Obstakel één: Willem II

Dinsdagavond speelt VVV-Venlo de eerste wedstrijd van de play-offs: in De Koel is Willem II de eerste tegenstander van de ploeg van Rick Kruys. Kunnen de Venlonaren ondanks het teleurstellende gelijkspel tegen Jong FC Utrecht (1-1) imponeren tegen het sterke Willem II, het team dat ze dit seizoen nog niet wisten te verslaan?

De praatjes voorafgaand aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter waren overtuigend. “Wij willen vijfde worden”, vertelde Kruys vol trots, maar dat streven kwam op het veld niet terug. VVV wist geen enkele fase in de wedstrijd te domineren, waardoor het belofteteam van FC Utrecht laat in de wedstrijd op gelijke hoogte kon komen. Niet de optimale voorbereiding voor de belangrijkste periode van het jaar. En omdat het zo’n belangrijke periode is, gebeuren er eigenlijk altijd krankzinnige taferelen – waarin zelfs ondermaats presterende ploegen alsnog kans hebben om te stunten. Dat is het mooie aan de nacompetitie, ondanks de matige vorm heeft VVV wel degelijk kansen.

Willem II is echter wel in bloedvorm. De Brabantse ploeg is al tien duels ongeslagen, waardoor de ploeg na een wisselvallige periode zich sterk genesteld heeft in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Met spelers als Elton Kabangu en Jizz Hornkamp hebben de Tricolores een gevaarlijke voorhoede. Het zegt al genoeg dat een speler als Michael De Leeuw vaak als invaller speelt. Maar Kruys laat weten voor niemand bang te zijn. “Wij vrezen niemand. Bij ons is er geen druk om te promoveren. Dat is in Tilburg wel het geval. Natuurlijk is Willem II een goede ploeg, maar dat zijn NAC, Almere City en MVV toch ook? De resultaten in de competitie zeggen mij niks. De play-offs zijn weer een andere competitie”, aldus Kruys tegenover Dagblad De Limburger.

Dit seizoen wist VVV dus nog niet te winnen van Willem II. Eerst, in november, werd het in eigen huis 0-0 na een kansarme wedstrijd en één maand geleden ging VVV ten onder in Tilburg. Sven Braken zette de geel-zwarten wel op een vroege voorsprong, maar verloren uiteindelijk alsnog met 2-1.

Komende dinsdag om 18:45 (belachelijk tijdstip overigens) zullen we erachter komen of VVV hun matige reeks achter zich kan laten en kan stunten tegen Willem II. Het wordt in ieder geval een spannend weekje. Forza VVV!

VVV-Venlo – Willem II
Dinsdag 23 mei, 18:45
Te zien via: ESPN
Te beluisteren via: Omroep Venlo

76 Responses

  1. eric

   Blijf jij dan maar gelijk thuis nep Supporter, als je een Supporter bent van VVV dan steun je ook als het minder gaat, salant detail je bent niet de enige nepper.Maar dadelijk wel met een glaasje prik vieren dat je eredivisie hebt

   1. kuebke

    Schei toch uit man.
    Ze hebben toch totaal niets te zoeken in de eredivisie.
    Mochten ze er per ongeluk toch in komen dan staat één van de degradatie kandidaten al vast.

   2. Ievel Knievel

    @ Keubke

    VVV moet eigenlijk wel promoveren, anders komen ze aankomend seizoen of het seizoen daarna (met teruglopende inkomsten in de KKD) waarschijnlijk echt in de financiële problemen, vanwege een mogelijk tekort aan liquide middelen. Bij promotie komt er vanuit KNVB een smak geld binnen, maar ook uit mogelijke extra sponsoring en meer kaartverkoop. Waarom denk je dat men ineens hals over kop aan het bezuinigen is geslagen (in tegenspraak met eerdere ambities)? Omdat er dus lijken uit de kast zijn gekomen.

    Als VVV nu promoveert en mogelijk meteen weer degradeert staat men er financieel sterker voor dan wanneer we nog 1 jaar KKD spelen. Dus eigenlijk is promotie een must. Daarnaast speel je altijd voor het hoogst haalbare, als het goed is (al heeft VVV alweer verzuimd door die tegengoal vrijdag om 5e te worden).

    De enige reden dat Venlonaren nu beginnen te roepen dat je niet moet promoveren komt dus door een compleet gebrek aan vertrouwen in de organisatie. Zij hebben verzuimd klaar te zijn voor promotie en die angst bereikt nu ineens iedereen. Snap je nu waarom ik al een tijdje zo zit te zagen? Je wil dus niet promoveren, omdat het bestuur de zaken niet op orde heeft/ er toch een beetje een rommeltje van maakt. Snap je het nu? Iedere gezonde club wil het hoogst haalbare en promoveren. Als het goed is (behalve VVV?).

