Officieel: John Yeboah tot medio 2020 gehuurd van VfL Wolfsburg

John Yeboah wordt door VVV-Venlo aan de selectie toegevoegd. De 19-jarige vleugelaanvaller wordt één seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg.

Yeboah, die over Ghanese roots beschikt, doorliep bij de Duitse Bundesligaclub de gehele jeugdopleiding. Tevens maakte hij zijn opwachting voor de Duitse nationale jeugdelftallen ( U16 tot en met U19 ). Aanstaande woensdag en zondag speelt hij met de U20 van Duitsland tegen respectievelijk Tsjechië (in Halle, Du.) en Nederland (in Uden). De in Hamburg geboren aanvaller debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal van Wolfsburg.

John Yeboah over zijn overstap naar Venlo: “Ik had meteen een goed gevoel bij de club tijdens de gesprekken en ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn kwaliteiten te laten zien bij VVV-Venlo in de Eredivisie.”

Technisch Directeur Stan Valckx: “Met John Yeboah hebben we een rappe aanvaller in huis gehaald die de potentie heeft om een grote te worden. Hij beschikt over een individuele actie en heeft de capaciteiten om de achterlijn te halen en een bruikbare voorzet te geven. In Venlo moet hij ervaring opdoen en speelminuten maken. Met het toevoegen van John aan de selectie hebben we in de voorste linie nu verschillende keuzeopties.”

44 Responses

 1. Dond

  Welkom John – leuke aankondiging!
  Hopelijk mogen we vandaag nog 1 a 2 spelers verwelkomen.
  Aanvaller / spelmaker voor het middenveld!

  Iemand enig idee of er nog wat komt vandaag? Anders is de selectie toch wel behoorlijk smal.

  1. Grad

   Pfff, Wie ben jij om nu al te oordelen, dat Wright zo slecht is, geef hem eens de tijd. Mlapa werd in het in het begin ook bestempeld als een speler die er niets van kon en een miskoop was

   1. De Koel

    Helemaal mee eens, veel te vroeg om spelers af te branden. Mlapa is inderdaad een goed voorbeeld.

   2. Lincoln

    Ben ik het ook mee eens. Wright speelde tegen Panathinaikos een meer dan prima wedstrijd en was absoluut een van de meest aanwezende en sterkste op het veld. Tegen RKC en Sparta viel het tegen maar vond hem afgelopen week goed invallen tegen ADO. Kwam veel dreiging van zijn kant.

    Daarnaast scoort hij erop los bij Jong VVV. Deze jongen is nog heel jong en heeft gewoon wat tijd nodig. Hij moet ook nog veel leren maar daarom speelt hij ook bij VVV en niet meer bij Schalke waar hij overigens ook gewoon veel scoorde en in mocht vallen in de Bundesliga. Dus het is allemaal wat voorbarig.

    Bij ons is het gewoon zo als je een wedstrijd kut speelt kun je er niks van. Maar goed dat zagen we ook bij Vito die jongen is helemaal kapot gemaakt. Daar sprak hij pas nog van in een interview dat dat niet zoooo heel erg tof was.

    Steun je club en je spelers dat geeft ze vertrouwen om ook boven zichzelf uit te stijgen.

   3. LJ

    Lincoln, volgens velen is alles bij VVV kut. De spelers, de trainer, het kunstgras, de catering enz.

    Regelmatig vraag ik me af waarom die mensen nog komen. Het moet toch wel erg frustrerend zijn om je continu op alles en iedereen te ergeren.

    VVV heeft geen topstadion, ook geen topspelers en zeker geen toptrainers. Maar alles kan wel top worden als men nou eens zou stoppen met zeiken en het team en de club steunen. Door dik en dun.

    Hou op met zeiken, koop een seizoenskaart en ga met zn allen naar het stadion en naar uitwedstrijden. Sta achter je club ook al gaat het wel eens wat minder.

  2. kaalneetje

   @Kraai, je hebt helemaal gelijk. Wright heeft nog weinig tot niets laten zien. En aan al onze VVV positivo’s, dat heeft niets met afkraken of negativiteit te maken. Het is gewoon een constatering van de feiten.

 2. RuiverCity

  Hoor, hoor de twee-eenheid heeft weer gesproken. Ik volg mijn club kritisch en vind dat er héél veel goede dingen zijn gebeurd. Maar niet alles is goed wat er gebeurt. Daarom is dit ook een supporterssite waar je je mening mag uiten. Van ja-knikkers wordt VVV ook niet beter. Vorige week gaf ik aan dat niet Van Bruggen maar Dekker beter verhuurd kon worden. Dan wordt je afgezaagd. Komt paar dagen later het bericht dat Dekker wellicht aan GAE verhuurd gaat worden, is het ineens een fantastische zet voor de toekomst. Tsja zo kan het verkeren.
  Laat iedereen in zijn waarde en voor zijn mening uitkomen. Wij zijn er allemaal voor VVV!

