VVV-Venlo

“Neudecker vertrekt, S’rifi gaat tekenen”

Richard Neudecker mag definitief vertrekken bij VVV-Venlo. Dat heeft technisch manager Stan Valckx bekend gemaakt tegenover de Limburger. De Duitse spelverdeler zat de afgelopen twee oefenwedstrijden tegen Fortuna Sittard (2-1 verlies) en SV Straelen (0-1 verlies) al niet meer bij de selectie van de Venlonaren. Testspeler Nezar S’rifi mag daarentegen uitkijken naar een contract bij VVV.

Ondanks het feit dat Neudecker nog een contract voor twee jaar heeft, mag hij dus vertrekken uit de Koel. De Duitster was de afgelopen tijd te vinden bij zijn familie vanwege twee sterfgevallen in zijn directe omgeving. Hij kreeg van VVV alle ruimte de rust te nemen die hij nodig had. Valckx hoopt dat er een club komt die een transfersom voor Neudecker wil neerleggen. Neudecker zelf heeft zich ook al neergelegd bij een vertrek: “Het is niet gelopen zoals we gedacht hadden. Dat gebeurt soms. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”. Daarnaast hoopt Valckx ook dat verdedigers Steffen Schäfer en Tobias Pachonik nog verkassen. Voor hen heeft zich echter nog niemand concreet gemeld.

Verder is de technisch manager van VVV nog op zoek naar een aanvaller en een middenvelder. Mochten de Venlonaren erin slagen de ervaren Joshua John te contracteren, is de aanval zo goed als rond. Daarnaast blijft ook testspeler Nezar S’rifi naar alle waarschijnlijkheid in de Koel voetballen. De twintigjarige Belg is dicht bij een overeenkomst met de Koelclub, maar wordt gezien als jongen voor de toekomst. Daarom blijft Valckx op zoek naar een creatieve spelverdeler die de plaats van Richard Neudecker op gaat vullen. “We hebben een top drie gemaakt van spelers die we op het oog hebben. We hopen voor de start van de competitie de selectie compleet te hebben”, aldus Valckx.

58 Responses

 1. Supportersvereniging afdeling Haelen

  Het verhaal Neudecker heb ik nooit zo begrepen.
  Ik heb nog steeds de indruk dat die jongen barst van het talent, hoewel het er bij VVV niet echt uit is gekomen.
  Hij had afgelopen seizoen, ondanks het geringe aantal speelminuten, volgens mij wel het meeste assists.

 2. FC VVV03

  Cattermole, Opoku,,van Ooijen en Neudecker vertrekken en Valckx wil er S Rifi en een nog te bepalen middenvelder voor terug. We gaan zien of dat genoeg is. Heb het vertrouwen in Stan.

 3. chretien

  Neudecker? Het zal waarschijnlijk altijd een groot vraagteken blijven… Nog belangrijker, wij mogen ons dit ook aanrekenen. Wij kunnen ons dit niet permitteren. Moeilijke job heeft Stan Valckx..

 4. Ik denk toch echt dat Neudecker dat zich vooral zelf moet aanrekenen. Ik vind dat hij zijn kansen heeft gehad maar het is er totaal niet uitgekomen. Wel jammer, want ik was er vorig seizoen vanuit gegaan dat hij een belangrijke rol zou gaan spelen op het middenveld. Maar wrsch. past hij ook niet zo bij het spel dat VVV speelt.
  Wat ik van S’rifi heb gezien lijkt het er inderdaad op dat hij voor de toekomst is, dus de bezetting van het middenveld is een beetje dunnetjes, zeker als Post geblesseerd/geschorst is…
  Ik ben wel heel benieuwd wat de top 3 is van de spelers die ze op het oog hebben!

 5. Hendrix2

  Vernomen volgens een duitse bron dat vvv in contact is met Raffael (Ex Gladbach) over een 1-jarig contract. Dit bevestigt hij zelf maar geeft ook daarbij aan dat er meerdere geïnteresseerde zijn waaronder Düsseldorf en 2 clubs uit zijn thuisland.

