Nederlaag in Amsterdam en overwinning FC Emmen betekenen degradatie voor VVV-Venlo

Spanning en sensatie op deze zonnige donderdagmiddag. In de een-na-laatste speelronde stond voor VVV-Venlo de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Met een schuin oog werd ook gekeken naar de andere velden.

Jos Luhukay begon met een vijfmansdefensie in de Johan Cruijff ArenA. Schmitz kwam er extra bij en Swinkels verving de zieke Dekker. Het middenveld was ongewijzigd ten opzichte van afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk en Giakoumakis en Van Crooij vormden de aanval, waarbij laatstgenoemde moest oppassen voor een gele kaart. Hij stond namelijk op scherp.

Feyenoord liet het vorige week na, maar VVV liet zich wel van zijn beste kant zien. De Venlonaren vormden voor aanvang van het duel een erehaag voor de kampioen en toonden daarmee hun respect voor de tegenstander. Zolang dat in de wedstrijd zelf maar niet het geval was.

VVV mocht de aftrap verrichten, echter waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Kudus kreeg de eerste mogelijkheid, maar zijn schot ging ruim langs het doel van Kirschbaum. Niet veel later kreeg ook Haller de kans om Ajax al vroeg op voorsprong te zetten, ware het niet dat Swinkels zich daar nog net voor kon gooien. De intenties van de kampioen waren dus duidelijk. Vroeg het verschil maken om zo de wedstrijd makkelijk uit te kunnen spelen. De Venlonaren leken de openingsfase zonder tegendoelpunten te overleven, maar in de 10e minuut was toch raak. Een vlot lopende aanval via verschillende schijven kwam uiteindelijk voor de voeten van Neres die oog in oog stond met Kirschbaum. De Braziliaan was niet zelfzuchtig en legde bal breed op Rensch die de bal vervolgens in een leeg doel kon schuiven.

VVV kreeg al snel de mogelijkheid om iets terug te doen. Van Crooij werd vrijgespeeld aan de rechterkant van het veld en had een goede voorzet in huis. Giakoumakis kon zijn hoofd tegen de bal zetten, maar raakte hem compleet verkeerd. Zonde, daar had meer ingezeten. Ondertussen was FC Emmen op voorsprong gekomen tegen SC Heerenveen en kwamen de Friezen ook nog eens met tien man te staan. Virtueel waren de Venlonaren nu dus gedegradeerd en konden we slechts alleen nog hopen op een wonder.

Na een halfuur gespeeld te hebben was de stand nog altijd 1-0 voor de ploeg van Ten Hag. De gastheren kregen wel enkele kansjes, maar tegen de verwachting in was de grootste kans voor VVV. Giakoumakis ontsnapte aan de buitenspelval en had veel ruimte. Met ietwat geluk kwam de Griek voorbij Martínez waardoor hij zowaar vrij voor Stekelenburg kwam te staan. Zijn poging kwam echter niet voorbij de 38-jarige doelman. Maar de Venlonaren kwamen sterk voor de dag in Amsterdam. De beginfase was even lastig maar inmiddels ging het toch zeker niet slecht. Er werd fel verdedigd en ook in aanvallend opzicht waren er enkele kansjes te noteren. Doelpunten helaas nog niet. En dat bleef voorlopig ook zo. Na 45 minuten spelen floot scheidsrechter Higler namelijk voor de rust. We zagen een strijdend VVV met helaas nog geen resultaat. En dat is nu net waar het omgaat in de deze fase van de competitie. Het leek er namelijk op dat we geen hulp konden verwachten van SC Heerenveen waardoor de mannen van Luhukay zelf moesten winnen van Ajax. Nog een helft om dat te bewerkstelligen!

Net als in de eerste helft was ook de eerste kans van de tweede helft voor Ajax. Idrissi probeerde met de binnenkant van zijn schoen de lange hoek te vinden, maar zijn poging ging voor VVV net voorbij aan de goede kant van de paal. Ook Neres was dichtbij een tweede Amsterdamse treffer. Hij vond Kirschbaum echter op zijn weg.

Na tien minuten onderweg te zijn in het tweede bedrijf, kregen de Venlonaren een meevaller te verwerken. Invaller Taylor ging hard door op Post en kreeg een gele kaart voorgeschoteld. De VAR greep echter in haalde Higler naar de kant om de beelden nogmaals te bekijken. Higler had niet lang nodig en veranderde de gele in een rode kaart. Ajax moest zo met een man minder door. VVV rook bloed en wilde hierop anticiperen door aanvallend te gaan wisselen, maar net op het moment dat Luhukay wilde ingrijpen werd het 2-0. Haller verschalkte Kirschbaum. Vanwege het feit dat FC Emmen op een 2-0 voorsprong was gekomen, had VVV nu maar liefst drie doelpunten nodig om in de Eredivisie te blijven. Alleen een wonder kon dat nog realiseren. De wissels die gepland stonden gingen wel door. Schmitz en Janssen werden vervangen door Hupperts en Arias. Even later kwam ook Roemer nog binnen de lijnen voor de geblesseerde Machach.

Alles werd dus uit de kast gehaald om toch tot doelpunten te komen, maar Stekelenburg stond ijzersterk te keepen. Hij hield een zeker lijkende kopgoal van Arias uit het doel en had ook een knap antwoord op het schot van Pachonik. Toch werd hij in de 76e minuut geklopt. Een cornervariant leek fout uit te pakken, maar kwam bij toeval voor de voeten van Giakoumakis die zonder na te denken raak schoot. Was er dan echt een wonder in de maak? Alle hoop kon gelijk weer de prullenbak in. Kudus soleerde om de Venlose defensie heen en schoot hard in de korte hoek raak. Toen ook het bericht uit Emmen binnenkwam dat het 3-0 voor de Drentenaren was geworden, was degradatie een feit. Daar laat ik het dan ook bij wat betreft de wedstrijd.

Door de 3-1 zege van FC Emmen, de 1-4 overwinning van Willem ll en de 3-1 nederlaag van VVV degradeert de Venlose club na vier jaar weer uit de Eredivisie. De Venlonaren speelden een goede wedstrijd en hebben gestreden als leeuwen, maar het heeft helaas niet meer mogen baten. De slechte reeks van 12 nederlagen op rij is uiteindelijk fataal gebleken waardoor we volgend seizoen helaas moeten uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie. De teleurstelling is groot nu en dat is natuurlijk ook terecht. Maar laten we ook stilstaan bij het feit dat we vier prachtige jaren in de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal hebben gekend. We zijn nu eenmaal supporter van VVV-Venlo dus hoort degradatie erbij. Echter geldt dat óók voor promotie. En dat is waar we nu voor moeten gaan. Met z’n allen. Dus laat de club niet in de steek, maar blijf onze trots steunen. Want VVV-supporter ben je niet voor even, maar voor je hele leven!

De wedstrijd die de absolute finale moest zijn, gaat er dus niet meer komen. Toch moeten de mannen van Luhukay zich wel nog een keer oprichten voor die laatste wedstrijd van het seizoen. Zondagmiddag komt FC Emmen namelijk naar De Koel. Kom op mannen, met opgeheven hoofd de Eredivisie verlaten!

Ajax-VVV-Venlo 3-1 (1-0)

Scoreverloop:

’10 Rensch 1-0

’57 Haller 2-0

’76 Giakoumakis 2-1

’77 Kudus 3-1

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Timber, Schuurs, Martínez, Rensch (Klaiber ’68), Ekkelenkamp, Kudus (Tadic ’79), Klaassen (Taylor ’44), Neres (Antony ’79), Haller, Idrissi (Gravenberch ’68)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Swinkels, Da Graca, Schmitz (Arias ’58), Guwara, Post, Janssen (Hupperts ’58), Machach (Roemer ’68), Van Crooij, Giakoumakis

77 Responses

 1. Helaas maar terecht. Zonder topsport cultuur zal het betaald voetbal in Venlo nooit wat worden. De beleving in (voetbal)sport is hier gewoon dramatisch!!!!! Getuige het sport niveau van elke vereniging binnen en rondom Venlo.
  Daarbij een gemeente die geen ene flikker om VVV geeft en alleen maar hun dikke vol gevreten nekken laten zien als VVV weer eens promoveert.

