Niki Mäenpää aast op Engels avontuur

Volgens het voetbalmagazine Voetbal International hoopt Niki Mäenpää deze transferperiode de overstap te maken naar een Engelse club. De 29-jarige doelman van VVV-Venlo keept een uitstekend seizoen en is in het bezit van een aflopend contract.

Maar vooralsnog is de interesse in de Finse sluitpost niet concreet. Dit tot verbazing van Stan Valckx. ‘Zeer opmerkelijk. Niki steekt met kop en schouders boven alle andere keepers in de Jupiler League uit’, aldus de adviseur voetbalzaken van VVV tegen Voetbal International.

De voormalige doelman van onder meer FC Den Bosch, Willem II en AZ is bezig aan zijn derde seizoen in Venlo. Een tussentijdse verkoop zou ook het beste zijn voor de armlastige Limburgers. VVV-Venlo hoopt wat (financiële) ruimte te creëren met het vertrek van een aantal spelers, onder wie dus Mäenpää.

De nummer elf van de Jupiler League is de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gestart met Gianluca Nijholt, die op een dood spoor zit na een mislukt avontuur bij het Russische Amkar Perm. ‘Hij heeft creativiteit en inzicht, dat zijn zaken die we graag zouden toevoegen. We zijn benieuwd hoe fit hij is’, aldus Valckx, die moet handelen met een nagenoeg lege portemonnee. ‘We zullen creatief moeten zijn.’

Bron: VI.nl

3 Responses

 1. Ben

  Aan de ene kant erg jammer als hij gaat, want we hebben een topkeeper, anderzijds begrijp ik VVV ook wel. De 2e keeper Wintjes is niet niks en we kunnen het geld erg goed gebruiken om echt zwakke plekken in het team te verbeteren. FORZA VVV!

  1. marcel

   keeper van formaat, die feitelijk zonder rare fratsen na de degradatie van VVV, bij de club gebleven is. daar waar veel spelers proberen een breuk te forceren, heeft Niki elke week gewoon onze club veel tegendoelpunten bespaard in de Juup.
   Een mooie transfer is hem van harte gegund.

Leave a Reply