Nieveld zegt nee, transfer van Sarpei op losse schroeven

De zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger moet voortgezet worden. Noricio Nieveld heeft laten weten geen heil te zien in een transfer naar onze club. Dat meldt de Limburger zojuist via haar website. De zaakwaarnemer van Nieveld, Jeffrey van Pareen meldt het volgende over de situatie; “Noricio wil niet als back-up dienen achter Nils Röseler en Jerold Promes. Dat begrijp ik ook wel”. Jammer, maar natuurlijk willen we alleen spelers die ook echt voor de club willen spelen.

Het echte maar wellicht minder goede nieuws is dat de transfer van Hans Nunoo Sarpei op losse schroeven staat. De jonge middenvelder die een ijzersterke indruk achter liet had al eigenlijk gepresenteerd moeten worden. Zowel de clubs als de speler zijn rond. Het enige probleem is dat Sarpei niet beschikt over een Europees paspoort. Hierdoor zijn er veel regels waar de club aan moet voldoen. Stan Valckx meldt; “Het is een lastige situatie omdat Hans zoals bekend niet de EU-status heeft. Daardoor zijn er veel regels waar hij aan moet voldoen. Maandag of dinsdag zal er een definitieve beslissing komen over het wel of niet contracteren van hem”.

Laten we hopen dat de club het voor elkaar krijgt om Sarpei alsnog vast te leggen. Wordt uiteraard vervolgd!

Bron: De Limburger

19 Responses

 1. VenloVVV

  Dat zou me enorm bedroeven! Dit is een speler uit duizenden! Die vinden ze niet meer! Hij kan het verschil maken!

  Ik blijf het hele weekend duimen en steek een kaarsje op in de hoop dat we witte rook krijgen op maandag of dinsdag!!

 2. De Realist

  Het is toch echt te hopen dat de deal met Sarpei rondkomt ! Ik verwacht het wel eerlijk gezegd. Wat Nieveld betreft…..tja wat moeten we daar van zeggen ? De technische staf heeft wrs tegen Nieveld gezegd dat hij 2e keus is achter Röseler en Promes. Nieveld wil blijkbaar niet voor een basisplaats knokken. Ik zeg dan…houdoe en bedankt. Nieveld, een speler die de laatste tijd voornamelijk op de bank heeft gezeten, lijkt me nou niet in de positie om even een basisplaats in de Eredivisie te eisen. Spelers die niet voor een basisplaats willen knokken hebben we niks aan…..

 3. Goodie

  Die hele Nieveld kan me op het moment gestolen worden eerlijk gezegd. Maar mocht Sarpei niet doorgaan dan is dit een grote aderlating. Sarpei was gister tegen Sociedad de beste speler!

 4. festina lente

  vvv heeft volgens wel meer niet eu spelers gehad. japan en nigeria soms wel 3 in een seizoen. .dan weet je toch de regels. maar als het financiel niet haalbaar is moet je er niet aan beginnen..wel jammer .maar als je best betsalde speler een huurling is is ook niet gezond.dan lievet 2 spelets die eigendom zijn en een transferwaarde hebben.

 5. RuiverCity

  Nieveld is een beetje een braniemaker volgens mij. Lees zijn interview maar eens op Tjerkstra media. Hij vindt zichzelf een heel mannetje. Denkt hier even de dienst te gaan uitmaken in het centrum van de verdediging.

  Sarpei zou echt een zware aderlating zijn. Maar we weten het nog uit de tijd van Nkume en Uchebo. Rondom deze gasten hangen vaak ook verschillende zaakwaarnemers die allemaal willen verdienen aan zo’n jonge speler. Het is voor VVV te hopen dat het toch nog goed komt want hij zou wel eens een belangrijke schakel kunnen vormen in dit team.

 6. LJ

  Wat een belabberde mentaliteit als je de concurrentie niet aandurft. Ga je lekker bij VVCS trainen hopen op ee JL club waar je wel een basisplaats kan eisen.

  Beetje vreemd dat de laatste mogelijke transfers bij VVV stranden op 99%.