 2. De Koel

  Zoals ik vorige week al zei, er was alleen nog een theoretische kans dat VVV niet rechtstreeks zou degraderen. You get what you deserve. Belangrijkste oorzaak: de dramatische verdediging. Gemiddeld bijna drie doelpunten tegen per wedstrijd. Dat kan zelfs de topscorer van de Eredivisie niet rechtbreien. En natuurlijk veel te weinig punten gepakt tegen de directe concurrenten.
  Terwijl een wedstrijd of 8 geleden VVV er van de onderste ploegen het beste voorstond, gezien het resterende programma. Terechte degradatie dus. Met een glansrol voor Kum, die ons met zijn kummetjes minstens 5 punten heeft gekost. En net zijn domme rode kaart de loper uitrolde voor de 0-13 blamage.

  1. Ievel Knievel

   Vergeet Swinkels niet en het continue spelers niet op hun vaste plek opstellen. Ik ben ng steeds benieuwd wat er nu met Schmitz aan de hand is geweest 2/3 van het seizoen.

   Ik vind het nog het meest zielig voor Kirschbaum. Dat is gewoon een fatsoenlijke keeper. Die krijgt gewoon de meeste goals in eeuwen om zijn oren in de eredivisie.

   1. De Koel

    Mee eens. Kirschbaum heeft het best aardig gedaan dit seizoen. Maar hij werd steeds in de steek gelaten door zijn verdediging. En wat er nu met Schmitz aan de hand was is me ook een raadsel. Die heeft toch veel meer kwaliteit in huis dan een Dekker of Schäfer. Vreemd dat die zo weinig gespeeld heeft.

 3. Ievel Knievel

  Dit schreef ik in het andere topic: We zijn niet laatste geworden in ieder geval…. of nog niet. Lijkt me ook iets om nog te willen voorkomen iig! Ook alvast een mooie opmaat naar volgend seizoen waarin echt gestreden moet worden.

  Dan vanaf morgen echt de mouwen op stropen binnen de club en letterlijk en figuurlijk grote schoonmaak. Vuist op tafel. Harde woorden uitspreken naar elkaar.

  Om te beginnen, de huurlingen bedanken voor de eer en op vervroegde vakantie sturen deze week. Zondag het doen met de spelers die een binding/ verbintenis met de club hebben.

  Er moet flink bezuinigd worden binnen de club. Om te beginnen technische staf inperken; neem om te beginnen een scout in dienst. Dan gewoon 1 assistent (die misschien ook wel spitsentrainer is) en 1 keeperstrainer. Verder lijkt het mij dat grootverdieners vrijwillige loonoffers zouden moeten maken. Een aantal functies eruit ook. Selectie terug naar 17-18 (-20) spelers.

  Ga als teambuilding met het overgebleven kantoorpersoneel en de overgebleven selectie letterlijk eens een weekje het stadion onderhouden en schoonmaken. Dat frist het hoofd ook wat op.

  Nu er weer minder supporters overblijven heb je wel een kans om eens een ander type supporter te gaan aantrekken de komende seizoenen. Eentje die niet komt voor winstpartijen, maar een supporter die een diepe binding wil met een aanstaande (cult)club. Die kan kicken op tegenvallers. Die dat als een geus benaderd. Die van lelijke eendjes houdt. Passie/ strijd!

  Te beginnen dus met de jeugd en er moet nieuwe jeugd het stadion in, weg met de noälers en erin> de bikkels> die niet 10 minuten voor tijd het stadion uitlopen! Geen hooligans of wannabe hooligans, maar supporters die geabonneerd zijn op de Staantribune en kicken op Gorundhoppen bijvoorbeeld. Supporters die schoonheid zien in lelijkheid.

  En dan moeten wij ons eens als supporters hard gaan maken voor die supportersaandelen die er zouden komen, maar steeds maar weer uitgesteld worden. Wij supporters moeten gewoon voor 1/3 eigenaar zijn van de club en eigenlijk ook voor een deel (al is het maar een klein deel) zeggenschap hebben en krijgen in de club. Al is het maar om die vervelende raad van comissarissen van flink veel tegengas te voorzien en te voorkomen dat dat VVV een borrelclub blijft voor de Venlose elite (met de ronde brilletjes).

  Wil je jezelf als bedrijf aan VVV verbinden> prima, maar besef dan wel dat het een voetbalclub is en blijft. Aan mensen die het niks uitnaakt dat VVV degradeert en denken dat het allemaal wel goed komt hebben we niks.

  1. DeOtjes

   Ben het vaker met je eens maar dit is onzin.

   Supporters kies je niet en iedereen kiest hoe hij / zij wil supporteren. Daar heb jij niks over te zeggen. Integendeel. Elke persoon die geld uitgeeft aan VVV is welkom zolang de persoon zich aan de regels en fatsoensnormen houdt zal die persoon welkom zijn. Ja WELKOM. Want aan het eind van de rist tellen slechts de euro’s.

   Hetzelfde geldt voor bedrijven. Iedere sponsor zal welkom zijn. Onder de voorwaarden. Wederom iedere Euro telt voor VVV.

   Dan een hoop wannabee managementpraat over hoe een organisatie eruit moet zien. Het aanstellen van een scout (die hebben we, genaamd Valkx). Harde woorden en grote schoonmaak .. holle en populistische termen.

   Ja er moet wat veranderen maar ik denk dat er maar weinig mensen zijn die in de toko van VVV kunnen kijken. Dus wat er moet veranderen.. ik heb geen idee.

   Voor mijn gevoel zitten de oorzaken heel ergens anders:

   Het driemanschap Boogers Valkx Steijn hebben VVV ver vooruit geholpen. En dat 3manschap is uit elkaar gevallen. Ook de basis van het elftal (Seuntjes / Post / Roseler ) is uit elkaar gevallen.
   Ik zoek het veel meer in die zaken. Structuren en gewoontes die door een andere bezetting niet meer (goed) werken en waar te zwaar is op geleund. De resultaten (en corona) hebben de impact van die 2 zaken verbloemd.

   1. Ievel Knievel

    Valkx is geen scout, maar een technisch directeur. Die contracteert o.a. spelers wel of niet die hem aangeboden worden via o.a. zaakwaarnemers (zo ging het in ieder geval zeker afgelopen seizoen)., naast dat hij het technisch beleid van de hele club hoort uit te stippelen (dat zijn meer taken). Ik ben zeer blij met het binnenhalen en contracteren van Jos door Valkx. Laat dat duidelijk zijn. Jos komt ook vanwege Valkx.

    Daarnaast mag je als club juist wel selectief zijn als het aankomt op sponsoren. Sponsoren die niet bij je imago als club passen kan je juist wel beter kwijt dan rijk zijn. Je kan soms beter even niet voor die ene euro kiezen, omdat een andere keuze je op de lange termijn veel meer oplevert. Dat is nu precies mijn punt.

    Supporters kan je niet uitkiezen, maar je kan wel degelijk werken aan een fijne innige band met je huidige, maar zeker ook je nieuwe supporters (die je dus hard nodig hebt). Je bepaalt samen het imago van de club. Daar kan je beide aan werken en daarin naar elkaar toegroeien. VVV zal zeker de liefde van vele nieuwe toekomstige supporters moeten winnen. De nieuwe aanwas komt niet vanzelf. Zo zie ik het.

  2. supportertje

   Ik zit met mijn vrienden al ik weet niet hoe lang op de Z tribune, en met mij vele anderen die jaar in jaar uit ook daar zitten. We hebben ze al tig keer zien promoveren en degraderen. Wij zitten er al langer als vele van de supporters op de staantribune. En ik voel mij toch wel enigszins aangesproken. Zijn wij dan geen goede supporters, hebben wij dan geen diepe binding met de club, zijn wij dan niet bezorgd om de club. Beetje jammer dit level, hier doe toch een hoop mensen mee te kort die op de Z tribune zitten, waarvan veel al 30 of veertig jaar.

   1. Geelzwart

    Dat bedoel ik. Ook ik kom al ruim 40 jaar naar VVV en heb op alle tribunes wel gezeten in de loop van de tijd. Dus als je het hebt over binding, ik denk het wel. VVV is een club die blijft promoveren en degraderen. Laat de mensen het regelen die daarvoor aangesteld zijn en supporters de club steunen op de tribunes. Wij als supporters mogen van alles vinden, maar moeten het niet willen regelen, want dan komt het zeker niet goed met VVV. Emotie is nog nooit een goede basis geweest voor zakelijke beslissingen.

