VVV-Venlo

Nipte nederlaag VVV-Venlo in laatste wedstrijd van het seizoen

VVV-Venlo heeft ook de laatste wedstrijd van de competitie niet winnend weten af te sluiten. In Stadion de Galgenwaard werd het tegen FC Utrecht 1-0 in het voordeel van de gastheren. Een afsluiting van de competitie met gemengde gevoelens, maar het optreden van de Venlonaren was een stuk positiever dan de afgelopen weken.

Grote verrassing was dat Delano van Crooij op doel mocht beginnen deze wedstrijd. Er was niets aan de hand met Unnerstall, maar ik denk dat dit een van de beloningen is van Steijn. VVV begon verder met Leroy Labylle en Tristan Dekker op backposities, waardoor Roel Janssen op de bank moest beginnen. Ook Damian Van Bruggen stond niet in de basiself, maar hij was geblesseerd. Dit hield in dat Moreno Rutten wederom op het middenveld te zien was naast Clint Leemans en Ralf Seuntjens. Voorin mocht Romeo Castelen starten en nam Torino Hunte plaats op de bank. Niet het beste elftal – met de blessures van Post, Opoku en Van Bruggen moet er al een aantal weken gepuzzeld worden – maar zeker ook geen slecht elftal voor Venlose begrippen.

FC Utrecht stond op de 5e plek en wist van tevoren al dat ze de play-offs in zouden gaan. Zij wilden graag het goede gevoel hanteren en daar hoorde een overwinning op VVV bij. In die beginfase leek het er ook op dat ze een ruime overwinning zouden gaan boeken, want ze kwamen redelijk furieus uit de startblokken. Toch was het VVV dat het eerste gevaar stichtte. Een schot van Leemans werd gekraakt, waardoor er een hoekschop werd gegeven. Uit die corner waren Jerold Promes en Romeo Castelen ontzettend dicht bij een doelpunt, maar Jensen keepte een goede wedstrijd en bracht ook redding op deze pogingen.

Hierna was FC Utrecht heer en meester in de eerste helft. VVV-Venlo moest zich in deze fase beperken tot verdedigen en ballen wegrossen, hetgeen wel goed lukte. De gastheren waren zeer gevaarlijk met Dessers (2x), Klaiber en Kerk – maar gelukkig stond Van Crooij goed te keepen én stond het vizier van de Domstedelingen niet op scherp. Ook later kopte Klaiber op de lat en Dessers schoot ook op de lat, waardoor we heel goed wegkwamen. Dat het nog 0-0 bij rust stond kwam mede door een hele goed ingreep van Nils Röseler. FC Utrecht was beter in die eerste helft, maar verdedigend stond het eigenlijk best wel prima bij de Venlonaren.

De tweede helft begon met een wissel aan Venlose zijde, Promes bleef achter in de kleedkamer en Janssen was zijn vervanger. Eigenlijk gebeurde er niet zo bijzonder veel in de tweede helft, het lee alsof VVV vrij gemakkelijk overeind bleef. Ze kregen zelfs een goede kans op een doelpunt, want Leemans nam een goede vrije trap. Keeper Jensen is echt een prima sluitpost, want hij pareerde deze inzet. Verder dan dit kwam VVV-Venlo niet in deze wedstrijd. FC Utrecht probeerde het met een schot van Dessers, maar die kon gewoon niet scoren deze wedstrijd. Klich daarentegen wel en dat deed hij in de 71e minuut. De enige keer dat de Domstedelingen een korte combinatie bij de 16-meter konden uitvoeren was het ook meteen raak: 1-0.

Direct hierna probeerde Kerk het nog met een stiftje, maar dat vormde geen gevaar voor de Venlonaren en na 90 minuten en beetje was het gedaan.  Het was wel duidelijk dat het gedaan was met de energie van VVV-Venlo. Het vat is al een aantal wedstrijden leeg, getuige de reeks van 13 wedstrijden op rij waarin niet gewonnen werd. Daar staat tegenover dat we ons 3 wedstrijden voor het einde van de competitie, veilig hadden gespeeld en ons eredivisie verblijf met minimaal een seizoen is verlengd. Dat is een prestatie van formaat!

