Lars Unnerstall

Nederlandse subtoppers willen Lars Unnerstall

Het was wachten tot dat het zou gebeuren, maar de eerste clubs hebben zich gemeld voor keeper Lars Unnerstall. De Duitser is bezig aan een fantastisch eerste seizoen bij VVV-Venlo en dat is ook opgevallen bij andere clubs in de Eredivisie. Verschillende clubs uit de subtop hebben inmiddels contact gezocht met de zaakwaarnemer over de keeper. Dat meldt Voetbal International.

De keeper is een rots in de branding van VVV en is samen met Nils Röseler en Jerold Promes het hart van de Venlose verdediging dat zo geroemd wordt dit seizoen. Er zijn zoveel momenten dat Unnerstall ons in wedstrijden heeft gehouden of redding heeft gebracht. Van de gestopte penalty in Groningen tot de fenomenale redding in Breda, we komen superlatieven tekort voor de man. In de wedstrijd tegen PSV (3-0 verlies) verloren we dan weliswaar, maar Unnerstall maakte maar liefst 16 reddingen, wat sinds het seizoen 2010/2011 niet meer was voorgekomen. Mannetje hoor.

Volgens Voetbal International hebben AZ, Vitesse, SC Heerenveen en FC Utrecht zich al gemeld bij zijn zaakwaarmener voor Unnerstall. Stuk voor stuk mooie clubs voor de keeper, die probeert hoger op te komen. VVV heeft de keeper al een aanbieding gedaan en de keeper neemt ook die in beraad. We hopen natuurlijk allemaal dat hij blijft, maar we moeten ook zo reeel zijn, dat dat heel moeilijk gaat worden. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af.

Unnerstall kwam vorige zomer over van Fortuna Düsseldorf en wilde via VVV weer de weg omhoog vinden. Het lijkt dat dit gaat gebeuren, want de clubs staan inmiddels in de rij voor de 27-jarige keeper. De voormalig jeugdinternational heeft ook internationale ervaring opgedaan op clubniveau. Als keeper van Schalke ’04 nam hij deel aan de Champions League. Tot dusver keepte hij 27 wedstrijden voor VVV-Venlo. Daarin wist Lars Unnerstall 7 keer de nul te houden.

4 Responses

  1. chretien

    Wat is wijsheid voor unnerstall? Bij vvv kan hij niet kapot. Onbetwiste eerste keep. Kan 10 jaar onder lat blijven staan. Als daar tegenover een naar verhouding heel goede beloning, dan kan het wel eens anders aflopen dan wij denken. Deze jongen levert ons punten op. Bij de genoemde subtoppers kan het hem heel anders verlopen. Ik wens hem veel wijsheid bij het nemen van zijn beslissingen…

  2. LJ

    Ik gun hem de stap van harte. We mogen blij zijn met het feit dat hij een jaar bij VVV heeft willen spelen. Voordeel is dat er nog wel meer spelers rondlopen in Duitsland met dezelfde historie. Er komt wel weer wat uit de hoed van onze Stan.

Leave a Reply