Nieuwjaarstoespraak Marco Bogers

Maandagavond vond in het Voetbalcafé van Stadion de Koel de traditionele NieuwjaarsBorrel plaats voor sponsors en overige relaties. Directeur Marco Bogers hield natuurlijk ook een nieuwjaarstoespraak. Wij vinden het te belangrijk dat de supporters van VVV-Venlo goed op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen om misverstanden en onnodige discussies te vermijden. Dit gaat niet alleen de sponsoren of ander partners aan, maar ons allemaal! Hierbij de nieuwjaarstoespraak.

“Geachte aanwezigen, ik wens u, mede namens het hele VVV-Venlo team, een gezond en gelukkig 2017 met daarbij natuurlijk veel zakelijk succes, ook binnen ons VVV-Venlo Netwerk.

Liebe deutsche Partner des VVV-Venlo, namens des gesamten Teams des VVV-Venlo wünsche ich Euch ein gesundes und frohes Jahr 2017 mit viel Erfolg für Euer Business, auch hier innerhalb unseres VVV-Venlo Netzwerks.

In aansluiting op de woorden van voorzitter Hai Berden richt ik mij graag tot u om u te informeren over diverse ontwikkelingen binnen onze club. Ik doe dit nu in woord maar wij tonen u dadelijk via de VVVideoWalls in het stadion ook ontwikkelingen in beeld en geluid met daarbij enkele leuke boodschappen voor u en onze club met verrassende filmpjes van bekende VVV’ers. 
In juni hebben wij aangegeven ons volledig op de club te richten en niet meer op zaken waarop we (blijkbaar) weinig grip/invloed hebben als het gaat om bijvoorbeeld een nieuw stadion. Terug naar de basis, terug naar de realiteit van vandaag en waar het bij een Betaald Voetbal Organisatie om draait, namelijk voetbal. Het voetbal moest er weer voor gaan zorgen dat de club en onze achterban weer in de ban van VVV-Venlo geraakt, in een positieve flow. ‘Alles heej is VVV!’ luidt de titel van ons clublied. Onze club is van de mensen, bestaat uit het enthousiasme, de betrokkenheid en natuurlijk de steun van onze achterban. Dan leeft een club, dan leeft VVV, dan is er draagvlak en dus ook perspectief.

Welnu, vandaag 9 januari 2017, zo aan het begin van een nieuw jaar mogen we een aantal zaken met elkaar constateren en sta ik graag met u stil bij enkele recente ontwikkelingen:

1. Als het gaat om onze kernactiviteit: VOETBAL
•Ons 1e elftal presteert momenteel maximaal met een eerste plaats op de ranglijst en is hiermee winterkampioen. Een bijzonder knappe prestatie van onze spelers, staf en iedereen die bij ons 1e elftal betrokken is.

•Vorig seizoen werd al een puike prestatie geleverd met een tweede plaats op de ranglijst en aantrekkelijk voetbal (meeste doelpunten voor en minste tegen) en dit seizoen hebben we met elkaar de lat nog hoger gelegd. 

•Met onze hoofdtrainer Maurice Steijn hebben wij in januari 2016 al overeenstemming bereikt over een nieuw contract dat hem tot en met juni 2018 aan onze club bindt. Wij hebben toen al naar elkaar tevredenheid, vertrouwen en perspectief uitgesproken. Het moge duidelijk zijn dat we bijzonder tevreden zijn over het werk dat Maurice bij onze club levert, zowel binnen als buiten de lijnen. Dit geldt overigens ook voor zijn collega’s van de technische en medische staf. De afgelopen weken werd Maurice via de media in verband gebracht met andere clubs en kreeg ik regelmatig de opmerking: ‘Marco, het zal toch niet waar zijn dat Maurice nu vertrekt terwijl we er zo goed voor staan.’ Welnu, ik kan u melden dat Maurice naar ons toe heeft uitgesproken graag bij VVV te blijven en er alles aan te doen om met ons kampioen te worden dan wel te promoveren naar de Eredivisie. Het zou een bekroning voor beide partijen zijn als Maurice komend seizoen onze trainer is in de Eredivisie. Hier gaan we voor.

