Hai Berden

Ondernemers uit de regio zijn in gesprek met VVV voor aandeelhouderschap

Met dit nieuws kwam Omroep Venlo gisteren. Het gaat om verschillende aandeelhouders die geld in VVV willen stoppen in ruil voor aandelen. Twee van deze mogelijke aandeelhouders zijn Hai Berden en Frank Vaessen. Zij zouden met een groep ondernemers uit de regio de aandelen van VVV willen kopen. Hai Berden hoeft natuurlijk geen introductie meer te hebben maar Vaessen misschien wel. Vaessen was met het Berden een van de drijvende krachten achter de kazerneplannen. Volgens Quote beschikt Vaessen over een flink vermogen.

Omdat VVV de organisatiestructuur aan het veranderen is van een vereniging naar een BV zou het aandeelhouderschap mogelijk kunnen zijn. De uitgifte van de aandelen zou een miljoeninjectie betekenen voor VVV. In de eerste fase willen de aandeelhouders er 6 miljoen euro in stoppen om de verbouwing van het stadion te financieren. In een latere fase zal hier nog eens zo’n 3 miljoen bijkomen. Op dit moment lopen er gesprekken bij de KNVB over de herstructurering van de organisatie.

Wie er naast Berden en Vaessen nog meer interesse hebben in de aandelen van VVV is nog niet bekend. Volgens Berden zou het wel gaan om een ‘hele rits’ aan ondernemers uit de regio. Voor Berden is het vooral van belang dat potentiële aandeelhouders uit de eigen achterban komen en binding met VVV hebben zodat ze zichzelf ook de verplichting opleggen om de club in stand te houden.

Het is niet de bedoeling dat er een eigenaar komt, zoals bij Roda of Vitesse het geval is, die een meerderheidsbelang krijgt. Berden: ‘We hebben liever twintig keer een aandeelhouderschap van vijf procent, dan tien van tien procent. Zo voorkom je dat één iemand een uitzonderingspositie bekleedt. En zorg je er oor dat er een breed draagvlak ontstaat.’ Het is daarnaast ook de bedoeling dat supporters of sponsors aandelen kunnen kopen van VVV.

Bron: Omroep Venlo

10 Responses

  1. marcel

   de vraag is natuurlijk wat aandelen gaan kosten… wil je supporters hierin betrekken (want niet iedereen trekt zo ff 1000 euro of meer, of worden de meer gefortuneerde supporters bedoeld?), zal er ook iets van een laagdrempeligheid in moeten zitten.
   Dus ben zeer benieuwd hoe e.e.a. tegen die tijd ingeregeld is.

   1. supportertje

    ik heb begrepen in de wandelgangen dat er ook juist bij de gewone supporters een mogelijkheid moet zijn om hieraan deel te kunnen nemen. Juist om een breed draagvlak te kunnen creëren en ook de normale supporter een kans te geven om een klein stukje van VVV te kunnen bezitten.

   2. Gerardus

    Volgens mij stond zo iets zelfs in een interview toen het bekend werd dat de structuur zou gaan veranderen, maar ik heb geen idee meer waar dat toen precies stond.

   3. supportertje

    Klopt in een artikelen een tijdje geleden over de verbouw en nieuwe structuur. Daar werd over certificaten gesproken zodat de supporter van VVV ook kon bijdragen en een klein stukje van VVV kon bezitten. Een en ander is natuurlijk in ontwikkeling, en er zullen nog vele een uitspraak over moeten doen. Maar het lijkt mij als ze er de gewone supporter bij willen betrekken dat dit certificaat of aandeel niet al te hoog geprijsd zal zijn. Het doel van VVV Venlo lijkt mij juist dat ze de supporter er op alle fronten bij wil gaan betrekken.

 1. robbaan

  Prima zaak, ook al aangekondigd tijdens de bijeenkomst in de Koel over de veranderingen van de organisatie en verbouwing.
  Hopelijk steken nog een paar vermogende mensen voldoende geld in die bv, zodat de verbouwing sneller dan 15 jaar kan worden gerealiseerd.

 2. ponnie veag oet de pan

  Waarom zorgen ze er niet voor dat er bv 51% van de aandelen in een supporters stichting wordt gestopt, zodat die altijd over een meerderheid kan beschikken en dus op die manier de laatste stem heeft in belangrijke beslissingen? In die stichting mogen dan geen ‘gewone’ aandeelhouders plaatsnemen, maar mss een afvaardiging van de verschillende supportersgroepen en bv een 20 tal gewone trouwe supporters die iedere 2 of 4 jaar wijzigen?

  1. Grad

   Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor de 1e fase van renovatie van de koel is 6 miljoen euro nodig. Als je 51% van de aandelen in een supportersstichting wilt stoppen dan moeten deze aandelen, rekening houdend met het doel dat men voor ogen heeft, ook volgestort (betaald) worden en dat is omgerekend iets meer dan 3 miljoen euro. Lijkt me een onmogelijke opgave en dit baseer ik op het feit dat nog niet zo lang geleden een crowdfunding actie is gehouden voor het supportershome en het streefbedrag van 30.000,- euro is bijlange na niet werd gehaald. Conclusie praktisch onuitvoerbaar.

   1. supportertje

    Denk dat de constructie er anders uit gaat zien. Op de supportersavond zal er waarschijnlijk meer aandacht aan besteed worden. De grote financiers van het geheel zijn al in de plannen gekend neem ik aan. Het zal hier ook niet gaan om crowdfunding maar een soort van aandelen. We gaan het zien, maar belangrijk is wel dat de supporters hierin gekend worden.

Leave a Reply