   2. Ievel Knievel

    Sorry, dan heb ik mij verkeerd geuit. Dat was niet mijn bedoeling.

    Ik heb het niet over de die hards die er altijd maar weer zitten, week-in, week-uit, jaar-in, jaar-uit.

    Ik wil juist de mensen aanspreken die denken dat je als supporter mag opgeven als het even tegen zit. Dat zijn jullie overduidelijk niet. Maar je ziet vast wel eens de mensen in het stadion waar ik op doel.

    VVV heeft juist net te weinig mensen zoals jij en je vrienden. Daar ging het mij even over.

 4. Ievel Knievel

  Even de positieve noten van vandaag en gisteren: Seuntjes verprutst het met zijn Graafschap vooralsnog (we zijn niet de enige prutsclub), ADO bleek dan toch ineens enorm tegen te vallen en degradeert ook terecht, Emmen, een zeer matig team en eigenlijk ook een matig clubje, gaat zeer waarschijnlijk richting nacompetitie en ik moet nog maar eens zien of ze het daar redden, want hun prestaties zijn echt enorm overdreven in de media als underdog zijnde. Degradatie zou ook voor hen terecht zijn op basis van afgelopen seizoen. Go Ahead promoveert en dat vind ik dan best leuk, als hun hoolies zich maar gedragen.

  Internationaal gezien kan je het altijd nog slechter treffer, voorbeelden te over. Je zou maar supporter van het grote Schalke zijn bijvoorbeeld.

  Op prutsgebied kan het dus altijd vele, vele malen erger als bij VVV, die zich de afgelopen 2 wedstrijden, in ieder geval niet als het lachertje hebben laten wegspelen. Daar eindig ik mijn positieve punten mee.

 5. FC VVV03

  Professioneel gezien kan er bij VVV gewoon altijd winst behaald worden. Dat heeft met de meest uiteen lopende dingen te maken. Dat begint bij een stadion waar je de hele week met je fiets zo de middenstip op kan fietsen en eindigd bij een algemeen direkteur die als een kind in de snoepwinkel naast de grote vd Sar 35 limburgse vlaaien uitreikt vooraf gaande aan een van de belangrijkste middagen voor de club in de afgelopen jaren. Uithuilen en opnieuw beginnen! Ik ben een VVV fan en zal het ook altijd blijven. Maar ik denk dat heel veel VVV supporters het antwoord wel weten op de vraag bij de organisatie van VVV, waarom het maar niet lukt om een grotere schare fans aan zich te binden en een vaste eredivisionist te worden. Ave VVV

  1. Ievel Knievel

   Die erehaag voor Ajax vond ik dan wel weer erg tof gedaan door VVV.

   A la, 1 of 2 vlaai meenemen voor van der Sar, ok, maar die 35 stukken (volgens mij waren het geen 35 vlaaien hoor), dat was misschien wat te; en die foto: ai. Gewoon wat overdreven allemaal. Die vriend die net iets te hard zijn best doet om je vriend te zijn.

   En inderdaad jezelf al bij voorbaat klein neerzetten. dat is iets waar VVV misschien wel iets te goed in is (geworden). Underdog: ok, maar je kan doorslaan in het Calimeroeffect.

   Het nadeel is dat VVV tussen 2006 en 2015 ook zich heel arrogant heeft opgesteld met dat megalomane nieuwe stadion op de kazerne en uitspraken als dat VVV wel het nieuwe Twente ging worden en wel landskampioen kon worden (achteraf ook een pijnlijke uitspraak, die vergelijking met Twente). De waarheid ligt uiteraard ergens in het midden. Een middenweg bewandelen is kennelijk niet mogelijk, terwijl een club als Heracles al jaren het goede voorbeeld geeft.

   Je ziet bij VVV dat het mist gaat in de details. Dat zie je al in het huidige stadiononderhoud. De details worden niet goed afgemaakt/ opgelost en dat zie je verder bij alles in de club. In de basis gaat er nog niet eens zoveel fout en wordt er best ok gewerkt, maar men werkt op 75% en niet op 125%. Iets dat dus nodig is om VVV stabiel en in balans te krijgen.

 6. pavisto67

  Als vorig seizoen dat virus niet om de hoek was komen kijken, waren we er toen al uitgevlogen. Uitstel van executie helaas. De manier van scouten is de afgelopen jaren veranderd, en als buitenstaander lijkt dit niet ten goede gekomen te zijn van de club.
  Valckx met zijn computer software en makelaarsnetwerk heeft denk ik veel meer slechte spelers dan goede spelers opgeleverd. De jaren ervoor werd er nog gescout in de Keuken kampioen divisie, er daar kwamen best wel wat goede spelers vanuit naar onze club. Ik kan mij voorstellen dat VVV in de KKD niet zoveel meer heeft aan dat netwerk van Valckx en zijn manier van scouten, want 99% van die spelers komen niet naar de KKD. Wellicht dat we dan weer de weg omhoog kunnen inzetten. Waarom lukt het VVV niet om te groeien, dat houdt mij al jaren bezig. Is het de regio, het gebrek aan goede sponsoren in deze streek? Wordt VVV wel omarmd door de supporters in de regio? Is dat de oorzaak dat wij altijd tussen wal en schip vallen, of heeft het te maken met hoe de club wordt aangestuurd? Ik zou denken een combinatie van beide, maar daar zullen we wel nooit achter komen. Jammer dat er zo op het oog nauwelijks progressie zichtbaar is, en deze degradatie zal de club helaas nog verder terug gooien. Als wij volgend seizoen mee doen om een play off positie mogen we ons al in de handen wrijven ben ik bang.

 7. Ievel Knievel

  Misschien toch maar eens een fusie met KFC Uerdingen gaan overwegen (en dan wel in Nederland actief blijven, voor hun een makkelijkere manier om nog eens op het hoogste niveau terecht te komen). Met een 17e plek in de 3. liga stelt het daar ook weinig meer voor. Zij zullen ook enorme negatieve financiële gevolgen van het Coronajaar kennen.

  Voordelen: Je achterland vergroot enorm. Jost heeft een goede naam in Deutschland. Rood en blauw zijn makkelijk te combineren met Geel-Zwart. Het is uniek in de wereld 😉

  Zomaar even wat gekkigheid.

  Fijn dat Jos blijft.

  Jammer dat Bogers een slecht verhaaltje heeft te vertellen voor de microfoon van ESPN. Ik zie de urgentie niet in zijn ogen en hoor het ook niet in zijn woorden. Het blijft maar pitloos wat ik daar hoor. Hij heeft het maar over evalueren, terwijl het volstrekt duidelijk is wat er gebeurd is. Het technisch beleid deugde niet. Te veel matigheid gehaald, juist qua verdedigers. Valkx heeft maar wat spelers geaccepteerd vanuit de bevriende zaakwaarnemers. Het eigen directiebeleid laat ook wat te wensen over.

  1. Ievel Knievel

   Dat weet ik niet, of Post weg gaat. Post is juist zwaar teleurgesteld, omdat hij een echte clubman is geworden. Hij is kind aan huis bij de club en houdt van de club. Bovendien woont hij al jaren in Venlo en volgens mij gaat zijn kind hier naar school (toch? hij heeft toch een kind?).

   1. Ievel Knievel

    Bovendien snijdt zijn kritiek op de club houdt. Dat is ook deels de kritiek die ik heb. Dat mag de directie en een deel van de technische staf zich aanrekenen. Een Raad voor Comisarissen zou ook alert op dit soort geluiden moeten zijn., maar kennelijk is VVV nog een conservatieve club, waarbij vooral een bepaald beeld naar de buitenwereld (hier is niks aan het handje) getoond moet worden. Een naar binnen gekeerde cultuur waarin je dus geen kritiek mag hebben. Het beeld van de kritiek bestrijden is belangrijker dan iets met de kritiek zelf doen. Een gezonde organisatie neemt kritiek altijd serieus.

  2. mats

   Snap dat best. Lijkt me ook het juiste moment voor hem.
   Maar of hij nog ergens anders vele beter gaat ballen is nog maar de vraag.
   Maar een speler met zijn staat van dienst moet je gewoon laten gaan als het koppie weg wilt.

 8. clubman

  Nu gaat de organisatie zichzelf evalueren wat zo ongeveer gelijk is aan een bakker zijn eigen brood laten beoordelen.
  Wellicht moet een onafhankelijke externe partij deze evaluatie op zich nemen om tot objectieve conclusies en aanbevelingen te komen.

