OFFICIEEL: Kelechi Nwakali voor een seizoen gehuurd van Arsenal

Het zat er al enige tijd aan te komen, maar nu is het op de laatste dag van de transfermarkt dan helemaal rond: Kelechi Nwakali speelt dit seizoen op huurbasis voor VVV-Venlo. De 19-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van het Engelse Arsenal FC en zal aansluiten bij de selectie.

Kelechi Nwakali speelde tot en met augustus 2016 voor het Nigeriaanse Diamond Academy, waarna hij de overstap maakte naar Arsenal. Daar maakte hij deel uit van U23 team, voordat hij voor een seizoen verhuurd werd aan provinciegenoot MVV Maastricht. In Maastricht speelde hij in totaal 34 wedstrijden waarin hij drie keer wist te scoren en viermaal een assist wist af te leveren.

Nwakali kan als aanvallende middenvelder uit de voeten, maar ook elders op het middenveld, In Maastricht werd hij gestald in de aanval, dus dat zou ook nog een mogelijkheid zijn voor de Nigeriaan die dus multi-inzetbaar is. Met Nigeria onder 17 werd Nwakali wereldkampioen én hij werd verkozen tot het grootste talent van het toernooi.

IMG_9621 (Large) - kopie

Stan Valckx: “Nwakali stond al langer op het lijstje van VVV-Venlo, maar het was afwachten tot al het papierwerk rond zou komen. Uiteindelijk is het fijn dat alles toch afgerond kon worden op de zogenoemde Deadline Day’’

 

13 Responses

 1. Meuske

  Nou nog hopen dat Steijn deze nieuwe mannen ook allemaal een kans gaat geven want ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe aanwinsten!! De oefenwedstrijd heeft hij in ieder geval niet maximaal benut om de nieuwe aanwinsten te bewonderen!!

 2. kiekoputspelke

  Steijn zal de eerstvolgende wedstrijd nog geen wijzigingen doorvoeren vermoed ik….de laatste seizoenen heeft hij bewezen een trainer te zijn die vasthoudt aan zijn elftal en ook tijdens wedstrijden (te) lang wacht met wisselen.

  De resultaten in de eerste 3 wedstrijden waren prima, dus er is momenteel ook nog geen reden tot veel wisselingen. De nieuwe jongens zullen niet alleen moeten wennen (aan de nieuwe omgeving, club, speelwijze) maar zich ook moeten laten zien tijdens de trainingen.

  Het valt me op dat vorig seizoen (en ook nú weer) veel supporters verwachten dat deze huurlingen veel moeten spelen maar volgens mij worden daar door VVV en de betreffende clubs goede en vooral duidelijke afspraken over gemaakt.
  Vorig seizoen riepen veel mensen dat het waarschijnlijk niet goed was dat Zelalem weinig mocht spelen, maar deze nieuwe huurovereenkomst met Arsenal bevestigt dat er geen ongenoegen zit bij de Londense club.

  FORZA VVV

 3. chretien

  Selectie is nu compleet en het mooist zou zijn als er met de kerstdagen helemaal niet wordt gesproken over noodzakelijke versterkingen. Ik hoop op een mooi seizoen. Het begin was al formidabel, ga zo door zou ik zeggen.

 4. robbaan

  De selectie is nu op sterkte, ik verwacht dat deze jongen heel snel een plaats gaat krijgen met zijn kwaliteiten.
  Wat de andere nieuwe jongens betreft het seizoen is nog erg pril en blessures en schorsingen komen vast en zeker.
  Sowieso is een sterke bank noodzakelijk voor lijfsbehoud, we zullen ze nog hard nodig hebben.
  Andere zeer belangrijke component:door de toegenomen kwaliteit en concurrentie worden de andere jongens ook scherper en beter.

 5. Koelie

  Lachen met sjengen deel MMCXX. Eerst was hij de ster van het team. Nu hij bij ons heeft getekend, was hij slechts “een matige speler”. Zal dus wel een topper worden. We gaan het zien.

 6. socrates

  Off topic , weet iemand wanneer je digitaal de wedstrijdkleding kan aanschaffen? Je kan allerlei meuk bestellen, maar geen wedstrijdkleiding. Toch zonde, veel clubs verdienen met een mooie online fanshop flink wat extra geld, jammer dat VVV dat laat liggen.

  1. Goede vraag! Ik weet dat de club bezig is met nieuwe merchandise en daarbij komt ook een lijntje vanuit de supporters daar zijn wij achter de schermen hard mee bezig. Maar is wat ik heb gehoord is er nog altijd geen wedstrijdkleding te koop en dat is toch wel een beetje jammer en vreemd. Wellicht is de kleding nog niet geleverd door Masita.

  2. Misschien rechtstreeks via Masita verkrijgbaar? Even bellen naar Sittard 😉 Graag zou ik het Retro Shirt met Rode strepen willen hebben 😉 Dat zou pas tof zijn. Maar inderdaad jammer dat het nieuwe shirt er nog niet is in de online versie.

Leave a Reply