FC Utrecht – VVV-Venlo 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 71. Klich (1-0)
Gele kaarten: Van der Maarel, Klich (FC Utrecht), Promes (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers:19.669.

Opstelling VVV-Venlo:
Delano van Crooij; Tristan Dekker ( 70. Jens Janse), Jerold Promes ( 46. Roel Janssen, 82. Torino Hunte), Nils Röseler en Leroy Labylle; Ralf Seuntjens, Moreno Rutten en Clint Leemans; Romeo Castelen, Lennart Thy en Vito van Crooij.

30 Responses

 1. VVV 4ever

  Het seizoen zit er eindelijk op, jammer dat het de laatste 3 maanden bergafwaarts is gegaan qua resultaten, maar dat doet niets af aan het vroeg veilig spelen
  Ik denk dat dit voornamelijk komt doordat sommige spelers met hun hoofd al bij volgend seizoen zaten, en Thy zijn heldendaad heeft hem teveel aandacht en energie gekost…

  Nu nog 2 oefenpotjes spelen en dan genieten van de welverdiende vakantie en zorgen dat we weer fris en gretig aan de seizoensstart zullen beginnen!

  Forza VVV

  1. Ievel Knievel

   Wat had je dan verwacht?

   VVV is zelfs met vlag en wimpel geslaagd. Doelstelling was niet 18e worden en dus ruimschoots gehaald, aangezien je uit de buurt van de nacompetitie bent gebleven. Dit itt onze zuiderburen met een betere selectie en meer budget, Daarnaast heeft men op passie, inzet en teamgeest regelmatig van vele betere tegenstanders gewonnen. Boven zichzelf uitgestegen. Wat wil en verwacht je dan eigenlijk?

 2. chretien

  Jammer, toch een nederlaag en zoals zo vaak, er had meer ingezeten voor VVV. Thy heeft sinds zijn donoractie niet veel meer laten zien. Wellicht vergde zijn goede daad meer energie dan gedacht. Misschien had hij wat meer rust moeten nemen?
  Wat me ook opviel is dat wij ons te netjes gedragen op het veld. Type Willem Jansen missen we…. de Seun of God speelde als van ouds…

  1. RuiverCity

   De tegenstanders wisten eerst niet wie Thy was en werden verrast door het spel van VVV. Na de winterstop was dat bij alle tegenstanders bekend. Daarom werd er veel meer druk op de opbouw van VVV gezet waardoor de lange bal nog meer gehanteerd moest worden. Gevolg een spits van 1.75m tegen reuzen van 1.90/2.00 m. Hierdoor ontstond er geen aansluiting meer van het middenveld. Kwam de druk niet bij de tegenstander maar bij VVV te liggen. Hierna geen wedstrijd meer gewonnen.

   1. chretien

    Gaat me te ver om dat als enige oorzaak te zien. Ik zie als het uiteindelijk grootste probleem de te kleine selectie. Stan Valkx verklaarde hierover dat men bij VVV bewust kozen heeft voor een kleinere selectie, maar goed niveau spelers, dan 20 of meer spelers die het niveau niet zouden hebben aangekund.

   2. RuiverCity

    Ben ik met je eens Chretien. VVV heeft ook te snel afscheid genomen van Tissoudali en Nwakali.

   3. LJ

    Tuurlijk!
    Dat waren reuzen die makkelijk de plek van Thy hadden kunnen innemen.

    In plaats van Tissoudali en Nwakali zijn Castelen en Jacobsen gekomen. Dat waren ook de spelers die wel eens minuten mochten maken. Peeters, Amenyido en Antonis hebben vrijwel geen minuten gemaakt.

    Daarnaast was Tissoudali met zijn gedrag en instelling niet te behouden

   4. RuiverCity

    Waar zeg ik dat Tissoudali of Nwakali op de plek van Thy moesten spelen. Nee natuurlijk niet. Je had alleen meer mogelijkheden gehad met wisselen maar ja dat is toch geen paradepaardje van Steijn.

 3. robbaan

  Tsja, het positieve vast houden, we hebben het eerste jaar overleefd.
  Nu even afbouwen en genieten van de vakantie, ondertussen opnieuw een goede selectie met technische staf neerzetten, die ons komend seizoen gaan verrassen!

