‘Nieuwe maatregelen: komende 3 weken geen publiek’

In de nieuwe corona-maatregelen, die vanavond bij de persconferentie bekend worden gemaakt, worden opnieuw de voetbalstadions geraakt. De komende drie weken mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij sportevenementen. Dit betekent dat de wedstrijden tegen ADO Den Haag (U), FC Eindhoven (T), Roda JC (U) en Telstar (U) zonder publiek gespeeld worden.

19 Responses

  1. Belachelijk, dat is misschien wel erg sterk uitgedrukt, maar discutabel is het zeker! Best veel kritiekpunten op Zima zijn hier ook geuit, en daar zit ook heus wel wat in.
   Maar zoals jij al zegt, de cijfers zeggen genoeg…
   We houden zelden de nul, maar grote uitslagen zijn er nauwelijks, misschien uit tegen Excelsior was de meest afgetekende uitslag die ook hoger had kunnen uitvallen, verder valt het mee..
   Een keeper nu slachtofferen, dan stel je hem ook niet zo snel meer op. Zima oogt al heel onzeker in zijn acties, en dit gaat natuurlijk niet helpen…
   Maar goed, ik ben benieuwd of Van Crooij zijn kans grijpt, gelijk pittig met die lange Verheydt bij ADO als tegenstander…

 1. Godfried

  Lees trouwens net dat Zima op de bank verdwijnt. Dat vind ik eerlijk gezegd ronduit belachelijk. VVV staat 15e met ‘slechts’ 2 tegendoelpunten meer dan de koploper. Daar ligt het probleem dus helemaal niet. Het zorgenkindje van VVV is de aanvallende linie. We creëren te weinig kansen en scoren niet.

  We weten allemaal wat ze zeggen over het wisselen van de keeper. Dat doe je één keer. Wanneer hij aantoonbaar niet goed is of opzichtig week na week blundert. Dat is toch helemaal niet het geval!

  Bij deze is het dus ook weggegooid geld. Begint zorgelijk te worden, al die aankopen die blijkbaar niet voldoen…

  1. Godfried

   Ter aanvulling: VVV krijgt tot nog toe gemiddeld 1,4 doelpunt per wedstrijd tegen. Dit is gewoon goed. Met zo’n gemiddelde sta je normaal in de top 5.

   Zelf scoren is echter een stuk lastiger. Hierin lopen we 1 op 1. Met dat gemiddelde eindig je normaliter bij de laatste 3.

   Dus nogmaals, het is belachelijk dat je de keeper slachtoffert.

   1. supportertje

    Ben het eens met je commentaar. Echter geeft Zima mij ook niet het gevoel heerser te zijn in zijn gebied. Maar zo vroeg aan de kant zetten vind ik ook zo wat. Maar kan ook er voor zorgen dat hij weer tijdens de trainingen scherper en zekerder word. Zo wel Delano als Zima ontlopen elkaar niet veel. We moeten er vrede mee hebben beter hebben we niet bij VVV.

   1. supportertje

    Vind dat je nu al weer snel kort door de bocht gaat. Hier spreekt duidelijk de verwachting uit die veel te hoog is. Maurice Steijn deed er ook een paar jaar over om het team zo ver te brengen dat ze naar de ED konden overstappen. Waarom moet dat nu weer allemaal weer in een paar maanden tijd. Het is bij veel mensen weer het oude liedje en dezelfde riedel. Wen er nu maar aan dat het allemaal niet zo vlot zal gaan, en dat VVV als team nog vele tegenslagen zal kennen voordat we weer een stap hoger spelen. Dus nu al weer afgeven op de trainer, en op spelers vind ik zwaar overdreven.

 2. Depor

  Erg vreemd indien dat zou gebeuren. Zima doet het prima. Daarnaast heb we een reservekeeper op bank zitten die niet in het betaald voetbal thuishoort. Zoals eerder aangegeven, geef dan een jeugdkeeper met enige potentie een kans.

 3. Koelie

  Een korte lockdown duurt gelukkig maar tot vlak na Pinksteren. Net op tijd voor de eerste oefenwedstrijd voor 2022/2023. Niet dat we veel zullen missen dit seizoen.

 4. twiggy11

  Jos even voor de duidelijkheid de opticiens zijn gewoon open je ziet het toch verkeerd met je keeper wissel de crooy komt lengte te kort en komt niet van de doellijn. We zakken steeds meer af na beneden in plaats van na boven.

  1. Klopt. Maar Zima vangt nauwelijks een bal, en stompt liever elke bal weg zodat hij voor de voeten van de tegenstander terecht komt.

   Bovendien lijkt hij elke keer als de tegenstander met bal in de buurt komt eerst een soort van ienemienemutte te moeten doen of hij wel of niet zal gaan uitkomen.

   Ik heb sowieso nooit begrepen waarom er een matige keeper uit Tsjechië gehaald moet wonder., terwijl keepers als Stijn van Gassel, Rowen Koot of Eric Verstappen ook gewoon gratis op te halen waren. Die laatste twee zijn trouwens nog steeds beschikbaar.

   1. Godfried

    erik verstappen?? kom op zeg. totaal niet geschikt voor dit niveau. was reserve in de derde bundesliga en heeft in 9 jaar tijd maar 25 wedstrijden gekeept. nu overigens bij vitesse onder contract. derde doelman.

 5. Trouwens, de nieuwe maatregelen zijn TOT 3 dec, dus over de wedstrijd Telstar uit is nu nog geen beslissing genomen.
  De kans is natuurlijk zeer aanwezig dat ook deze wedstrIjd zonder publiek wordt gespeeld, maar vrijdag 2 dec is er weer een coronapersconferentie, dus rond die tijd weten we meer…

 6. robvvv

  Even terug naar het onderwerp :
  in de hele discussie over coronamaatregelen mis ik de volgende logica:
  – We moeten perse gevaccineerd worden.
  – De druk op de zorg wordt minder als je je laat vaccineren
  – We krijgen een QR code als we gevaccineerd , negatief getest zijn of (gerapporteerd) genezen bent verklaard
  – We hebben alleen toegang tot bepaalde evenementen als we een geldige QR code kunnen tonen
  – Als je geen QR code hebt wordt je beschouwd als ongewenst en wordt her en der de toegang geweigerd.

  Bovenstaande impliceert dat degenen met een QR code (volgens VWS /RIVM) geen gevaar zijn voor de maatschappij en overal terecht kunnen
  In voetbalstadions wordt je alleen toegelaten als je een QR code kunt tonen.
  Concert-, bioscoop- en theaterzalen mogen maximaal 1250 mensen ontvangen, moeten die allemaal een vaste zitplaats hebben en een coronatoegangsbewijs laten zien  voetbalstadions zijn veelal in de openlucht en iedereen heeft een vaste plaats ….
  Waarom worden de supporters nu geweerd van de stadions… ?
  We zijn toch “veilig” ? we hebben toch een QR code ?

  Of werkt het vaccin toch niet en is iedereen “gevaarlijk”…
  Dan is de QR-code dus ook niet nodig want het maakt geen verschil.
  Ik kan nog wel een tijdje doorgaan om de dictatuur van DeJonge en Rutte aan te tippen.
  Mijn punt/vraag is: wat is de motivatie om supporters , die allen een geldige QR code moeten tonen bij binnenkomst in een stadion vanaf nu (weer) te weren van die stadions ? .

Leave a Reply