  1. LJ

   De rossige eminentie “van oppe Ruiver” noemt het mijn club en zichzelf kritisch. Nou meneertje. Optimistisch zijn kun jij helemaal niet. Je hebt nog nooit een positieve bijdrage geplaatst op deze site.

   En kritisch zijn dat mag, maar bij jou is het altijd zwaar negatief. Bij jouw soort is het glas eerder leeg dan half leeg laat staan half vol. Uit jouw commentaren ontbreekt de realiteitszin.

   1. Ah, daar hebben we optimisme-goeroe LJ weer die die altijd alles vanuit een positief gele vvv-bril bekijkt en iedereen die kritisch is graag afzeikt maar helaas zelden zelf vanuit de realiteit naar VVV kijkt want dan zou hij zien dat het gewoon allemaal niet best is wat de heren betaald voetballers tot nu toe laten zien dit seizoen. Grappig dat op social media, andere sportsites e.d. circa 85% dezelfde mening heeft over het voetbal van VVV maar zodra er hier iemand ‘negatief’ is dan komen er hier altijd een paar zogenaamde”echte” supporters in opstand die volgens mij met vvv-sokken slapen en hun vvv-teddybeer daarbij nog eens stevig knuffelen voor dat men al dromend in slaap valt in de hoop dat het de volgende wedstrijd vast beter zal gaan.

   2. RuiverCity

    @labradorvvv. Precies. Sommigen op deze site hebben 24/7 een geel-zwarte bril op en totaal geen realiteitszin. Iedereen hier hoopt dat het VVV voor de wind gaat. Dat het voetbal momenteel niet om aan te zien is, mag blijkbaar niet verteld worden.

  2. Lincoln

   Nouja overdrijven is ook een kunst. Er is een verschil tussen iemand de poten afzagen en kritisch zijn. Dat alles en iedereen kut is na 1 wedstrijd en dat alles slecht is vind ik persoonlijk niet kritisch maar dat is zanikken en oordelen zonder enige vorm van onderbouwing. Dat is precies zoals het ook gaat bij de kunstgras discussie, een iemand begint erover en steeds meer mensen volgen dit standpunt zonder echt na te denken waar het standpunt voor staat. Dat zijn in mijn ogen volgers en ja-knikkers.

   Door telkens suggestieve negatieve dingen te benadrukken gaan steeds meer mensen dit als de waarheid zien zonder enige vorm van onderbouwing. Dat is ook steeds wat ik wil benadrukken. Van mij mag je zeker kritisch zijn maar onderbouw dit en verwacht een tegenargument. Het probleem telkens is iemand zegt wat, men reageert daarop omdat hij of zij een andere mening heeft. Dan komt weer het verhaal we mogen niks meer zeggen op deze website. Als dat zo was had ik elk negatief iets van de site gehaald en hier een of andere domme propaganda neergezet. Onzin!

   Kijk wij zijn VVV een klein clubje in een kleine stad. Er zijn steden groter als ons en hebben minder aanzien en ook geen professionele voetbalclub. Wat wij die jaren allemaal neer hebben gezet daar moeten we trots op zijn. Soms hebben we periodes van diepe dalen maar ook weer van hoge pieken. Dat is VVV! Ik denk dat we ook zo realistisch moeten zijn dat we geen 5 spelers kunnen halen van een hoog kaliber. We moeten en mogen trots zijn dat een cultheld als Cattermole bij ons komt voetballen ook al zou de man geen knikker meer kunnen raken, wat natuurlijk niet het geval is. Als we dit beseffen en realistisch blijven en achter onze club gaan staan dat we veel meer bereiken dan we nu doen. VVV is namelijk afhankelijk van ons.

   Het negatieve tendens wat soms op komt waaien helpt niemand verder. Dat betekent niet dat hier niemand mag noale! Flip uit, doe je ding maar dit is mijn standpunt.

   1. Noordsupporter

    Zo is dat. Prima verwoord. We zijn Vvv en naar (financiele) omstandigheden doen we het prima. We horen helaas niet bij de ca. 8 ploegen die vrijwel niet kunnen degraderen. Vvv gaat ooit weer een keer degraderen. Geniet van de huidige situatie waarbij punten en overleven in de eredivisie (wat waarschijnlijk ook dit seizoen weer gaat lukken) belangrijker is dan mooi voetbal.

   2. RuiverCity

    @Lincoln. Jij kunt overdrijven zeg. Iedereen afzagen na een slechte wedstrijd etc. Zonder onderbouwing? Hoe kom je erbij! Ik heb een mening maar die is altijd onderbouwd.

    Denk je nou echt dat de mensen (supporters) dom zijn en het zelf niet zien? Zowat geheel Nederland vond, geheel terecht, dat VVV een slappe wedstrijd tegen Ajax speelde want er was veel meer te halen tegen het ongeïnspireerde Ajax.

    Iedereen hier hoopt dat het VVV goed gaat….