   3. Ievel Knievel

    De angst voor promotie bij VVV (nu) zit hem erin, dat men nu alweer 2 jaar nagenoeg niks, nada, noppe, niente aan het stadion heeft gedaan (wat een vereiste voor de eredivisie was)…….

    Dom. Als je alleen daarom niet mee wil doen om promotie (bewust wedstrijden laten lopen, waar VVV al weken/ maanden mee bezig is, wat competitievervalsing is, als het daadwerkelijk bewezen zou kunnen worden; EN eigenlijk strafbaar is, want spelbederf).

   4. DeOtjes

    Serieus ? Ga je nu suggereren dat VVV de wedstrijden bewust heeft laten schieten ? Dat ze Jong Utrecht vrij baan naar de goal hebben gegeven omdat spelen tegen Willem II meer zekerheid zou geven ?

    Het niveautje alternatieve waarheden is werkelijk schaamteloos te noemen.

    Ik ben het met Kuebke eens. Ze hebben niks in de ED te zoeken. De spelers met een doorlopend contract redden het daar niet. De extra gelden plus extra moet je dus meteen omzetten voor nieuwe spelers om nog een beetje mee te kunnen doen (waarschijnlijk tegen beter weten in).

    Als je dan meteen degradeert dan kom je met een financieel slechtere balans terug in de KKD dan dat je er nu voor staat. Denk dat kiezen voor een geleidelijke weg een beter plan is.

   5. mats

    Gaan we weer! Hou toch op met je nepsupporter. Niemand hier is een nepsupporter. Iedereen heeft hart voor VVV.

   6. Ievel Knievel

    @DeOtjes

    Deze zin van jou: “Als je dan meteen degradeert dan kom je met een financieel slechtere balans terug in de KKD dan dat je er nu voor staat.” = 100% aantoonbare nonsens.

    Als je nu promoveert stromen er miljoenen extra de club in. Als je dat geld wijs investeert (niet in 1 seizoen uitgeeft) door rekening te houden met een degradatie (dat is dus het verstandige beleid voeren) dan sta je er bewezen beter voor over 1 seizoen dan nog een seizoen in de KKD blijven voetballen. Met betere spelers onder contract (als je slimme contracten sluit) en, mits verstandig beleid gevoerd wordt, meer geld op de rekening.

    We zien wel wanneer VVV financieel echt in zeer zwaar terecht komt. Ik voorspel over een niet al te lange tijd, want de kat in het nauw is al rare sprongen aan het maken.

    En ik suggereer inderdaad dat VVV wedstrijden heeft laten lopen en heeft lopen experimenteren met opstellingen, alvast met een komend seizoen in de KKD in het achterhoofd. Dat is wat ik zie gebeuren qua opstellingen en dat is wat mijn gevoel mij zegt. Dat is ook wat ik achter de schermen hoor: dat dit VVV niet wil promoveren, omdat men er niet klaar voor is. Waarom is men er niet klaar voor? Men heeft al 2 seizoenen de tijd gehad om klaar te geraken immers.

    VVV heeft haar 2 sterkste wedstrijden misschien wel tegen MVV gespeeld. Die filosofie, tactiek en opstelling is op een gegeven moment, ook buiten blessures om, bewust los gelaten. Zonder verklaring. Dan ga ik inderdaad zaken bij elkaar optellen ja.

    We gaan het zien vanavond. En uiteraard schreeuw ik de boys/ mannen naar voren vanavond!

   7. DeOtjes

    Er staat op het veld absoluut geen basis voor de ED. Op de keeper na voldoet de volledige as niet.

    Verder praat je over miljoenen extra inkomsten. PEC en Heracles krijgen naar verwachting dit jaar 2 miljoen om en de nabij. Maar dat zijn extra inkomsten door tv gelden. En die krijg je achteraf denk ik.
    Dus moet je voorfinancieren. Uit een lege kas wordt dat een leuk verhaal. (lenen en rente dus per saldo duurder). Een deel van de contractspelers kan ED niet aan. Dus moet je meer spelers halen, heb je dus een te brede selectie en dus ook te veel kosten.

    Verder zullen de kosten van een ED wedstrijd hoger liggen dan van KKD. Je genereert ook meer inkomsten dus daar ga je per saldo niet echt op vooruit.