  Tegenover rp-online bevestigde Raphael interesse uit Venlo. “Mijn manager had contact met Venlo. Het zou kunnen”, aldus de uitgekiende monteur. Hij ontkent echter dat Fortuna uit Düsseldorf ook circuleert, aangezien er “geen contact” was met de buurman van Borussia in het Rijnland.

  1. lucien1978

   Dit zou echt een stunt zijn van VVV . Raffael heeft jarenlang ervaring in de Bundesliga bij Gladbach en ik meen Hertha .

   Ook erg makkelijk scorend.

   Laat maar meteen komen.

   Wat betreft Neudecker. Die jongen heeft veel meer in zijn mars dan wat hij heeft laten zien. Hij heeft ook echt bijna geen kansen gekregen.

   Die jongen gaat het dadelijk maken op een hoger niveau dan bij VVV.

   Het doet me een beetje denken aan het verhaal Samuelsen . Ook veel te weinig kansen gekregen en nu spelend in Engeland

   1. Hendrix2

    Zeker met je eens dat dit een versterking is voor vvv qua voetballende kwaliteiten.

    Wel moeten we niet vergeten dat hij al 35 jaar is. Daarom vraag ik me af of dit de juiste “creatieve spelverdeler” is waar vvv naar zoekt. Ook zal hij wegens zijn nationaliteit een aardig salaris op strijken.

    Ik ben benieuwd, we zullen zien. Nu breekt ook het moment aan dat clubs hun selecties langzaam samen gaan stellen en hierdoor kwalitatieve spelers afvallen bij hun clubs die voor ons erg intressant kunnen zijn.

    Hopelijk hebben we volgende week zondag onze versterking(en) binnen en kunnen we knallen tegen Emmen!

    Forza VVV!

   2. Grad

    Valckx zegt tegen 1L dat dit een gepasseerd station is. Hij heeft ooit naar hem geinformeerd en dat is al een paar maanden geleden en rekent er niet op dat hij nog naar de Koel kont.

   3. Wat betreft Samuelsen ben ik het wel met je eens. Je zag aan alles dat hij veel in zijn mars had, maar hij kon ook heel afwezig zijn in een wedstrijd. Maar ik vind inderdaad dat Steijn hem te weinig heeft laten spelen.

 6. lucien1978

  Ik lees net een artikel van 2 uur geleden dat VVV erg geïnteresseerd is maar ook Ceara uit Brazilië. Hij is vanaf zijn 18 al naar het buitenland gegaan dus Brazilië zou ook een interessante optie zijn.

  Hij geeft wel aan het liefste in Duitsland te blijven voetballen.

  1. jurgen

   De corona malaise in Brazilië zou een reden voor Raffael kunnen zijn om nog maar een jaar in Duitsland te blijven voetballen. Venlo is dan ook absoluut een optie, mss ziet hij de eredivisie wel als een uitdaging, op je 35 ste is de eredivisie makkelijker te belopen als de Bundesliga. Mss ziet hij een partijtje tegen Ajax wel zitten, komt hij toch nog landgenoten tegen, kan hij zich etaleren, je weet het niet. Voor de poen hoeft hij het niet meer te doen, neem ik aan. Corona zou in dit geval een positieve draai kunnen geven, wat betreft zijn mogelijke komst naar VVV. Allereerst moet hij zelf willen, anders houd het hele verhaal op, we gaan het wel zien

 7. RuiverCity

  S’rifi zal wel bijna gratis komen. In de voorbereiding amper gespeeld en weinig laten zien. Komt fysiek ook veel te kort. Post gaat dit seizoen een heleboel kaarten pakken, want ik vrees dat hij heel wat ruimtes dicht moet gaan lopen. Gevolg is dat het middenveld dan helemaal uit balans is. Op het middenveld moeten zeker nog twee echte versterkingen erbij komen.

