stond onder druk en de kansen bleven komen voor NEC. In de 32ste minuut werd de druk te hoog en kwam NEC terecht op een 1-0 voorsprong. Het was Limbombe die door een afstandschot een doelpunt maakte. Dit was een mentale knak voor de ploeg van Steijn waardoor ze de eerste helft bijna niets meer konden uitrichten.

In de rust vond er een opvallende wissel plaats. Danny Wintjens verliet het veld voor Niki Mäenpää. De Finse doelman had afgelopen week een behoorlijke griep te pakken en was hierdoor nog niet fit genoeg om de wedstrijd te starten. Danny Wintjens had in de warming up zijn pols verstuikt en kon hierdoor niet meer verder.

Na rust is er meteen weer druk van NEC. Hun opdracht was om de 2-0 zo snel mogelijk te maken en de wedstrijd lekker uit te spelen. Dit lukte niet waardoor VVV in de race bleef en zo nu en dan een kansje kreeg. In de 58ste minuut kreeg VVV een vrije trap op een gevaarlijke positie. Het was Melvin Platje die achter bal stond en de bal perfect op het hoofd van Guus Joppen mikte. De bal werd wel nog aangeraakt door de keeper van NEC maar hij kon niet voorkomen dat VVV op gelijke hoogte kwam. Het was een beetje tegen de verhouding in maar het doelpunt telde.

Meteen na de aftrap werd NEC enorm gevaarlijk. Het moest eigenlijk de 2-1 worden na een schot van Foor. Niki Mäenpää voorkwam de 2-1 door de bal miraculeus uit het doel te plukken. Hierdoor bleef het gelukkig 1-1. Maar nog geen minuut later wederom een domper voor VVV. Vito van Crooy kreeg zijn 2de gele kaart en hierdoor moest VVV met nog een dik half uur te gaan verder met 10 man.

NEC werd weer sterker en sterker en de druk nam enorm toe maar echte grote kansen werden er niet gecreëerd. Het was alle hens aan dek voor de verdediging van VVV-Venlo die gedisciplineerd probeerde een treffer te voorkomen. In de 67ste minuut maakt Maurice Steijn een defensieve wissel om het puntje mee naar Venlo te nemen. Maksi die ruim een maand geblesseerd was mocht invallen. De Letse verdediger die trouwens morgen naar Hoenderloo vertrekt om aan te sluiten bij de Letse ploeg, die volgende week tegen het Nederlands elftal spelen kwam op het middenveld te voetballen. Maar ook hij kon niet voorkomen dat VVV met de rug tegen de muur werd gedrukt.

Een punt was het hoogst haalbare voor de Venlonaren op dat moment van de wedstrijd. Niki Mäenpää onderscheidde zich nog in de 70ste minuut door 3 knappe reddingen te maken in zeer korte tijd. Maar omdat de gelijkmaker maar niet viel bleven de Venlonaren hopen op een goede afloop. De irritaties namen behoorlijk toe bij de Nijmeegse ploeg en het werd behoorlijk grimmig op het veld. VVV probeerde er alles aan te doen om onder de druk uit te voetballen en om een puntje te winnen in Nijmegen. Ze knokte voor wat ze waard waren. Maar uiteindelijk was het wederom niet genoeg. Na vele kansen en hoekschoppen voor NEC was het wederom Limbombe die NEC 3 minuten voor tijd op voorsprong schoot.

VVV probeerde nog opportunistisch te spelen met Pim Balkestein in de spits om de ballen door te koppen maar ook dit richtte niets meer uit. Na 4 minuten blessuretijd zat de wedstrijd erop. VVV verliest uiteindelijk terecht met 2-1.

Door deze nederlaag staat VVV na 14 wedstrijden op de 11de plek. Dit betekend dat we in het rechterrijtje terecht zijn gekomen. Er moet wel bij worden gezegd dat de 5de plek maar 5 punten voorstaat. Alles staat heel dicht bij elkaar maar er is heel veel werk aan de winkel voor Maurice Steijn om de ploeg weer te laten winnen. VVV weet voor de 4de opvolgende wedstrijd niet te winnen!