    Het jaar erna eruit vliegen als doelstelling neerzetten zal geen sponsors trekken.
    Ook alle nieuwe spelers slechts een jaar contract geven is geen optie want dan heb je ook 0 kans op transfer inkomsten. Verder twijfel ik ook aan de motivatie bij dit soort spelers

    Je marketing propaganda gaat echt niet op. Stel je hebt 20 selectiespelers met een gemiddeld salaris van 75k dan ben je al 1,5 miljoen verder. Die 2 miljoen is dus zo op.

    Dus ik betwijfel of ik 100% aantoonbare nonsens spreek.

   8. Ievel Knievel

    @DeOtjes

    Selectiespelers bij VVV horen geen GEMIDDELD jaarsalaris van 75k te hebben. Kijk, daar gaat het al mis. Dan betaal je gemiddelde spelers overmatig veel. Er zijn natuurlijk uitschieters naar boven toe, maar dat moeten er niet zoveel zijn dat je op een gemiddeld salaris van 75k uitkomt.

    Geen idee wat Bogers en andere beleidsmakers bij VVV eigenlijk verdienen. Misschien moeten ze daar ook eens wat gaan snijden (niet in het aantal mensen, wel in de hoogtes van salarissen gelet op de werkervaring/ CV’s). Zeker als die beleidsmakers gemiddeld (veel) meer verdienen dan de gemiddelde selectiespeler.

    Walter Grutterswijk hoort sowieso geen functie bij VVV te bekleden, vanwege te innige banden met de directeur en de toezichthouder. Wil je al een stadion (-BV)-expert in je organisatie hebben, dan moet dat iemand zijn met een CV op dat vlak. Desnoods in een kleine betrekking (2 dagen in de week).

   9. DeOtjes

    Quote

    Een voetballer heeft recht om een minimaal salaris van €1800 per maand. Dit loon is gebaseerd op een 40-urige werkweek en is exclusief bonussen en andere extra’s. Er zijn echter maar weinig spelers die het minimumloon verdienen in de Eredivisie. Gemiddeld verdienen spelers van RKC Waalwijk volgens de salaris ranglijst het minste. (RKC heeft een begroting salarissen van 3,9 miljoen)

    Quote

    De gemiddelde salarissen in de Keuken Kampioen Divisie liggen ongeveer tussen de €2.000,- en €4.000,- bruto per maand. Dit is afhankelijk van hoe oud je bent, waar je hebt gevoetbald in het verleden en hoe groot het budget van de club is. Daarnaast zijn er uiteraard ook spelers die boven het gemiddelde verdienen. Dit zijn vaak routiniers, grote talenten of aanvoerders.

    Quote

   10. DeOtjes

    Wat verdient een speler in de Eredivisie?
    Gemiddeld verdiend een speler in de Eredivisie zo’n € 300.000 per jaar. Dit geldt echter alleen voor de thuis selectie van een club in de Eredivisie. Voor de reserves en jeugd gelden er lagere bedragen. Denk hierbij aan een modaal salaris tussen de € 40.000 en € 50.000 per jaar.

    Dus ik denk dat een gemiddeld salaris voor een club als VVV van 5 a 6 k per maand geen gekke schatting is. Als het lager kan is dat mooi maar komen de spelers daar ook voor ?

 1. chretien

  Het tijdstip 18:45 uur is natuurlijk dodelijk, zeker ook omdat het op een werkdag is.
  Zal zeker ten koste gaan van toeschouwers aantal.
  Hopelijk krijgen we een mooie pot voetbal voorgeschoteld.
  FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   Tja, hadden ze maar wat beter hun best moeten doen vrijdag. Zelfs VVV 2 of O21 had daar niet zo laat die goal tegen moeten krijgen, zeker niet tegen de nr laatst.

   1. mats

    Eens. Promotie zou nu het beste zijn. Gaat niet gebeuren maar vrees voor het voortbestaan van VVV met dit bestuur/beleid

   2. DeOtjes

    Ik ben eerder bang voor het omgekeerde. Dat dit bestuur zich rijk gaat rekenen en bij een degradatie de club zo goed als meteen kan opdoeken.

    Want als VVV zou promoveren wordt handhaven de doelstelling. En om dat te bereiken gaan ze investeren in (te dure) spelers of paniek constructies in de winterstop.

  1. Ievel Knievel

   “Clubman”, de naam zaet ut eigenlijk al (aan welke kant ze stuis), wie harders dich bezig bis mich zwart te maken, wie harder ik zelf goan geluiven det ik hartstikke geliëk heb.

