Officieel: Romeo Castelen tekent tot medio 2018 bij VVV-Venlo

Romeo Castelen is speler van VVV-Venlo. Dat is zojuist bekend gemaakt door de club. De 34-jarige aanvaller tekent een contract dat hem tot het einde van dit seizoen zal verbinden aan de Venlonaren. Castelen komt transfervrij over van het Chinese ZJ Yiteng.

Romeo Castelen begon zijn carriere in de jeugd bij De Volewijckers, Sparta en ADO Den Haag, alvorens hij ging spelen voor Feyenoord, Hamburger SV, Volga NN, RKC Waalwijk, Western Sydney Wanderers, Suwon Bluewings en ZJ Yiteng. Ook kwam hij 10 keer uit voor het Nederlands Elftal, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Het vorige seizoen kwam de aanvaller die ook op het middenveld prima uit de voeten kan, tot 23 duels in de competitie. Daarin was hij viermaal trefzeker en leverde hij viermaal een assist af.
In totaal heeft Castelen meer dan 250 wedstrijden gespeeld en hij was daarin meer dan 50 keer trefzeker voor de diverse clubs.

Stan Valckx:“Met zijn komst krijgen we in ieder geval meer mogelijkheden voorin, maar ook op het middenveld. Romeo heeft natuurlijk enorm veel ervaring. Bovendien is hij nog enorm ambitieus en dat past mooi bij deze club, die ook de nodige ambities heeft en die ook graag uitstraalt.”

Venlonaren wenst Romeo Castelen heel veel succes bij VVV-Venlo!

 

16 Responses

 1. chretien

  Het is nu dus definitief. We gaan het zien, ik hoop van ganser harte dat ik het helemaal mis heb en dat hij VVV en ons gaat verrassen. Romeo, succes bij onze mooie club!

 2. idderzienmeining

  Romeo, mooi dat je je hebt verbonden aan onze club en gelooft in het ultieme doel … rechtstreekse handhaving in de Eredivisie.

  Als ik de geluiden mag geloven ben je nog topfit en heb je aan snelheid niets ingeleverd, dus het kan niet anders of je gaat – samen met je capaciteiten en ervaring – een positieve bijdrage leveren aan ons team !

  Want je gaat erachter komen dat in Venlo een TEAM staat dat voor elkaar knokt, voor elkaar loopt, organisatorisch stáát als een huis en in bepaalde fasen van wedstrijden nog verdomd aardig kan voetballen.

  FORZA VVV en complimenten aan Stan Valckx en Maurice Steijn dat deze speler is aangetrokken. Ook al is hij daan aangeboden 🙂

 3. supportertje

  Tot nu toe hebben de supporters van VVV weinig te klagen over het beleid wat uitgestippeld is door Maurice en zijn staf. Het gaat VVV goed tijdens de competitie en we krijgen mooie en minder mooie wedstrijden te zien. Denk dat van Castelen een goede zet is, ook al is hij wat ouder. Hij brengt wel een brok ervaring mee, en wellicht kan hij zorgen voor wat meer gevaar voorin. We zullen het moeten afwachten.

 4. pierre

  Prima aankoop met weinig risico .
  Er gaan wel hardnekkige geruchten dat Kelechi Nwakali VVV gaat verlaten, omdat hij niet tevreden is over het aantal speelminuten dat hij krijgt.

  1. lucien1978

   Mits er een geschikte vervanger komt zou ik dit niet erg vinden. Het is gewoon erg duidelijk dat de toptalenten Nwakali, Peeters en Amenyido gewoon tekortkomen. Ze kunnen allemaal wel voetballen maar kunnen het niet waarmaken bij VVV. Ze leren bij hun club niet wat meeverdedigen is simpelweg omdat het daar minder hoeft. Ik zo proberen Rosario , Rigo of Gudjohnssen van PSV te huren. Zeker Rosario zou top zijn

 5. robbaan

  Verrassing……..maar wel logisch..let op VVV gaat uit nog meer punten pakken, met deze ervaren prof.
  Slimme zet om jonge gehuurde talenten, die het niet brengen in te ruilen voor een brok ervaring.

 6. Grad

  Castelen was te gast in het programma Avondgasten van L1. In het interview met Stan Valckx over deze transfer verklaarde hij ook, dat het er zat aan te komen dat Amenyido zal terugkeren naar Dortmund, al was dat nog niet helemaal zeker, maar mocht dat gebeuren dan zou de Deense spits Jakobsen vastgelegd worden.

 7. festina lente

  Vvv heeft wel geluk met keuze om in Nederland te blijven.kosten van een trainingskamp in het buitenland zijn niet gering en spelers blijven in vertrouwde omgeving. Als bericht muse2602 klopt verwacht ik op korte termijn persbericht..vandaag oefenwedstrijd van vvv???

Leave a Reply