Samenvatting

Statistieken

NEC Nijmegen – VVV-Venlo 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 32. Limbombe (1-0); 58. Joppen (1-1); 87. Limbombe (2-1)

Gele kaart(en): Conboy, Breinburg (NEC Nijmegen); Van Crooy, Fleuren, Platje (VVV-Venlo)
Rode kaart(en): Van Crooy (2x geel) (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 9.000

Scheidsrechter: Higler

Opstelling NEC Nijmegen:
Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy (46. Haitz); Daemen, Foor (72. Santos), Breinburg; Jahanbakhsh (89. Çelik), Ars, Limbombe

Opstelling VVV-Venlo:
Wintjens (46. Mäenpää); Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren (89. Balkestein); Elito (67. Maksimenko), Post en Van Crooy; Khalouta, Platje en Wolters

12 Responses

1. Meuske

Teleurgesteld natuurlijk maar als ik het verslag lees dan zat er gewoon niet meer in en moet je concluderen dat je hier op kwaliteit verliest en niet op inzet. Het pak zwens is uitgebleven gelukkig want daar krijg je als groep een extra tik van. Ben benieuwd wat de criticasters hier op de site te melden hebben. Het zal wel weer Hay zijn schuld zijn.

2. Ben

Volgens mij kunnen we nog kampioen worden. Hoe groot is het verschil tussen NEC en VVV? Come on jongens, het is te doen. Allemaal wat vertrouwen geschept na de wedstrijd gisteren. Wellicht dat we met de Kerst een versterking voor het middenveld er bij moeten hebben, vuurvreter die de strijd aan aangaat. FORZA VVV!

3. Koelie

Als zelfs DDL al roept dat VVV genaaid is door Higler dan zijn ze ook echt genaaid. Hadden dus een puntje kunnen hebben.
    Hierdoor zijn we zelfs op de homepage niet meer in de ranglijst te zien.

1. Inderdaad een beetje overdreven om daar een 2de gele kaart voor te geven. Volgens mij raakt hij hem niet en ten tweede als hij hem raakt was het niet express en niet echt geel waardig. Daarom kom je met de rug tegen de muur te staan want zoals Steijn ook zei in DDL, NEC creëerde bar weinig kansen en steel je een puntje mee.

2. sultana

Is niet de eerste keer dat Higler ons naait, als hij een wedstrijd van VVV fluit valt er een rode kaart of hij geeft ons dubieze gele kaarten. Hij fluit altijd tegen VVV, weet nu bijna zeker dat hij iets tegen VVV heeft. Ik ben tevreden over hoe we geprobeerd hebben met tien man weerstand te bieden tegen de druk van NEC. Vond NEC tegen vallen, als de rode kaart niet was gevallen had ik nog eens willen zien of NEC de 2-1 nog had kunnen scoren. Al met al ben ik niet ontevreden terug gekomen uit Nijmegen, ik heb een knokkend VVV gezien. Vooraf verwacht dat we hier met een nulletje of 4 /5 zouden verliezen.

1. Meuske

Deze scheids heeft niets tegen VVV maar snapt niets van het spelletje en fluit alles dood dat doet hij in elke wedstrijd eerste of eredivisie. Dit is gewoon een marionet van de knvb en fluit precies volgens het boekje en dat hebben ze graag in Zeist

4. Meuske

Afgezien van het kwaliteitsverschil snap ik niet waarom Platje zo slecht gevonden word want met khalouta en Wolters heb je toch redelijk goede buitenspelers die een voorzet kunnen geven als het moet. Vond starten met Elito niet eens een gek idee maar volgens mij liep het voor geen meter bij onze engelse vriend en heb nog niks kunnen bespeuren van de kwaliteiten van deze speler al was het maar met vlagen. Weekje rust voor de jongens en wij kunnen weer kijken naar het grote Oranje die het volgens mij nog moeilijk kregen tegen VVV