Hai Berden

O-tribune gaat voortaan Hai Berden tribune heten

Hai Berden is officieel voorzitter af. Gisteren werd er afscheid genomen van de bijzondere voorzitter van VVV-Venlo in Stadion de Koel. Tevens werd bekend gemaakt dat de O-tribune voortaan door het leven zal gaan als de Hai Berden tribune, hetgeen een mooi eerbetoon is aan de man achter de successen van VVV-Venlo in het laatste anderhalve decennium.

De club schreef het volgende over het afscheid op de website: “VVV-Venlo heeft vrijdag gedag gezegd tegen scheidend voorzitter Hai Berden. Vergezeld door zijn vrouw Corrie was hij het stralende middelpunt tijdens een groots opgezet afscheid op het veld van Seacon Stadion – De Koel -. Na vijftien jaar de voorzittershamer gehanteerd te hebben, draagt hij zijn taken over aan Ineke Gutterswijk, die vanaf 1 juli officieel voorzitter is van de Raad van Commissarissen van VVV-Venlo.

Vijftien jaar lang was Hai Berden naar buiten toe het gezicht van VVV-Venlo. Jaren boordevol hoogtepunten en natuurlijk ook enkele dieptepunten. Hij belandde, nadat hij eerder als sponsor en vervolgens als bestuurslid aan de club verbonden was, als clubvoorzitter in de voetballerij, die zijn wereld niet was, maar wel is geworden.
VVV zonder Hai Berden is bijna ondenkbaar. De Hout-Blerickenaar heeft zo veel verdiensten voor de club gehad en zoveel betekend voor generaties spelers en supporters, dat het eigenlijk niet in een enkel stukje tekst te bevatten is. Dat besef hadden ook de genodigden die hem toespraken en toejuichten voor zijn talrijke verdiensten. 

Namens de voetbalbond was de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jan Smit, naar Venlo gekomen om Hai na vele mooie woorden de Gouden waarderingsspeld van de KNVB uit te reiken. Burgemeester Antoine Scholten reikte hem vervolgens de Erespeld van de stad Venlo uit. En uiteraard werd Hai benoemd tot erevoorzitter van VVV-Venlo. De bijbehorende speld werd hem uitgereikt door zijn opvolger, Ineke Gutterswijk.”

Je kunt ook het hele bericht lezen door op deze link te klikken. Daarnaast werd dus duidelijk dat de O-tribune de naam gaat dragen van de voorzitter die ons van de dood heeft gered en naar de Eredivisie heeft gebracht. Een volledig afscheid is net nog niet, want hij zal nauw betrokken blijven in een sturende rol in de verbouwing van het stadion.

Hai, bedankt!

20 Responses

 1. ger

  Hai! Het is je gegund! Bedankt voor alles tot nu toe! Ik neem aan dat we nog meer van je mogen genieten tijdens de verbouwing ! Zonder jou steun afgelopen jaren had de club het erg moeilijk gehad! Ik hoop dat we van onze nieuwe voorzitster het zelfde mogen verwachten.

 2. venlow077

  Mooi gebaar de Hai Berden Tribune.
  Het is idd angstvallig stil. Maar zoals Marco Bogers al aangaf, zo lang de seizoenkaarten verkoop zo tegenvalt staat VVV ook vast. Ze willen wel vanalles maar ze kunnen op het moment niet veel. Denk daarom dat het echt van belang is dat van Crooy en Leemans verkocht worden, dat VVV eerder niet slagvaardig gaat zijn op de transfermarkt…als je de financiële middelen niet hebt is dat lastig.

 3. chretien

  Hai Berden vertrekt niet echt, gaat verder in de luwte. Wellicht is die positie prettiger voor hem?
  Als van Crooij en Leemans inderdaad voor een paar grijpstuivers worden verkocht, kunnen we niet zelfde niveau spelers terugkopen. Dus verkopen om enkele spelers te kunnen huren? Daar worden we niet beter van.
  Seizoenkaartenverkoop bepaalt of er nog spelers bijkomen? Het is toch evht zo dat alleen het aantrekken van nieuwe spelers resulteert in grotere verkoop van seizoenkaarten…

 4. pierre

  @venlow77:
  Ik heb in de 47 jaar dat ik VVV supporter ben nog nooit negatief over VVV geschreven maar het huilverhaal van Marco Boogers gaat mij te ver.
  Alsof de kaartverkoop de doorslag moet geven welke spelers men gaat aantrekken. Het salarisbudgetstaat al lang vast en is ook begrotingsopgave doorgegeven aan de KNVB .
  men haalt wel een extra trainer en 2 mensen binnen op de commerciële afdeling. Deze mensen komen niet voor niets en zullen best invloed hebben op het spelersbudget. Volgens eerder meldingen zou het spelersbudget met 300.000 euro omhoog gaan. VVV communiceert heel matig met zijn achterban m.b.t de mogelijkheden op de transfermarkt. Het binnenhalen van de zoon van de trainer geeft op dit moment geen meerwaarde in de VVV selectie. Spelers als Thy, van Castelen, Hunte, Jens Janssen en Jakobsen hebben VVV verlaten en er zijn pas 2 versterkingen binnen gehaald.

