Ondanks wedstrijd tegen Jong FC Utrecht is het vizier vooral gericht op de play-offs

Door de late overwinning op De Graafschap (2-1) heeft VVV-Venlo zich officieel geplaatst voor de play-offs. En ondanks dat er komende vrijdag nog een wedstrijd op het programma staat – tegen Jong FC Utrecht – kijkt iedereen al uit naar de nacompetitie.

Het was tot nu toe een wisselvallig seizoen. In eigen huis wist VVV weinig te overtuigen, maar wist het in uitwedstrijden (mede door het nodige geluk) punten binnen te sprokkelen, waardoor de Venlonaren acht wedstrijden voor het einde op plek 3 stonden. Een lastig programma en een matige vorm lieten die plek als sneeuw voor de zon verdwijnen. De geel-zwarten wisten uit zeven wedstrijden slechts drie punten te halen, waardoor de play-off plek alsnog in gevaar kwam. Maar door de zoveelste bevlieging van Nick Venema, die ditmaal wél oog had voor een medespeler en Daan Huisman de bevrijdende treffer liet maken, plaatste VVV zich voor de nacompetitie. Een plek dat ieder jaar in de KKD het eerste doel moet zijn. Maar toch baart de kans op Eredivisie zorgen. Is het wisselvallige VVV wel klaar voor een volgende stap? Door een plotselinge promotie wordt die kans alleen maar kleiner, vergeleken met het geprefereerde Steijn-scenario: rustig bouwen naar een Eredivisiewaardig team. Een onverwachte promotie kan er voor zorgen dat er juist een Nottingham Forest-scenario ontstaat, waarbij er 30 spelers gehaald moesten worden om het gewenste niveau in de Premier League te kunnen halen.
En natuurlijk juich ik alsnog als een maniak als VVV stunt in de play-offs, maar de weg er naar toe is minstens net zo belangrijk als het eindresultaat. En: näölen is ook wel een beetje mijn ding.

Hoewel de andere deelnemers van de play-offs al bekend zijn (Willem II, Almere City, MVV, NAC en FC Eindhoven), kan er onderling nog behoorlijk wat geschoven worden. Het verschil tussen de nummer 5 en nummer 8 is slechts twee punten – wat het programma in de play-offs kan veranderen. Zevende of achtste worden, lijkt hierbij de voorkeur te hebben: dan kun je de Eredivisieploeg pas tegenkomen in de finale én kan Almere City de tegenstander worden (waar VVV dit seizoen al tweemaal van won). Trainer Rick Kruys vindt van niet, hij wil zo hoog mogelijk klasseren, met het risico een zwaar programma te krijgen. “We willen drie punten pakken en vijfde worden. Dat ligt niet helemaal in onze eigen handen natuurlijk, maar gaan er wel alles aan doen en we weten dat we een goede kans maken als we winnen. Dus dat is ook het enige doel waarmee we naar Utrecht afreizen. Daarnaast wil je met een goed gevoel de play-offs ingaan en dat kan alleen maar als je vrijdag de wedstrijd tegen Jong Utrecht op een goede manier aanvliegt en op een goede manier speelt”, aldus de trainer op de website van VVV.

In de laatste wedstrijd van de competitie kan Kruys niet beschikken over Tristan Dekker, Martijn Berden, Richard Sedlacek en Thijme Verheijen, in verband met blessures. Kees De Boer is nog een vraagteken.

Het zullen héle interessante en spannende weken worden voor ons cluppie. Hoe dan ook: forza VVV!

Jong FC Utrecht – VVV-Venlo
Vrijdag 19 mei 2023. 20:00
Scheidsrechter: Puts
Assistenten: Fikkert, Van Der Ley & Tissingh
Te zien via: ESPN Schakelprogramma
Te beluisteren via: Omroep Venlo

10 Responses

 1. supportertje

  Ik ga er bij zijn de laatste wedstrijd. Met de bus naar Utrecht, van te voren met de vrienden nog even een biertje weg tikken in de stad en wat eten. Dan gezamenlijk de berg oplopen en zorgen dat we op tijd zijn voor de bus. Dan lekker gezellig met zijn allen onderweg, en hopen op een goede uitslag. In ieder geval eens zien hoe de ploeg het tegen Utrecht doet en hoe ze in hun velletje steken. Was in ieder geval een goede opsteker voor iedereen die VVV een hart toedraagt. En hopelijk niet de laatste uitwedstrijd.

 2. Ievel Knievel

  Van mij mag Kruys vanavond juist gaan experimenteren met zijn basis-11 voor volgend seizoen.