 2. De Realist

  Ach…als ze 5e waren geworden dan moesten ze tegen MVV en daar heeft VVV het ook vaak lastig tegen en als ze die gewonnen hadden moesten ze al tegen Emmen. Het is dus maar hoe je het bekijkt. De nacompetitie zijn wedstrijden op zich en iedereen begint weer op 0. Hoe vaak komt het niet voor dat de ploeg in vorm er toch al in de 1e ronde uitvliegt. Het is een klein toernooitje en als je de 1e ronde doorkomt is alles mogelijk. Het is denk ik vanavond heel belangrijk dat VVV niet op achterstand komt want dan konden de koppies wel eens gaan hangen. Al met al denk ik dat een gelijkspel vanavond ook geen heel slecht resultaat is, aangezien VVV het in uitwedstrijden opmerkelijk beter doet. Hopelijk gaan ze er vol voor vanavond en winnen ze !!! Come on Venlo !!!

 3. De Realist

  Ik zou in ieder geval nu ook voor promotie gaan. Sommigen hebben het hier over de geleidelijke weg, maar we moeten ons allemaal niet langer voor de gek laten houden. Geen promotie nu betekent waarschijnlijk een grijs bestaan volgend seizoen in het rechterrijtje. Al helemaal met de “slagvaardigheid” van Bogers en kornuiten. Promotie brengt hopelijk wat teweeg in het Venlo en omstreken. We moeten er nu voor gaan !!!

  1. DeOtjes

   Ik denk dat elke sporter er voor wil gaan. Maar om het gebrek aan kwaliteit te compenseren zullen ze voor elkaar moeten willen werken. Of elk individu binnen het team zich kan opofferen voor het teambelang is te bezien. Ik denk dat er menig speler is die individueel wil shinen in de hoop op dat betere / andere contract.

   Of een promotie verstandig is weet ik niet. Mijn gevoel zegt dat de geleidelijke weg beter is. Maar helaas hebben we geen kristallen bol. Dus we gaan het zien.

 4. pierre

  @Mats: Je wilt toch niet zeggen dat Kuebke een hart heeft voor VVV.
  Ik heb hem nog nooit positief zien reageren op deze site.
  Elke opmerking is doordrenkt met negativisme of terwel ziekelijk verzet tegen alles wat VVV is,

  1. kuebke

   Pierre,er valt ook weinig positiefs te zeggen over V.V.V
   Moet ik dan positief zijn wat ze elke week laten zien op het veld,dat geschravel ?
   We zullen het maar helemaal niet hebben over op het bestuurlijk vlak want het is en blijft een grote puinzooi.
   Zolang dat Bogers er blijft zitten ( En dat zal nog wel een tijdje duren ben ik bang) zal er niks veranderen en ben bang dat het alleen maar harder bergafwaarts gaat met de club.

  2. mats

   Ik denk dat Kuebke een man is met een knalgeelzwart hart en dat hij super fanatiek is als het om VVV gaat.
   En ik heb liever een Kuebke die me door zijn post laat merken dat het hem aan het hart gaat hoe beroerd VVV speelt en ervoor staat dan zo’n clubkleuter die werkelijk waar alles maar goed vindt wat er op het veld en in de bestuurskamer gebeurd

 5. Ievel Knievel

  @DeOtjes

  Niemand zegt toch dat je met alleen deze spelers in de eredivisie moet gaan ballen bij promotie? Daarnaast laat de club zelf goede spelers vertrekken (wat is dat voor sportief beleid?)

  Een promotie levert direct geld op (2 miljoen) EN indirect geld op (als het goed is tenminste: meer sponsorinkomsten, meer toeschouwers, duurdere tickets).

  En hangt er maar net vanaf welke spelers je haalt. De situatie is in wezen niets anders dan toen VVV onder Steijn promoveerde. Je hoeft niet per sé dure spelers te halen om kwaliteit binnen te halen. VVV heeft de afgelopen jaren juist het omgekeerde gehaald, zeker aan het einde van de eredivisieperiode. Voor VVV relatief dure spelers die weinig brachten. Het omgekeerde kan ook gewoon nog steeds.

  En volgens mij krijg je een deel van het geld wel vooraf, om promoverende clubs tegemoet te komen. Uiteindelijk maakt het ook voor financiering weinig uit of dat geld nu meteen of later komt, als er maar een garantie op dat geld is, en dat is er. Je hoeft het geld niet te direct te “hebben” om het te kunnen uitgegeven.

  En over welke marketingpropaganda van mij heb je het eigenlijk precies?

  Maar je zegt dus eigenlijk: we hebben mensen in dienst die de boel organisatorisch en financieel niet georganiseerd krijgen (ligt toch echt aan die mensen en hun talenten) en daarom moeten we als sportclub maar geen sportieve prestaties meer najagen? Wat een vreemd verhaal. Lijkt me dat je dan op zoek moet naar (andere) mensen in je organisatie als aanvulling op je team die wel het maximale uit de mogelijkheden halen.