  De kosten voor een seizoenkaart zijn voor vele gezinnen toch een behoorlijk uitgavepost en voor als er ook nog kinderen zijn die graag mee willen. Deze mensen wachten totdat bekend is welke spelers er door VVV binnengehaald worden en de meeste concurrenten hebben zich al behoorlijk geroerd op de transfermarkt.
  Je kunt je zuurverdiende geld maar een keer uitgeven en daarover denken veel mensen wel terdege na. Voor degene die denken dat iedereen de dag vandaag bakken met geld verdient, staan ver van de werkelijkheid. Er zijn meer mensen die onder modaal verdienen, dan boven modaal.
  Blijkbaar is dit besef niet aanwezig bij VVV.

  VVV communiceer zoals andere verenigingen dit ook doen en kom niet op een simpel forum als twitter met een doemscenario. Dit is ver beneden peil.

  1. Koelie

   Alsof ze bij NAC, Willem 2, Fortuna, Emmen alleen maar rijke supporters hebben. Nee daar koop men ongeacht de selectie wordt een seizoenkaart. In Venlo e.o. is het gelaten afwachten wat de club doet. Echte supporters…
   Die andere clubs hebben grotere inkomsten en kunnen dus in dezelfde vijver meer bieden voor spelers. Wellicht dat we al een aantal gewilde spelers daardoor hebben verloren aan de concurrentie (sowieso dus die Novakovich).
   En dan zeiken dat club niet snel genoeg nieuwe spelers haalt.

   1. VenloVVV

    Als je kijkt naar de faciliteiten ben je bij VVV erg duur uit! (Staat van stadion, lekkages, toiletten, rustprogramma etc.)

    Vergelijkingen met deze clubs zijn ook niet realistisch naar mijn mening. Emmen speelt voor het eerst eredivisie en Fortuna is terug sinds lange tijd, die hebben een momentum van een ander formaat.

    Bovendien is VVV hier de duurste! Met misschien wel de slechtste faciliteiten.

    Zo trek je de twijfelaars niet over de streep, en al helemaal niet met die negatieve uitlatingen! Marketingtechnisch is er nog veel te halen!

   2. Koelie

    VVV heeft de goedkoopste seizoenskaarten. Dus dat argument kan de prullenbak in.

    Goedkoopste seizoenskaart per club voor volwassenen.

    VVV 185
    fortuna 180
    emmen 200
    willem 203
    nac 215
    Graafschap 190
    Excelsior 225

    Bron: websites van deze clubs.

    Faciliteiten inderdaad zijn minder bij VVV, en ja ook thuiswedstrijden werden vaak verloren. Maar alsof die andere clubs alles winnen. Nee die hebben gewoon meer en beter support.
    Zonder meer supporters ook geen extra inkomsten, geen betere spelers, geen verbouwing stadion. Blijkbaar dringt dit de mensen nog niet door. Het is een kip/ei probleem. Maar dat het draagvlak bij andere clubs groter is is een feit. Blijkbaar hebben we hier ook veel t hoge verwachtingen met nog steeds de laagste begroting. In elk geval kunnen we ophouden dat VVV te duur is.

   3. Koelie

    Tikfout . Fortuna is ook 185 euro ipv 180. Wij en zij hebben duidelijk naar elkaars prijzen gekeken.

   4. Koelie

    Lange zijde krijg je ook nergens anders zo goedkoop! Alsof 20 euro extra nog wat uitmaakt voor overdekte zitplaats.

 5. RuiverCity

  Ik moet je hier gedeeltelijk gelijk in geven Pierre. Als ik vanmiddag in Blerick zie wat er op de witte kuipstoeltjes zit dan is dat maandelijks voor een behoorlijk kapitaal. Bij andere clubs zal echter het benden of boven modaal idem dito zijn. Toch verkopen ze daar meer seizoenkaarten.
  VVV moet eens daadkracht tonen en een paar goede spelers halen dan komen de mensen vanzelf!