   1. Venlooow

    Ja dat las ik ook. Maar VVV had dat filmpje vandaag geplaatst vandaar de link 😉

   1. Leonardus

    23 contractspelers, waarvan 5 boven de 30 en 7 onder de 20.
    Dat betekent 11 spelers in de kracht van hun leven.
    Veel te weinig voor de eredivisie.

   2. Grad

    Nou van die 5, zijn er zeker nog 3 bij die nog wel een paar jaartjes meekunnen. Bovendien je oordeelt nu al, terwijl duidelijk door de technische staf is aangegeven, dat er nog spelers bij komen

 8. Leonardus

  Kritisch kijkend naar de huidige selectie kom ik tot een schrikbarende conclusie:

  * Doelman – eredivisie waardig, reserve doelman absoluut niet. De rest is jeugd. Groot risico.
  * Verdediging – backs eredivisie waardig, de alternatieven niet. Centrum is alleen Gelmi eredivisie waardig, de rest te oud. Groot risico.
  * Middenveld – Post en Linthorst eredivisie waardig, de rest is jeugd en nog lang niet klaar voor het grote werk. Groot risico.
  * Aanval – van Crooy eredivisie waardig, Giokoumakis voordeel van de twijfel. Hupperts is en blijft blessuregevoelig. Arias is geen basisspeler en alleen geschikt als pinchhitter. De rest is jeugd. Groot risico.
  * Bank – vooral jeugd of overbodige spelers. Met de mogelijkheid voor 5 wissels een groot risico.

  Kijkend naar andere selecties Fortuna, Emmen, PEC, ADO, Sparta etc loopt VVV mijlenver achter qua aantal geschikte spelers en kwaliteit.

  Dus: deze selectie is absoluut niet eredivisie waardig. Met de huidige basis moet VVV al alle zeilen bijzetten om bij te blijven. Blessures en schorsingen zullen een groot drama zijn.

  Zonder minimaal 4, maar liefst 5/6 echte versterkingen is VVV degradatiekandidaat NUMMERO UNO!

   1. Goodie

    De selectie is nog niet op orde en dat weten ze bij VVV ook. Wat jij nu doet is paniek zaaien.

    – Van Crooij is een prima vervanger voor Kirschbaum. Veel clubs hebben al moeite met 1 eredivisiewaardige keeper.
    – Sinds wanneer speelt leeftijd een rol bij kwaliteit? Kum/Swinkels samen met Gelmi kan gewoon.
    – Oordeel vormen over +/- 90 minuten van Giokoumakis? Knap…

  1. lucien1978

   Totale onkunde Leonardus. Alleen paniekzaaien.

   Jij bent eredivisie en VVV onwaardig.

   2 versterkingen op het middenveld en de selectie is prima op orde. Mits er natuurlijk niemand meer weggaat .

   1. Leonardus

    Tuurlijk jong.
    We zullen het zien wie hier eredivisie onwaardig is.

    Ik kijk alleen naar de feiten en de cijfers.
    11 spelers weg die vorig jaar regelmatig in de basis speelden. Daar zijn er 6 voor terug gekomen. Betekent dus een min van 5 basisspelers. De rest is jeugd en heeft 0 ervaring. Tel daarbij nog 2 ongeïnteresseerde spelers op en kijk wat je nog over hebt.

    En ik ben niet alleen in deze mening. Vrijwel alle analisten beschouwen VVV met dit materiaal als vrijwel zekere degradatiekandidaat.

    Dat kun je dan optellen bij het paniekzaaien.

   2. roermond

    Helemaal eens met Lucien, nog 2 eredivisiewaardige middenvelders erbij, John nog vastleggen en we doen gewoon mee om de plekken 12 t/m 15 en Leonardus, tot ziens. We zien je wel weer een keer in het uitvak als fan van de clubs die het in jouw ogen zo goed doen…come on venlo…forza VVV…

   3. Geertje

    Je spreekt over 3 versterkingen, Leonardus over 4. Dus zo’n gekke dingen zegt ie niet..