  Je wil toch als club gewoon om promotie (en het hoogst haalbare) spelen lijkt me en dat de club de boel niet georganiseerd krijgt lijkt me eerder een verwijt aan hun adres in plaats van een excuus of argument.

  Daarnaast heeft men bij VVV volgend jaar de boel echt niet méér op de rit (of het jaar daarop), dus dan zou er nooit meer een goed moment voor play offs or promotie komen. Volgens seizoen moeten we al flink terug in de begroting, omdat we waarschijnlijk niet binnen de 3 jaar na degradatie promoveren en dat betekent dat we niet meer mee kunnen profiteren van de hogere TV gelden waar dus de afgelopen 2 seizoenen en nog 1 seizoen van mogen genieten. In dat kader moet er wel iets gebeuren bij de club. Zie het als shocktherapie.

  1. Ievel Knievel

   En dat men helemaal niks aan het stadion heeft gedaan, qua eisen eredivisie, tja, dan moet je bij de beleidsmakers zijn. Dat gaat ze inderdaad geld kosten bij promotie. Als je ambitie was om dit seizoen voor promotie te spelen, had je daar natuurlijk middelen voor moeten bewaren.

 6. Ievel Knievel

  In wat voor opstelling gaan we in hemelsnaam spelen vanavond? O my god! Echt fingers crossed en ik ben echt zo blij als dit goed gaat e schreeuw ze naar voren, maar echt, o my god……..

  Warum warum warum? Wat is dit voor fokkin waanzin. Die willen gewoon echt niet winnen of succes hebben.

  1. Ievel Knievel

   Slechte zet. Braken en Venema hebben volgens mij al meerdere keren dit en vorig jaar laten zien niet samen te kunnen spelen. Het is of/ of. Kruys maakt zichzelf ook nog eens belachelijk want spreekt zijn eigen uitspraken over Venema tegen.

   Wat ik laatst voorstelde, allebei een helft en daar je tactiek op in steken is naar mijn idee helemaal geen slechte zet, maar voor dit VVV inmiddels wel al (bijna) te laat.

   Nou, nog 1,5 wedstrijd (voor de staf om mij nog te overtuigen dat ze nog enigzins iets van voetbal afweten, maar daar ziet het niet naar uit, belooft heel weinig goeds dit voor volgend seizoen, aangezien het er heel erg alle schijn van heeft dat Kruys nu al weken aan het puzzelen is op zijn basis-11 voor volgend seizoen, vandaar Smans en dergelijke; de man en staf is met volgend seizoen bezig en niet met dit seizoen, waarbij het er dus ook alle schijn van heeft dat VVV als organisatie niet wil winnen of promoveren)

  1. Ievel Knievel

   Ja, wat wil je? Dirks heeft dit hele seizoen nog geen deuk in een pak boter geschopt, heeft hij laatst nog laten zien. En wat doet VVV? Geeft hem een basisplaats in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Manmanman

 7. ponnie veag oet de pan

  Man man man wat een fantasieopstelling weer van kruys en wat een instelling wordt er getoond. Iets anders dan lange bal naar voren is het enige dat ze kunnen om venema en braken te bereiken. Wie verzint deze strijdtactiek bij vvv eigenlijk?

  1. Ievel Knievel

   Ja joh, echt een complot van mij dat Kruys gewoon aan het experimenteren is met opstellingen. al weken op rij.

   Hij hoeft echter alleen maar terug te vallen op de basis-11 tegen MVV en alleen maar geblesseerden te wisselen en vervangers in te passen. Het kan makkelijk zijn.

   En dan ook nog Hornkamp, had je op basis van zijn statistieken enkele seizoenen geleden vrij goedkoop bij een FC Den Bosch kunnen wegplukken.

   Gelukkig nu dan wel de 2 aansluitingstreffers van Braken!!!!!!!!! Kan je tenminste met een schone lei aan de 2e helft beginnen.

   Zo’n kans op een restart krijg je niet gauw. Ben benieuwd wat de staf aan konijnen uit de hoge hoed gaat toveren. Hun technisch vernuft helt al weken niet meer over.

  1. Ievel Knievel

   Met de verkeerde opstelling beginnen. Stond geen team (ook niet op elkaar ingespeeld). Voetbal is een teamsport. Leuk dat bijv. Allouch kwaliteiten heeft, hij laat ze meestal niet zien in WEDSTRIJDEN (het hoofddoel van het spelletje meen ik mij te herinneren).

