“Neudecker dicht bij overgang naar TSV 1860 München”

Het is geen geheim dat het huwelijk tussen VVV-Venlo en Richard Neudecker niet is geweest waar iedereen op gehoopt had. De middenvelder sprak een vertrekwens uit en zat al niet meer bij de wedstrijdselectie – onder andere door privé-omstandigheden. Nu lijkt de Duitser te verkassen naar 1860 München, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en zijn debuut maakte. Dat melden diverse Duitse bronnen.

Volgens Loewen Magazine zou de club uit de 3. Liga maar al te graag gebruik willen maken van de diensten van Neudecker en zouden er extra fondsen geworven worden voor onder andere de transfersom.

36 Responses

 1. lucien1978

  Dat doet Valckx dan toch weer goed. Een speler transfervrij halen en een langdurig contract laten ondertekenen . Als het niet wordt ontvang je toch een transfersom. Is het wel een match dan ontvang je de hoofdprijs

 2. Oelie op zuid

  Volgens de Limburger, heeft Neudecker zijn contract laten ontbinden.Als dit klopt vangen we geen stuiver en hebben we geen geld om een nieuwe speler te halen. Dat wordt dus weer zoeken naar een transfervrije speler. De vraag is of VVV wel goed heeft gehandeld in deze. Mijn mening is dat Neudecker niet heeft laten zien waarom VVV hem heeft gehaald. De reden hiervoor ken ik niet.
  Jammer, maar we zullen ons nog moeten vesterken op het middenveld. Waarom wordt er niet in de kkkdivisie gescout.

  1. Hendrix2

   Contract is idd ontbonden, erg jammer. Maar wel schappelijk als vvv zijnde. Weliswaar geen transfersom maar wel salaris dat vrij komt. Iedereen had meer verwacht van Richi maar helaas. Nu mag ik toch hopen dat Valckx iemand weet te strikken van zijn lijstje “top 3” spelers.
   En graag voor volgende week tegen Emmen.
   Heeft iemand suggesties voor versterkingen?

   Forza VVV!

   1. Godfried

    Heeft Neudecker zijn contract laten ontbinden?? Alsof hij dat kan. Dit moet dan toch echt door VVV gebeuren. En het lijkt me heel sterk dat je een speler die onlangs een marktwaarde van ruim 400.000 had (volgens Transfermarkt), gratis de deur laat uitlopen. Dan zou je namelijk knettergek zijn…

   2. Ik denk dat ze wel geïnformeerd hebben of er interesse was, maar die was er wrsch niet, net als Schäfer , die kunnen ze ook niet slijten…. Dan kun je zo’n speler wel aan zijn contract houden, maar gaat ie nauwelijks spelen en heb je een ontevreden speler op de bank zitten, dus ik snap het wel. En voor dat salaris kun je evt een speler halen die wel potentie heeft voor de basiself.
    Jammer van de potentiële transferwaarde, maar het is niet anders…

  2. roermond

   De Limburger zit er wel vaker langs en zeker met negatieve berichten over VVV. Volgens diverse Duitse voetbalsites heeft München 1860, dankzij sponsoring, wel degelijk een transfersom betaald voor Neudecker.

 3. Leonardus

  Deze speler heeft geen enkele toegevoegde waarde voor VVV gehad als het over zijn voetbalkwaliteiten gaat. Als VVV alleen al het salaris van afgelopen seizoen terughaalt is dat pure winst.

  Toch blijkt uit de feiten dat Valckx de laatste jaren veel verkeerde spelers naar VVV heeft. Dat heeft de club handen vol geld gekost. En als we naar de transfers kijken de afgelopen jaren heeft VVV alleen geld verdient aan Mlapa die door Valcks werd aangetrokken.