 6. robbaan

  Nog even over het gebrek aan belangstelling voor VVV.
  VVV is een hele generatie kwijt geraakt, de jeugd tussen 12-18 jaar laat VVV links liggen, blijkt na een eigen onderzoek van mij.
  Ze gamen liever of gaan naar PSV, of bundesligawedstrijden, besteden hun geld niet aan VVV.
  Voeg daarbij het ontelbare aantal wedstrijden die je live kunt kijken via tablet, tv, telefoon.
  Venlo kent bovendien een groot aantal evenementen, waar veel geld wordt uitgegeven(van de vastenaovund tot het zomerparkfeest etc etc.
  En de Koel is nu nog een stadion met veel historie, maar weinig comfort. En wat Pierre aanhaalt klopt ook, Venlo is een gemeente met veel mensen die weinig verdienen en hun geld echt niet aan een seizoenkaart kunnen uitgeven.
  Andere factor is m.i. ook de serie thuiswedstrijden van afgelopen seizoen, waarin we niet echt verwent werden, behoudens de wedstrijden, tegen Sparta, Feijenoord en Heracles.
  Zie daar een mogelijke verklaring.

  1. RuiverCity

   Ohhh en in andere voetbalsteden is niks te doen? Daar hebben ze geen muziek-, theater-, kunstactiviteiten? Venlo is net zo’n stad als andere steden in Nederland als je kijkt naar inkomen etc.

   De losse kaartjes zijn bij VVV erg duur. Mensen kopen blijkbaar géén seizoenkaart omdat ze niet weten of ze alle thuiswedstrijden kunnen bezoeken. Die echt clubliefde die wij wel hebben, bestaat niet bij iedereen.

   Ik denk dat een paar goede aankopen zeker kanhelpen…..

   1. robbaan

    Kijk maar eens naar een demografisch onderzoek over de hoogte van de opleidingen van de inwoners van onze stad..

   2. pavisto67

    Ik ben het wel eens met bovenstaande opsommingen ( verloren generatie, voetbal volgen via tv en niet in stadion, en de gemiddelde Venlonaar loopt nu eenmaal niet warm voor VVV. Wat betreft de financiële mogelijkheden van supporters is het inderdaad bewezen dat VVV relatief arme supporters heeft maar dat zal bij Emmen niet anders zijn. Wat dat betreft is het jammer dat VVV de optie tot gespreid betalen van de seizoenskaart niet aanbiedt. Nu moet je in 1 keer de kaart afrekenen, had daar een gespreide betalingsmogelijkheid tegenover gezet met twee of zelfs drie betaalmomenten zodat je de pijn een beetje over het seizoen kunt uitspreiden. Ik denk dat je op die manier ook nog wel wat supporters kunt helpen.

   3. chretien

    Of we het willen of niet, we lijken meer op Excelsior dan we willen. Vreselijk armetierig stadion met bovendien kunstgras. Kunstgras van de laagst mogelijke kwaliteit. Het ergste is nog als die verslaggever het heeft over dat “knusse stadionnetje”, met die oergezellige trap.

   4. supportertje

    Goede aankopen kunnen zeker helpen. Maar daar moet je ook de euro’s voor hebben. Daar ontbreekt het op dit moment aan. De begroting is rond, we zitten aan de goede kant van de streep, indien er nu ondoordacht gehandeld gaat worden, zijn we de pisang.

 7. robbaan

  Laten we het positief benaderen.
  Ooit heeft VVV met de slogan laat Ajax nu maar komen er voor gezorgd, dat we van 1100 toeschouwers groeiden naar het 10 voudige, hoe dat lukte? Rob Baan werd trainer en we hadden een heel aantrekkelijk team wat erin slaagde de Koel in vuur en vlam te zettten, de tegenstanders bibberde als ze de trap af moesten in de hel van Venlo! VVV leefde en bruiste, dat lukte ook in de tijd van Baba en andere. En zelfs (Maar toen ook al in mindere mate) met Andre Wetzels en Mo Allach.
  Het was een andere tijd, zonder internet etc. en de mensen werden door de (proganda)artikelen van de krant letterlijk nieuwsgierig en enthousiast gemaakt. De jeugd liep op school in VVV shirts en met sjaals
  Nu is het zoals het is, vandaar mijn oproep, zorg voor aantrekkelijk thuisvoetbal in een aantrekkelijk stadion, met alle zaken op een hoog niveau geregeld, zeker de horeca, wc faciliteiten, parkeren, ticketing, met klantenbinding en mond tot mondreclame kun je ook heel ver komen.

  Gelukkig duurt het niet lang meer of een aantal van die zaken worden opgelost, maar een aantal behoeven snel verbetering.
  Tot die tijd zou ik zeggen vertel kennissen vrienden en familie over VVV, haal andere over eens te gaan kijken.

 8. Depor

  Hoe vaak moet er nog gezegd worden dat dit aan het stadion ligt (slechte faciliteiten, etc). Zodra dit is opgelost loopt het stadion wel weer vol zoals bij de andere clubs.

  Het vreemde is dat Marco Bogers het hier niet over heeft. Hij moet dit toch ook beseffen? De manier waarop hij dit nu verwoord draagt echt niet bij aan het krijgen van meer supporters in het stadion. Werkt juist tegen.

  En doe God%&*^*#mme eens iets aan die extreem hoge prijzen van het eten en drinken in het stadion.

Leave a Reply