 8. Met name Smans ontzettend veel balverlies, werkt hard maar komt aan veel kanten te kort. Dirks zit er geregeld naast en oogt niet echt betrouwbaar momenteel daar achterin.
  Zit verder totaal geen lijn en idee in het spel van VVV (zoals al weken) en met deze 2-2 mogen ze na 60 minuten de handjes gewoon dichtknijpen.

 9. Ievel Knievel

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Je gelooft het niet?

  Wellicht toch de wissels? (goh……)

  Maar we zijn er nog lang niet. Nog 25 en 90 minuten.

 10. chretien

  Niet verwacht, toch de eigenlijk al “verloren” wedstrijd omgedraaid en gewonnen. Mijn complimenten!
  Het was een slechte wedstrijd, waarschijnlijk door de spanning.
  Zaterdag een andere wedstrijd, alles is mogelijk.
  FORZA VVV!

 11. Ievel Knievel

  Hele rare uitspraken van Kruys voor de wedstrijd, bijv: “hij wilde een signaal afgeven dat hij er echt voor gaat/ zou gaan”, vandaar Braken en Venema (in tegenspraak met eerdere uitspraken) en wat heeft hij dan de afgelopen weken en maanden gedaan?

   1. Ievel Knievel

    Dat is precies wat ik al weken zeg en wat Kruys nu tussen de regels door ook nog eens bevestigt (maar door een zekere clubman wordt dat complotdenken genoemd).

    Nu wil Kruys aan het publiek laten zien dat hij voor winst gaat en het menens is (aan de rest van de opstelling 1e helft niet te zien) en stelt hij ineens WEL Braken EN Venema op. Dus afgelopen weken was het dus niet per sé menens en was hij dus wel degelijk aan het experimenteren en husselen met zijn opstellingen, omdat hij dus niet per sé hoefde te winnen (waarschijnlijk vanuit de gedachte dat de play offs al binnen waren). En daarom hebben de supporters nog weken lopen zweten en had VVV deelname nog bijna verkloot zo op het end van de competitie.

  1. Godfried

   al een tijd niet hier geweest. maar dezelfde mensen reageren blijkbaar nog steeds hetzelfde…

   snap jij nu werkelijk niet wat kruys met die uitspraak bedoeld? met beide spelers heb je er geen die verdedigend denkt. maw, het is opportunistisch aanvallend. een team is iets anders dan de beste spelers opstellen. ze hebben nu echt de pech dat enkele sleutelspelers geblesseerd zijn. sedlacek, dekker en berden bijvoorbeeld. met deze drie speelt vvv heel anders.

   refereren naar afgelopen maanden slaat dan ook echt als een tang op een varken. echt bullshit. zoals ik al jaren van jou gewend ben.

   1. Ievel Knievel

    Berden is helemaal geen echte sleutelspeler. Het team functioneerde beter voor de komst van Berden, dan sinds de komst van Berden. Dat wil niet zeggen dat Berden slecht is. Maar een belangrijke reden dat Berden veel speelt, is dat hij gehaald is met het oog op aankomend seizoen. Daarom lieten ze hem veel minuten maken.

    Noem het maar bullshit. Verklaar maar eens de fantasieopstellingen van Kruys van de afgelopen weke/ maanden. De beperkte uitleg van hem zelf vind ik volstrekt niet bevredigend, want abacadabra. Opstellingen waarmee VVV en geen deuk in een pakje boter sloeg en het spel zag er werkelijk niet om aan te gluren uit.

    Leg maar eens uit wat daar de bedoeling precies van is, of probeer het. Of de rest van de opstelling in de eerste helft. Na de wissels in de 2e helft liep het meteen al iets beter.

    EN precies omdat een team iets anders is dan alleen goede spelers opstellen laat je Johansson dus spelen als hij fit is. Hij laat andere spelers beter renderen. En dat kan je gewoon met data aantonen. De betere wedstrijden en gewonnen wedstrijden van VVV tonen dit aan.

   2. Ievel Knievel

    en @Godfried

    Ja, dezelfde mensen reageren hetzelfde. Komt omdat ze consequent zijn en niet ineens bij een winstpartij van mening of gedachte veranderen. Ook niet als VVV zegt dat ze iets met input en feedback gaat doen. Dat maakt mij bijv. niet ineens minder kritisch op het beleid nee. Zo koop je mij niet om hoor.

