Nieuw VVV-stadion uiterst onzeker

De kans dat er na zeven jaar van plannen maken nog een VVV-stadion in het Kazernekwartier in Blerick verrijst, is zeer gering. Het wordt steeds duidelijker dat een voetbalstadion moeilijk te combineren is met een Event Center Venlo (ECV) en Leisure Dome.

 

Door John Verstraelen
VENLO

Dat blijkt uit een rondgang langs diverse partijen en Venlose raadsleden, die geen van allen met naam genoemd willen worden. Het stadion wordt veel duurder, omdat er een dak op moet dat tijdens alle twintig thuiswedstrijden van VVV in de avonduren dicht moet. Die eis is gekoppeld aan het aangepaste bestemmingsplan, waarmee Venlo hoopt goedkeuring te krijgen van de Raad van State. Een uitspraak wordt pas in mei verwacht.

Een stadion met dak is niet alleen duurder, maar overdekt spelen is ook tegen de wens van VVV, dat ‘geen ‘zaalvoetbalteam wil zijn’.

De Twister Media Groep van Frank Vaessen, de projectontwikkelaars VolkerWessels en Wijckerveste werken plannen uit voor een ECV in combinatie met een Leisure Dome, zoals Wijckerveste dat in Kerkrade heeft geopend en dat daar onder meer bioscopen, een megasporthal en een speelparadijs omvat.

De initiatiefnemers in Venlo zien steeds duidelijker dat voetbal niet in de plannen past, blijkt uit navraag. Daarbij komt dat het politieke en maatschappelijk draagvlak voor een VVV-stadion alleen maar is geslonken.

Algemeen directeur Hans Soentjens van VVV liet eerder al weten een plan B te hebben voor het up-to-date maken van stadion De Koel.
Venlo besloot onlangs tegen eerdere voornemens in de resten van het 17e-eeuwse Fort Sint Michiel in het Kazernekwartier bloot te leggen. Het fort zou goed te combineren zijn met het Event Center en het Leisure Dome.
Een speciale klankbordgroep uit de raad wordt woensdag bijgepraat over de plannen in het Kazernekwartier. De gemeente wil alleen kwijt dat de initiatiefnemers ‘studeren op varianten voetbal’.

Bron: Limburger.nl

80 Responses

 1. Ruben

  Zeer jammer om te lezen dit! Even los van de discussie of VVV een nieuw stadion nodig heeft en of dat op het kazerneterrein moet komen te liggen, proef ik aan alles dat het hele kazerneterrein één groot links subsidie project wordt, waar de meeste Venlonaren totaal geen binding mee gaan krijgen.

  Er wordt door de gemeente helemaal niet gekeken waar behoefte aan is binnen de gemeente grenzen, maar er wordt gekeken naar welke groep het hardst roept.

  Dit was de ideale plek voor sport, ontspanning en leisure te combineren. Een fatsoenlijk zwembad, een ijsbaan, Holland Casino, een permanent stadsstrand en flexibele horeca etc.. Hiermee had je lokale inwoners, maar ook mensen van buiten de gemeente weten te trekken.

  Nu wordt het een fort zoals ook al in Gennep ligt (waar het overigens dagelijks verdacht stil is!!), worden er nijverheid fairs georganiseerd en zal er een bioscoop komen (waardoor die nieuwe in de binnenstad z’n deur zal moeten sluiten)! Twee concepten (oudheid – bios) die mijn inziens ook totaal niet samengaan.

  Maar goed, we zullen het wel zien allemaal. Voor VVV en iedereen die zich al 7 jaar met hart en ziel inzet, in ieder geval een fikse teleurstelling lijkt me.

  1. Ievel Knievel

   Jammer, ik was niet tegen een stadion op het kazerneterrein, maar zag niets in de plannen zoals ze steeds tot nu toe steeds gepresenteerd zijn.