  1. Grad

   Nou dat is niet alleen kijk maar eens naar ADO, Fortuna, FC Twente, Emmen, RKC Ook daar hebben veel spelermutaties plaatsgevonden en ze zijn er niet rijker van geworden.
   Fortuna heeft afgelopen seizoen wel twee lucratieve transfers gemaakt, maar daar tegenover staat, dat er ook een groot aantal spelers mislukt is en dat waren geen goedkope jongens. Alleen hebben zij nu iemand achter de hand die dit (voorlopg?) afdekt.

   1. Oelie op zuid

    Leonardus, wat ben je toch steeds op Valckx aan het zeiken. Als je het beter weet dan doe een suggestie bij Valckx voor een interessante betaalbare speler , maar hou op met dat negatief gedoe.

   2. Ievel Knievel

    Leonardus is een nieuwe trol die alleen maar zeikt; waarschijnlijk een jaloerse gefrustreerde supporter van 1 vd 3 andere provinciale clubs die het niet kan verkroppen dat VVV al jaren de best presterende club en de best geleide club in Limburg is.

    Zijn gezeik is ongefundeerd en raakt kant noch wal.

   3. Leonardus

    Tuurlijk jong.
    Dat is straks anders, want dan is Fortuna de beste van LB.

    Feit:
    12 spelers vertrokken – 6 nieuwe.
    Volle bak bij VVV in de kleedkamer.

    Het enige wat ze presenteren is een nieuw uitshirt.
    En dat ziet er dan wel geweldig uit!

   4. Ievel Knievel

    12 spelers- 6 nieuwe = bewust beleid gelet op Corona en financiën, meermaals vanaf mei uitgelegd door Valkx en Bogers. VVV gaat met een kleinere selectie werken. Ik sta wel achter verstandig beleid en staar me niet blind op loze beloftes, grote worden en resultaten alleen. Andere dingen zijn net zo belangrijk.

    Fortuna heeft zeker een kans om de beste van Limburg te worden, maar dat waren ze al heel lang niet. VVV wel de afgelopen seizoenen, door minder geld uit te geven en met verstandig beleid. Sterker nog, ze houden al jaren ADO, NEC, De Graafschap, Roda JC, NAC, GAE onder zich. Allemaal stuk voor stuk clubs met meer potentie en in de basis grotere clubs met een grotere achterban ook. En zo zijn er nog meer clubs te noemen zelfs.

    Fortuna is de afgelopen 15 jaar 3x zo goed als zeker zijn licentie kwijt geweest en failliet verklaard (door zeer slecht beleid; VVV heeft in diezelfde periode zeer goed beleid gevoerd en de weg omhoog ingeslagen met 3 promoties en meerdere eredivisie seizoenen met seizoenen rond de 12e/13e plek).; alleen door enkele kleine wonderen bestaat Fortuna nog. Net op het moment dat het goed gaat en ze toevalligerwijs gepromoveerd zijn verkopen ze hun ziel aan de duivel en wordt de identiteit van de club ingewisseld voor wat mannen met geld. De vraag is echter, is het leuk op de manier waarop ze dat proberen te doen?

    Kevin Hofland is mister onsympathiek himself. Verder fungeren ze momenteel meer als een handelshuis voor (dubieuze) zaakwaarnemers, want wat er daar allemaal binnen komt en weer uit gaat; puur handelswaar van zaakwaarnemers. Ik geef ze alleen een pluim voor het aantrekken van die spits uit Duitsland. Verder hebben ze een Turkse eigenaar en een Turkse investeerder, uit de media daar, met dubieuze banden, want zo werkt dat tegenwoordig aldaar. Ik weet niet of je daar blij van moet worden. Verder wordt er geen duurzaam beleid gemaakt, maar wil men zo snel mogelijk op resultaat spelen. Zonder dar daar een fundament van passie en liefde onderligt. Dit soort dingen ontploffen vaker wel dan niet in het gezicht van eigenaar, investeerders en supporters. Overigens ging het de afgelopen seizoenen helemaal niet zo lekker met de toeschouwersaantallen bij Fortuna hoor; gelet op die behoorlijk lege grote kale sfeerloze betonbak van ze.

