Niels Fleuren tekent bij FC Emmen

Zojuist is bekend gemaakt dat Niels Fleuren een contract voor éen seizoen tekent bij de Emmenaren. Dat meldt FC Emmen op haar officiële website.

Het contract van Fleuren werd na 13 seizoenen niet verlengd door VVV-Venlo en daardoor moest de linksback uitkijken naar een andere club. De linksbacks trainde de afgelopen tijd mee met VVCS om zich in de kijker te spelen van verschillende profclubs en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Niels was de afgelopen dagen op proef en dat is beide partijen goed bevallen. Dit heeft dus als resultaat dat Fleuren heeft getekend bij FC Emmen.

De 29 jarige linksback speelde de afgelopen 13 seizoenen bij VVV-Venlo en speelde daarin 371 officieel duels voor de geelzwakten. Aan het eind van afgelopen seizoen kreeg Niels Fleuren te horen dat hij moest vertrekken bij de Venlonaren. FC Emmen is hartstikke blij met de overname van Niels Fleuren. Manager voetbalzaken Jan Korte zegt; “Deze linksback voert niet alleen zijn eigen taken uit, maar laat op basis van leiderschap en intelligent voetbal het hele elftal beter spelen.  Toen we hem hebben gevraagd aan te sluiten bij onze selectie, zijn we meteen de gesprekken met zijn zaakwaarnemer Louis Laros gestart om een definitieve overgang naar Emmen te kunnen realiseren. We zijn bijzonder tevreden met het binnen hengelen van de topfitte Niels, want daarmee verzekeren we ons van kwaliteit.”

Niels Fleuren: “Na dertien seizoenen VVV voel je je feitelijk één met de club, maar ik was niet bereid het boek profvoetbal op dit moment te sluiten. Daarom was ik verheugd dat Emmen zich bij mij meldde om mijn voetballoopbaan voort te zetten. De laatste paar dagen heeft Emmen alles in het werk gesteld om mij en mijn gezin op te vangen zodat wij ons in Drenthe thuis gaan voelen. De club staat er sportief goed op, de selectie en de trainers zijn ambitieus en het goede gevoel is er inmiddels ook. Daarom begin ik vol enthousiasme aan dit nieuwe hoofdstuk van mijn carrière!”

Bron: FC Emmen

15 Responses

 1. Meuske

  Bij deze wil ik Niels alle succes van de wereld toewensen bij zijn nieuwe club!! Hopelijk ga je je 2e doelpunt als prof tegen ons maken, als je ons maar laat winnen. Forza Niels Fleuren

  1. Animal

   Niels : heel veel succes in en met Emmen !!

   VVV : 1e klas ezels ! Niels heeft keer op keer bewezen iedere concurrent eruit te voetballen. Ja hij is beperkt als voetballer maar knokt zich altijd terug en blijkt telkens weer beter te zijn dan de direkte concurrenten die hem wel effe naar de bank zouden voetballen. Niels is nooit een 8 maar ook nooit een 3. En al was het maar voor de breedte van de selectie geweest zo zwaar kan ie niet op de begroting drukken zeker niet na het trucje van vorig seizoen….Clubliefde, werklust , karakter, een enorme brok ervaring , cultheld en echte clubvoetballer , 1 van de allerlaatsten,zo iemand stuur je niet zo maar de laan uit, die koester je..behalve in Venlo dus…

 2. ger

  Niels, het is je gegund! Het is nog steeds jammer dat je moest vertrekken, en hoop ook dat VVV hier nog veel spijt van gaat krijgen!! Ik vindt het eigenlijk nog steeds uun KUT streek wat ze jou geleverd hebben!

  1. Jammer dat Niels weggaat, natuurlijk iemand die de clubcultuur kent. Maar vind het jammer dat mensen dan zeggen “hoop dat de club spijt krijgt” Dat kom zo over van dat ze niets gegund is. We zijn supporters van de club VVV en we moeten ze onvoorwaardelijk steunen.