•Het samenstellen van een selectie gebeurt niet van vandaag op morgen. Dit is een voortdurend proces waarbij de nodige expertise en ervaring komt kijken. Zowel voor bestuur en directie als voor onze staf is het belangrijk om deze kwaliteiten in huis te hebben en dat hebben wij in de persoon van Stan Valckx. Stan is dagelijks op de club, onderhoudt de contacten met de hoofdtrainer, overige stafleden en het technisch platform en houdt nauwlettend de individuele- en teamontwikkeling in de gaten. Daarnaast beschikt hij over een groot en waardevol netwerk waarvan we gebruik kunnen maken. Voor ons allen is Stan inmiddels veel meer geworden dan een klankbord of adviseur. Ik ben dan ook verheugd te kunnen mededelen dat Stan vanaf 1 januari de officiële functie vervult van ‘Manager Voetbal’ en zich hier de komende jaren intensief voor wil blijven inzetten.

•In deze winter transferwindow richten wij ons vizier op het versterken van de linksbackpositie. Er zijn momenteel 2 spelers op proef: Abel Tamata en José Manuel Casado. De staf neemt binnenkort een besluit over een eventueel contract voor één van beide spelers. Er is tot nu geen belangstelling getoond voor onze spelers. Maar goed ook want het is voor ons zaak deze spelersgroep bij elkaar te houden.

•Kort wil ik nog even iets kwijt over de berichtgeving van de laatste dagen m.b.t. een nieuwe competitie-opzet waarover de clubs en de KNVB al geruime tijd in overleg zijn. Beoogd KNVB-directeur Gijs de Jong, liet zich vrijdag al ontvallen voorstander te zijn van een Eredivisie met 16 clubs, 2 rechtstreekse degradanten en een kampioenspoule. Dit om de weerstand onder de topclubs te vergroten. Niet alleen voor VVV maar voor een grote groep clubs in Eredivisie en Jupiler League betekent deze ontwikkeling, sportief gezien, een flinke bedreiging. Wij verenigen ons dan ook met deze clubs om deze ontwikkeling tegen te gaan. Wij pleiten op de eerste plaats voor een eerlijke, gelijkmatige verdeling van TV-gelden en willen geen verdere uitholling van het betaald voetbal. 

Dit zorgt ons inziens voor minder weerstand. Als iedereen in basis hetzelfde bedrag ontvangt gaat het merendeel van de clubs erop vooruit en ontstaat er vanzelf meer weerstand. Wij vinden het bijzonder teleurstellend en vervelend dat de KNVB blijkbaar alweer een standpunt heeft bepaald terwijl men met de clubs in gesprek is over een cruciaal onderwerp. Wederom een staaltje van onhandige communicatie en onhandig manoevreren en dan druk ik me nog voorzichtig uit.

Onze financiële situatie:
•VVV-Venlo is financieel gezien weer een gezondere club geworden: een positief eigen vermogen, geen schulden en bij de bekendmaking van de cijfers in maart waarbij onze halfjaarcijfers zijn beoordeeld zetten we definitief de stap naar de veilige categorie 2 van het FRS-systeem van de KNVB. Ik zeg met nadruk een ‘gezondere’ club geworden, want financieel moeten we bijzonder alert blijven. Maar, willen we mee blijven doen in de middenmoot van het betaald voetbal – tenslotte onze doelstelling – dan zijn er simpelweg meer inkomsten nodig uit wedstrijdbaten en sponsoring en is het creëren van nieuwe verdienmodellen in dit stadion noodzakelijk.  

