NEC-VVV 2-0

Venlonaren1e Helft
Vanaf het beginsignaal had NEC het betere van het spel. De Nijmegen drukten VVV langzaam maar zeker tegen het eigen strafschopgebied aan. Deze druk van NEC leverde hen echter geen enkele mogelijkheid op.

Na een minuut of vijf kwam VVV beter in de wedstrijd en kreeg het de mogelijkheid wat verder van het eigen doel of te spelen. Toch waren de eerste mogelijkheden voor NEC. In de 10e minuut schoot Goossens eerst van afstand hard op het doel en in de nastoot produceerde hij van 5 meter van het doel een lage schuiver. Beide keren was de Vogt hem knap de baas.

In de 24e minuut moest VVV gedwongen wisselen. Molhoek moest geblesseerd naar de kant en de Regt kwam op zijn plaats te staan (Meeuwis bleef dus in de achterste linie geposteerd). Direct na deze wissel kwam NEC op voorsprong. Goossens schoot een vrije trap van ruim 35 meter ineens achter de Vogt, hoewel het schot niet onhoudbaar leek. 1-0 dus voor NEC.

 

Vervolgens werd de wedstrijd voor VVV een aflevering van MASH (zoek maar op google, haha). Cullen moest kort verzorgd worden en de Vogt moest in de 32e minuut het veld met een blessure verlaten. Udegbe kwam voor hem in het veld.

De wissels hadden weinig effect op de wedstrijd. NEC bleef de bovenliggende partij en VVV was voorin vleugellam. Pas in de 37e minuut kon Musa enigszins dreigen in de richting van het doel van Babos. Meer dan een hoekschop leverde dit niet op.

De laatste tien minuten van de eerste helft hadden schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het was niet om aan te gapen. De rust werd dan ook bereikt met een stand van 1-0.

2e Helft
Het begin van de tweede helft kende eenzelfde beeld als de eerste helft. NEC had de bal en VVV het nakijken. In de 52e minuut kreeg VVV een voordeel in de schoot geworpen. Nuytinck kreeg als laatste man de bal aangespeeld, maar wist deze niet onder controle te krijgen. Wildschut jaagde door op de NEC-verdediger en ontfutselde hem de bal. Hij kon alleen door op Babos, maar Nuytinck trok aan de noodrem. Rode kaart voor Nuytinck en een vrije trap voor VVV. Deze werd door Maguire bijna tot doelpunt gepromoveerd, maar Babos redde knap.

Pastoor haalde vervolgens zijn enige spits, Zeefuik, naar de kant voor Vadócz. NEC koos er dus duidelijk voor zich in het laatste half uur in te graven en de kleine voorsprong te verdedigen. Boessen reageerde door Verbeek naar de kant te halen en spits Nwofor in te brengen.

Het numerieke overwicht bracht een duidelijke ommekeer in de wedstrijd. Het was nu het doel van NEC dat werd omsingeld. Dit leverde een aantal aardige schoten van Musa op. Ondanks dat er nog ruim 25 minuten te spelen waren, kwam het aanvalsspel van VVV erg gehaast over. Overleg en rust ontbrak vooralsnog bij de voorste linie van VVV.

In de 69e minuut was Wildschut dichtbij de gelijkmaker, maar Babos ranselde zijn inzet uit het doel. Ook inzetten van Maguire en de Regt waren een prooi voor de doelman van NEC. Van NEC aan de andere kant werd aanvallend niets meer vernomen.

Of toch wel…? In de 78e minuut kreeg NEC een vrije trap op weer zo’n 30 meter van het doel. Goossens schoot de bal hard op doel en Udegbe zat er helemaal naast. Met een man minder kwam NEC daarmee op een 2-0 voorsprong.

De angel was hiermee uit het aanvalsspel van VVV verdwenen. Het geloof was weg en NEC kon de wedstrijd rustig uitspelen. En dat deed het ook. Eindstand 2-0.

Ik wens jullie desondanks fijne feestdagen en tot ziens op 22 januari (thuis tegen Feyenoord).