 4. ger

  Ik ga toch bij de stelling blijven dat Thy niet een echte spits is!
  Daarbij heeft hij veel kansen nodig voor een doelpunt!
  Ik vindt het eigenlijk raar dat hij terug wil, hij gaat daar zeker niet spelen!
  Maar ik ben er ook niet rouwig om, en hoop voor een echte spits voor aankomend jaar!
  Verder is is het een prima voeteballer met veel inzet, maar daar zijn er meer van!

 5. Rikki077

  Het seizoen zit erop.
  Het rapportcijfer wat mij betreft, ‘voor de winterstop een dikke 8, na de winterstop een magere 4.
  Op school zouden ze zeggen, geslaagd met een mager zesje.

  Het is jammer dat VVV na de winterstop behoort tot de top van slechts presterende eredivisieclubs. Het is jammer dat een trainer zich in excuses verweerd van moe, geblesseerden etc. Ik kan u melden dat alle clubs in het rechter rijtje met dit fenomeen te maken hadden. Een kracht is ook zeggen. Na de winterstop heb ik het heel matig gedaan. De trainer heeft er uiteindelijk met zijn staf wel voor gezorgd dat we weer een jaar Eredivisie mogen gaan spelen. Proficiat VVV!

  Zoals gezegd, een zes is een zes en dan ben je geslaagd.

  Vooruitkijkend naar het nieuwe seizoen zal VVV toch echt iets moeten gaan doen. De selectie zal dus breder moeten worden. Elke linie vraagt om versterking. Daarnaast is de grootste uitdaging om een goede keeper en spits te halen. (Er vanuit gaande dat ook Unnerstal zal vertrekken. Hij heeft overigens een 8 gescoord en nét die punten gepakt die ons allen uit degradatievoetbal houden)

  Mede afhangend van het aankoopbeleid op dit vlak zal mij doen besluiten of ik weer met het hele gezin op de tribune zal gaan zitten of dat ik af en toe een kaartje zal kopen en de rest met Fox afdoe.
  Mijn gevoel zegt dat we een lastig 2e seizoen gaan meemaken. Ik hoop echter dat we allemaal aangenaam verrast worden. Succes allemaal en Forza VVV.

  1. Goodie

   Ik kan bij niemand in de portomonnee kijken, maar je kunt het ook omdraaien. Hoe kan VVV in staat gesteld worden om aankopen (lees versterkingen) te halen zonder geld?

  2. Ievel Knievel

   Wat verwacht je eigenlijk van een club die, leert de geschiedenis, meer verliest dan wind.

   Wil je sportief succes, dan moet je misschien geen supporter van VVV zijn.

   Juist het idee dat het af en toe wel kan lukken, die sporadische momenten, daarvoor kom je naar VVV of daarvoor zou je moeten komen (is mijn idee geef ik gelijk toe).

   Dat maakt de club in mijn ogen charmant en likeable. Het idee dat er soms iets in het vat zit. Ik heb liever zo;n club dan een club die Europees moet spelen of in de subtop moet eindigen of die ergens om MOET strijden. En dan, dan wordt je ieder jaar 7e en mag je wel eens een rondje Europees ballen, wat heb je dan per sé. Als dat ieder jaar d gang van zaken is, is het toch eigenlijk ook saai stiekem. Mocht een club als VVV dit ooit halen dan is dat moment, zeker in de herinnering later subliem. Daarvoor doe ik het. Daarvoor volg ik VVV, vanwege de eeuwige potentie. Niet om net zo’n arrogante club te worden waar er al zoveel van zijn in de wereld, waar van alles moet. VVV is een club die altijd schippert tussen top 7 juup en plekken 12 en 18 eredivisie. Mocht hier gewoon een lijn inzitten en mocht er altijd kans op terugkomen zijn wegens slim en goed beleid, dan is dit nog niet eens heel erg. Mochten we er vanaf nu steeds inlijven dan is dat ook prima.

   Ik hoor veel negatievelingen klagen over een gebrek aan inzet en het kostwoord: “beleving”, terwijl ze dat alleen roepen als de resultaten slecht zijn. Eigenlijk bedoeld men dus dat men vooral het resultaat beoordeeld en alleen maar in het stadion wil zitten als er sportief succes is. Dat vind ik persoonlijk een erg rare gedichtenkronkel, maar dat zal wel aan mij liggen. Maar ik ben ook gecharmeerd van vergane glorie en romantiek, dus het ligt zeker bij en aan mij.