   Nu wil ik wel eens weten wat er een links subsidieproject is aan de huidige plannen. Het zijn steeds de VVD’ers in het college geweest die samen met Berden (en later Vaessen) heil zagen in de plannen. Het neerzetten van ene leisure dome en event centre gaat kennelijk nog steeds door, tenminste dat maak ik op uit bovenstaand artikel. In dat leisure dome komen straks alleen commerciële activiteiten die hun geld moeten gaan terugverdienen hoor. Daarnaast heeft de gemeente verleden jaar juist aangegeven juist NIET als partner de plannen mee te financieren. Sowieso zijn het ondernemers Berden en Vaessen die deze plannen hebben gemaakt en niet de gemeente. Ala het een links subsidie project zou zijn geweest dan had er juist wel een zwembad, filmhuis, poppodium, theater (en wellicht een onderwijsinstelling) gestaan. Dat poppodium heeft inmiddels een andere plek gekregen. Ik denk trouwens dat een kazerneterrein met filmhuis, zwembad, etc. meer kans van slagen had gehad, zeker aangevuld met een voetbalstadion (en dan een echt voetbalstadion voor 13.500 bezoekers) op een goede plek en gebouwd volgens wettelijke richtlijnen. Als Taurus trouwens geen bios mag bouwen, dan mag het daar ook niet lijkt mij, in het kader van bestemmingsplannen en concurrentievervalsing.

   Wat mij opvalt is dat de kritiek op de plannen, zoals verwoord in bovenstaand artikel, kritiek is die al sinds de presentatie van de eerste plannen rond zingt. Het best verwoord in de uitzending van de Slag om Nederland twee jaar geleden. Ik vind persoonlijk het proces de laatste 7 jaar om tot een stadion te komen de grote schuldige achter de vertragingen en het mogelijk afketsen. Het gehele proces kan als amateuristisch gekenschetst worden.

 2. Ben

  De raadsleden bij naam noemen zou ook niet kies zijn, maar die namen komen er toch wel.
  Of het echt jammer is dat het nieuwe stadion er niet komt, is maar de vraag en dat zal het altijd wel blijven?
  Misschien is het wel de ultieme redding voor VVV.
  Dus kom maar op met dat plan B. Ik heb begrepen dat de trap wordt vervangen door een roltrap?
  FORZA VVV! Op naar de Eredivisie!

 3. Koelie

  Ruben slaat de spijker op z’n kop. Toevallig zijn er binnenkort gemeenteraadsverkiezingen dus beleid waait weer met alle winden mee om zieltjes te winnen. Niet alleen kleinzielige lokale politiek maar ook buurtbewoners en beroepsklagers boren zo een stabiele toekomst van deze club de grond in.
  Wat het zo mooi kunnen zijn op deze prachtige locatie.

  Ik ben heel benieuwd of het genoemde plan B (verbouwing De Koel?) wel de goedkeuring heeft van de gemeente. Wellicht pas over vier jaar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

 4. pavisto67

  Natuurlijk, de locatie voor het stadion Fata Morgana in Blerick was schitterend. Wat is er nu mooier om vanuit de binnenstad gezellig de brug over te steken om te kijken naar een leuke pot voetbal? Het blijft helaas bij dromen.

  Deze zin in het artikel vind ik zeer interessant:
  De initiatiefnemers in Venlo zien steeds duidelijker dat voetbal niet in de plannen past,

  Mijn bekruipt steeds meer het gevoel dat hoe mooi het initiatief ook was, er heel slecht onderzoek is verricht over de kans van slagen van dit project. Ofwel, Hai Berden had kost wat kost zijn zinnen gezet op dat nieuwe stadion, linksom of rechtsom het moest en zou er komen. Feit is helaas inderdaad dat een voetbalstadion niet zo maar gebruikt kan worden als Multifunctioneel Centrum, in elk geval zal dit nooit kostendekkend worden. Iets wat eigenlijk 7 jaar geleden ook al bekend was. Resultaat, de afgelopen zeven jaar is club gegijzeld door Hai Berden, man die de club heeft gered van de ondergang waarvoor ik hem zeer erkentelijk ben. Alles moest wijken voor het nieuwe stadion, dit is voor mijn gevoel ten koste gegaan van de ontwikkeling van de club. Wij zijn inmiddels door diverse clubs voorbijgestreefd en bevinden ons in een neerwaartse spiraal die volgens mij nog lang niet tot stilstand is gebracht. Mocht dit stadion er niet komen, dan heeft Berden wat mij betreft, alle plussen en minnen bijeen, gefaald om van VVV een stabiele club te maken. Wat mij betreft houdt hij de eer aan zichzelf in dat geval en vertrekt. VVV is veel meer dan Hai Berden alleen.

