VVV-Venlo

Neudecker en Schäfer hebben vertrekwens

De twee Duitsers hebben aangegeven niet tevreden te zijn bij VVV-Venlo naar aanleiding van het vorige seizoen en spreken uit om verder te kijken. Beiden hebben nog een doorlopend contract en dat betekent dat er een transfersom voor ze betaald zal moeten worden.

Neudecker werd met grote verwachtingen binnengehaald, maar kreeg vooral onder trainer De Koning weinig speeltijd. Schäfer werd vooral gehaald als back-up, maar heeft ook in die rol weinig laten zien. Het is nog te zien of ze daadwerkelijk gaan vertrekken, maar er zal in ieder geval genoeg te doen zijn op de transfermarkt voor Valckx.

8 Responses

 1. Ik snap de beweegredenen van deze twee spelers. Schäfer weet dat hij nauwelijks meer aan spelen toe gaat komen nu Swinkels is aangetrokken. Stan Valckx heeft aangegeven dat ze nog twee creatieve middenvelders willen aantrekken, dan weet Neudecker ook dat de technische staf in hem wrsch geen vaste basisspeler ziet, dus die kiest eieren voor zijn geld. Ik heb geen idee hoe hij momenteel in de Duitse markt ligt, maar misschien kan VVV nog iets van een transferbedrag voor hem vangen. Schäfer mag wat mij betreft met een strik erom gratis weg. Voor beide spelers hoef je dan geen salaris meer te betalen en dat geeft ook weer wat ruimte mocht de opbrengst van de transfer van Pachonik gaan tegenvallen..

  1. mats

   Neudecker kan best voetballen denk ik. Maar hij komt nog te kort voor het hoogste niveau. Hij zou denk ik een goede aanwinst zijn voor clubs in de KKD die titelaspiraties hebben

 2. chretien

  Blijkbaar vind Valckx dat we met deze aankopen hebben geblunderd. Heel erg jammer, dit kunnen wij ons niet permitteren. Beiden zijn aangetrokken in de overtuiging dat ze versterkingen zouden zijn. Neudecker al helemaal. Jammer, heel erg jammer…..

  1. Bij aankopen heb je nooit 100% zekerheid of een speler gaat slagen, het blijft altijd een gok.
   Soms pakt het heel goed uit, soms helemaal niet…
   Zo lang er sowieso dan maar geen sprake is van een transfersom of iets dergelijks, dan blijft de schade beperkt tot het uitbetalen van het salaris. Blunderen zou ik het dus niet willen noemen, maar het afgelopen seizoen bleken de spelers die gehaald waren niet altijd de juiste keuzes , maar die conclusie kon eigenlijk pas gedurende het seizoen getrokken worden. Ik denk dat Stan Valckx de meeste spijt heeft gehad van het aantrekken van Maaskant, maar daar is genoeg over gezegd. De veranderingen (spelers en trainers) na het ontslag van Maaskant pakten juist weer wel goed uit…

   1. chretien

    Je zegt het. Niet alleen Schäfer, Neudeck, maar ook Maaskant hoort bij het rijtje, opgepast, waarop we niet trots kunnen zijn. Club van het niveau VVVkan zich dit eigenlijk niet permitteren…

   2. De Koel

    Hoezo kan VVV zich dat niet permitteren? Dit gebeurt bij iedere club. Sommige spelers blijken aanwinsten te zijn en andere vallen tegen. Het wordt pas een probleem als je een hoge transfervergoeding hebt betaald en een speler het vervolgens niet waarmaakt. Maar VVV trekt vooral transfervrije spelers aan.

   3. In dat rijtje mogen Scheimann, Soriano en Wright ook. Toch speelde die laatste nog het hele seizoen regelmatig in de basis ook.

Leave a Reply