  1. kuebke

   Dan weet je het antwoord wel.
   Bla bla bla !!
   We hebben gefaald dit seizoen en we zullen proberen het volgend seizoen beter te doen maar we blijven toch lekker zitten waar we zitten.

  1. dekoel

   Helaas, de dag die een keer komen zou, we blijven VVV, de dag dat wij gaan promoveren komt ook weer, met 6-10 miljoen voor Giakomakis, Jos aan het roer en Stan en Marco en andere blijven, al zal er gekrompen moeten worden, maar volgens mij krijg je als degradant wel iets van een overbrugging van de KNVB. Laten we vvv niet wegzetten als een amateurvereniging, zoals sommige nu doen. Kijk het stadion en rondom het stadion, laatste jaren ziet het er toch steeds beter uit. Qua team afgelopen jaren veel strijd gezien, die de kwaliteit hoger maakte dan ie was. Dit jaar, een geweldige spits, ook dit is werk van VVV, kijk eens wat een x-som. Top! Verder achterin, toch te oud, traag of onervaren gebleken. Keeper, prima, maar zou hij kunnen blijven. Middenveld, Post jaren top, enorm bedankt voor alle jaren, kon het allemaal niet compenseren dit jaar, in helaas ook niet individueel zijn beste jaren, verder ontbrak er creativiteit en diepgang op het middenveld. Nooit constante factors. Voorin, een goudhaantje. Vito sterk in het begin van het seizoen, in januari en nu op het einde, overall viel het mij toch wat tegen. Hij is een van de mannen die zijn verlies moet nemen en nu vvv mede verder kan helpen, maar wil hij zelf nog. Post, leider, clubman, bijna een standbeeld waard. Ik gun hem een lucratieve stap, bijv. in de zandbak. Scherven rapen, leren, veel Nederlandse inbreng volgend seizoen, enkele huurlingen en vertrouwen op de vvv leiding. Want blijft deze, dan zullen wij weer floreren, bedankt voor de afgelopen jaren. Op naar nieuwe avonturen en durf te investeren want directe terugkeer binnen 1-2 jaar is denk ik wel noodzakelijk. Forza VVV

 9. chretien

  We zitten in rouw en dat gaat een tijdje duren. Stuur al die huurlingen en al die legionairs vrijdag maar vast weg. Eventueel met vervroegd verlof.
  Volgende seizoen beginnen met vooral eigen jeugd en begin daar morgen mee zodat de selectie rond is vóór de aanvang van de competitie. Laat staan dat er nog mensen worden bijgehaald in januari 2022.
  De spelers die geknokt hebben wil ik graag bedanken voor hun inzet.
  FORZA VVV!

  1. De Koel

   Beginnen met vooral eigen jeugd? Ik denk niet dat daar genoeg kwaliteit rondloopt, zelfs niet voor de KKD. Alle echte talenten uit de regio zijn allang door PSV opgepikt.

 10. OooLGooO

  Als je alle spelers laat gaan met uitlopende comtracten muv Kirchbaum lijkt me dit een prima kans om opnieuw te beginnen. Kirchbaum, pachonik, gelmo, graca, post, v crooij (onze vaste basisspelers) zijn zo slecht nog niet met moeten m.i. Deels hun zelfvetrouwen en de flow weer terugkrijgen. Dan heb je nog Dekker, Janssen, Roemer en de huurlingen die terugkomen. Als het overige als frisse wind erbij komt kan het wellicht werken om iedereen weer in de juiste flow te zetten. Er lopen genoeg pareltjes rond in de KKD, als vvv hier een goed oogje naar heeft kun je deze spelers goedkoop oppikken. Geld van Gialoumakis komt er genoeg om huidige tekorten te dichten en de tekorten voor aankomend seizoen. Zou mooi zijn dat vvv op leeftijd en talent weer 2 a 3 pareltjes binnenhaalt om met winst te verkopen. Die pareltjes kosten nu om en nabij de ton, wat reeel is voor vvv.

 11. Oelie op zuid

  Ik denk dat vvv ook op zoek moet naar een betere doelman. Met Unnerstal in het doel hadden we zeker 2 of 3 plaatsen hoger gestaan Kirschbaum heeft soms goede reddingen , maar vaak ook ballen doorgelaten waarbij ik dacht: deze was niet onhoudbaar. Misschien als mens goed te hebben en als tweede doelman een optie.

  1. DeOtjes

   Als PSV geen gekke trainer had gehaald met waanbeelden over meevoetballende keepers was Unnerstal gewoon 1e keeper van PSV gebleven. Dat is een keeper van de buitencategorie voor VVV begrippen. Daar hebben we geluk mee gehad en dat kan gewoon niet de maatstaf zijn.

 12. zuid1

  Een groot collectief falen dit seizoen. Post mag dan voorop gaan in de strijd ook hem heb ik dit seizoen alleen maar ballen naar de verkeerde kleur zien spelen over 5 meter. Wat me ook opvalt is dat Giako zegt dat er te weinig persoonlijkheden in het team waren. Er is routine ingekocht maar onze routiniers waren dus zo slecht dat ze überhaupt geen overwicht hadden in de groep, dat komt volledig op het conto van Valkx. 14 wedstrijden 1 puntje dat slaat natuurlijk nergens op. Flink de bezem erdoor, met het geld van Giako 3/4 goede spelers halen en voor de rest ijzervreters want in de KKD is het vooral fysiek wat de klok slaat. VVV moet alles op alles zetten om binnen een jaar terug te keren anders krijg je een Roda scenario.

 13. Goodie

  The day after… Het zat er al weken aan te komen, helaas. In januari een opleving, daarna slechts 1 punt uit 42 (!). Wonden likken en opnieuw beginnen in de KKD.

  Dit is nou eenmaal het lot van VVV. Moeten het niet dramatischer maken dan het is, we komen vanzelf weer terug.

  Combinatie van slechte scouting (mag Valckx zich aanrekenen) en spelers die dit jaar tegenvielen (Pachonik, Kum etc.)
  De gebroeders Donis zaten gister niet eens op de bank, al gevlogen?

  Volgend jaar dus KKD. Op die verschrikkelijke belofte teams na, een schitterende competitie. Van de nummer 1 tm 8 kan iedereen kampioen worden, en dan hebben we het nog niet eens over clubs als Den Bosch en Mvv die op bezoek komen. En nog leuker: Geen VAR!!
  Wanneer kan ik mijn seizoenskaart verlengen?

  1. chretien

   Inderdaad, dat zijn de meest vernederende, verschrikkelijke wedstrijden. Het bewijs dat voor de knvb de wensen van enkele eredivisie clubs groter is dan die van de KKD zelf. Ik weet een manier waardoor het zeker is afgelopen met deze reserve elftallen: Allemaal uit protest wegblijven, dus geen publiek bij wedstrijden tegen de reserve elftallen. Alleen, ik ben bang, dat niemand mee doet.

 14. Godfried

  Het is dus een feit, we zijn gedegradeerd.

  Ze gaan terugblikken en evalueren. Nou, ik zal ze een handje helpen. VVV heeft namelijk in mijn ogen twee grote fouten gemaakt dit jaar:

  1. Er is vooraf gekozen voor routine. Oude rotten met ervaring. Want spelen in lege stadions zou lastig zijn. Het tegendeel bleek echter waar. Elke ervaren aankoop is eigenlijk wel door de mand gevallen. En dat is ook niet gek. Spelers van 33 jaar of ouder worden snel minder. Alleen hele grote spelers zijn nog goed op die leeftijd. Maar spelers binnen het budget van VVV, die op leeftijd zijn voegen zelden tot nooit iets toe. Vooral niet als het er te veel zijn.

  2. VVV heeft een paar keer succes gehad met spelers uit een ander land en ineens denken ze dat elke speler uit den vreemde een aanwinst is. Overal waar té voorstaat is niet goed. Té veel buitenlandse spelers niet en te veel huurspelers ook niet. In de winter zijn een aantal spelers gehaald, die afgelopen weken niet eens aanwezig waren. Had je dat geld beter in een hele diepe put kunnen gooien.

  Ik wil hier geen spelers individueel uitlichten, want iedereen weet wel wie wat heeft gepresteerd dit jaar. Maar man-o-man. Wat zijn er kapitale inschattingsfouten gemaakt bij sommige.