  1. Paljas

   “VVV is veel meer dan Hai Berden alleen”…
   Zeker,daarom mag (moet)hij hoe dan ook de komende jaren nog voorzitter blijven van VVV.
   Doodeenvoudig…omdat er in de verste verte geen betere voorzitter te vinden is voor dit VVV.

   Gegroet,

   Paljas.

  2. peter65

   Beste pavisto68,
   Je moet wel bedenken dat Hai Berden een van de grootste sponsors is van VVV , als die wegvalt staat VVV totaal aan de rand van de afgrond , want Hai brengt ook andere grote sponsoren mee , en die lopen dan ook weg, of heb jij nog 25 miljoen op de bank voor VVV.

 5. pavisto67

  Ik krijg al kippenvel bij de gedachte over een vernieuwd stadion de Koel, de Oost en Zuidtribune verdubbelen qua capaciteit met mooie sponsorfaciliteiten, hoge tribunes kort op het veld, de Maastribune doortrekken naar 1 geheel, en de huidige eretribune ombouwen tot luxe sponsorruimtes met enkele skyboxen.

 6. Meuske

  Hier word je toch schijtziek van!!! Het einde van dit jaar zou er duidelijkheid komen nee nu is het weer mei en in mei weer het einde van het jaar. Man man wat een besluiteloos stelletje zakkenvullers in deze gemeente ongelooflijk. Ben het eens met overstappen op plan B want dit gaat helemaal nergens meer toe leiden dat is wel een feit. Thuiswedstrijden met het dak dicht in de zomer zijn ze nou echt helemaal nog goed wijs!!! Forza De Koel

  1. Ruben

   Waar zie jij parkeergelegenheid bij de Floriade??

   Je bedoeld toch niet die lap grond op 3 km van het eigenlijke terrein af, of wel?

   Het stadion van VVV-Venlo hoort op z’n minst binnen de stadsgrenzen te liggen. Niet in Horst!

   Naast Océ (Tegenover vd Valk) ligt ook nog een aardige lap grond te verpieteren. Naast de snelweg, meerdere aanrijdroutes, geen omliggende woonwijk waardoor gezeik van omwonenden. Morgen de eerste schop in de grond betekend volgend jaar na de winterstop de eerste wedstrijd spelen!

 7. brise continu

  Haha….mig zak de verpakking van de bôks aaf…
  wat een onvoorstelbaar stukje amateurisme en besluiteloosheid..
  p.s. gaat die mega shoarma zaak met ingebouwde massageruimte voor vegetariërs wel nog door?

  pssst…zo ff sprietse!!

 8. Meuske

  Denk dat de investeerders helemaal klaar zijn met de gemeente Venlo na jaren geneuzel over het Kazerne terrein. Mochten ze een nieuwe locatie vinden dan begint de hele procedure weer overnieuw met vergunningen plan van aanpak infrastructuur dat gaat zo maar weer een paar jaar duren. Nog nieuwe slogans zoals Venlo Vergaat en Venlo Verkloot passen hier goed bij. Lang Leve de Koel

 9. rongo26

  Zoals Pavisto stelt zie ik het ook. VVV in de Koel staat al jaren stil. Laten we niet langer wachten en beginnen met plan B. Een vernieuwde Koel door deze stapsgewijs te verbouwen. Laten we starten met het aanleggen van een nieuwe maastribune. Tegenwoordig is het een trend om oude gebouwen in ere te herstellen door ze een nieuw ‘sausje’ te geven. Laat de Koel daar als voetbalstadion een goed voorbeeld van zijn.

  1. vvv_supporter_op_zuid

   Nieuwe Maastribune? Maastribune is toch goed? Je zou eerder op Oost een “Maastribune” kunnen bouwen.

   Echter, het grote probleem lijkt me eerder toch de lange onoverdekte zijde en neem aan ook de kale helling/heuvel. Dat is toch nogal een uitdaging. Dan hebben we het nog niet eens over de logistiek rondom het stadion, parkeerterrein etc.
   Nogal een uitdaging voor een architect/ingenieur ….

   Voorstander van De Koel maar dat het veel geld, tijd en moeite zal kosten …

   1. Goodie

    Denk dat het probleem vooral ligt bij de VW vakken. daar zit tegenwoordig ook geen hond meer.