 12. FC VVV03

  Prima resultaat uiteindelijk! Vandaag hebben we wel kunnen zien waarom AZ hun spelers zo simpel heeft laten gaan naar VVV. Dirks, Lathouwers en Allouch ver beneden niveau wat je moet na streven. Ik ben alleen bang dat Kruijs in Tilburg 3-5-2 gaat spelen en alleen maar achteruit gaat lopen. Dan sta je binnen 15 min 2-0 achter geloof me. Kom op durf te voetballen daar! Mijn gevoel zegt dat als je Zaterdag overleefd het wel eens een 2007tje kan gaan worden.

 13. Oelie op zuid

  Dirks ging enkele malen gruwelijk in de fout. Duidelijk dat Koglin weg moet. Maar Dirks is geen verbetering. Eerder een verzwakking. Lathouwers zeer wisselvallig. Allouch idem dito. Als dit echter de spelers voor het volgend jaat moeten zijn, zonder Koglin, de Boer, van Rooijen, Braken, Johansson en Huisman, dan zie ik het lijk al drijven. Er is dan zonder al te veel budget werk aan de winkel voor Janssen.

 14. Koelie

  Eindelijk zag Kruys het licht of was het toch weer zijn gouden pik?

  Weer geen durf, lef of iets wat op voetbal leek te bekennen in de eerste helft. Dankzij onze klasse spitsen winnen we alsnog en hadden we zelfs in de tweede helft er minimaal nog een moeten maken. Kruys is er bijna nog ff Allouch (grootste talent 1e periode hoe dan?), Lathouwers en Dirks wisselen voor Johansson, Huisman en Koglin dan heb je de basis (heel jammer dat Verheijen en Sedlacek geblesseerd zijn). Volgende ronde is nog niet binnen, maar ook zeker niet kansloos. Ga niet de bus parkeren, zak wat in en lekker gegen pressen.

  Wat een avond. Unglaublich…

  1. Ievel Knievel

   “Johansson, Huisman en Koglin”

   Deze moeten gewoon altijd spelen. Erg genoeg dat de club ze weg wil hebben/ bij het grofvuil zet. Echt rare dingen gebeuren er op de berg achter de gesloten deuren.

   1. Ievel Knievel

    En Dirks heeft het gewoon niet op dit moment. Is nog de meest onbegrijpelijke keuze voor de wedstrijd van het seizoen. Waarom dat risico überhaupt nemen (terwijl je hem zo goed als het hele seizoen passeert)?

 15. Koelie

  En natuurlijk moeten we alleen al voor de centen voor promotie gaan. Dat we voetballend schromelijk tekortschieten en Bogers dan zijn hachje redt, weegt niet op tegen een langzaam faillissement .

 16. LJ

  Stelletje azijnpissers. Jullie weten werkelijk alles beter. Nee, we spelen geen topvoetbal nee we hebben geen wereldspelers. Maar wat een veerkracht toonde het team vandaag. In de tweede helft zag je dat iedere speler 100% inzet toonde. En dan nog is het niet genoeg stelletje negatievelingen.

  1. Ievel Knievel

   Wat is er azijn pissen aan de waarheid en werkelijkheid beschrijven?

   Volgens mij zeiken we niemand echt af. We benoemen gewoon wat er goed gaat en wat niet. Iedereen is blij met de winst en we moeten voor promotie gaan. Mensen die niet willen promoveren zijn pas azijnzeikerig en sporen in mijn ogen niet. Waar ben je dan fan van als je niet voor de winst wil gaan (vanuit tactische overwegingen????). Waarom zou je iets niet willen winnen? Leg me dat maar eens uit…….

  2. Ievel Knievel

   Niemand zegt echt iets over de 2e helft. Waarom start Kruys niet in een logische opstelling? Daar gaat het vooral over. Hij roept de achterstand op die manier over zichzelf af. Iedereen is blij, je hoeft niet per sé mooi te winnen en inzet is altijd mooi.

  3. clubman

   Amen.

   Voor Wazel Kwazel geldt: een dag niet genäöld is een dag niet geleefd.

   Vooraf deugt er niets, vervolgens wordt er gewonnen, en aansluitend lepelt Wazel steeds onzinnigere theorieën op om zijn wankele basis nog meer belachelijk te maken.

   Kan niet anders dan dat hij na de winstpartij van vanavond zichzelf huilend in slaap wiegt.

   Ocherm…jungske toch 🙂

   1. Het wordt vrij eentonig op de site hier. Bij elk bericht hetzelfde patroon: Evil Knievel legt een kritisch bommetje neer, en Clubman is er als de kippen bij om het onschadelijk te maken. Die werkt waarschijnlijk bij de EOD, de Evil Opruimingsdienst Dienst.

   2. Ievel Knievel

    Hey, bisse d’r weer?