   4. lucien1978

    Precies . Totaal paniekzaaien.

    Volgens jou zijn er 11 spelers weggegaan die regelmatig in de basis speelde.

    Wright , Soriano , Scheimann , Bruns , waren allemaal geen geweldenaren en kun je makkelijk vervangen.

    Swinkels voor Roseler
    Schmitz voor Janssen
    Hupperts , v Crooij en John voor Wright , Yeboah en Sinclair
    Giakoumakis voor Darfalou
    Arias voor Soriano
    Srifi voor v Ooijen

    2 versterkingen en misschien 1 buitenkansje en je hebt een kwalitatieve prima selectie.

   5. Leonardus

    Je vergeet ook nog Opoku en Cattermole. Daar komt nog bij dat John en Srifi (nog) niet getekend hebben. John kan een aanwinst zijn, Srifi wordt gehaald voor jong VVV. Om die dan te vergelijken met van Ooijen slaat natuurlijk helemaal nergens op.

    Geef mij maar Roseler boven Swinkels, dat is al een flinke aderlating. En je hebt gezien hoe Kum er uitzag in de wedstrijden in Tilburg en Sittard. Daarnaast zag Swinkels er ook niet al te best uit de laatste wedstrijd. Beiden zijn te oud en komen vooral snelheid te kort.

    Als Pachonik vertrekt heb je op rechtsachter ook een vet probleem.

    En dan heb ik het nog niet eens over het middenveld. Alleen Post en Linthorst zijn op niveau. De rest is veel te jong en onervaren. Post gemiddels 2-3 schorsingen per jaar en Linthorst past zich al goed aan dat niveau aan.

    Dramatische selectie. Hiermee ga je geheid degraderen.

   6. lucien1978

    Precies . Ik mis opoku en Cattermole.

    Daarom zeg ik ook 2 en misschien met geluk 3 versterkingen.

 9. Wat Leonardus hier schetst is natuurlijk geen onkunde, maar gewoon een mening, en dat mag hier.
  En met zijn mening zullen velen het niet eens zijn, maar op een aantal punten heeft hij gelijk, nl. dat het een heel smalle eredivisie-waardige selectie is. Bij blessures en schorsingen heb je natuurlijk snel een probleem.
  Maar daar staat VVV niet alleen in in het rechterrijtje, veel clubs kennen hetzelfde probleem.
  Bovendien zijn er veel veranderingen bij andere clubs in hun selectie waardoor nu nog moeilijk in te schatten is hoe sterk die elftallen echt zijn.
  Als John er nog bijkomt en die zeer gewenste middenvelder dan moet ik nog zien of wij degradatiekandidaat nummer 1 zijn. Het maken van doelpunten in de voorhoede baart mij vooral zorgen, maar het is nog te vroeg om daar nu al een oordeel over te vellen.
  Leonardus, je was trouwens RKC vergeten in het rijtje van concurrenten…

  1. lucien1978

   Twente is ook nog steeds een concurrent.

   ADO en RKC zijn sowieso al een stuk minder dan VVV.

   Emmen heeft nog bijna alles verloren in de voorbereiding en is ook nog zwak.

  2. Koelie

   Dat zegt allemaal niks en dat weet jij ook wel. Niemand kan nu al met zekerheid iets roepen over de kwaliteitsverschillen tussen de selecties. Maar waar Leonardus wel een punt heeft is dag we op dit moment de kleinste selectie hebben (op Heerenveen na, maar die hebben de zilvervloot binnen en zullen nog wel een blik opentrekken) . Dat hoeft geen probleem te zijn als de basis voldoende kwaliteit is, maar bij blessures en schorsingen is dat wel een risico.

   Zie nu pas dat eigenlijk Distortions post aan het herhalen ben.