 10. vvv_supporter_op_zuid

  nou, wat een “verassing” … het was de laatste tijd ook zo stil… je kon gewoon wachten op het moment dat het nieuws zou komen.

  Voor mij persoonlijk ben ik blij daar logistiek gezien voor mij het een zeer slechte ligging zou zijn en ik al vanaf de 1e minuut voor het Floriade terrein was. Tevens een winst voor de voetballiefhebber daar zo’n braderiezaal natuurlijk nooit en te nimmer geschikt is om naar een voetbalwedstrijd te kijken. Het zou een slechte kopie worden van het Gelredome en waar ik misschien wel helemaal niet naar toe zou gaan na 30 jaar de Koel en waar mijn vader als meer dan 50 jaar Kraal-en Koelganger zich voor zou omdraaien in zijn graf.

  Aan de andere kant… ik denk dat het voor de vooruitgang van VVV op korte termijn wel een flinke deuk kan betekenen. Immers, het was het paradepaardje cq prestige object van Hai Berden. Het werd toch gebracht met de woorden “alleen met een nieuw stadion kan VVV een stabiele eredivisie club worden”. Misschien zou het wel van invloed kunnen zijn voor Hai Berden op een mogelijke beslissing om minder actief te worden voor VVV, zowel bestuurlijk als op financieel vlak. Wie weet?

  In ieder geval is het voor mij geen verassing. Natuurlijk wordt de schuld aan iemand anders gegeven (Gemeente, RvS, etc.). Berden had zelf de stekker uit het project met de gemeente getrokken op de laatste dag en zou het wel zelf kunnen met investeerders. Waarschijnlijk heeft hij daarbij tegen schenen geschopt van ambtenaren bij de Gemeente… wat tegen hem is gaan werken.

  Voor die zogenaamde wekelijkse braderie zou het dak ook dicht moeten met slecht weer dus …?

  De Koel is natuurlijk geen stadion meer van deze tijd en een opknapbeurt zal de nodige investeringen vergen. De business club is nu ook niet te klein … en die lijkt me nog wel uit te breiden mocht deze ooit weer te klein zijn ‘als’ we ooit weer eens naar de eredivisie promoveren . Maar ja… uitbreiding/renovatie van de Koel is voor een voorzitter natuurlijk persoonlijk veel minder interessant voor het image/ego dan een nieuw stadion.

  Het voetbal is op dit moment belangrijker, geen goed voetbal, geen resultaat, geen supporters of sponsoren … etc.

  We zullen wel zien, een nieuw voetbalstadion is nou eenmaal financieel heel moeilijk.

 11. vvvicky

  Bla bla bla, wat een verassing. We hadden er komende januari al moeten zitten. Ik geloof er niet meer in. Op naar plan B. Het is nu wachten tot Hay zich helemaal terug trekt.

 12. De Koel

  Zoals altijd, van uitstel komt afstel. En inderdaad, het tijdperk Hai Berden zal nu wel snel ten einde komen, nu het Keuning Hai d’n Ierste stadion een Fata Morgana blijkt te zijn. Veel beloofd, weinig waargemaakt. Tijd voor een frisse wind binnen de club.

  1. Paljas

   Wahahahaha…die frisse wind zal er altijd blijven waaien(met of zonder Hai Berden),door gasten zoals jij heel goed in de gaten te houden en eventueel te corrigeren/aan te pakken waar nodig als er weer wartaal en onzin wordt uitgekraamd…
   En je zult zien: VVV heeft dan een prima basis om in de toekomst uit te groeien tot een stabiele eredivisionist…maar dan moet je wel die rotte appels op tijd opruimen.

   Maar ik zal je vast uit je droom helpen:al zou Berden opstappen,dat gaat geen mega veranderingen te weeg brengen.
   Ze zullen altijd gasten zoals jij blijven negeren en uitlachen en nooit serieus nemen.

   Gegroet,

   Paljas.

   1. De Koel

    Altijd lachen met die sukkels die als makke schapen achter Berden aanlopen en alles wat hij zegt voor zoete koek slikken. Dream on.

