VVV-Venlo

“Nieuwe coronamaatregelen: Geen publiek bij betaald voetbal”

Verschillende landelijke media melden dat vanavond bij de persconferentie van de regering duidelijk zal worden gemaakt dat er geen publiek meer welkom is bij professionele wedstrijden in Nederland.

Later meer.

25 Responses

 1. Godfried

  R.I.P. VVV-Venlo.

  Of komt Den Haag met een defibrillator aanrennen in de vorm van centen?
  Die extra middenvelder kunnen we nu dus ook op de buik schrijven.

  Shitzooi.

  Waarom niet verplicht met mondkapjes op in het stadion? Is ook in het OV. Daar is het blijkbaar wel veilig?!

 2. aoje

  De kans om buiten besmet te raken is zeer klein. De meeste besmettingen vinden binnen plaats. Publiek bij betaald voetbal zit flink uit elkaar en over het algemeen buiten. Om geen publiek meer toe te laten los je in mijn ogen niks op en maak je alleen het voetbal kapot en failliet.

 3. OooLGooO

  Dat wordt met een grote groep supporters met collectebussen langs de deur gaan. Als de hele regio hier €1,- gemiddeld in doet, is VVV weer “even” veilig.

  Als het bestuur met dit initiatief komt doe ik mee!

  Nu maak ik me toch serieus zorgen. Covid gaan nog een lange nasleep hebben….

   1. Oelie op zuid

    Alle seizoenskaarten zijn maximaal 3000 personen. Afgelopen seizoen gemiddeld 6500 toeschouwers. Dat zijn gemiddeld 3500 losse kaarten per wedstrijd , tel daarbij ook de dure wedstrijden bij en het verschil is ongeveer 1,2 miljoen te kort aan inkomsten. Dit is als alle seizoenskaarthouders afzien van compensatie.

 4. Ievel Knievel

  En dankjewel Feijenoord, (Willem II-“supporters”) en ook FC Twente…..not.

  Dat heeft zeker bijgedragen aan dit besluit. Het zou de rijkere clubs, die miljoenen op de bankrekening hebben staan, enigzins sieren als ze clubs als VVV en een FC Dordrecht hier doorheen zouden slepen met een extra noodfonds. En als VVV zijnde zou ik maar eens een echt goede advocaat in de arm gaan nemen (en die man in Tilburg voor het gerecht slepen, manmanman) en echt maar eens partijen voor het gerecht gaan slepen, wat worden wij benadeeld, echt niet normaal. Lijken we het sportief voor elkaar te hebben…..en dan dit. WTF?!?!?!?!?!

  Waarschijnlijk heeft dit ook direct gevolgen voor de 2 aankopen die waarschijnlijk nu niet gehaald gaan worden en moet de selectie in de winterstop misschien wel weer verder ingekrompen worden.

 5. ponnie veag oet de pan

  Dat de knvb de 2e kamer maar voor het gerecht sleept! Waar is de data waaruit blijkt dat je besmet raakt in een Open lucht stadion? Zolang dit er niet is, is de beslissing illegaal en moet er gecompenseerd worden. Wat een theater dit kabinet!

 6. Geelzwart

  Luisteren is voor sommige best lastig. Bezoek bij sportwedstrijden is tijdelijk verboden i.v.m. reisbewegingen en teveel sociale contacten. Het gedrag on het stadion doet er niet toe. Het geldt voor VVV maar ook voor een jeugdwedstrijd bij een voetbalclub of hockeyclub.

 7. mats

  Onbegrijpelijk dit.
  Een paar kutclubs verpesten het voor de rest.
  Ik zou idd de data wel eens willen zien waaruit blijkt dat de afgelopen wedstrijden tot extra besmettingen hebben geleid.

  En volgens mij mag je nog steeds met 4 man in een auto. Dat lijkt me gevaarlijker dan die paar man in een stadion. Zeker als je die verplicht mondkapjes te gaan dragen.

  Het beleid van de overheid is onnavolgbaar.

  1. lucien1978

   Je geeft zelf al het antwoord. Het gaat niet om de mensen in het stadion maar de reisbewegingen er rondom .