   Gewoon omdat het kan: als ik dan nu moet vergelijken zeg ik:
   Roseler – Swinkels — verzwakking
   Janssen – Schmidt — versterking
   Bruns – Srifi? — verzwakking al vond ik Bruns ook niets toevoegen
   Van Ooijen – Hupperts — gelijk
   Wright – John? — enorme upgrade
   Sinclair – Van Crooij — idem
   Soriano- Arias — gelijk
   Darfalou – Asiemaraakis — verzwakking
   Cattermole – Janssen – gelijk, Cattermole cult mentaal top maar voetballend helaas niet meer.

   Conclusie: over het algemeen zijn er betere vervangers gehaald. Moeten de vraagtekens wel definitief worden en moet er een gelijkwaardige vervanger voor Neudecker komen. Vorig seizoen hadden een enorm slechte voorhoede dat zo heel knap zijn om te evenaren.

   Het wordt gewoon vechten voor plek 15. Met de kleinste spelersbegroting verwacht ik degradatie. het kan dus alleen maar meevallen.

 10. Rossie

  Ik ben het 100% met Leonardus eens, is geen speld tussen te krijgen. Met de huidige selectie koersen wij af op plek 17 of 18, werkelijk geen enkele twijfel. Maar ja, dat mag je hier niet zeggen want dan ben je weer negatief, aan het näölen, geen echte supporter, etc. Maar goed, we spreken ons aan het einde van het seizoen. En ik WIL dat uiteraard niet, zou het echt verschrikkelijk vinden, maar ik voorspel wel dat het gaat gebeuren. Kijk nu aub eens realistisch mensen en hou op Valckx de hand boven het hoofd te houden want hoeveel spelers die hij vorig jaar gehaald heeft zijn mislukt? Bijna allemaal. En ja, ik weet dat hij het met heel weinig middelen moet doen. Dat is ontzettend lastig, absoluut. Maar het is wel gewoon een feit dat de huidige selectie absoluut nog onder de maat is. Uiteraard kan er nog wat bijkomen maar dat zal kort voor of zelfs na het begin van de competitie zijn. En dat zullen dan niet veel spelers zijn helaas.

  1. Grad

   Negatief zijn en näölen heb ik geen enkele moeite mee, maar ik stoor me wel aan figuren, die alleen actief zijn op dit forum als ze ‘hun’ negatieve mening kunnen spuien en näölen. Als er iets positiefs te melden is, of ontwikkelingen zijn, dan zie je ze niet op dit forum.

 11. Depor

  Ik zie het nog wel positief in. Mate omdat andere teams verzwakt zijn. Met name Emmen en ADO. Daar moet VVV boven kunnen eindigen, net zoals RKC. Maar het is elk jaar vechten tegen degradatie. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Gelukkig starten we nu niet meer met Maaskant als trainer en voetballen we met de huidige trainers realistisch. Met name dat laatste gaat weer voiir handhaving zorgen verwacht ik.

  1. mats

   Ik heb er alle vertrouwen in. Volgens mij wordt dit een topstukken 🙂
   Ik heb hele fijne goede dingen gezien tegen WII en Roda FS.

   Het enige wat me dwars zit/zat was de strijdlust tegen Straelen. Maar dat was een fantasie opstelling met veel jonkies.

   De achterhoede lijkt me met Pachonik, Gelmi,Swinkels/Kum en Schmidt gewoon helemaal prima. Op het middenveld wil ik er het liefst nog twee man bij. Met Linthorst en Janssen als invallers achter de hand. De voorhoede is zoals het is nu (inclusief John). Met twee aanvallende middenvelders erbij moet dat voor de juiste aanvoer zorgen….

   Belangrijk is dat onze spelers dezelfde mentaliteit/strijd op kunnen brengen als bijvoorbeeld Emmen/RodaFS en Sparta dat kunnen …. dan komt te allemaal helemaal goed!