   2. Paljas

    Ik loop vooral achter sukkels aan die te vergelijken zijn met jou…die voortijdig gecorrigeerd en aangepakt moeten worden als er weer eens wartaal en complete onzin wordt uitgekraamd.
    En of je je nou Ievel Knievel,mats,sultana,De Koel of Drikus noemt…je kunt beter hier zwijgen en het forum bij MVV of Roda JC vervuilen…daar kunnen ze misschien nog van die koekwauzen gebruiken!

    Gegroet,

    Paljas.

   3. Ievel Knievel

    Het verschil is dat wij VVV-supporters zijn en blijven en geen Berden- supporters. Voorzitters komen en gaan, doen goede dingen en doen stomme dingen. Gelukkig blijft deze club nog lang na Hai Berden bestaan en misschien weet iemand ooit de glorie-jaren uit de jaren ’80te evenaren of weten we ooit nog bekersucces te boeken.

 13. marcel

  VVV heeft het vanaf dag 1 verkeerd aangepakt. gewoon moeten zeggen we gaan een moskee bouwen, dan was het allang geregeld. vervolgens op het laatst roepen als het stadion er staat: ow sorry we hebben de verkeerde bouwtekening gebruikt.

  politiek alla(h) nederland.

 14. Depor

  De Koel ligt op een ideale lokatie. Compleet verbouwen en je hebt een mooi stadion met twee ringen ala de Euroborg (maar dan in een kuil).

  De vraag is of daar inversteerders voor te vinden zijn.

  1. Goodie

   Ik snap de vergelijking met de euroborg niet. Oke de Euroborg heeft 2 ringen, maar dan had je veel andere stadions in de eredivisie ook kunnen pakken. De Euroborg ligt bij de snelweg, en staat er nog geen 10 jaar… dus de vergelijking begrijp ik niet?

 15. kenfen

  deze ommezwaai van de gemeenteraad is een politiek getinte.
  Momenteel valt er veel meer eer te behalen aan een hoop oude stenen als aan VVV. Met de verkiezingen in het vooruitzicht worden populaire keuzes gemaakt en wordt geld wat er is ingezet om zieltjes te winnen. wat te denken van het terrasje in de maaspoort wat voor de venlonaar een prachtig uitzicht biedt en wat 5 millioen mag kosten. commerciele uitbaters hebben sponsering van gemeentegeld en de mafiosi in de gemeenteraad laat VVV stikken !!!

 16. Paljas

  Bah….Ievel Knievel noemt zich VVV-supporter,mensen…
  Je bent helemaal geen VVV-supporter…verre van dat…je bent een supporter op amateuristisch niveau die never nooit thuis hoort bij een club als VVV.
  Ga proberen je bij MVV of Roda JC te bewijzen via het forum(volgens mij verblijf je 90% van leven in een kelder of grot,want blijkbaar durf je de rechtstreekse confrontatie met de desbetreffende persoon niet aan en probeer op een slinkse manier je gelijk te krijgen via dit forum),maar is de kans heel groot dat ze je daar ook voor gek verklaren.
  AUB,ga een andere hobby zoeken en zwijg als het om VVV gaat!

  Gegroet,

  Paljas.

  1. De Koel

   Beetje moeite met andere meningen, Paljas?

   PS: Ook je schoentje gezet gisteravond? Hopelijk heeft de Sint je een Hai Berden dekbed gebracht, zodat je lekker verder kunt dromen.

   1. Paljas

    Nee hoor,behalve met die van jou zoals je inmiddels wel hebt gemerkt.
    En dat zal zo blijven zolang je op dit forum je waanideeën blijft verkondigen!

    Gegroet,

    Paljas.

  2. Meuske

   Paljas wil dat iedereen op een ander forum zijn mening gaat geven dan kan Paljas reageren op zijn eigen mening dan kan hij zichzelf nog vaker gelijk geven. Ga zelf lekker ergens anders heen met je kleinerende opmerkingen naar andere.

   1. Paljas

    Iedereen?
    Te beginnen met jou…dat zal een hele slok op een borrel schelen voor dit forum!

    Gegroet,

    Paljas.

 17. Ruben

  Volgens DDL is het nieuwe stadion bij de kazerne nu definitief van de baan….. daar komen nu 4 bioscopen, aldus DDL.

  Zullen ze bij de gemeente weten dat de enige bioscoop in Venlo voor 80% leeg is! Er is geen behoefte aan 4 bioscoopzalen! Daarbij, dankzij Netflix e.d. zijn bioscopen iets uit het verleden.