   1. mats

    Ach ach ach ievelknievelkutje toch…. De enige echte ware supporter van VVV die het liefst alleen op de tribune zit en bewonderd wilt worden voor zijn eeuwige trouw aan VVV.
    Ik ga een lintje voor je aanvragen bij Wim en Max hoor!

   2. Ievel Knievel

    Nogmaals, respect en niet op de man spelen.

    Om dan toch inhoudelijk op je in te gaan,

    Nee, dat vind ik helemaal niet. Dankjewel voor het lintje trouwens.

  3. Koelie

   Dan de cijfers voor de supporters. Voor de winterstop 5, na de winterstop een 2. Een beschamende 3,5. Buiten de top 3 geen enkele keer een uitverkocht huis. En gedurende het seizoen alleen maar meer klagen ipv supporteren.

   1. mats

    MAls je het hebt over ‘de supporters’ van VVV in je jankverhaal over wie heb je het dan eigenlijk?

    Het is duidelijk dat jij jezelf er niet onder schaart. Jij staat boven alle VVV supporters verheven blijkbaar.

    Nog zo’n enige echte ware VVV supporter. Pas maar op dat Ieveltje niet jaloers wordt.

   2. Ievel Knievel

    Nee hoor, ik mag Koelie wel 🙂

    Kennelijk voel jij je op de een of andere manier wel meteen aangesproken. Zegt wel iets volgens mij.

    Maar kennelijk vind jij het heerlijk om negatief te zijn. Ik heb liever wat meer sfeer in de Koel zoals in de jaren tachtig (of zoals ik uit de verhalen van mijn opa ken uit de jaren vijftig), maar als jij nu tevreden bent….tja. Gelukkig willen andere mensen meer.

   3. supportertje

    Supporter van VVV ben je in je hart. Je gaat voor de club, in voor en tegenspoed. Je wilt het liefste dat ze iedere wedstrijd winnen, maar in je hart weet je dat dit onmogelijk is. De ene keer in de Juup, de andere keer in de eredivisie. En dat maakt het leuk en spannend, dat onverwachte wat VVV altijd in zich heeft.

    Als je praat over emoties, dan kom je bij VVV wel aan je trekken. Veel verliezen, dan weer kampioen, dan weer nacompetitie, degradatie, promoveren, en jezelf soms kapot ergeren aan wat men laat zien. Dan weer de sterren van de hemel spelen, saai is het nooit. Maar het is en blijft VVV wat inderdaad altijd zweeft tussen de maximalen en minimalen.

  1. Dat klopt. Is er niet van gekomen, merken dat het steeds lastiger voor ons wordt om alles up to date te houden. Dat komt doordat we steeds minder mensen hebben die ons meehelpen en wij die nog actief zijn steeds minder tijd hebben vanwege onze “normale” werk. Hierdoor zijn een aantal “content” ideeën en post ook verdwenen om het onszelf niet onmogelijk te maken om de site draaiende te houden. Maar goed staan nu wel op een punt van gaan we door of stoppen we ermee. Zo kan het in onze ogen in ieder geval niet verder gaan. We hebben dringend mensen nodig met passie en die iets tofs willen neer zetten.

   We zijn overigens niet verplicht om foto’s met iedereen te delen :). Dat is eigenlijk een leuke bijkomstigheid. Dat betekent niet dat er geen foto’s zijn gemaakt dat is zeker wel het geval. Die zijn ook wekelijks te zien op de social media en website van VVV zelf.

  1. chretien

   Als een van beiden of allebei een fantastisch contract krijgt aangeboden, dan zullen we ze moeten laten gaan. Ik denk echter dat dit bijna zeker niet gaat gebeuren. Maar, laat het niet gebeuren dat een van beide een last minute aanbieding pakt. Maar welke club trekt net voor seizoen start nieuwe mensen op die posities? Nee, als het gebeurt, dan komende paar dagen of weken… ik hoop dat beide blijven…

Leave a Reply