Halfjaar overzicht VVV-Venlo in de Eredivisie

“Nwakali meldt zich snel in Venlo”

Kelechi Nwakali zal zich snel melden bij VVV-Venlo, dat meldt Voetbal International op haar website. Kelechi Nwakali staat al langer onder de belangstelling van VVV en eerdere berichtgevingen werd er al aangegeven dat het vooral een kwestie was van de werkvergunning rondkrijgen.

Dat lijkt nu geen probleem op te leveren volgens VI. De 19-jarige Nigeriaanse middenvelder verblijft nu nog in zijn thuisland Nigeria om de laatste formaliteiten af te handelen omtrent die werkvergunning. Stan Valckx verwacht dat hij daarna snel zal aansluiten in Venlo bij de spelersgroep: “De papierwinkel moet verder geen problemen meer opleveren. Nwakaliwil naar VVV, Arsenal wil hem aan ons verhuren en wij willen hem. Eén van de komende dagen moet alles rond zijn.” Hij zal dan één jaar gehuurd worden van Arsenal.

Vorig seizoen speelde Nwakali al op huurbasis in Nederland, bij provinciegenoot MVV. Nu lijkt hij dus weer in Limburg neer te strijken.

18 Responses

  1. chretien

   Bovendien vraag ik me af of betreffende lui begrijpen dat het voor 1 sept.echt helemaal rond moet zijn. Anders moet hij gewoon bij het 5e of. 6e van Arsenal aansluiten. Ben benieuwd hoe dit afloopt…

  2. Machiavelli

   Ik denk, met alle respect, dat Seun geslachtofferd gaat c.q. moet worden. Werkt heel hard, doet zijn stinkende best, maar op het middenveld vind ik hem net tekort komen om een belangrijke rol op zich te nemen in dit VVV. Wordt er uitgelopen als het spel snel heen en weer gaat en is technisch net niet begaafd genoeg om iemand uit het niets alleen voor de keeper te zetten. Zie daar liever iemand met meer techniek en snelheid, aangezien je met Post en Leemans al 2 werkertjes hebt.

 1. kiekoputspelke

  Hopelijk komt alle papierwerk voor deze transfer nog tijdig rond.
  Dan hebben we denk ik een goede selectie ?

  De basis staat en heeft zich mijns inziens de eerste 3 wedstrijden bewezen. VVV heeft een elftal dat het veel ploegen lastig zal gaan maken !
  Op de bank zitten dan veel jonge talenten (van grote Europese clubs als Real Madrid, Arsenal, Borussia Dortmund en PSV) dus laten we hopen dat zij ons af en toe aangenaam verrassen komend seizoen. Het blijven jonge talenten die de ervaring en gogme missen….laten we ze dus vooral niet teveel druk op de schouders leggen !

  1. Drikus

   In een interview heeft Stein duidelijk zijn standpunt aangegeven. Alle talenten zijn in principe aangetrokken voor de 12e t/m de 16e plek in de selectie. Door zich goed te presenteren op trainingen en de daarop volgende invalbeurten kunnen de talenten wellicht een plek bij de eerste 11 verdienen. Daar ligt wat Stein betreft de nadruk. Spelers moeten een basisplek verdienen. Feit dat ze van Real of Arsenal komen zegt, wat Stein betreft, nog niks.
   Persoonlijk vind ik dat een goede zaak.

 2. De Koel

  Als Mink Peeters echt zo goed is, zal hij waarschijnlijk op links komen te spelen i.p.v. Tissoudali. Ben nog niet overtuigd van de kwaliteiten van Tissoudali.
  Nwakali is echt een goede speler. Technisch zeer sterk. Ik denk ook dat hij Seuntjens wel eens uit de basis kan spelen. In de Eredivisie wordt het op het middenveld bepaald en dan komt het gewoon neer op (handelings)snelheid en inzicht.

 3. Godfried

  Wanneer Opoku dan straks ook weer terug en fit is krijg je in een keer een bak met creativiteit in je elftal. Fijn voor een trainer dat je kunt kijken wat je nodig hebt tegen welke tegenstander. Fysieke kracht en de beuk erin of behendigheid en een persoonlijke actie.

  Een middenveld met Post, Nwakali en Opoku, met daarvoor een aanval Peeters, Thy en van Crooij lijkt me perfect.

  Hopen dat de we komende 2 zware uitwedstrijden goed doorkomen. Pak je daar geen punten sta je namelijk ondanks de goede start denk ik gewoon op een nacompetitie plek.

 4. roermond

  Ik vind het heel dubbel en snap heel goed dat Steijn een goeddraaiend elftal niet gaat wijzigen. Maar aan de andere kant zou ik het ook heel goed snappen dat Arsenal, Real Madrid, Dortmund en PSV, zich nog wel 2x zullen bedenken om spelers te verhuren aan VVV om alleen maar op de bank te zitten. Weet natuurlijk niet wat de afspraken zijn, maar denk dat een club die spelers verhuurt, dit toch wel met de bedoeling doet om ze beter en met een brok aan ervaring terug te krijgen. Weet ook wel dat de competitie nog lang is, maar toch….

  1. chretien

   Denk je dat VVV veel.moeite doet om spelers naar ons toe te halen en ze dan in principe te gebruiken als bankvulling? Kan ik me nauwelijks voorstellen en ik denk dat Stain niet zo naief zal zijn. We zullen het gauw zien….

   1. Machiavelli

    Aan de andere kant hebben deze jongens nog weinig tot niks bewezen en de jongens van vorig seizoen wel. Dus die hebben een streepje voor, logisch. Ben benieuwd wanneer het moment is aangebroken dat dit krediet op is en er eerste wisselingen gaan plaatsvinden.

   2. Ievel Knievel

    Je hebt in dit zware seizoen echt wel veel spelers nodig. Veel van de talenten zullen waarschijnlijk gewoon sowieso heel veel tweede helften gaan spelen. Het wordt bij VVV zwaar, want degradatievoetbal is zwaar. Ook zullen spelers soms wel een week rust krijgen. Mits de talenten natuurlijk gelijkwaardig zijn en daar heeft de technische staf de beste kijk op. Als ik Steijn was zou ik gelijkwaardige talenten gewoon veel minuten laten maken in de tweede helften dit seizoen. Ook niet alleen maar vasthouden aan de basis, omdat dit nu eenmaal de basis is. Dan krijg je ook geen scheve verhoudingen binnen de selectie, mits dit maar goed uitgelegd wordt aan de spelers die gewisseld worden in of net na de rust.

Leave a Reply