  De werkgroep wijst er tevens op dat er wél een voetgangersbrug moet komen. Waarvoor vraag ik mij af? De enige reden dat er een voetgangersbrug moest komen, was vanwege het stadion. Eerst in de binnenstad wat drinken en dan en masse te voet naar het stadion (omdat je alcohol op had!). Ik zie die schaamhaar kwekers die naar een nijverheid fair gaan niet met een stuk in de kraag het evenement bezoeken. Dus die kunnen best met de fiets of met de auto! De brug is voor deze doelgroep dus helemaal niet nodig!

  Prutsers!

  1. Ben

   Dat ene woord “prutsers” vind ik geniaal van je. Vooruitziende blik van onze professionele bestuurders. En dan ook nog die oude ambachten, mandenvlechters, etc., grijze sokken cultuur, mensen die wegsmelten en liefst die “goede ouwe tijd” herbeleven. let eens op wat daar uiteindelijk van terecht komt.
   Bovenal FORZA VVV!

  2. Ievel Knievel

   Ik weet niet of mensen kunnen lezen, maar de plannen worden niet bedacht door de gemeente (overigens ben ik geen fan van de gemeente Venlo).

   Bron: http://www.limburger.nl: “In een brief aan raad en college wijzen Vaessen, Berden, Wijckerveste en projectontwikkelaar VolkerWessels ……” Dat zijn de initiatiefnemers.

 18. Meuske

  De gemeente faalt gewoon in alle opzichte want ik denk dar Berden en consorten er alles aan gedaan hebben om het voor de gemeente zo risicoloos mogelijk te maken en voor iedereen toegankelijk te houden binnen de gemeente. Maar als Berden met investeerders een plan presenteert bij deze koekenbakkers dan gaan de handjes op elkaar en trekken ze de bek niet open als er twijfels zijn. Maar zoals gezegd laten we Hay houden en overschakelen op plan B. Forza De Koel

 19. Zeker wete

  Welk stadion we ook krijgen, waar we het ook krijgen….Vandaag gaat ons VVV naar Den Bosch voor de erg belangrijke wedstrijd tegen de B.Bollen. Lets kick some ass!!

  Randy; je hoeft niet te juichen na een doelpunt! …Als je maar scoort!!!!

 20. peter65

  Beste knievel,
  De bedenkers voor een nieuw stadion zijn inderdaad de initiatiefnemers ,maar de goed keuring ligt nog altijd bij de politiek , en als men het VVV onmogelijk maakt om voetbal te spelen in een open stadion met allemaal onmogelijke regels dan hoort het op .
  Dit kon wel eens de doodsteek worden voor VVV , want wil je veel sponsors aan trekken dan moet je ze wat bieden en een goede sponsor ruimte om te netwerken.
  Het betaald voetbal staat of valt met geld , en dit kunnen niet alleen de toeschouwers opbrengen, hier heb je grote sponsors voor nodig.
  Ik wens Hai veel wijsheid om het oude stadion te moderniseren , maar ik heb mijn twijfels of dit zal lukken. De medewerking van de gemeente is nul , nul dit bewijst ze al 8 jaar . We betalen dadelijk alleen maar meer gemeente belastingen voor een hoopje stenen dat geen arbeidsplaatsen oplevert .

  1. sultana

   Precies Peter65 geen nieuw stadion kan inderdaad wel eens de doodsteek voor VVV zijn, zonder nieuw stadion kan de begroting niet omhoog en dan word het moeilijk om mee te kunnen doen in het betaalde voetbal. De gemeente heeft miljarden verkwanseld aan de Floriade, prestige projectje van een paar ambtenaren die zichzelf belangrijker vinden dan de belastingbetaler. Toch hoop ik dat het mogelijk is om de Koel te verbouwen, er zal iets moeten gebeuren.

   Op naar Den Bosch vanmiddag om samen met VVV de 3 punten mee naar Venlo te nemen! Forza VVV

  2. LJ

   Dat VVV maar een voorbeeld neemt aan Pec Zwolle. In Zwolle hadden ze ook een oud stadion. Dat hebben ze langzaam verbouwd en gemoderniseerd. Het resultaat is nu zichtbaar.