 4. roermond

  De Limburger zit er wel vaker langs en zeker met negatieve berichten over VVV. Volgens diverse Duitse voetbalsites heeft München 1860, dankzij sponsoring, wel degelijk een transfersom betaald voor Neudecker.

 5. Godfried

  Doan krijgt momenteel de PSV de ruimte om een ’transfer’ af te ronden. Hij wordt waarschijnlijk door de Eindhovense club voor een jaar verhuurd. Doan wil zich graag in de kijker spelen met het oog op de Olympische spelen volgend jaar. Ik zeg: どういたしまして

  1. mats

   Bielefeld? Gepromoveerd naar de 1e Bu dealings toch? En dan denken mensen hier dat een Dian voor VVV zou willen komen ballen. Enig relaiteitsbesef is hier wel ver te zoeken he? VVV wint nog niet eens van Straelen een 4e niveau club hahahaah

   1. Godfried

    ach ja. en psv speelt vandaag gelijk tegen een 3e divisionist. zegt allemaal niet zo veel deze uitslagen tijdens de voorbereiding.

 6. Venlooow

  Godfried ik dacht precies hetzelfde als jij.
  Doan voor een jaartje proberen te huren.
  Hoeft hij niet ver te reizen. Hij zou info bij Keisuke kunnen inwinnen en hij zit zo in Düsseldorf.

   1. Real VVV

    Dat salaris van Doan kan VVV toch nooit ophoesten. PSV verhuurt hem veel liever aan een club die het hele salaris voor zijn rekening neemt.

   2. Godfried

    Doan naar Bielefeld…. tjonge jonge. die hadden we nou goed kunnen gebruiken.

 7. mats

  De onderkant van de Eredivisie heeft moeite met winnen tegen clubs uit de regionalliga 4e niveau… Neudecker is niet goed genoeg voor VVV dat verliest van zo’n 4e niveau club…. en dan gaat Neudecker naar 1860 München.. een club op het 3e niveau… en daar zou hij dan wel gaan slagen! Terwijl hij ook nog eens gratis de deur uitloopt? Ik lach me dood als een boer met kiespijn.

  Maar goed alles beter dan Roda FS dat zo’n alleenheerser aan het roer heeft.

  1. Leonardus

   Met zo’n transfers als Fortuna kun je thuiskomen. VVV kan alleen maar jaloers naar Sittard kijken. Had VVV maar zo’n geldschieter. Maar wie stopt er nou geld in een gammele club met een waardeloos stadion. Maar ja dat mogen we Berden aanrekenen. Die heeft VVV niks gebracht en achtergelaten met een krot.

   1. Grad

    Hoezo, kijk eens naar het afgelopen seizoen naar de inkomende- en uitgaande transfers van Fortuna en het komende seizoen zullen ze het nog moeten bewijzen. Het lijken wel aansprekende transfers, maar zaten wel afgelopen seizoen veelal ol de bank.

   2. robvvv

    Leonardus,
    graag een beetje meer respect voor Hay Berden en wat meer realiteitszin ..
    Deze man heeft er persoonlijk voor gezorgd dat VVV niet failliet is gegaan begin jaren 2000. Met de middelen die hij had heeft hij VVV van de ondergang gered. Dat er vervolgens , wegens tegenvallende supportersaantallen te weinig inkomsten zijn en daardoor geen geld om uitgebreid te investeren in deze mooie vereniging is niet zijn schuld. Kijk eerst maar eens naar de destructieve houding van de gemeente Venlo in de loop der jaren…
    En externe geldschieters (zoals Fortuna of Vitesse) gaan er met de club vandoor en laten de club vallen als het hun uitkomt. VVV doet het goed met een consortium van aandeelhouders uit de regio. Dat is clubbinding !! Nu de toeschouwers nog…
    De toeschouwersaantallen waren altijd een bron van zorg voor VVV (behalve midden jaren 70 na 13 jaar ellende in 2e en 1e divisie): in het topseizoen 60-61 speelde VVV voor een begroot aantal toeschouwers van 7000 per wedstrijd …. de laatste 4 wedstrijden in dat seizoen kwamen in totaal 9000 toeschouwers …..(Spelers moesten noodgedwongen verkocht worden en prompt degradeerde VVV het seizoen erop)