Opstellingen:
NEC: Babos – Nuytinck, Szélesi, van Eijden, Conboy – Ibrahim, Schöne (Platje -72), Koolwijk, van der Velden (Foor -46), Goossens – Zeefuik (Vadócz -57).
VVV: De Vogt (Udegbe -32) – Timisela, Yoshida, Meeuwis, Fleuren – Maguire, Verbeek (Nwofor -62), Molhoek (de Regt -24) – Cullen, Wildschut, Musa.

Doelpunten:
1-0 Goossens (25e min)
2-0 Goossens (78e min)

Gele kaarten:
NEC: Goossens.
VVV: Fleuren, Maguire.

Rode kaarten:
NEC: Nuytinck
VVV:

Op Rapport:

De Vogt: speelde te kort voor een beoordeling (gewisseld wegens een blessure in de 32e minuut).
Timisela: – 6 – Lijkt met de trainerswissel weer een vaste plaats in het elftal te hebben. Timisela speelt solide, zonder echt op te vallen. Wel een voldoende prestatie van Timisela.
Meeuwis: – 7 – Welke trainer er na de winterstop ook komt, ik hoop dat hij dit centrale duo laat staan. Meeuwis brengt een bak ervaring met zich en dat is te merken. De verdediging staat, dankzij Meeuwis, een stuk beter. De tegendoelpunten zijn de verdedigers niet aan te rekenen.
Yoshida: – 7 – Yoshida speelde een behoorlijke wedstrijd en verdient dan ook een ruime voldoende. Zeefuik is bijna niet in het stuk voorgekomen en dat is (mede) te danken aan Yoshida. Zijn samenwerking met Meeuwis werkt prima.
Fleuren: – 6 – Redelijke wedstrijd van Fleuren. Pakte alleen wel weer een onnodige gele kaart, wat in de loop van het seizoen negatief uit kan pakken. Emenike heeft zijn kans gehad. Fleuren heeft terecht zijn plaats overgenomen.
Molhoek: speelde te kort voor een beoordeling (gewisseld wegens een blessure in de 24e minuut).
Maguire: – 5 – Vooral in de eerste helft was Maguire meer niet dan wel aanwezig. Kreeg na het wegsturen van Nuytinck wel weer meer aandeel in het spel, maar nog steeds veel te weinig. Vandaag was Maguire zeker geen meerwaarde voor het elftal.
Verbeek: – 5 – Verbeek is duidelijk te licht voor de Eredivisie. Aan zijn inzet ligt het absoluut niet, maar op dit niveau wordt een hogere handelingssnelheid gevraagd. Die kan Verbeek helaas niet leveren.
Cullen: – 5 – Cullen speelde goed als het ging om het meeverdedigen. Ik zie hem niet gauw een opkomende verdediger laten lopen. Aanvallend vond ik Cullen echter ondermaats presteren. Dat is wel zijn hoofdtaak, dus geen voldoende voor Cullen.
Musa: – 5 – Weer veel te gehaast spel van Musa. Weinig tot geen oog voor zijn medespelers. Gaat om de haverklap liggen en als er dan echt iets gebeurt, krijgt hij geen vrije trap mee. Misschien is Musa meer waard als hij ergens anders gaat spelen.
Wildschut: – 7 – Prima wedstrijd van Wildschut. Zorgde voor de ommekeer door goed door te jagen op Nuytinck. Kreeg onvoldoende steun van zijn medeaanvallers om echt gevaarlijk te worden. Een van de weinige lichtpuntjes van vandaag.
De Regt: – 5 – Speelde onwennig op het middenveld, maar de keuze om het duo Meeuwis/Yoshida te laten staan, leek mij terecht. De Regt kwam niet echt in het stuk voor, totdat VVV met een man meer kwam te staan. De Regt heeft helaas niet meer het rendement voorin zoals hij dat vorig seizoen wel af en toe had.
Udegbe: – 5 – Maakte op een cruciaal moment een fout op het schot van Goossens. Een schot van zo’n afstand moet voor de doelman zijn, maar Udegbe zat er helaas naast. Einde wedstrijd voor VVV en een onvoldoende voor Udegbe.
Nwofor: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 62e minuut).

Geschreven door Demy

Er komt helaas geen fotoverslag van NEC-VVV online. Bij NEC moet blijkbaar een aanvraag worden ingediend. Ons werd verteld dat dit achterop het kaartje staat(deze krijg je pas bij het uitvak).

Leave a Reply