   Kijk als zo’n Assiemarakis gaat staan lummelen dan kan’ie met de kerst linea recta terug.

   1. mats

    Misschien. Ik heb liever een wat meer ervaren speler waarmee Linthorst kan wisselen waar nodig. Iemand waar Linthorst de strijd mee aanmoet zou hem ook beter kunnen maken.

 12. sjengske07

  En ja we hebben prachtige spitsen. Op de training gaan er van 50 schoten er zowaar zegge en schrijven zes in de goal. Aprepo had maar een paar zogenaamde trainers weggelaten en een paar goede eredivisiewaardige spelers aangetrokken!

  1. Leonardus

   Eens. Als je kijkt wat er allemaal op de bank zit bij VVV die niet het predicaat speler hebben.

   de Koning – noodzakelijk
   Driessen – noodzakelijk
   Roox – vraagteken
   Luipers – onnodig
   Jacobs – onnodig
   Demouge – onnodig
   3 fysiotherapeuten – 1 nodig
   een teamarts – onnodig
   een verzorger – dat kan ook de fysio doen, dus onnodig.

   Daar zitten dus 6/7 mensen te veel die allemaal een salaris hebben. Voor dat geld had je ook 2 talenten uit de KKD kunnen halen.

   En dan heb ik het nog niet eens over de mensen op kantoor etc. Al met al kent de organisatie meer overhead dan spelers.

   1. Roox een vraagteken? Een keeperstrainer lijkt me vrij noodzakelijk in het betaald voetbal. Net als Wim Jacobs, die elftalbegeleider en materiaalman zelfs twee noodzakelijke functies heeft.

   2. Ievel Knievel

    Na deze post neem ik je eigenlijk niet meer zo serieus. Je diskwalificieert je zelf er nogal mee, zeg maar.

    Roox een vraagteken zeg je? Zo’n beetje de beste keeperstrainer in de Eredivisie en dat al jarenlang. Iedere keeper die onder hem werkt stijgt boven zichzelf uit. Onze keeper vorig jaar voor de winterstop: een keeper die twijfelt en faalangst heeft> na de winterstop (door hard werk van Roox), een stabiele keeper. Welke profclub heeft er nu geen keeperstrainer?

    Jacobs is de elftalbegeleider, als je nog niet eens weet hoe belangrijk zo’n regelneef is in het creëren van een topsportklimaat en hoe goed Jacobs voor de sfeer is; hou dan maar meteen je mond. Daarnaast na flink wat tegenslag heeft de club hem een hand toegestoken. Zeer menselijk van VVV.

    VVV heeft naast de 1e selectie ook een jong-VVV. 3 fysio’s is zeker geen luxe. Doordat er veel intensiever gespeeld en getraind wordt dan 25 jaar geleden komen blessures ook veel vaker voor. Dat heet dus topsport. Vooral in het voorkomen van blessures is een goede fysieke staf gewenst. DAT maakt nu net het verschil. Herstellingsvermogen. Een verzorger die fysio gaat doen? Hou toch op man? Moet diegene dat leren m.b.v. yuoutubefilmpjes ofzo? Fysiotherapie is een HBO-opleiding he.

    Een prof-top-sport-club zonder eigen teamarts? Hahahaha, ben je nu serieus? Volgens mij is het zelfs een voorwaarde van een proflicentie om een club-/teamarts te hebben.

    Verder lijken mij 3 assistenten prima. Zij werken intensief tijdens trainingen individueel met de spelers en gaan ook een band met ze aan. Nogal handig als je 17-23 spelers beter wil maken. Dat kunnen 1 of 2 trainers toch echt minder goed. Ook wel fijn als een speler er flink van langs krijgt van de hoofdtrainer dat er assistenten zijn die meer tussen de spelers in de groep staan die de scherpe randjes er wat af kunnen krijgen. Goed voor het vertrouwen. Daarnaast spelers die op een alleraardigst niveau gebald hebben en het een en ander mee hebben gemaakt. Ervaringen die jonge spelers niet hebben en nuttige ervaringen die zij missen.