  Nu kunnen ze weer helemaal opnieuw beginnen. Ik denk dat van het Basiselftal misschien maar 4 of 5 spelers blijven. Met onze jeugd ga je het niet redden in de KKD (zie onze uitgeleende spelers, die zitten allemaal op de bank bij modale middenmoters). Er is dus een hoop werk aan de winkel. Hoop dat iedereen slimme en financieel verantwoorde keuzes maakt deze zomer. (Ook enkele huidige spelers!)

  1. De Koel

   Mee eens. Maar er zijn meer grote fouten gemaakt: aan het begin van het seizoen te zuinig geweest en dus met een veel te zwakke selectie aan het seizoen begonnen. Dat krijg je niet meer gerepareerd door een half elftal aan huurlingen te halen in de winterstop. Dan eindig je dus met een bijeengeraapt zooitje.VVV moet het juist hebben van het team dat bereid is voor elkaar te knokken.
   En een andere grote fout is dat ze wat aanvallender wilden gaan spelen en daar op geselecteerd hebben. Als je met een klein budget in de Eredivisie wil blijven, moet je boven alles een solide verdediging hebben en weinig doelpunten tegen krijgen. Countervoetbal dus. Maurice Steijn had dat heel goed begrepen. Niet aantrekkelijk om naar te kijken, maar wel effectief.

   1. DeOtjes

    Tsja. Zit hier niet ook wat frustratie van de supporters in. Hoe vaak ik hier heb gelezen dat het betonvoetbal van Steijn niet om aan te zien was. Dat er hoger verdedigd moest worden. Het meteen bij de strot grijpen en erop kletsen.

    Ik denk dat diezelfde roeptoeters nu met de neus op de feiten zijn gedrukt.

  2. DeOtjes

   Ik ben het 2 maal met je eens. Wat mij ook opvalt is dat spelers die een duidelijk plan met en voor zichzelf hebben wel slagen.

   -Unnerstall, deed bewust een stap terug om zichzelf in de kijker te spelen
   – Giakomakis, geen stap terug (misschien wel qua salaris) om hetzelfde te bereiken
   Mlapa en Darfalou idem.

   Machach is voor mij een twijfelgevalletje. Goede voetballer maar veel te egoistisch.
   Pachonik, begon heel sterk. Is inmiddels wel teruggezakt. Maar voor VVV begrippen prima.

   Waar het mij om gaat is dat deze spelers geslaagd zijn omdat ze met een doel kwamen. De grote vraag is of je bij het gesprek met de speler erachter kan komen waarom ze voor VVV kiezen. Als dat kan kun je wellicht eerder het kaf van het koren scheiden.

  3. Real VVV

   Ik ben het ook met je eens. De aanname dat ervaren spelers beter met lege stadions kunnen omgaan leek me eigenlijk wel terecht, maar blijkbaar is dat toch niet zo en heeft VVV hiermee op het verkeerde paard gewed. In de voorbereiding zagen we al dat de selectie niet goed genoeg was en in de eerste helft van het seizoen (3-1 achter tegen Emmen) werd dat vermoeden bevestigd. Daarna heeft het een paar keer meegezeten en dachten we dat we beter waren dan dat we in werkelijkheid waren.

   De doodsteek voor mij was het rücksichtslos halen van de huurlingen in de winterstop. Al lijken de Donis broers en Giakoumakis niet dezelfde zaakwaarnemers te hebben, denk ik toch dat er wat gemanipuleerd is door de belangenbehartigers. Iets van ‘we zullen Giakoumakis niet actief aanbieden aan andere clubs in de winter als jullie deze twee spelers voor een half jaartje willen huren of zo’. Vervolgens is de balans in de spelersgroep kwijt geraakt.

   Hopelijk wordt de transferopbrengst van Giakoumakis (3-4 miljoen max, denk ik) gebruikt om het gat in de begroting te dekken voor de volgende 2 jaar zodat je niet te veel terug moet in organisatie (zeg 2 miljoen in totaal), max. 300k voor inkomende transfers, spelersbudget niet te veel laten dalen (500k) en de rest in verbetering van faciliteiten steken.

   Het belangrijkste is toch wel om met lokale jongens (uit een straal van zeg 150km) iets proberen op te bouwen en geen speelbal te worden van obscure zaakwaarnemers.

 15. Ievel Knievel

  Ik lees in eigenlijk iedere reactie wel zinvolle dingen terug.

  Persoonlijk denk ik dat het investeren in faciliteiten (voor de lange termijn) een beter idee is dan fors nu investeren in de selectie. Dit, omdat die faciliteiten (beperkte) groei in de weg staan momenteel. Hadden we daar gelijk in het 2e seizoen ere-divisie echt werk van gemaakt, dan….. Tja, wie weet.

  Ook denk ik dat het erg lastig wordt het eerste seizoen weer te promoveren. Misschien is dat gewoon geen haalbare kaart. Ook al is het natuurlijk voor je financiën beter dit wel zo snel mogelijk te doen. De hele top 7/ top 8 bestaat momenteel uit ploegen die je misschien eigenlijk wel zou kunnen duiden als ere-divisie-clubs. Hoe kan VVV met een aantal van dit soort ploegen conucrreren? Ze hebben vaak betere faciliteiten, meer sponsorgeld en een grotere aanhang. Ik zou graag willen dat we dit wel konden. Daarom zijn investeringen achter de schermen misschien wel belangrijker dan in eerste instantie in de spelersgroep.

  Verder lees ik ook dat men denkt dat spelers die VVV heeft gehaald uitvoerig gescout zijn en dat er gesprekken met die spelers gevoerd zijn. In de zomer is dit misschien nog wel gebeurd, maar tijdens het lopende seizoen hebben zaakwaarnemers gewoon spelers aangereikt. Op basis van youtubevideo’s en statistieken zijn er spelers verhandeld, vaak tussen clubs en zaakwaarnemers. Ik denk vaak zonder tussenkomst of soms zelfs medeweten van de speler zelf. Dit is kwalijk beleid te noemen en komt toch echt op het conto van Valkx. Paniekvoetbal. Als een kip zonder kop. Ik denk ook dat met name de Koning daarin te bescheiden is geweest en daar met zijn vuist op tafel had moeten slaan. Er kwamen gewoon te veel spelers voor posities waar we eigenlijk niemand zochten. Het aantrekken van Hunte, naast het europese huurleger, is mij ook een raadsel gebleken. Was John of Bastiaens echt minder? Hoeveel geld hebben de acties ind e winterstop eigenlijk gekost? Hebben we daarmee schulden gemaakt?

  Ik maakte me al zorgen over de balans van de selectie bij de komst van zoveel huurspelers in de winterstop.

  De komst van Da Graca kon ik begrijpen en was ook ergens nodig. De enige logische aankoop in mijn ogen. Ook 1 van de weinige spelers waar goed naar gekeken is heb ik het idee. Deze speler heeft ook echt heel veel gespeeld sinds zijn komst, maar verder? Waarom zijn er bepaalde spelers gehaald? De hele eerste seizoenshelft is gebleken dat de verdediging te zwak was, waarom je dan gaan versterken op andere posities, waarop je al back up had zitten? Overigens waren veel supporters het in de winterstop niet eens met mijn twijfels. Die drongen juist aan op aankopen en aankopen.

  Waarom ga je Linthorst verkopen halverwege het seizoen en niet aan het einde van het seizoen? Ook al is hij maar een invaller waardig op dat moment. Je had hem nodig.

  Waarom geen poging gedaan om de ontevreden Unnerstal een half jaar te huren? Had je meer aan gehad dan het leger aan huurlingen.

  Ik ben het niet met de mening eens dat we nu per sé zoveel slechter waren als de concurrenten. Zoals ik al vaker gezegd heb had je op basis van een goede discipline en overtuigingskracht, vechtmentaliteit, redelijk makkelijk 13e/ 14e kunnen worden. Dat wijzen de cijfers en weggegeven partijen gewoon uit.

  Dus zelfs een zeer matig VVV had gewoon veilig kunnen zijn. Dat was goed geweest voor de stabiliteit van de club, dan had men weer kunnen doorgroeien, mits men iets aan dat stadion zou doen, zoals beloofd. Ik denk ook niet dat de selectie per sé slechter was als die van vorige seizoen of die van het seizoen daarvoor. Ook denk ik niet dat het VVV van vorig seizoen in de gevarenzone terecht was gekomen, ondanks matig Steijnsiaans voetbal. Men haalde gewoon zijn punthjes en dat had men de resterende paar wedstrijden ook gedaan. Ik vind het apart dat sommige nu ineens met de naam Steijn op de proppen komen. Die waren sommigen liever kwijt dan rijk. Ik denk dat Steijn een echte held was, met clubliefde bovendien.