Hoe gaat het commercieel?
•Commercieel gezien maken we stappen. Onze omzet uit de post ‘sponsoring’ neemt toe. We slagen er wekelijks in nieuwe partners aan ons te binden, van groot tot klein. Ex-sponsors keren terug en bestaande partners dragen hun steentje bij om nieuwe partners aan te dragen. Onze zakelijke events worden kwalitatief als ‘goed’ beoordeeld en worden prima bezocht. Daarnaast wordt er steeds vaker een beroep op ons gedaan om een verbindende rol te spelen binnen het VVV-Venlo Netwerk. Dit doen we graag, is tenslotte onze rol. Ook het aantal Duitse partners neemt toe. Inmiddels hebben we 40 Duitse partners binnen ons VVV-Venlo Netwerk mogen begroeten en Robert Pinior, onze Duitse accountmanager, is dagelijks actief om nieuwe partners te werven en verbindingen tussen Duitse en Nederlandse partners te leggen. Een prima ontwikkeling die ons, commercieel gezien, een unieke positie geeft in het Nederlandse betaald voetbal.

Toch dienen we commercieel gezien flinke inspanningen te leveren om te groeien naar het niveau van een top Jupiler League club. Benchmark-onderzoek van de KNVB wijst dit ook uit. Daarnaast verandert het sponsorlandschap in rap tempo en zullen we hierop moeten anticiperen. Daarom is besloten de organisatie en inrichting van ons commercieel team te wijzigen. Ondergetekende zal zich intensiever dan voorheen gaan bezighouden met alle commerciële activiteiten waarbij de nadruk primair legt op werving van key-partners en het onderhouden van de relaties met onze bestaande partners. Vanaf 1 januari is Steffie Koopmans aangesteld als accountmanager en zal gaan opereren naast Niels Mulders. Steffie heeft de afgelopen 6 jaar in deze rol gewerkt binnen Personato Werving en Selectie, onze shirtsponsor. Velen van u zullen haar ongetwijfeld kennen maar voor een introductie van Steffie verwijs ik graag naar een filmpje op de videowalls zo dadelijk. Daarentegen zal Edwin van Berge Henegouwen aan het einde van deze maand onze club gaan verlaten. Wij danken Edwin voor zijn inzet en betrokkenheid en hij zal ongetwijfeld nog regelmatig aanwezig zijn bij onze thuiswedstrijden.

Onze Young Business Club, onder aanvoering van een daadkrachtig, enthousiast en creatief bestuur, is er i.s.m. onze commerciële mensen, in geslaagd het aantal leden flink uit te breiden en waardevolle activiteiten te organiseren. Op 18 januari vindt bij BusinessPartner Rabobank Venlo een groot prospect-event plaats waarvoor geïnteresseerden zich nog kunnen aanmelden. Enkele maanden geleden zijn we gestart met het PromoPartner-concept. 

Hierbij bieden wij winkeliers en overige op de consument gerichte bedrijven in de Gemeente Venlo tegen een klein sponsorbedrag een promotiepakket aan om VVV-Venlo uit te dragen. VVV moet leven in de stad en dat moet natuurlijk zichtbaar zijn in de winkelcentra van Venlo. Wij kunnen melden dat we vrijdag de 100e PromoPartner geworven hebben met Brasserie-Restaurant Valuas. Een mooi aantal en een knappe prestatie van Niels Mulders en Ger van Rosmalen die zich hier de afgelopen tijd voor ingezet hebben. Wij richten ons nu op de winkelgebieden van Kaldenkirchen en straks ook Horst, Venray en Roermond.
Graag houden wij u, als partner binnen ons VVV-Venlo Netwerk, op de hoogte van alle commerciële ontwikkelingen en activiteiten en bieden wij graag een snel en eenvoudig platform om met ons te communiceren. Wij introduceren u vandaag dan ook de officiële VVV-Venlo Business-Netwerk app waarmee wij met u maar u ook met ons kunt communiceren over commerciële onderwerpen, u zich kunt aanmelden voor onze events en waarmee u snel een overzicht heeft van alle collega- partners waarmee u direct kunt communiceren. Deze app is ontwikkeld door Skindustries en de mensen van Skindustries zijn aanwezig voor een demonstratie en toelichting die u straks ook te zien krijgt op de videowalls. Een verrijking voor de communicatie met onze zakelijke partners.

