Nieuw plan MFC De Kazerne ingediend

kazernekwartierHai Berden en Frank Vaessen hebben hun nieuwe plannen voor MFC De Kazerne ingediend bij de gemeente. De gemeente raad wordt begin april geïnformeerd over deze plannen.
In november kregen Berden en Vaessen drie maanden de tijd om een nieuw plan in te dienen bij de gemeente. Dit moet gefinancierd worden door private investeerders, zonder geld van de gemeente.

‘We hebben nu een plan in hoofdlijnen liggen’, reageert Berden tegenover Voetbal International. ‘Een visie over hoe wij een mfc rendabel denken te kunnen maken. In vergelijking met het oorspronkelijke plan ligt de nadruk nu veel meer op niet-voetbal activiteiten.

Voetbal blijft een onzekere factor: speel je Eredivisie of Jupiler League. Door meer op de zakelijke evenementen te richten, wordt je businessplan veel steviger en is het voor andere partijen aantrekkelijker om financieel mee te doen.’ Het bouwwerk zal een andere uitstraling krijgen dan in eerdere ontwerpen.’Veel industriëler. Het moet een gebouw worden dat snel aangepast kan worden aan allerhande evenementen, zoals het Olympisch Stadion in Londen. In onze visie hebben we ook vastgelegd dat we het voetbalpubliek meer moeten bieden dan wedstrijden alleen. De concurrentie van live-uitzendingen wordt steeds groter, mensen die naar een stadion komen willen entertainment. Daar gaan we voor zorgen.’ De locatie is ongewijzigd, evenals de startcapaciteit (vijftienduizend plaatsen) en de geschatte bouwkosten ‘Ongeveer veertig miljoen euro’, aldus Berden in Voetbal International.

Berden wil samen met andere financiers gaan investeren in het MFC. De bouwactiviteiten zullen niet beginnen voor de Raad van State zich uitspreekt in een klachtenprocedure over het bestemmingsplan. Berden verwacht dat die uitsprak ergens in het derde kwartaal van dit jaar is.

Leave a Reply