  De situatie waarin we nu zitten is te wijten aan beleid en daar gaat de directie over. SI]inds men er al snel achter kwam dat Maaskant een verschrikkelijke keuze was (Berden zelf moest ingrijpen achter de schermen) is men bij de club paniekvoetbal gaan spelen in plaats van zinnig beleid voeren. De degradatie van gisteren is een rechtstreeks gevolg van het binnenhalen van Maaskant (vriend van Valkx) in de plaats van het speuren naar een trainer die bij VVV had gepast. Ook heeft het imago van VVV een flinke knauw gekregen door het binnenhalen van Maaskant. Ik hoor mensen in het land nog steeds lachen om of vraagtekens zetten bij deze bizarre keus.

  In tegenstelling tot andere mensen (maar ik heb natuurlijk vaker een rare afwijkende mening; soms heb ik het goed en soms bij het verkeerde eind, wie zal het weten), denk ik dat onze jeugdspelers in de selectie niet zo slecht zijn.

  Roemer en Bastiaans zijn echt niet slechter dan een John of Hunte en zeker goed genoeg voor de KKD. Over Janssen en Dekker kan ik minder goed oordelen, maar die hebben nu ook al meerdere basisminuten gemaakt. Voor de KKD misschien ook een voldoende niveau. Buiten de soort van basis die ik beschrijf (met als subsitutie tussen haakjes) hebben we ook nog onze andere nu verhuurde spelers als bankzitters en andere jeugdspelers die nu al op de bank zitten. Voor een rol als invaller moeten zij geschikt zijn de laatste 15-20 minuten. Voor de vraagteken posities moet VVV spelers halen met kwaliteiten voor de basis. Dat zijn dus zo’n 3 of 4 aankopen basis en nog 2 of 3 voor de breedte. Van KKD niveau. Die je dus best ook op het tweede niveau in België, 2e/ 3e niveau in Duitsland, tweede niveau in Denemarken/ Scandinavië o.i.d.. kan oppikken

  Mochten een aantal spelers blijven dan sta je er qua basis best ok voor:

  ————————————————-Kirschbaum (hopelijk)————————————————-
  Pachonik (mocht deze geen andere club vinden)—-? (Dekker)—-da Graca—-Schmitz (mocht deze blijven)
  –Post——————————–? ———————(Janssen)———————————————–?—
  v. Crooy (Roemer)—————————————–?————————————————–Bastiaens

  Naar mijn idee moet VVV vooral investeren in: het realiseren van beter faciliteiten in het stadion, om meer geld in de toekomst binnen te halen, juist nu (het onlogisch lijkt), dus: O opknap beurt en skyboxen. PLUS het aantrekken van eigen scouts (2 a 3). Ook moet er actief gezorgd worden voor het binnenhalen van sponsoren die echt bij de club passen en het vergroten van de achterban en het achterland. Dat doet men wel al, maar dat is niet voldoende.

  Als men ECHT wil evalueren dan moeten sommige mensen eens in de spiegel kijken en zelf ook pas op de plaats durven maken (in plaats van aan het pluche te willen blijven kleven). Vindt iedereen dat iemand mag blijven zitten, dan moet wel diens werkwijze grondig onder de loep genomen worden en ernstig verbeterd worden. Als boegbeeld voor de club hebben we denk ik echt een andere AD nodig, maar ja, waar vind je die?

  1. DeOtjes

   Ook hier worden weer onderbuikgevoelens of zaken neergezet als feiten. Hoe weet jij dat spelers zijn gehaald enkel en alleen door het bekijken van videos en aandragen door zaakwaarnemers. Ik denk zomaar dat je dat niet weet maar dat je wil dat het zo is gegaan. De laatste tijd ben je zeer gefocused op het afbranden van Valkx zonder ook maar enige kennis van zaken te hebben. Dus dit stukje van je verhaal past goed in het straatje.

   Beide Donis broers begonnen goed. Waarom ze er later niet meer bij waren … geen idee. Waarom we de andere Donis niet in de spits hebben gezet (dat was zijn 2e positie) ipv Arias .. geen idee. Zo zijn er veel meer zaken die gedaan hadden kunnen worden. Maar ik kan niet in die keuken kijken en met mij de meesten hier op het forum niet. Maar dat is geen enkele reden om op basis van aannames de TS en het Managent af te vallen.

   Weer kom je met scouts. Nu maar liefst 2 of 3. Dit zijn hele dure mensen. Die willen salaris, moeten veel reizen, entreekaarten voor wedstrijden te bezoeken, hotelovernachtingen. Dit loopt in de papieren. Ik geloof hier niet in en denk dat je dat geld beter anders kunt besteden.

   Het begint niet bij de poppetjes. Het begint bij wat is VVV, wat willen ze en hoe kunnen ze daar komen. En daar horen poppetjes bij

   1. Ievel Knievel

    @ Deootjes

    Hoe weet jij wat ik weet en denk? Als ik niet wat zekerder van mijn zaak zou zijn, zou ik het ook niet zeggen, maar VVV mag er alles aan doen om mijn ongelijk aan te tonen. Ik weet dat ik er niet ver naast zit. Zo werkt dat helaas in de wereld van de voetballerij tegenwoordig Het gaat bij vele clubs zo. De clubs zijn soms speelballen van zaakwarnemers. Veel spelers zijn ook erg last minute gehaald en op basis van aanbiedingen van zaakwarnemers. Ze zijn niet het gevolg van het eigen speurwerk van VVV, want hoe zou VVV ook (zonder socuting) bij spelers in de franse competitie (bijv.) uit moeten komen in hemelsnaam? VVV is die spelers ook echt niet real life gaan bekijken iig. Ik zit er dus niet ver naast. Het tempo waarin de spelers gehaald zijn, maakt ook duidelijk dat er geen gesprekken met die spelers vooraf gevoerd zijn.

    Ik doe niet mijn best om Valkx af te branden (dat is een aanname van jou), ik ga af op wat ik waarneem .Dat zeg ik. Van mij hoeft Valkx ook niet per sé weg uit de organisatie, maar er moeten wel veel zaken anders.

    Valkx is geen heilige die je geen kritiek mag geven hoor. Het halen van een (deels onnodig) huurleger en het daarmee verstoren van de balans in de selectie mag je toch echt op zijn conto schrijven.

    Scouts heb je nodig, JUIST om geen speelbal van zaakwaarnemers te zijn. Scouts kunnen ook deeltijd werken en ze bezoeken natuurlijk maar 1 wedstrijd per week en scouten ook op basis van wat ze op TV-beelden zien en wat ze op trainingen kunnen zien. Ook hoeven ze echt niet heel europa door. De euregio kan al genoeg zijn. Een scout kan ook iemand zijn die al binnen de organisatie aanwezig is, maar extra taken krijgt toegeschoven.

    Ook oud spelers (die met pensioen) zijn kunnen natuurlijk op dat vlak een enorme waarde voor je hebben.

   2. Ievel Knievel

    En ik uit helemaal geen onderbuik gevoelens. In mijn ogen uit ik behoorlijk rationele analyse.

   3. Ievel Knievel

    Overigens is het ook slim om wat beter en meer op taal te selecteren. In dat opzicht zijn spelers uit België (Nederlandstalig), Duitsland en Scandinavië geen verkeerde zaak. Dit soort spelers zijn de Engelse taal al meer machtig en in aanleg is het makkelijker om Nederlands te leren. Duits is soms al een tweede taal in de selectie. Dit voorkomt rare spraakbarriëres en rare clustervorming in de selectie. Ook een probleem wat wil degelijk speelde in de selectie afgelopen seizoen heb ik vernomen.

   4. DeOtjes

    Ach ik heb enkel de docu van Valkx gekeken en heb voor de rest geen idee hoe het er bij VVV aan toe gaat. Dat pretender ik ook nergens.

    En uit jouw schrijven haal ik wel duidelijk dat je niet in de keuken van VVV kunt kijken maar je meer baseert op een stuk beeldvorming verkregen .. ergens. En je werpt je nu als een ervaringsdeskundige op het gebied van scouting als ook als organisatiedeskundige op.