  Het heeft er toch alle schijn van dat hij de afgelopen weken/ maanden al aan het doen is. Al dan niet in overleg met, of in opdracht van het technisch hart. We zullen het nooit weten, want hier is men bij de club alles behalve open en transparant over.

  In ieder geval, het heeft ons bijna deelname aan de play offs gekost. En dat was de doelstelling voor dit seizoen. Spelen met vuur noemt men dat dus.

  Ik hoop dat we in de play offs terugvallen op de opstelling zoals tegen MVV (2x). Dat is in mijn ogen de sterkst mogelijke opstelling van dit VVV, waarmee je dus resultaat kan halen en bij vlagen leuk kan voetballen.

  Dus: van der Gouw, Dekker, Ketting, Koglin, Janssen, Sedlacek, Klaasen, De Boer, Huisman, Johansson en Braken.

  Of: van der Gouw, Dekker, Ketting, Koglin, Janssen, Sedlacek, Klaasen, Berden, De Boer (Alouch?> Twijffel), en dan Venema

  Ik zie hier regelmatig de oproep voor Venema in de basis langskomen (naast Braken dus). Dat vind ik een beetje een vreemde. Braken en Venema hebben al een aantal keer bewezen niet helemaal goed samen te kunnen spelen. Ik zou voor een andere optie gaan: namelijk> in de 1e helft je sterkste basis, met Braken en rondom Braken en in je 2e helft van tactiek switchen en je plan rondom Venema optrekken, omdat die bewijst iets te kunnen forceren in de 2e helft. Zo heb je 2 tevreden spitsen die ongeveer evenveel minuten zullen maken en je hebt een tegenstander die zich 2x op een andere manier MOET aanpassen. Deze aanpak zorgt wel voor vastigheid en vertrouwen in de selectie en basis-11, omdat hij goed trainbaar is. Beiden varianten. Mooi ook om Braken belangrijk te maken rondom zijn afscheid. Dat zal hij belonen.

  Op deze manier kan je en resultaat helen en je publiek vermaken. Iets wat je in ieder geval 2x zult moeten doen, waarvan 1x thuis. Op deze manier kan je ook verrassen en ver komen. Helaas zegt iets in me dat VVV als club er niet rouwig om is als we snel uitgeschakeld worden. Men heeft de afgelopen 2 seizoenen namelijk verzuimd om een ere-divisewaardige organisatie en structuur op te bouwen en ik weet niet of men bij VVV op dit moment in staat is om dat in 3 maanden tijd op te bouwen.

  Wij supporters willen dit, sommige sponsoren willen dit, maar de beleidsmakers willen denk ik (ik kan het fout hebben) nu nog helemaal geen opmars van VVV. Wanneer wel, dat is de vraag. Ik ben van mening dat je kansen moet pakken wanneer ze zich aan dienen. Ook als ze te vroeg komen. Volendam en Go Ahead (en wellicht ook Excelsior) bewijzen dat toevallig en te vroeg promoveren niet hoeft te betekenen dat je er uit vliegt en ook niet dat je geen snelle groei kan doormaken. Als VVV haar kansen niet pakt kan het ook betekenen dat er in de toekomst steeds minder mogelijk is. Er nu voor gaan dus.

  1. Koelie

   Als je twee miljoen tekort hebt, wil je hoe dan ook promoveren lijkt me.

   Leuk je opstelling, maar Sedlacek is geblesseerd en Venema moet als topscorer en speler met een lang contract gewoon spelen (of moet die weg?).

   van der Gouw, Lathouwers, Ketting, Koglin, Janssen, Johansson, Klaasen, Van Rooijen/Huisman, Smans, Braken, Venema

   1. Ievel Knievel

    Mijn opstellingen waren gebaseerd op de 2 wedstrijden tegen MVV (letterlijk de opstelling uit en thuis). Dus spelers die nu geblesseerd zijn waren dat toen niet. Die moeten uiteraard vervangen worden, maar daarvoor hoeft echt niet je hele systeem om. Verder blijf ik bij mijn punt.

    Daarnaast is er een reden dat Venema geen hele wedstrijden speelt (kennen wij niet) en Braken en Venema hebben al bewezen samen niet goed te matchen, dus snap niet waarom velen ze samen zouden opstellen. Ik zou ze dus allebei een helft in hun kracht laten spelen. Heb je het meeste aan ze. Venema slechts 15 minuten laten invallen (wat Kruys regelmatig doet) slaat nergens op.

 3. FC VVV03

  Natuurlijk moet je tegen iedereen kunnen winnen om te promoveren. Maar ikdenk dat Willem 2 van alle mogelijke tegenstanders in de beste vorm steekt. Dinsdagavond moet gewonnen worden, ik zie ze daar niet winnen.

Leave a Reply