Nieuwe opzet Jupiler League met twintig teams

Naar aanleiding van de uitkomsten van het overleg van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) donderdag, zijn de KNVB en de clubs uit de Jupiler League maandagavond bijeengekomen. Doelstelling van de bijeenkomst was nader van gedachten te wisselen over de zienswijze van betrokkenen met betrekking tot de mogelijke toetreding van amateurclubs tot de Jupiler League.

Naar aanleiding hiervan is consensus bereikt. Het gedeelde uitgangspunt is nu om te komen tot een totaal van twintig clubs in de Jupiler League, door in principe twee amateurverenigingen en twee beloftenteams toe te laten treden. Dit betekent dat de opzet van de Jupiler League voor komend seizoen in samenwerking met alle betrokkenen nader uitgewerkt wordt om vervolgens te komen tot formele besluitvorming. Overigens betreft de voorgestelde nieuwe opzet een pilot voor de komende twee seizoenen.

Bert van Oostveen namens de KNVB: ,,Het is in het belang van het gehele betaald voetbal zonder meer een positief gegeven dat we consensus hebben kunnen bereiken. Het uitgangspunt is een competitie met twintig clubs door in principe twee amateurclubs en twee beloftenteams toe te voegen. Wij zullen er gezamenlijk hard aan werken om dit zo spoedig mogelijk te kunnen bekrachtigen.”

Simon Kelder namens de CED: ,,Er is opnieuw en op een constructieve manier met onze achterban gesproken. Dit heeft er toe geleid dat de overgrote meerderheid nu voorstander is van het toevoegen van zowel beloftenteams als amateurclubs en dus om komend seizoen met twintig teams te spelen in de Jupiler League. De competitie zal daardoor in aantrekkelijkheid voor clubs, publiek en media toenemen. De competitieopzet wordt nu verder uitgewerkt en ingevuld.”

Bron: KNVB

12 Responses

 1. BVVblerick

  KNVB mafia rot eens op man met deze onzin dit woort 100 % compatitie vervalzing jong ajax en zo mogen tog niet promeveren wat heeft het voor nut dan geef de hoofklassers maar eens een kans
  anders hun wedstrijden zonder publiek te spele net zo als een vv katwijk zie ik prima in de jup mee draaien

 2. rongo26

  ik vind het positief. 2 nieuwe clubs erbij en 2 beloftenteams die de interesse voor de jupiler league vergroten. Het is niet of we iets unieks hier proberen. Duitsland en Spanje doen dit al jaren. Vraag me af hoe ze regelementen insteken. Ze mogen dan niet promoveren maar dan mogen ze dus ook geen play-offs spelen?

  Competitievervalsing zie ik niet zo snel gebeuren. Ik zie eerder een einde van kleurloze satellietclubs zoals FC Almere.

 3. rongo26

  Als aanvulling: ze moeten dan wel de beloftencompetitie afschaffen en deze teams meelaten draaien in het amateurvoetbal. Want het kan niet zo zijn dat Ajax 2 niet kan promoveren én niet kan degraderen.

 4. Goodie

  In de juup zal er niet zo vaak een buscombi zijn gelukkig. Hoef ik niet eerst naar venlo maar kan ik op eigen vervoer naar groesbeek.

  Off: waneer worden de prijzen van scc bekend?

 5. vvv_supporter_op_zuid

  2 wedstrijden gratis erbij 😉

  Belachelijk… Ajax 2, Twente 2, en straks wil Feyenoord en PSV ook.
  Betekent natuurlijk wel dat die clubs dus niet meer spelers hoeven te verhuren aan Eerste Divisie clubs om ervaring/wedstrijden op te doen…. ze spelen immers zelf in de Eerste Divisie!!! Of wordt Telstar/Almere dan Ajax C kuch kuch …

  Murdoch is nog niet eens begonnen of we zien al de consequenties …

Leave a Reply