    Ik zeg ook niet dat je Valkx geen kritiek mag geven. Maar als je in meerdere posts probeert aan te geven dat hij (cruciale) fouten heeft gemaakt, zich heeft bemoeid met opstellingen en suggereert dat hij op het pluche blijft zitten dan ga je in mijn ogen echt te ver omdat je de feiten niet kent.

    Het gebruiken van oud spelers (zijnde niet aangesteld als scouts) heet het gebruik maken van een netwerk. Dus enerzijds wordt Valkx verweten dat hij zijn netwerk gebruik maar anderzijds moet hij een netwerk gebruik of hanteert hij, in jouw visie, het verkeerde netwerk. Overigens stelt Valkx ze niet alleen aan maar was het een samenspel tussen Boogers / Valkx en Steijn dus ik hoop in het afgelopen seizoen tussen De Koning (en Driessen) / Boogers / Valkx.

    Als je denkt dat jouw uitgangspunten voor je verhaal waar zijn dan is je verhaal idd rationeel. Maar ik twijfel aan je uitgangspunten en dan is er niks rationeels meer aan.
    Mijn insteek is: Ja er zijn zaken fout gegaan. Ik hoop dat ze kunnen achterhalen wat er mis is gegaan en waarom en er lering uit trekken.

   5. Ievel Knievel

    Dat Valkx zich samen met Driessen in een driemanschap met de Koning met de opstellingen bemoeit heeft waren zijn eigen woorden in een interview.

    En dat netwerk van Valkx bestond afgelopen seizoen vooral uit zaakwaarnemers en minder uit oud spelers of andere aan VVV-verbonden mensen. In andere seizoenen is dat anders geweest. Overigens is Valkx bij PSV wel degelijk weggestuurd vanwege die innige banden met zaakwaarnemers. Het is niet helemaal nieuw. In snap ergens wel waarom hij gebruik heeft gemaakt van die zaakwaarnemers in de winterstop. Dat was ergens paniekvoetbal. Er moest ingegrepen worden. Het heeft alleen verkeerd uitgepakt.

    Mijn opmerking over aan het pluche plakken was aan Bogers gericht en niet echt aan Valkx. Ik verwijt ook dat Bogers Valkx te weinig tegengas heeft gegeven. Ik zeg nergens dat ik Valkx alleen verantwoordelijk hou.

    En mijn mening over de algemeen directeur baseer ik ook op wat ik gewoon zelf mee krijg. Ik zie bijv. dat het stadiondossier een rommeltje is, waarin te weinig openheid van zaken gegeven wordt en vertragingen vooral gemaskeerd worden.

   6. Grad

    level Knievel, je schrijft ellenlange verhalen en commentaren en weet het allemaal zo goed hoe het zou moeten en wat er fout is. Het wordt de hoogste tijd, dat je dit gaat verwoorden in een boek ‘Hoe manage ik een betaald voetbal organisatie’. Ik heb echter mijn twijfels of het een bestseller zal worden.

   7. Ievel Knievel

    Ach weet je Grad. VVV houdt me gewoon bezig. Ik weet het echt niet allemaal beter (al lijkt dit wel zo 😉 ), maar vind het gewoon leuk om eens wat te reflecteren en mijn gedachte langs dingen te laten gaan. Soms bereikt het ook wel de juiste personen, soms niet en soms slaat het ook nergens op wat ik vind. Dat vind ik zelf ook prima.

    Kritiek krijg ik hier al langer te horen. Het zij zo. Achteraf heb ik toch wel meer dan eens gelijk gekregen. Ook hoe zaken binnenskamers bij VVV in elkaar zitten, maar kennelijk kon ik dat volgens sommigen toch echt allemaal niet weten.

    Wat ik wel weet. Als we nu “gaan refflecteren” en over een paar dagen we een glas drinken en een plas doen er werkelijk voor de langere termijn niets verandert bij VVV. Het blijft dan dit zoals het al jaren gaat. Dat leidt tot veel (onnodige) frustratie bij mensen. Weliswaar met een kleine stijgende lijn daarin waarneembaar (en voor de komende periode moeten we nog maar zien of het zo gaat zijn), maar echt opschieten doet het ook niet. En dan kom ik bij het volgende punt: ergens is het onnodig. Dat is gewoon zonde.

    Een voetbalclub runnen in mijn eentje kan ik zeker niet en ik ben zeker geen megaexpert, toch heb ik wat gedachtes.. Leuk als mensen er soms een beetje open voor staan. Overigens heb ik een aantal seizoenen geleden zeker zo mijn gedachtes met de club gedeeld, gelukkig heb ik er wat van terug gezien in “truuk de berg op”. Dan ben ik al blij. Al wordt er maar een fractie opgepikt van wat ik roep.

 16. jurgen

  Jammer, maar de sterren waren VVV niet gunstig gezind, goed evalueren binnen de eigen gelederen wat er allemaal is gebeurd en hiervan lering trekken. Jonge gasten die nu verhuurd zijn terughalen voor komend seizoen, oa Stan van Dijck, Aaron Bastiaans en lekker laten spelen. Er zal zeker een redelijke leegloop plaats vinden binnen VVV, maar dat is prima. Types als Swinkels en Hupperts en John en nog een aantal gehuurde spelers, lekker laten/moeten gaan. Trek er nu lering uit, als VVV zijnde, dat als spelers lang NIET hebben gespeeld, je die gasten niet moet nemen. Blessures en of ze ooit hun niveau nog gaan halen is een te groot risico.
  Zorg dat je komend seizoen een goede mix hebt tussen jeugd en ervaring. Tel Roemer bij de 2 bovengenoemde namen en je bent al bij 3. Vito en onze Zweedse vriend en Dekker zitten we al op 6. We gaan ut verder wel zien, als we maar gasten hebben, die het gras willen opvreten.
  VVV zou eens moeten peilen of die Jonas Arweiler bij VVV wil voetballen, dat zou mogelijk wel wat kunnen worden in de KKD.
  Verder blijf ik erbij dat VVV veel krachten “verspeeld” heeft, met het spelen van de KNVB beker en het bereiken van de halve finales. De selectie was hier te smal voor en een aantal spelers kunnen het gewoon niet opbrengen om 3 wedstrijden binnen 8 dagen te moeten voetballen.
  We gaan het komende maanden wel zien hoe het zich ontwikkelt, hoop dat Jos, het wat professioneler krijgt binnen VVV, want dat lijkt me ook wel een dingetje. Het pluich van VVV mag ook wel eens stevig in de spiegel kijken. Lopen ze maar eens 2 maanden stage bij PSV, mss is dat zinvol en steken ze wat op.
  Over een jaar doen we minimaal mee met de nacompetitie en als we dan mazzel hebben en we zijn in vorm……….. dan zien we het wel weer.

 17. Oelie op zuid

  Ievel zat vroeger altijd te zeuren en zeiken over Berden. Sinds die niet meer op de voorgrond is, wordt er gezeikt op Bogers en Valkx. Man stop daar toch mee. Als je het zo veel beter weet, haal dan enkele dikke sponsors met veel poen die willen investeren in VVV, maar niet om er geld mee te verdien. Als het stadionplan van

 18. Oelie op zuid

  Ievel zat vroeger altijd te zeuren en zeiken over Berden. Sinds die niet meer op de voorgrond is, wordt er gezeikt op Bogers en Valkx. Man stop daar toch mee. Als je het zo veel beter weet, haal dan enkele dikke sponsors met veel poen die willen investeren in VVV, maar niet om er geld mee te verdien. Als het stadion plan van H.Berden door was gegaan had je een basis voor eredivisie voetbal gehad ( geen zekerheidje). Maar wel een kans. Nu is het heen en weer tussen kkd en eredivisie. Ik zeg nogmaals, deze selectie is kwalitatief de beste spelersgroep sinds jaren. Ook dat geeft geen garantie voor succes,

  1. Ievel Knievel

   Er is een verschil tussen zeiken en terechte kritiek geven. Ook Berden en Bogers zijn niet heilig. Persoonlijk heb ik weinig tegen de heren en heb zelfs veel respect voor ze en wat ze voor VVV hebben betekent. Betekent niet dat je nooit in de spiegel mag en moet kijken. En als er terechte kritiek op hun functioneren is, mag die zeker gegeven worden.