   Om de Koel te verbouwen zal er veel geld nodig zijn. En de vraag is maar wie dat zal betalen. Er zal nog wat geld op de rekening van VVV staan welke ze bewaard hadden voor het nieuwe stadion. Maar of de gemeente geld gaat investeren is zeer onzeker. Investeerders zullen ook niet meewerken, want die verdienen hun inzet natuurlijk nooit meer terug.

   Een gemiste kans voor Venlo, de regio en vooral VVV.

   1. Goodie

    Alsjeblieft niet zo’n pisbak als ik Zwolle… die hoge muren komen het stadion niet ten goede.

 21. jason

  Wat een geweldige editie van de limburger vandaag. Op de voorpagina:
  VVV BLIJFT VOETBALLEN IN DE KOEL
  Al verliezen we vanavond met 18-0, mijn weekend kan niet meer stuk.
  Ik zeg bier in het uitvak vanavond.
  LANG LEVE DE KOEL

 22. brise continu

  Goh goh…wat een verRassing….nu weer tientallen plannen voor verbouw..bezwaarschriften omwonenden liggen al klaar…uitstel ….tenslotte afstel en hoppa …AGOVV-2 is een feit…wat een onvoorstelbare zooi bij elkaar…

  psssst…zo ff sprietse!!

 23. Goodie

  Ik ben blij dat Berdem zijn poot stijf houdt. Gelukkig geen dak. Berden laat hiermee wel zien dat hij om supporters geeft. De Koel wordt niet uitgebreid, alleen elke aanpassingen. Wellicht wordt er later een nieuwe locatie gezocht.

  1. Ievel Knievel

   Dat heet nu de publieke opinie bespelen. Afgelopen voorjaar was Berden (interview VI) nog een voorstander van het voetballen in een theater. Sterker nog. Berden zelf heeft vanaf het begin geroepen dat er een dak op moest.

   Vanaf het moment dat Soentjes begon te roepen dat er een plan B was, was eigenlijk al bekend dat het niet meer doorging met dat stadion. Niet voor niets werd Soentjes teruggefloten door Berden. Het wachten was alleen op een geschikt moment om terug te trekken, met zo min mogelijk gezichtsverlies. Lees: nu kan iemand anders de schuld krijgen.

   1. Goodie

    Maar dat zou er hoe dan ook op komen als er concerten in werden gehouden lijkt me, niet?

   2. Paljas

    Ongelofelijk…ik heb nog nooit in mijn leven zoveel onzin,onwaarheden en wartaal van een bepaald persoon op een forum gelezen!
    Één ding moet ik deze gast(of is het een groep?) meegeven:onuitputtelijk in zijn (hun) dadendrang aangaande de Heer Berden.
    Maar blijkbaar win je(jullie) het niet in het echte leven en probeer je het maar via “dekmantel”venlonaren.net…
    Maar je(jullie) zal het niet winnen…gewoon omdat er nog wat gasten zijn op dit forum die de moeite nemen om je waanideeën te ontkrachten…

    Gegroet,

    Paljas.

   3. Ievel Knievel

    Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

    Iedereen die de uitspraken van dhr. berden de afgelopen jaren heeft gevolgd weet dat hij in eerste instantie een stadion met een dak voorzag voor voetbal en evenementen. Door nu te zeggen dat een stadion met dak geen voetbalstadion is en dat dit de reden is voor het niet realiseren van een stadion op hert kazerneterrein, is een methode om de (voetbal-)harten van de VVV -supporters (terug) te winnen en om de ware redenen van het niet bouwen van een stadion op het kazerneterrein te camoufleren.

   4. Paljas

    De ware reden?
    Jongen…kijk wat jezelf schrijft…JE BENT ECHT DOODZIEK!
    Je doet net of Berden bezig was/is met het realiseren van een loopgraf daar op de kazerne voor een derde wereldoorlog aan te wakkeren.
    Een nieuw stadion was de planning TEN VOORDELE VAN VVV en niet om supporters in het harnas te jagen of VVV NAAR DE KLOTE TE HELPEN!
    Supporters terug winnen?
    Als je wint ,heb je vrienden…rijen dik…heel veel vrienden.
    Als je verliest is het voor de negatievelingen en anti-Berden aanhangers koren op de molen om nog maar eens een schepje bovenop te gooien.
    Heel eenvoudig….een dak is te duur(wat open en dicht kan).
    En wie wil er nou voetballen in een tempel wat het dak never nooit open kan…inderdaad,dan lijkt het op zaalvoetbal.
    Alle verdere argumenten als zou Berden op zoek zijn goodwill van supporters is te gestoord voor woorden.
    Het moet andersom zijn…wij mogen blij zijn,heel blij,met een voorzitter die zo ongeveer zijn hele ziel en zaligheid(en geld)in deze club gooit!