   Precies dus die 4 mensen in de auto wat niet moet . Daar zit nou juist het probleem

 8. Het gaat inderdaad om de reisbewegingen, wel begrijpelijk, maar balen omdat de wedstrijd tegen ADO DH een van de belangrijkste wedstrijden voor de winterstop is, en ik had er graag bij willen zijn…
  En ja, een aantal andere clubs hebben inderdaad niet het goede voorbeeld gegeven…

  1. Godfried

   Na ja, alsof ik ook maar iemand kan besmetten als ik op de fiets naar de Koel kom…

   Beetje hypocriet van de overheid als je het mij vraagt. Ik de supermarkt sta moet ik tussen de vakkenvullers en oude omaatjes door slalommen, in de trein sta ik als een sardientje in een conservenblik, op het schoolplein verdringen ouders zich om hun kroost op te halen… Maar in de buitenlucht op ruim 1,5 meter afstand van anderen naar een voetbalwedstrijd kijken kan niet… Waarom niet gewoon een mondkapjesplicht invoeren? Ik begrijp het gewoon niet.

   Snap dondersgoed dat er iets gedaan moet worden. Maar dit is gewoon te makkelijk. Komende zaterdag is het Tag Der Einheit. Wedden dat er ’s morgensvroeg weer gewoon een file staat in het centrum van Duitse kooptoeristen!

   1. chretien

    100% mee eens, de overheid slaat hier echt de plank mis. Zelfs als ze alles helemaal zouden compenseren vind ik het onzin .Slaat nergens op. Wat overheid wel zou kunnen doen is de clubs “straffen” als er niet voldaan wordt aan de eisen. In geval Tilburg zou ik die burgemeester straffen. Te gek voor woorden wat daar is gebeurd. Als er geen beeldscherm had gestaan was er niets aan de hand geweest…

   2. Best een afstand van Utrecht naar de Koel op de fiets…
    Maar hypocriet is het dan weer wel, als je naar de Efteling en zo kijkt die wel op mogen blijven…

   3. Ievel Knievel

    Misschien even een dingetje; maar is Nederland inmiddels niet geheel oranje/ rood voor Duitsers? Betekent dat wanneer ze komen einkaufen ze daarna 10 dagen in quarantaine moeten. Ik bedoel; ik zeg het even, als het blijkt te kloppen

 9. YowVVV

  Het enige juiste besluit, er had al niet met publiek gestart moeten worden, al weken hobbelt Nederland achter de feiten aan, bijeenkomsten, in mindere mate in de buitenlucht hebben bijgedragen aan de huidige aantallen besmette mensen al in september. We moeten gewoon de kwetsbaren en pechvogels beschermen. Alleen dan kunnen we weer snel terug naar de Koel. Ok genoeg blablabla, maar ik snap het voor de volle 100 procent. Hoe hard ook voor mijn cluppie. Dit was te voorspellen, competitie speelt zich ook nog eens af van het najaar tm het voorjaar. Hopelijk kan het team, met wat versterking (want degradatie is al helemaal de genade klap) het seizoen goed afmaken en daarna nog massaler dan ooit naar de koel komen, hopelijk bij de start van het nieuwe seizoen!

  1. mats

   Massaler dan ooit naar de Koel? Juist in deze tijd verkoopt VVV minder seizoenkaarten dan vorig jaar…. zo betrokken zijn die vele supporters. En dan gaan de meeste daarvan waarschijnlijk ook nog compensatie opeisen als ze wat wedstrijden moeten missen. Pffffff

   1. YowVVV

    Ik snap persoonlijk wel als mensen geen seizoenkaart nemen met de verwachting om mogelijk maar enkele duels te zien. Dit heeft niets met clubhart te maken. Blijft grof geld voor een paar uurtjes je favoriete club. Compensatie regeling gaat straks alleen voor de clubs als extra domber zorgen, maar ondanks rode cijfers begroot je dat realistisch.

   2. mats

    Ik niet. Een clubhart is meer (zou meer moeten zijn) dan elke twee weken een wedstrijd kunnen zien.
    Wat is nou die paar euro als je daarmee je club kunt redden. Ik snap het echt niet.
    Prima doe het dan niet, maar ga niet janken als VVV straks niet meer bestaat. Verder hebben we daar al uitgebreide discussies over gehad.

  2. DeOtjes

   Neuh symboolpolitiek. Het argument van verplaatsingen snap ik wel maar dan moet je het verplaatsen aanpakken. Je mag wel met 4 in de auto maar het is eigenlijk niet de bedoeling dus we sluiten het stadion.
   Dat is niet meer uit te leggen. Want je mag wel 4 naar een restaurant / het terras / een klein feestje enz enz.

   Juist een stadion is perfect om te meten. Alle bezoekers zijn geregistreerd. Als je zegt dat je alleen mag verplaatsen met leden uit hetzelfde huishouden kun je perfect meten wat er in de buitenlucht (het stadion) gebeurd.

   Deze maatregel is dus in mijn ogen meer voor de buhne

Leave a Reply