    VVV had en heeft last van een heel beperkt achterland (tegen de grens aan met een grootmacht als BMG op 30 km afstand) .
    Een eredivisieclub die zó slecht ligt bij zijn achterban mag in de handjes klappen dat er überhaupt eredivisievoetbal gespeeld kan worden….
    Met amper 2500 seizoenkaarten dit seizoen wordt het weer een lastig verhaal…
    Ikzelf voel me niet aangesproken: ik kom al mijn hele leven bij VVV en heb ere- eerste en tweede divisie meegemaakt en ik blijf komen ….

   3. Helder en duidelijk verhaal zodat iedereen weer met beide benen op de grond staat…
    En spelen in de tweede divisie meegemaakt, respect, echt baas boven baas, dat was voor mijn tijd!

   4. Leonardus

    DE gemiste kans, een nieuw stadion op het Floriadeterrein is volledig Hay Berden aan te rekenen. Mijnheer Berden hield vast aan zijn droompaleis een onmogelijk stadion op het Kazerneterrein.

    Daarmee vergooide hij de kans om een nieuw stadion grotendeels gefinancierd door gemeentes en de overheid te bouwen.

    En laten we nou niet gaan zeuren over een beperkt achterland. In Zuid-Limburg zitten 3 clubs binnen een staal van 30 km en die trekken allemaal tezamen meer dan 4 keer zoveel toeschouwers als VVV.

    Nog niet zo heel lang geleden was de Koel 2 eredivisieseizoenen iedere wedstrijd uitverkocht. Dus het kan wel.

    Maar de afgrijselijke speelstijl zowel in thuis als in uitwedstrijden zorgt er voor dat veel mensen zich niet de moeite nemen om naar het stadion te komen. Tel daar bij op dat 1/4 van het stadion in de regen moet staan/zitten.

    Dit seizoen degradeert VVV en zakt af naar de grijze en grauwe middelmaat. Mede dankzij de (oude) beleidsbepalers!

   5. Grad

    Eind jaren 70 zaten 12.000 toeschouwers in regen en wind, maar toen zond men geen wedstrijden uit, die je nu lui op de bank met de verwarming op 21 kunt volgen.

   6. Ievel Knievel

    In Zuid-Limburg wonen met veel dichtbevolkte stedelijke gebieden veel meer mensen dan in Noord-Limburg. Logisch dat daar meer support is voor voetbalclubs.

    Bedenk dat Maastricht als stad (en dan niet naar Venlo als gemeente kijken), dubbel zo groot is. Maastricht (is vooraleer stedelijk gebeid als gemeente): 120.000 inwoners, Venlo an sich (niet gemeente): 62.000 inwoners. Dat maakt al wat verschil, om maar eens wat te noemen. Daarnaast trekt MVV trouwens behoorlijk wat minder bezoekers meestal en leeft de club wat minder in de eigen stad dan VVV. Zeker onder alle nieuwe inwoners van Maastricht (en daar heeft Maastricht er nogal veel van: expats/ internationals) leeft MVV helemaal niet zelfs. Sterfhuisconstructie dus. En dan heb je ook nog Parkstad, om maar eens wat te noemen, een stedelijke agglomeratie waar alles aan elkaar vast ligt. VVV doet het zo slecht nog niet en ik zie de bezoekersaantallen bij Roda de komende jaren alleen maar sterker dalen hoor. En jaloers op Roda ben ik al helemaal niet.