    Hoofd- en assistenttrainer zijn eerder een soort managers in het voetbal heden ten dagen, meer naar Engels model

    Haha. Jij weet echt niet profsport en een profclub zijn inhoudt als je denkt dat er bij VVV te veel mensen op kantoor zitten. Eerder te weinig zou ik zeggen.

    Verder kom je gewoon als een trol op mij over. Je komt hier alleen maar onnodig paniek zaaien (nergens op gebaseerd; of het moet een voorbereiding zijn waar het nodige in geëxperimeneerd is en waarbij het niet over de resultaten ging). Verder heb ik je zelden zien reageren hier en eigenlijk dus gelet op je laatste posts nooit positief.

    Roda draait wel lekker na 1 wedstrijd en met middelmatigheid stroef Streppel aan het roer. Ik denk dat je daar nog wel seizoenskaarten kan kopen. Het zat daar al nooit uitverkocht in goede tijden, dus plek genoeg in dat grote stadion lijkt me.

   3. Nou Leonardus, ik weet niet wat jij voor werk doet maar ik vind dat je wel een erg uitgesproken mening hebt over de evt overhead binnen de organisatie van VVV. Ik vraag me echt af waar je mening op gestoeld is…

   4. Depor

    Haha, waarschijnlijk ben je op je eigen werk ook overbodig. Trieste vent zeg.

 13. Leonardus

  Als ik dan toch een positief iets moet noemen.

  Gelukkig ligt er weer gewoon gras in de Koel in plaats van dat stinkende plastic.
  Oh ja, de parkeerplaats en de fanshop zijn zeer zeker eredivisie waardig.

 14. RuiverCity

  Ik ben het ook volledig eens met Leonardus. De huidige selectie komt echt VEEL te kort voor de eredivisie. Röseler is sowieso een grote aderlating. Het middenveld is momenteel DIK onderbezet. We worden daar elke wedstrijd gigantisch overlopen. Die jeugdspelers kunnen dat (nog) niet aan.
  Ik vind dat Neudecker te weinig kansen heeft gehad om zich te bewijzen. Andere clubs selecteren vooral op winnaarsmentaliteit. Daar schort het VVV echt aan. Er moeten zeker nog drie bikkels gehaald worden…..

  1. Grad

   Ik ben met je eens dat Röseler een aderlating is, maar ik heb vertrouwen in Gelmy en zie in hem een waardige opvolger en met Swinkels naast hem, denk ik dat we er centraal achterin niet op achteruit zijn gegaan.

  2. Rossie

   Drie bikkels? Eens…maar ik kan je nu al vertellen dat dat niet gaat gebeuren. Sterker nog, ik denk dat we voor de eerste competitiewedstrijd tegen Emmen onze selectie nog niet op orde hebben.

 15. Ievel Knievel

  Begint dat gezanik hier nu alweer opnieuw. Hou toch op man. VVV heeft zeker 4 a 5 spelers die directe versterkingen zijn ten opzichte van de selectie vorig jaar. het is een bewuste keuze (Corona, financiën) om met een kleinere selectie te werken.

  Misschien eerst eens 3-5 wedstrijden afwachten hoe het gaat. Is het dan drama, dan heb je alle reden tot klagen. Echter niet op basis van een voorbereiding waarin overduidelijk dingen uitgeprobeerd zijn (experimenten) en waar het team nog niet in de sterkste bezetting heeft gespeeld (en de resultaten overduidelijk niet leidend waren). Dat gaat tegen Borrussia 2/3 van de wedstrijd of een helft gebeuren, let maar op. Ik zie VVV zomaar met 0-1 verliezen of 1-1 gelijk spelen.