 7. chretien

  Pokerspel van Nieveld was een domme zet. De “hele voetbalwereld” leest deze argumenten om niet te tekenen. Ga maar naar Helmond. Het verhaal Sarpei begrijp ik eerlijk gezegd niet. Het probleeem dat nu speelt is toch bekend? Of is het zo dat men bij VVV denkt/dacht dat het probleem niet speelt omdat speler eigendom is van VfB?

 8. marcel

  Nieveld, geen woorden aan verspillen.

  Sarpei is natuurlijk een ander verhaal. Deze speler zouden we zeer goed kunnen gebruiken. de regels die er zijn omtrent spelers van buiten de EU, moeten toch bekend zijn. Ik kan het niet meer met 100% zekerheid staven, ik kan het niet meer terug vinden op internet (wellicht zijn zaken inmiddels gewijzigd). Maar voor zover ik weet, moet het salaris van deze jongen door de club (uit de begroting) opgehoest worden. Eerdere opmerkingen over medewerking van VfbStuttgart, kan ik daarom ook niet plaatsen. De regels die ik ooit gezien heb, gaven destijds aan dat een huurconstructie deze regel niet kan omzeilen. Wat onder de streep gewoon betekent dat VVV deze jongen ten alle tijde zelf voor 100% moet betalen (gehuurd of gekocht), daar mag de verhurende club geen deel van op zich nemen, dat wordt namelijk gezien als omzeilen van de regel.

  Dat er wellicht andere constructies zijn (een sponsor sponsort meer bijvoorbeeld), is een mogelijkheid, maar dan is het gewoon weer geld wat via de begroting gaat. Externen salarissen laten betalen of geld terug laten vloeien naar zo’n sponsor/investeerder is, volgens mij ook, verboden (zie het FC Twente echec)

  Gebaseerd op die (wat oudere) gegevens , en het feit dat VVV al eerder Non-eu spelers onder contract heeft gehad, vraag ik me af welke constructie VVV zich hierin bedacht had, want de loonkosten, en het (wederom volgens mij) gegeven dat dit bedrag door de club opgehoest moet worden, is volgens mij gewoon bekend.

  Benieuwd wat de uitkomst is. zie deze jongen graag komen. Zonder twijfel een echte versterking.

 9. venlow077

  Ai dit zou heel zonde zijn!! Daar zal het wel niet aan liggen/niks veranderen, maar als het erop aankomt dan liever geen centrale verdediger er nog bij maar alleen Sarpei nog bij wijze van. Dat je deze gedachten hebt zegt al genoeg hoeveel indruk hij achtergelaten heeft. Sarpei zou echt een belangrijke schakel voor Vvv zijn. Dus allemaal duimen dit weekend 😉 .

 10. VVV 4ever

  Sarpei zou de sterkste schakel worden op het middenveld….
  VVV moet er echt alles aan doen om die deal toch rond te krijgen!

  En hoe zit het nu met Mink Peeters?

 11. De Koel

  Vreemd verhaal m.b.t. Sarpei. Regels voor niet-EU spelers zijn bekend bij de club, dat zou na drie weken toch geen obstakel meer mogen zijn, zeker niet als de clubs en de speler blijkbaar al akkoord zijn. En VVV heeft in het verleden al de nodige niet-EU spelers gehad. Het zal wel om het salaris gaan. Voor het salaris van Sarpei haal je minimaal twee andere spelers. Kiest VVV voor kwaliteit of kwantiteit.
  Hopelijk komt Mink Peeters ook nog, maar het blijft het al een paar dagen stil. Na het bericht van VI niets meer gehoord.

  1. Staat daar los van. Heeft iets met werkvergunning te maken. Is een kut verhaal maar VVV is er mee bezig om alles goed te regelen. Andere clubs zouden nooit dit gezeik hebben maar wij zijn een klein clubje en wordt er met andere mate gemeten.

 12. Grad

  Klopt Lincoln, als voorbeeld noem ik ADO Den Haag. Begroting is nog niet goedgekeurd en heeft agelopen seizoen ook al diverse malen bestuurlijke- en finciële problemen gehad en kan nog altijd doen en laten wat ze willen zonder bemoeienis van de KNVB.

Leave a Reply