   3. Koelie

    Heb je Sparta – Ajax gezien? Die Spartanen gingen als makke lammetjes naar de slachtbank. Dan hebben wij het veel beter gedaan (een helft weliswaar).

 3. spits

  Graeff, van Crooy, Mlapa, nu Wright. Het is allemaal niks………………..
  Evenals Maaskant en Stein.”………………Alleen staan we nu al voor het eerder jaar in de eredivisie

 4. OooLGooO

  Helemaal mee eens.
  Kritiek hebben met een onderbouwde mening is prima. Kritiek hebben betekend betrokkenheid bij de club waar je graag dingen beter zou zien. Iets positiefs. Negativeit is iets heel anders waar je niemand mee helpt. Dit veroorzaakt alleen maar meer frustraties bij jezelf als bij de ander. We hoeven het niet allemaal met elkaar eens te zijn. Zolang iemand op een normale onderbouwde manier hier een mening schrijft zal er weinig commentaar zijn.

 5. Koelie

  Zelfs bij Roda JC begint de realiteitszin door te dringen. Nu hier nog.

  In Venlo verwachten ze wonderen van een complete nieuwe selectie en staf die pas vijf wedstrijden heeft gespeeld.

 6. Louis van Gaal

  Denken jullie dat het mogelijk is om gedurende 2 weken alleen te schrijven over VVV en niet over elkaars mening? Zo niet ben ik bang dat er binnenkort bijna niemand meer op venlonaren schrijft……

   1. LJ

    Zoals ik al eens eerder heb voorgesteld, maak een inlog gekoppeld aan Facebook. Eens kijken of ze dan nog zo negatief zijn als hun werkelijke naam vermeld staat.

    Moet toch heerlijk zijn anoniem de club en de spelers afzeiken tot op het bot.

   2. Koelie

    Dan heb je nog nooit de comments gelezen op Facebook op een bericht van VVV, Venlonaren of Omroep Venlo na een wedstrijd. Veelal bagger van trieste gloryhuntende Venlonaren met een shirtje van die Amsterdamse club als foto. Maar daar schijn jij goed bij te passen. Kan me nog een comment van jou hier herinneren….

    Anyway wat maakt het uit.

  1. kaalneetje

   Dat wordt lastig, hier valt mij de mond namelijk alleen maar ver van open. Of heb je die mening vanwege alle weergaloze acties, solo’s, dribbels, passeerbewegingen en wonderschone doelpunten van Wright tot nu toe?

   1. YowVVV

    Hij is jeugd international van de VS, hij heeft in de voorbereiding al van alles laten zien, ook bij jong vvv. De competitie is pas net onderweg. Hij is jong en nieuw. Team moet z’n draai nog vinden. Het rendement van Hunte hoef ik het denk ik niet over te hebben, al is hij wel een goeie gast voor de groep geweest.

   2. kaalneetje

    Je wordt door het publiek beoordeeld over hetgeen je in de hoofdmacht laat zien. Wat je als jeugd international, tijdens de voorbereiding of bij jong vvv op de mat legt is voor niemand op dit moment nog boeiend.
    Ook niet of je jong en nieuw bent en of het team zijn draai nog moet vinden. Misschien dat de kantinejuf ook nog steeds haar dag niet heeft. Wat telt is hetgeen je laat zien in het 1e elftal tijdens de competitie. En dan is het rendement vooralsnog geen haar beter dan dat van Hunte.

   3. YowVVV

    Jij baseert het op 222 minuten, dat is niet eens een halve gebruikelijke werkdag haha, maar goed, ieder z’n mening

   4. Volgens mij dienen ze in tijdsblokken van 90 minuten te presteren en in die 222 minuten is dat tot nu toe in elk geval nog niet echt gelukt.

 7. supportertje

  Wil eerst eens de complimenten geven aan die paar mensen die zich bezighouden met deze site, en bedanken voor hun inzet. Verder is het misschien handig dat we wat minder op elkaar inhakken, en op andere wijze onze kritiek uiten, waardoor ook de sfeer iets verandert hier. Ik weet dat veel mensen deze site volgen, maar ook dat ze hier niets meer neerzetten of willen zetten vanwege de toon die hier vaak gebruikt wordt.

  Ik vind dat zonde, en roep eigenlijk iedereen op elkaar in hun waarde te laten. Laten we lekker kritisch zijn, maar dit in nette bewoordingen te schrijven. Zou ook voor de makers en onderhouders van deze site welkom zijn denk. ook naar die zijde is dat een stukje respect. We kunnen elkaar wel afmaken, maar net zoals mede reageerder Louis van Gaal schrijft in zijn stukje, dan gaat het fout en inderdaad zijn er straks weinig mensen over die hier wat schrijven of lezen. Met zijn allen dragen we VVV een warm hart toe. Laten we dat ook doen naar elkaar. Laten we allemaal die handschoen oppakken.

Leave a Reply