    De rest van Noord-Limburg is vooral wat leeg platteland eigenlijk. Links van Horst is men massaal voor PSV (Topclub in NL en Europacup 1 winnaar), boven Venray is men al in grote getallen voor NEC (in potentie grotere club uit een grotere stad), in Duitsland ligt het Ruhrgebied op minder dan 25 km afstand dat het 7e grootste stedelijk gebied ter wereld is met werkelijk tientallen profclubs die op een hoger niveau dan VVV acteren, waarvan de meeste in de Bundesliga, samen met de Premier League en de Primera Divsion DE competitie in Europa (n de WERELD!). Met onze tegenstander van zaterdag; huis van Duitse en Europese topspelers, op een steenworpafstand van de Koel.

    Ik noem dat behoorlijk veel concurrentie eigenlijk. Neemt niet weg dat er zeker mogelijkheden zijn voor VVV, die VVV nog niet ten vollen benut; ik heb hier de afgelopen jaren al veelvuldig over geschreven.

    Die 2 eredivsieseizoeenen in een uitverkocht huis eind jaren 2000, begin jaren 2010; toen hadden we minder stadioncapaciteit dan we nu hebben; te weten 6500 en 7500, daarna is de Koel ook weer bescheiden uitgebreid. Logisch dat het stadion sneller uitverkocht was.

    VVV trekt door alle jaren heen gemiddeld 6500/ 7000 toeschouwers, dat is inclusief de succesjaren in de jaren zeventig (en jaren vijftig en tachtig) . Het is eerder uitzonderlijk dat VVV eind jaren zeventig en ook nog half jaren tachtig gemiddeld 12.000 toeschouwers trok. Nog niet eens met het beste voetbal en de hoogste posities op de ranglijst in de jaren zeventig. In de jaren tachtig waren het de resultaten die supporters lokten, maar alleen in de ere. Misschien kunnen we wel leren waarom er toen wel 12.000 bezoekers kwamen; maar bedenk wel dat deze periode enorm afwijkt van de gemiddelden door de andere jaren uit de geschiedenis van VVV heen. Wil je het potentieel van VVV uitbreiden, dan moet je dus mensen die niks met VVV hadden en hebben zien te overtuigen om te komen.

    Er zijn kansen voor VVV om supporters tot aan Deurne, Boxmeer, Reuver aan te trekken, maar dan moet je ze dus wel lokken met iets anders dan met topclubresultaten, want er zijn genoeg topclubs in de buurt waar deze mensen ook supporter van kunnen zijn. Roermond is bijvoorbeeld al te veel een cultureel ander gebied om daar veel supporters te winnen voor VVV.

    Ook in het gebied in Duitsland tussen de grote steden en de grens kan VVV supporters trekken, maar dan zal men vooral relatief bekende Duitse spelers op leeftijd of uit de Duitse regio moeten gaan aantrekken om deze supporters over de streep te trekken. Een eventuele fusie met KFC Uerdingen (mochten die ooit failliet gaan, want die gaan al heel lang niet lekker) zou dan uitkomst kunnen bieden. Ook een Luhukay binden aan de club kan al veel goed doen om Duitse supporters wat meer te overtuigen.

   7. Ievel Knievel

    Jaloers naar Sittard kijken? Een club die de afgelopen 15 jaar 3x zo goed als failliet was en 2x eigenlijk al zijn licentie kwijt was. Echt een wonder dat ze überhaupt nog bestaan. En dat hebben ze helemaal aan zichzelf te danken. Van Bekerfinale en hoge ranglijsten onder van Marwijk naar laatste worden in de eerste divisie in een paar jaar / paar seizoenen tijd. Dat heeft niks met goed beleid te maken.

    Verder hebben ze een sfeerloze depressieve betonbak als stadion die nooit vol zit, ook niet in de eredivsie en hebben ze spelers gehaald die niet meteen een goed team of een goede selectie maken. Dat moeten we eerst nog maar eens zien. Ik hoor en zie trouwens weinig VVV fans jaloers over Sittard praten, hoe je aan die info komt weet ik niet.