    Gegroet,

    Paljas.

 24. LJ

  Als ik naar het interview met Berden op L1 luister en dan goed tussen de regels door, dan is het pure politiek wat VVV nu bedrijft. VVV wil dak open. Gemeente Venlo wil dak dicht. VVV trekt zich terug. Venlo ziet grote verliesposten en past alsnog het bestemmingsplan aan en staat wedstrijden met een open dak toe. VVV zet plannen gewoon door.

  Let maar op, binnen no time hangt de vlag er weer anders voor. Vorige keer toe gebroken werd met de gemeente had VVV al een ander plan klaar. De acties van nu is gewoon politiek spel.

  1. Ievel Knievel

   Kan wel zo zijn. De reden dat dit dak dicht moet heeft niet zo veel met de gemeente Venlo (ik ben geen fan) te maken, maar met de wet in Nederland. Vandaar dat de Raad van State zich erover buigt.

   1. LJ

    Het bestemmingsplan wordt opgesteld door de gemeente. Ben je het niet eens met de aanpassingen van het bestemmingsplan kun je dit voorleggen aan de raad van state. Dit hebben een aantal omwonenden gedaan. Om de raad van state milder te stemmen heeft de gemeente de inhoud van het bestemmingsplan aangepast. De afstand tot de woningen wordt vergroot alsmede het geluidsoverlast door wedstrijden in de avonduren. De gemeente wil dan dat het dak dicht is. De onderhandelingen tussen Venlo en ECV zijn stukgelopen. Dak moet dicht van de gemeente. Dit zijn de boosdoeners en niet de raad van state.

    De gemeente Venlo draait VVV de nek om en Berden hoopt met zijn besluit nu nog op clementie van de gemeente. Als die er komt gaan ze door anders niet.

   2. Paljas

    Wat bedoel je met clementie van de gemeente?
    Het kostenplaatje van dat schuifdak wat open en dicht moet kunnen,is toch de boosdoener,aangezien dat veel te duur blijkt?
    En waarmee gaan ze dan door?
    Met een andere lokatie zoeken,aangezien dat kazerneterrein verleden tijd is?

    Gegroet,

    Paljas.

  1. Paljas

   Via deze site?
   Oh…venlonaren.net is ook voor mensen die goed kunnen boetseren?
   In plaats van foto’s van thuis en uitwedtsrijden van VVV(vrijwillgers zijn niet krijgen),bewandeld de beheerder een zeer merkwaardige andere weg…namelijk die van een boetseersite venloboetseer.net,waar je foto’s op kunt plaatsen met je boetseerwerk.
   Brise continu verft het geheel en plaats de foto(‘s) op deze site om te bezichtigen.
   Dit alles in het kader,om de warme verstandhouding met Hai Berden in stand te houden…

   Gegroet,

   Paljas.

 25. Ben

  VOETBALPRIMEUR eerder vandaag:

  VVV-Venlo zal ook de komende jaren zijn thuiswedstrijden spelen in Stadion De Koel. De Limburgse club was van plan om te verhuizen, maar nu dat van de baan is zal men het huidige onderkomen grondig renoveren, meldt De Telegraaf.

  De gemeente Venlo liet in 2012 al weten geen geld te willen steken in een nieuw stadion voor de club die momenteel uitkomt in de Jupiler League. De voorzitter van VVV-Venlo, Hai Berden, wenste daarop niet direct de handdoek in de ring te gooien. Met behulp van externe partijen hoopte hij alsnog een nieuw stadion te kunnen bouwen.

  Het nieuwe bestemmingsplan is officieel de reden voor het afblazen van het stadionproject. Volgens dit plan zou er op de plaats waar het nieuwe onderkomen gebouwd zou worden geen voetbal in de open lucht toegestaan zijn. Een dak op het nieuwe stadion was volgens de berichtgeving geen optie voor voorzitter Berden.

Leave a Reply