  Met dit team moet je gewoon kunnen winnen of gelijk spelen tegen je concurrenten (uit en thuis), meer hoef je eigenlijk niet te doen als VVV zijnde. Pak je dan nog wat bonuspunten tegen subtoppers en toppers dan is je seizoen al geslaagd. Echter moet je ook niet in paniek raken als er verloren wordt van een concrrent. Dat heet nu eenmaal aan elkaar gewaagd zijn.

  Grappig trouwens dat sommigen die vorig jaar het meeste vertrouwen hadden in Maaskantje nu diegenen zijn die het hardst lopen te zeiken. Dat zegt wel iets over voetbaltechnisch inzicht. Mocht VVV met de kerst stijf onderaan staan op 12 punten achterstand ten opzichte van de ploeg boven hen, dan mag je me ongelijk geven. Verder denk ik dat negatief zijn na afgelopen seizoen na de winterstop echt nergens op gebaseerd is .

  Hier onder staat gewoon een team waar je 13, 14 of 15 mee kan worden, missie geslaagd. Wel moet dan de vonk overslaan.
  Kirschbaum, Pachonik, (Dekker) Gelmi, (Swinckels of Kum, afhankelijk van de tegenstander, niet EN/ EN) en Schmitz. Dan: Linthorst, Post (eventueel nog aan te trekken stand in), nog aan te trekken speler (creatieve middenvelder of felxibele achter de spitsen-spits> type Bergkamp, maar dan van bescheidener niveau), Vito kan meer als halfspeler fungeren tussen spits en middenveld in; en dan Hupperts (stand in Roemer), Giakoumakis> zie ik iedere wedstrijd 55-65 minuten maken (pinchzsitter Arias als breekijzer) en John (of nog aan te trekken flexibele voorhoedespeler); hier staat gewoon een goede basiself-basis 14 (basis 15). Her en der kan je nog wat schuiven en de tactiek licht veranderen; daar hebben we nu al spelers voor; met 1 of 2 versterkingen hebben we nog meer mogelijkheden en we hebben genoeg invallers die ook moeten leren om bij minder kwaliteit dan de basis-elf een wedstrijd op slot te gooien.

 16. marcel

  linksom of rechtsom. de meeste posts bevatten een overeenkomst, en denk ook niet dat die conclusie zo heel moeilijk is; de noodzaak om eigenlijk nog 2 middenvelders aan de selectie toe te voegen. Denk dat als je naar de selectie kijkt, het wel meevalt. Zeker als Pachonik onverhoopt blijft. Voorin ga ik er vooralsnog vanuit dat John erbij komt. kan me bijna niet voorstellen dat je hier de hele tijd meetraint, en VVV niet weet wat de eisen van zo’n speler zijn. Dat zou toch erg verbazing wekken als hij hier enkele weken traint en meespeelt, en dan ineens als club verrast wordt als je deze speler een aanbieding zou doen. Mochten er 2 middenvelders bijkomen die er direkt staan, doen we het volgens mij helemaal zo slecht niet.
  De vraag is wanneer? ben er niet zo’n fan van om de competitie in te gaan met een incomplete selectie, maar je weet maar nooit of VVV wacht of er dadelijk ergens een speler van een grotere club ‘overblijft’. nog 1,5 week…… wij kunnen niets anders doen dan afwachten.

  1. De Koel

   Mee eens Marcel. Verdediging en aanval zijn er per saldo op vooruitgegaan. Middenveld is nog te zwak, maar dat is het eigenlijk al jaren. Met als gevolg dat vaak voor de lange bal naar voren wordt gekozen.

 17. chretien

  Wat is er op tegen dat deze of gene kritische opmerkingen plaatst? Ik lees graag kritieken op voorwaarde dat ze serieus zijn bedoeld. Dat ik het er niet mee eens ben, so what? Laat vooral iedereen zeggen of schrijven wat hij wil, dat houdt ons allemaal wakker. Mijn grootste zorg is het voortbestaan van de club. Desnoods maar degraderen, maar nooit de club opdoeken. FORZA VVV!

Leave a Reply