Coöperatie Eerste Divisie start onderzoek naar opzet competitie

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden tot het spelen van competitiewedstrijden in de maanden Mei en Juni. Dat meldt Dagblad de Limburger in haar editie van vandaag. Een voorwaarde voor deze eventuele wijziging is dat de opzet van de promotie/degradatieregleling moet worden herzien.

De coöperatie eerste divisie (CED) heeft een vijfjarenplan opgesteld en een van de speerpunten van de CED is het verhogen van het aantal toeschouwers in de Jupiler League. Dit zou bewerkstelligd kunnen worden door in de warmere maanden Mei en Juni door te spelen, de andere competities zijn dan al afgelopen en dat zou gunstig zijn voor het toeschouwersaantal in de Eerste Divisie.

Een consequentie hiervan is wel dat in het huidige play-off systeem, de deelnemers erg lang moeten wachten voordat ze weten waar ze aan toe zijn. Dit wil de CED oplossen door de opzet van de promotie/degradatie regeling aan te passen. Gedacht wordt aan twee directe promotieplaatsen. Directeur van de CED, Marc Boele zegt hierover het volgende: “De kampioen van de eerste divisie zou rechtstreeks kunnen promoveren. De winnaars van de vier periodes gaan dan strijden om de tweede promotieplek.” Dit houdt in dat er geen play-offs worden gespeeld voor promotie/degradatie, maar er twee rechtstreekse degradanten uit de eredivisie zullen zijn.

Verder wilt de CED ook kijken naar de mogelijkheid om het volgende seizoen weer in interland weekenden te spelen. Nu is de Jupiler League genoodzaakt om door de internationale pauzes, op soms een dubbele speelronde in te plannen (vrijdag+maandag) en dat komt het toeschouwersaantal niet ten goede.

Bron: Dagblad de Limburger

Leave a Reply