   Dit is een weloverwogen keus dat het eens tijd wordt om afscheid van elkaar te nemen. Het is geen kutstreek maar profvoetbal en daar wordt gekeken naar prestaties en de toekomst. De trainer vindt dat er iemand anders meer potentie heeft op die plek. Jammer maar zo gaat dat nu eenmaal. We moeten door en we willen allemaal zo snel mogelijk promoveren.

 3. ger

  Dat is gewoon mijn mening, iemand die jaren voor je gewerkt heeft in de kou laten staan is geen goed fatsoen! Voetbal wereld of niet. En promoveren zou niet kunnen met Niels? Het is helemaal niet zo dat ik een Niels fan ben of zo, maar zo ga je niet om met mensen, vorig jaar hebben ze hem ook terug moeten halen omdat ze niet anders konden!

 4. ger

  En wat betreft de club, ik gun ze alles! 35 jaar geleden fietste ik de berg al omhoog en nu nog dus wat gunnen voor de club betekend weet ik dan niet meer! Het is slleen dat er beslissingen genomen worden waar ik het niet mee eens ben! Jij zelf hebt een geschreven dat dit een forum was waar kritiek geleverd kon worden! Dus bij deze, maar nu hou ik er over op en fiets gewoon weer de berg op!!!!!

  1. Het ging meer over het algemeen! Ik snap best dat mensen het jammer vinden dat Niels weg is. Dat vind ik namelijk ook maar ik vind het jammer dat mensen het zo zien dat mensen dan heel VVV dom/slecht en niet goed bij hun hoofd vinden (wat ik veelal lees). Ik gun NIels deze stap van harte! En wellicht blijft hij nog jaren bij Emmen wat natuurlijk een mooie club.

   Zeker weten mag je kritisch zijn maar dan kan je ook verwachten dat de discussie aangegaan wordt. Ik zie dit op een andere manier dan jij en wil dat dan ook gewoon aangeven. Niet meer niet minder :).

  1. Sanderkuh

   John van Loenhout, Ken Leemans etc werden echt niet uitgefloten….

   Randy Wolters inderdaad, had ook zijn reden dacht ik…evenals Kaloutha..

   Ben zelf niet van het uitfluiten maar ik begrijp de beweegreden soms wel….een stukje emotie

 5. JasperVVV

  Het is al weken angstvallig stil rondom eventuele versterkingen voor ons vvv. Er zal toch nog wel wat bijkomen…….hoop dat bij terugkomst van het trainingskamp weer nieuws komt vanuit de berg.

 6. Meuske

  Snap alleen niet dat de opvolger van Niels nog niet is of was gevonden want hoe weet je nou dat het beter zal gaan zonder Fleuren? Er was geen discussie geweest als je gelijk zijn opvolger bekend had gemaakt!!

  1. Ook dan was er een discussie geweest. Het is een gevoelig item om iemand na 13 jaar de laan uit te sturen. Vooral als hij ook nog eens zeer geliefd is bij de supporters. Maar goed ik denk dat de beoogde spelers voor die plek tot nu toe niet haalbaar zijn gebleken en of zelf niet willen. Daarnaast is de kans groot dat WHUFC iets gaat stallen hier. Ze zijn niet voor niets de samenwerking aangegaan en zijn zeer tevreden over verrichtingen.

   Dat de JL niet aantrekkelijk is weten we allemaal Jasper! Maar dat wisten ze in Londen vantevoren. Daar is uitvoerig over gesproken en ja ze zien ons ook liever op het hoogste niveau spelen maar dat kan ook juist een stimulans zijn goede jongens te sturen zodat we sneller kunnen promoveren.

 7. JasperVVV

  Precies, maar ik heb het gevoel dat er ge aast wordt op een linksback van westham united. Denk echter dat onze competitie niet zo heel erg in trek is daar….

Leave a Reply