    Wat ik wel weet is dat je hier pas een aar dagen rondhangt en alleen maar negatief aan het doen bent. Wat doe je eigenlijk bij VVV? Je vindt de club maar zozo en steunt het beleid niet. Ik zeg: haije jong, zoek je heil maar elders. Liever 6500 in potentie echte supporters dan 15.000 nepsupporters (in een nabije toekomst).

    VVV kan nog altijd op veel sympathie rekenen in Nederland en niemand vindt het erg dat we in een wat kleiner stadion met een kleine achterban spelen. Ik hoor altijd, waar ik ook kom, “sympathieke club.” Alleen een paar Zuid-Limburgers vinden dat niet. Ben je stiekem een Zuid-Limburger? Dat verklaart een hoop.

 8. Goodie

  Externe geldschieters is vaak leuk voor de korte termijn. Er zijn genoeg gevallen waarbij clubs nu in financiële problemen zitten vanwege de externe geldschieters. Bij Fortuna gaat het (vooralsnog) goed. Maar goed, Fortuna had waarschijnlijk niet eens meer bestaan zonder deze Turk.

  En dan de Koel. Ja die is drastisch toe aan een upgrade. Maar ik neem het voor lief om 1 á 2 wedstrijden per seizoen met mijn schoenen in de modder terecht te komen. Met de eisen die de gemeente stelde aan het nieuwe stadion (o.a. op wedstrijd dagen een gesloten dak spelen) zou ik tweewekelijks met tegenzin naar de het stadion gaan. Die ene keer Gelredome per jaar bevalt me al niet. Sfeerloze bak.

 9. mats

  Hahahah Leonardus….ik moet wel
  Lachen om zoveel onzin 🙂

  Wie wil er nou supporter zijn van het nieuwe Roda? Snap echt niet dat die Roda FS supporters zo blij zijn met hun externe geldschieter. Vroeg of laat gaat dat fout. Ik moet het nog maar eens zien dit jaar met Roda FS. Het oude Roda is ten dode opgeschreven. Wellicht dat er ooit weer een of andere maloot komt die daar geld in gaat steken dat ‘t ooit weer wat wordt….
  Maar sinds de geldschieters daar weg zijn (wat moet ome Nol toch balen van al die vergane miljoenen van hem) zijn de supporters ook weggebleven. Dus wat nou grotere achterban? Die verwende koempels zijn allemaal weggebleven toen het schip zonk. En dat zouden dan echte supporters moeten zijn? Ik zou al bijna meer respect op kunnen brengen voor de Sjengen …(bijna!) …..een vergelijkbare club als VVV die het zonder steun van grote geldschieters en steun van de gemeente moet doen. En waar staat dat us MVV’ke. Vergelijk dat eens met wat VVV nu presteert? Dat is werkelijk top! Alle respect voor het huidige beleid/team.

  Het enige wat ik jammer vind is het betonvoetbal van VVV. Ik snap het, en het is een manier om te overleven. Leuk is anders, en soms is het keihard slikken en ja dan ben ik ook wel eens gefrustreerd en kijk met een jaloers oog naar het vaak frivole uitdagende speelse voetbal van concurrenten als Roda FS, Emmen en Sparta en zelfs de Graafschap…

  En ja, dat er halverwege jaren 80 20.000 in de Koel stonden gepropt had echt wèl te maken met het feit dat het elftal in die jaren ontzettend attractief aanvallend voetbal speelde en ik denk dat het betonvoetbal van de laatste jaren ook echt wel reden is dat (mogelijke) supporters wegblijven. En ja ik vind ook dat VVV geen goed supportersgeweld voert, al zie ik ook wat goede veranderingen. En ja ik wil ook wel een wat meer aangepaste Koel, maar alles beter dan die lelijke betonbak in Sittard.

Leave a Reply