   1. mats

    Terechte kritiek kun je onderbouwen met feiten… die heb je niet dus dat jij slechts constant loopt te zeiken op Valckx en Bogers lijkt me een juiste constatering.

   2. Ievel Knievel

    Het tijdspad rondom het aantrekken van spelers in de winterstop kan je gewoon zelf terugzoeken. Daar is gewoon in de pers en door de club openlijk over bericht.

    De meeste transfers lijken toevallige last-minute transfers. Je gelooft toch niet dat de Donissen, de Shabani’s en anderen al langer op het vizier van VVV stonden? Vooral dat de ene Donis ook maar werd aangetrokken na de andere op basis van uitvoerige analyses? Yeah right. Daarnaast gingen we spelers aantrekken voor posities die misschien niet echt nodig waren.

    We hadden behoefte aan een centrale verdediger, een verdedigingsleider. Daarom gingen er voor de winterstop genoeg stemmen op om dan maar Post een linie naar achteren te zetten.

    En eventueel zo’n zelfde extra leider op het middenveld, zeker gelet op het aanstaande vertrek van Linthorst, waardoor er daar ruimte kwam.

    De Donissen kwamen uiteraard al uit dezelfde brochure.

    De meeste transfers kwamen ook ineens uit de lucht vallen. Niet alleen voor mij, maar voor velen voetbalvolgers en ook mensen binnen de club (weet ik vanuit een bron die ik je echt niet aan je neus ga hangen, andere mensen met connecties binnen de club kunnen dit bevestigen; er zijn best wat reaguurders die goede inside info krijgen).

    En over de kwaliteit van de transfers in de winterstop kunnen we kort zijn: ondermaats. Met of zonder blessures en in ieder geval zonder al te veel spirit (die je nodig hebt in degradatiestrijd), verklaart ook het verdwijnen van spelers uit de selectie. Ergens weggegooid geld. En ja, ik weet het: achteraf praten, maar dat zijn we ook sowieso aan het doen.

    Daar hebben we het gewoon over.

  2. Ievel Knievel

   Het stadionplan van Berden op het kazerneterrein was een megalomane gruwel dat VVV juist veel vertraging van seizoenen in zijn groei heeft gekost. Het plan kon ook helemaal niet gerealiseerd worden door allerlei bouwbesluiten en zaken die bij de hoge Raad lagen. Het was een veel te ambitieus plan dat helemaal niet paste bij een club als VVV. Het was ook onrealistisch om te verachten dat VVV een zelfde groei als Twente kon doormaken. VVV had zich veel beter kunnen spiegelen aan Heracles, wat ook ooit het plan was, begin jaren tweeduizend. Ook is er een uitvoerig onderzoek van een adviesbureau geweest (door VVV zelf ingehuurd) dat adviseerde te stoppen met de fata morgana van het Kazerneplan. Daaruit kwam zelfs naar voren dat een nieuw stadion in de buurt van Noorderpoort het meest logische en kansrijk was. Een stadion met max. 12.000 plaatsen. Uiteindelijk heeft VVV besloten om vast te houden aan de clubhistorie en clubcultuur en van de Koel zijn toekomstige vesting te maken. Prima keus ook. Echter had de realisatie van de nieuwe O tribune al in 2019 moeten starten en hadden andere aanpassingen voor die tijd gerealiseerd moeten zijn. Hier heeft de club (onduidelijk door wie het allemaal precies kwam, er waren vast ook externe factoren) lopen aanklungelen.

   1. Grad

    Wat betreft de O tribune kan ik uit je commentaar opmaken, dat je niet op supportersavond(en) bent geweest en/of de verslagen hierover gelezen hebt, waarin is uitgelegd , waarom deze nog (voorlopig) niet gerealiseerd zou worden. Nu ben je maar wat aan het roeptoeteren hierover

   2. Ievel Knievel

    Nee hoor. Ik heb zeker naar de uitleg geluisterd. Ik vond alleen de uitleg, gelet op het proces daarvoor, niet helemaal bevredigend. Zoals ik al zei, er zijn zeker externe factoren geweest; maar dat ligt zeker ook aan het handelen van de club zelf (en dat laat men steevast achterwege in de “uitleg”, soort van eigen stoepje schoonvegen). Ik krijg toch de indruk dat de club aanrommelt en achter de feiten aanhobbelt in plaats van er bovenop zit. Zeker bij zo iets cruciaals voor de toekomst van de club als de aanpassingen van het stadion. Er werd vertraging op vertraging op vertraging gestapeld. Daar is niet of onduidelijk over gecommuniceerd. Ook heeft VVV zich meermaals tegengesproken en valse/ loze beloftes gedaan. Daar hou ik niet van. Dan kun je nog beter niets communiceren (wat ook niet goed is), maar bewust mistbanken optrekken richting sponsoren en achterban, om bewust onduidelijkheid te creëren; nee, daar hou ik niet van.

   3. Grad

    Het heeft geen zin om verder te discussiëren, want je maakt er toch je eigen verhaal van. Je praat over alles, alsof je bij de bestuursvergaderingen hebt gezeten en alle ins- en outs kent.

   4. Ievel Knievel

    Ik zeg hoe ik het zie en wat ik weet en hoe ik daar vervolgens tegen aan kijk. Ik ben dan ook niet aan het discussiëren.

 19. brise continu

  Hallo allemaal!
  Betweters!
  Er is er maar één die alles weet en dat is brise continu.
  Het probleem zit bij Ivo Dahlmans, dat is echt zo..hij is de schuldige
  en de Kaldenkerkernerkerkereweg is te steil..ze zijn al moe als ze boven aankomen.
  Kirschbaum een goede keepert….psssst…ff alchen…heeft geen enkel punt opgeleverd det knoetsoér!

 20. Zeker wete

  Raar seizoen. In januari denk je al bijna veilig te zijn. Topscoorder aan boord en wie doet je wat… Raar. Maar waar en dat is VVV. Mijn club, onze club. Ik blijf supporter! No matter what.

  Het moet me toch nog van het hart dat ik het ontbreken van een nieuw stadion een cruciale gebeurtenis vind waardoor VVV vooralsnog te klein is voor (een lang verblijf in) de eredivisie en te groot voor de eerst divisie. Ik weet dat de meningen daarover uiteen lopen maar dit is mijn mening.

  1. jason

   Roda en nac hebben zon stadion waarvan wij denken dat als we dat hebben dat we dan een stabiele eredivisie club worden.

   Waar spelen deze clubs ook alweer ?

   In dezelfde devisie als ons en in de koel volgend seizoen. ( op echt gras)

   Lang leve De Koel

   1. Koelie

    Alsof er geen tussenweg is tussen te grote tempel of een complete bouwval. We kunnen hier ook makkelijk wijzen naar Heracles, Sparta , GAE en RKC. Allemaal kleine clubs met vernieuwde stadions. Waar spelen die volgend seizoen ook al weer?

    Lang leve De Koel gedegradeerd op echt gras met kudt voetbal.

   2. jason

    Haha complete bouwval. Ga je schamen. Aub.
    Sinds wanneer hebben sparta en rkc een vernieuwd stadion dan ?
    En de clubs die jij normt op heracles na zijn net als vvv heen en weer clubs. Niks mis mee trouwens.

    Lang leve het mooie stadion De Koel

  1. Ievel Knievel

   Ik denk dat Bogers beter op zijn plek is op zijn oude commerciële functie, maar niet als algemeen directeur. Van mij hoeft hij echt niet bij het grofvuil gezet te worden, maar als AD kunnen we beter iemand anders aanstellen. Iemand die echt van wanten weet op die positie.

   1. Koelie

    Hans Soentjens dan maar weer? 😉

    Wat doet een AD nu, beetje zorgen dat de toko blijft draaien. Voor de lange termijn verbeteringen zal er hulp bij moeten. Denk dat de RvC veel professioneler kan en ook het technisch beleid, zoals jezelf al uitvoerig hier hebt beschreven.

   2. Ievel Knievel

    Soentjes, bespaar me aub! Maar goed, een AD is wel het visitekaartje van de club, die de uitstraling deels bepaald. Daarnaast moet hij iedereen in de organisatie aansturen en op scherp zetten en de boel zakelijk, financieel en op veiligheidsgebied op orde hebben. Ook dus tegengas bieden aan mensen en in de gehele organisatie zorgen voor een topsportklimaat. Van boven naar beneden en weer terug.

Leave a Reply