VVV-Venlo

Oefenwedstrijd VVV gefixt door Goksyndicaat Singapore

Vanmorgen kwam op de site van de Volkskrant het bericht naar buiten dat een wedstrijd van VVV naar alle waarschijnlijkheid is gemanipuleerd door een goksyndicaat uit het Aziatische Singapore. Het zou gaan om een oefenwedstrijd in Januari 2013 tegen het Belgische Charleroi. VVV was destijds deelnemer aan de Eredivisie.

Volgens de Singaporese autoriteiten is er bewijs, nadat een verdachte is gearresteerd op verdenking van matchfixing met betrekking op de wedstrijd VVV-Charleroi. Hij zou 25 duizend euro betaald hebben aan Macedoniërs, waarvan er een al jaren actief was als scheidsrechter. Het gaat dus niet om een speler van VVV of Charleroi, maar om de scheidsrechter die klaarblijkelijk is omgekocht.

VVV-woordvoerder Lucas Bremmers reageerde als volgt op dit nieuws:
‘Ik schrik van dit nieuws. Gelukkig zijn er geen aanwijzingen dat iemand van ons erbij betrokken was. Ik was bij die wedstrijd en heb niks gemerkt. Het is geen prettige gedachte dat zoiets onder onze neus is gebeurd, op een veldje in Turkije voor dertig man publiek. Zo ver reikt de gokmaffia uit Singapore dus.’

Er zijn geen spelers of andere leden van de technische staf betrokken bij deze praktijken, maar het houdt de voetbalwereld hopelijk wel weer scherp. Het kan dus overal gebeuren.

Bron: Volkskrant.nl

2 Responses

  1. RuiverCity

    Sta nergens meer van te kijken. In de top van de FIfa wordt gesjoemeld. Deze maffiapraktijken nemen alleen maar toe. Zelfs op jeugdwedstrijden wordt gegokt.

  2. KeisukeHonda

    Voordat er hier schreeuwerige nonsens verschijnt, dit heeft echt 99,999% zeker niks met VVV te maken. Dit gebeurt regelmatig bij dit soort wedstrijden in het buitenland. Op de odds-vergelijkings-websites is het enige wat een beetje verdacht is de ‘under’, weinig goals dus. Hier is wel wat meer geld dan normaal ingezet lijkt het. Aan de reactie zie je ook dat het vooral ging om gedoe bij buitenspelsituatie, de omgekochte scheidsrechter/grensrechters hebben op deze manier proberen te voorkomen dat er veel goals zouden vallen, en als het nodig was hadden ze vast nog wat goals afgekeurd om niks. Ik denk dus dat de berichtgeving wel klopt en dat het inderdaad gefixt is door de scheidsrechters.

    Hetzelfde zag je bij PEC – Werder bijvoorbeeld vorig jaar, hier gebeurde echt bijna precies hetzelfde, alleen dan met de ‘over’ (veel goals nodig, dus penalty geven zonder reden), waren zelfs beelden van. Aan het inzetgedrag kon je toen zien dat het bijna zeker een fix was, maar de FIFA deed geen onderzoek…

    Het enige wat je VVV kan verwijten is dat ze wedstrijden organiseren met zulke scheidsrechters, maar dit doen volgens mij alle clubs wel.

Leave a Reply