De Trap Omhoog en samen aan de slag voor onze club
Na de presentatie van ons toekomstvisiedocument ‘De Trap Omhoog’ zijn we aan het werk gegaan. Onder aanvoering van projectcoördinator Ron van den Bekerom zijn werkgroepen geformeerd en worden er concrete acties ondernomen.Als actuele voorbeelden kan ik bijvoorbeeld noemen: De werkgroep comfort en service die bezig is met het verbeteren van de afwatering.De werkgroep sfeer en beleving die volop bezig is met de inrichting van een fanzone met horecamogelijkheden voor het stadion. Dit willen we dit seizoen nog drie keer aanbieden aan supporters. Daarnaast vinden er volop initiatieven plaats die ervoor moeten zorgen dat op 22 januari de derby tegen MVV in een uitverkochte Koel gespeeld wordt. I.s.m. vervoerpartner Munckhof worden er opstapplaatsen in de hele regio aangeboden om per bus naar het stadion vervoerd te worden. Daarnaast zijn er onder de supporters en promopartners ambassadeurs actief met een promotiecampagne om de kaartverkoop te stimuleren.

Al met al komt de trein op gang, is er volop sprake van positieve reuring in ons achterland en bij onze achterban en leeft VVV-Venlo volop in de regio. We maken ons samen op voor een cruciale tweede seizoenshelft waarbij sportief alles draait om promotie naar de Eredivisie. We zijn goed op weg en hebben alle vertrouwen in spelers en staf om dit karwei te klaren. Alle steun van onze achterban is hierbij wel noodzakelijk want een volle Koel zorgt natuurlijk voor extra adrenaline. 

Ik dank langs deze weg u allen, alle partners van ons VVV-Venlo Netwerk voor de steun, het vertrouwen en de samenwerking. Samen de trap omhoog, dat is ons doel. Op naar een mooi voetbaljaar 2017. ‘Alles heej is VVV!’”

7 Responses

 1. kiekoputspelke

  Ik lees net op de site van “1Limburg” dat proefspeler Casado terug gekeerd is naar Spanje en schermt met interesse van Numancia…deze speler kan VVV dus strepen van haar lijst.

  Volgens Valckx – die hierop reageert in betreffend artikel – was deze speler de 1e optie gezien zijn aanvallende kwaliteiten. Casado beschikte hier meer over dan Tamata en zoals ik hem ken uit zijn periodes bij PSV, Roda JC en FC Groningen herken ik deze consttering wel.

  Tamata zou nu dus in beeld komen om een contactaanbieding tegemoet te zien, maar de schrijver van het artikel zegt dat de speler bedenktijd gevraagd heeft.

  Logisch denk ik, want deze transferperiode duurt nog ruim twee weken en Tamata zal niet té vroeg willen tekenen en waarschijnlijk hopen op een ander (buitenlands) avontuur ?

  Hoe dan ook…op deze manier wordt de keuze met welke speler in zee wil gaan al gemaakt door de keuze van Casado en dat is natuurlijk jammer.

  Off topic: Sjoerd Ars schijnt te gaan tekenen bij Fortuna Sittard.
  Een prima spits die garant staat voor goals…jammer dat hij niet opgepikt kon worden door VVV…al is maar de vraag of deze speler überhaupt wilde komen als back up en 2e keus achter Seuntjens…lijkt me geen bankzitter die zo’n rol accepteert ?

 2. ger

  Wat ik ook lees op 1limburg, is dat alle aanvoerders VVV als kampioen zien van dit jaar! Maar ik zou toch nog niet te vroeg gaan roepen. Ja VVV staat er zeker goed voor en heeft een goede spelers groep! Maar het duurt nog even voor het zo ver is!

Leave a Reply