    Begint ein bietej ein veurpelbare obsessie van dicht te weere neet? Blief auk grappig det ze mich werkelijk noëites op inhoud probeers te pakken. Gen enkele verwiezing. Neum lekker alles onzinnige complotfantasietjes en speul lekker allein maar op de man. Gank zoë door Menneke, hahahahahahahahahahaha. Woar bis ze eigenlijk zoë bang veur? Det minsen goan inzeen det mien getyp waal degelijk urges op sluit of wa? Det minse zelf de puzzelstukstes beej elkaar op goan tellen?

    Nogmaals. Wie harder ze mich belachelijk probeers te maken heej, wie realistischer alles wat ik typ begint te lieke. Ut iliek d’r diek op det ze nogal dicht teage de club aanschuurs of d’r messchien zelfs werkzaam bis. Dien naam zaet ut eigenlijk al. De hebs ut auk waal ens loate doorschemere. Hey kump weer ein theorietje, hald dich vast 😉 😉 ;): Als ze daadwerkelijk iets met de BV VVV te maken hebs dan is ut echt triestheid ten top det ze mich dinks te motte aanpakken.

    En ut sluit werkelijk nurges op wat ze neerpens. Ik zeg letterlijk veur en noa de wedstrijd utzelfde.

    Kruys begint zichzelf herhaaldelijk taege te spraeke euver zien opstellingsfilosofietjes. Begint mich echt op tactisch gebied taege te vallen. Allein is Kruys neet allin technisch verantwoordelijk. Det is ut technisch hart beej VVV en de gehiele staf. Zoë wuurd d’r beej VVV gewerk. D’r zien heej dus mierdere verantwoordelijken in ut spel. Maak zelf ut optelsommetje maar.

    En ik bin bliej met de winst joa!!! Erg bliej zelfs!!!! Smak lekker. Ik bin dan auk veur VVV, maar kritisch op ut gekonkel.

    In teagestelling tot ein paar anderen, bin ik ut juust dae wil dat VVV noo promoveert, wet ze nog?

    Umdet promotie os nog waal ens zoel kinnen redden in de zeer noabeeje toekoms.

    Duit verder niks aaf aan ut feit det dit de staf onder Kruys wederom met een verschrikkelijke opstelling start en ein speuler in de defensie zet dea recentelijk haet beweze neet kloar te zien veur dae rol en andere speulers weer ens van plek en positie duit wisselen, weer ein experiment det nog noëit oetgeprobeerd is in DE belangriekste wedstried van ut joar (tot noo toe).

    So far vastigheid. Op die manier vruug ze eigenlijk al veur de 2-0 achterstand. VVV kump ein bietje met hiël erg vuul mazzel en gelök truuk tot 2-2, neet door kunde of wijsheid. De hiele play offs hadden noa ein helft al euver kunnen zien.

    In de 2e helft geit ozze trainer dan mega logische wissels doorvoeren en ut spel verbaeterd metein. Wat veur de speulers van VVV pleit? Drive, knokvernogen, doorzettingsvermogen en Sven Braken, dae natuurlijk beej ut vrofvuil gezat is, maar neet gekrenk is en de mouwen opstroop! Dat is nog ens spirit!

    Op noa zoaterdaag!

 17. FC VVV03

  @LJ

  begrijpelijk jou reactie. Respect daarvoor ook! Maar dit is ook de reden waarom VVV al 15 jaar stilstaat. Binnenskamers zal men nu ook tegen mekaar zeggen wat een 2e helft! Waarom dit werkelijk iedere thuiswedstrijd pas vanaf min 45 gebeurd hoor je niemand zich afvragen. Mochten we Zaterdag alsnog eruit vliegen hoor je daar ook niemand meer over. Het is toch niet gek dat mensen zich hier afvragen waarom VVV maar niet aan het voetballen komt in eigen huis. Ook vandaag was de 2e helft niet goed, alleen de 3-2 was prima uitgespeeld. De 1e helft heeft VVV werkelijk 0 gecreeerd. Die 2-1 en de 2-2 kwamen compleet uit de lucht vallen. Ik ben intens blij met de 3-2 overwinning hoor en ja ik heb genoten van de 2e helft. Dat is meer het scoreverloop dan dat ik genoten heb van het spel. Het is allemaal iets te veel op toeval gebaseerd. En vraag je me waarom ik dan naar VVV kom als ik niet snel tevreden ben? Dan moet je geen betaald voetbal nastreven als club zijnde en roepen dat je een vaste eredivisie club wil worden in mijn ogen, als je met dit voetbal al tevreden bent.

Leave a Reply